Ciężko stwierdzić, jedni i drudzy mocno falują formą w ostatnim czasie. FaZe z Cloud9 dwa niesamowite comebacki dające dogrywki - z 3:14 grając w ataku na overpassie i z 6:14 na mirage grając w obronie żeby przegrać w obu do 15 i 16. Natomiast wczoraj - wygrali, ale coL tutaj to był najsłabszy zespół. BiG też nie prezentuje tutaj nie wiadomo jak równej formy - wczoraj mieli 12:3 wygraną, teoretycznie cięższą, połowę broniącą na cache i przegrali 14:16, zresztą na overpassie też mieli już, po przegranym ataku 6:9, wynik 13:10 i ostatecznie oddali 16:14. Wygląda na strasznie ciężki mecz do typowania. Nigdy nie uważałem BiG za drużynę z jakimś super firepowerem. Teraz doszedł XANTARES - kocur strzelecko, ale zawodnicy, nawet w oficjalnych wywiadach przyznają że z angielskim mogłoby być lepiej:
You mentioned the challenges with the language. The team now consists of three Germans, a Brit, and now a Turk. How is XANTARES adapting with his English?
He's doing a lot better than I thought he would. His English is still very rough, I'm not going to sit here and lie during an interview and say his English is really good or whatever because it's pretty bad. There are times when we call certain things and he completely misunderstands us and does something else, which is pretty annoying, but it's one of those things that just come with it, right? It was the same when I first joined because my teammates had to adapt and speak English. So, it's the same with him. In like three or four months, everything will be fine. I think we will be playing really well by then.
Co do odrzucania - pewnie lecą nuke i mirage. Jeśli nic nie pomieszali z pulą to wyborem BiG powinno być d2. Tutaj sporo zależy od smooyi. Do tego mapa raczej niezbyt taktyczna, więc angielski XANTARESA nie powinien być problemem aż takim. Co do FaZe - to nie wiem. Inferno, train? Pula chyba delikatnie faworyzuje niemiecką formacje. Poza tym FaZe z Adrenem też nie trenowało jakoś bardzo długo. Może BiG +1.5 ale nie jestem jakoś mega przekonany a kurs też nie będzie rewelacyjny. Totalbet ma H2H na fragi - poszukałbym pary Xantaresa z tizianem/tabsenem/gobem i wtedy kurs pewnie wyjdzie podobny - ale też, raczej bardziej nadający się do dubla