Po wczorajszym dniu bilans 10/16, jest ok, próbujemy dalej. Od razu do Was pytanie: czy jakiś bukmacher oferuje zakłady na to jaka mapa będzie grana? Robiąc analizy przed meczem z reguły poprawnie przewiduję
wybory drużyn i fajnie by było coś takiego grać.
Fnatic - GamerLegion - 2 +3.5 @1.67 ggbet
Nie jestem fanem Fnatic i mnie ta druzyna nie przekonuje. GamerLegion, cały czas przy życiu, wczoraj przegrali z Navi co było wkalkulowane, ale później dali radę z 9ine. Może to być bliski mecz, myślę że zobaczymy Overpassa bo jest to ulubiona mapa obu ekip. Stawiam na młodzież, podpierając się handicapem.
Navi - NiP - 1 @1.55 unibet
Navi wczoraj bardzo słabo po stronie CT na Inferno z Liquid gdzie do przerwy było 1:14, potem trochę podgonili, ale i tak wynik zaskaujacy. Dzisiaj powinni grać Mirage którego już grali i wygrali z GL. NiP ma potencjał żeby tutaj sprawić kłopoty, ale jednak stawiam na lepszą drużynę i traktuje mecz z Liquid jako wypadek przy pracy.
Ence - ITB - 1 @1.35 Unibet
Ence wczoraj w koncu przegralo, ale grali z Vitality w dodatku w będącym w bardzo dobrej formie Vitality a i tak ten mecz był bardzo bliski. Wcześniej bez problemów poradzili sobie z BNE które cenię wyżej niż ITB. Rallen i spółka wczoraj niespodziewanie poradzili sobie z Faze, ale Faze jednak jest trochę bez formy i to widać. Wydaje mi się że Dycha z kolegami dadzą radę
Apeks - BNE - 1 @1.88 ggbet
Apeks to dla mnie w tym momencie lepsza drużyna. Aimowo bardzo dobrze, ale i taktycznie mi się podobają. Kuben świetnie ich prowadzi. Na tym turnieju mają bilans 4-2 a te dwie porażki to mecze z G2 i wczorajsza z Heroic którym i tak postawili ciężkie warunki. BNE wczoraj pokonalo G2, zrobili swietny comeback, ale jakoś mnie nie przekonują. Zresztą kilka godzin wcześniej wyjaśniło ich Ence. Oczywiście to może być bliski mecz ale na ten moment bardziej podoba mi się Apeks.
Vitality - Monte - Monte wygra mapę @1.85
Chociaż dzisiaj mam największe wątpliwości, bo Vitality jest w formie to spróbuję jeszcze raz zaufać Monte bo do tej pory dali mi sporo zarobić. Oj kibicuje tym chłopakom. Młodzież prowadzona przez doświadczonego sdy naprawdę daje rade. Z przyjemnością się ich ogląda, grają agresywnie, bez kompleksów a co najważniejsze ciągle wygrywają. Obawiam się dzisiejszego meczu bo Vitality to obok Heroic chyba w tym momencie główny faworyt , a do tego wczoraj grali bardzo dobrze, natomiast obie drużyny mają bilans 2:0, Monte może podejść do tego meczu z luźna głową, bo w razie niepowodzenia będą mieli jeszcze dwie okazje. Apex i spółka czasami mam wrażenie że lekceważą rywala jak w przypadku meczu z RMR z 9ine gdzie postawili na dwie najlepsze mapy Polaków i się na tym przejechali. Być może Vitality wygra gładko, są lepszą drużyną, ale ja jeszcze raz zaufam Monte bo do tej pory mnie nie zawodzili. Jedna mapę na pewno są w stanie urwać
Heroic - Liquid - 1 @1.43 pinnacle
Ten bet polecam najbardziej. Ok Liquid stanelo na nogi, odkąd wyciągnęło mecz z Fluxo potem wygrali wszystkie mapy, ale prócz Navi nie byli to rywale nawet podobnej klasy do Heroic. Zresztą do tego meczu z Navi też nie przywiązuje dużej wagi, po prostu była to bo1 gdzie Navi fatalnie weszło w mecz i potem mimo że próbowali to było już za późno. Dzisiaj grają już bo3 i ja ich nie widzę w tym meczu. Nie z takim Heroic. Dunczycy wyglądają wybornie, dla mnie są głównym faworytem do wygrania tego Majora. Lubię grać Heroic bo praktycznie nie zdarzają im się gorsze mecze, przegrywają tylko wtedy jeśli rywal gra naprawdę kosmicznego csa. Niespodziewanie tego po Liquid, dla mnie Hero to bierze.
G2 - Furia 1 @1.33 pinnacle
Mecz o pozostanie w turnieju. Zacznę od tego, że Furia we wczorajszych dwóch meczach nie wygrała żadnej rundy po stronie TT a mieli ma to 17 szans. Czy trzeba dodawać coś więcej? Tragiczna dyspozycja. Dzisiaj grają z G2 które najpierw przegralo w równym meczu z Vitality a wypuściło wygrany mecz z BNE. G2 nie grało wczoraj wyśmienicie, ale też nie było aż takiej tragedii, po prostu mieli przestoje na początku meczu z Vita i na końcu BNE co wykorzystali rywale. Dzisiaj bo3 I z będącymi w takiej dyspozycji Brazylijczykami G2 powinno sobie poradzić
Faze - 9nine - 1 @1.40 unibet
Na deser spotkanie naszych orłów. Nie odbieram szans chłopakom, bo Faze ewidentnie pod forma, ale dziewiątki również nie pokazały jeszcze nic szczególnego. Faze miało pecha że w pierwszym meczu grali z Heroic. Później przegraloli z ITB co było dla mnie spory zaskoczeniem, ale dzisiaj z nożem na gardle sądzę że poradzą sobie z Polakami. Obie drużyny pod forma, ale mimo wszystko Faze to dużo lepszy zespół i stawiam dzisiaj, że wyjdą obronna ręka i to oni pozostaną w turnieju kosztem niestety naszych rodaków