GAMERLEGION WYGRA MAPĘ @1.95 UNIBET
Uważam, że jeśli w którymś z dzisiejszych meczów mogłaby paść niespodzianka to jest to tylko to spotkanie, a o dziwo bukmacherzy ciut większe szanse dają Apeks niż GL. O GamerLegion pisałem wczoraj i chłopaki tylko potwierdzili, że na tym Majorze rosną z meczu na mecz. Overpass w ich wykonaniu wygląda imponująco. No właśnie Overpass... Zastanawiam się czy Heroic nie zdecyduje się na zagrywkę żeby zbanować im tę mapę. Dla obu ekip first banem jest Anubis, więc tutaj duńczycy nie powinni się obawiać wybrania tej mapy przez GL, a widzimy jak świetnie sobie radzi ekipa siuhego na Overpassie. Gdybym to ja był trenerem Heroic to pewnie optował bym za takim rozwiązaniem
.
Jeśli nie zobaczymy Overpassa to na pewno będzie to argument przeciwko temu typowi, ale wydaje mi się, że GamerLegion jest w tym momencie w takiej dyspozycji, że są w stanie nawiązać walkę na każdej mapie, nawet tej wybranej przez Heroic.
Team Vitality - Apeks
Tutaj nie decyduje się na żaden typ, ale skrobnę kilka zdań. Moim zdaniem Vitality to weźmie no ale kursy ~1.25 nie zachęcają do gry. Handi w stronę Apeks? Nie jestem przekonany. Ok, Apeks poza jednym meczem z GamerLegion wygląda bardzo solidnie, ale jednak do tej pory nie udało im się nawet urwać mapy drużynom pokroju Vitality. Wczoraj zagrali bardzo dobrze, mieli sporo ciekawych zagrywek, ale też Liquid tak jak się obawiałem wróciło do swojej słabej dyspozycji i nie postawiło wysoko poprzeczki.
Ja zasiądę i będę trzymał kciuki za Kubena, ale sądzę że gospodarze niesieni przez swoją publiczność powinni ten mecz spokojnie ogarnąć.