Na dzisiaj złożyłem sobie AKO z 3 typów i wydaje mi się, że są bardzo duże szanse powodzenia.
OpTic - G2 Esports
Typ: G2 Esports
Kurs: 1.40
G2 na ostatnim turnieju pokazało, że są w mega formie i cała drużyna gra swoje. Udało im się ograć nawet Na'Vi, gdzie s1mple wykręcił na 3 mapach wynik +37. Zmiana składu wyszła im na dobrze i powinni kontynuować dobrą passę. W ECS jedynym zagrożeniem może dla nich być Vitality, a to już ćwierćfinał, więc szanse na awans są ogromne. Optic oczywiście ma w swoim mappoolu mapy, na których mają szanse coś ugrać, ale jeżeli G2 rozegra dobre Veto, to nie widzę tutaj innego wyniku, niż wygrana Francuzów, są na każdym polu po prostu lepsi i podczas kiedy oni ogrywali drużyny z Top 20, to Optic strzelało się po czołach z drużynami z T2/T3.
Team Vitality -
Virtus.Pro
Typ: Team Vitality 2:0
Kurs: 1.60
Mecz także w ramach ECS. Nie ma co się tutaj rozwodzić, Virtusi są od jakiegoś czasu martwym zespołem i przegrywali na drużyny, o których świat nie słyszał. Wygrali oni 2 mecze z ostatnich 5, ale LDLC czy Xcom to nie są wymagające drużyny. Vitality trzyma wysoki poziom już od długiego czasu i ograli jedynego realnego rywala w tych eliminacjach-G2 na ostatnim turnieju. Myślę, że Vitality zbanuje Traina w pierwszej kolejności, a na każdej innej mapie są już mocniejszą drużyną i Virtusi nie mają szans ich zaskoczyć, nie w tej formie i nie na tak prestiżowym turnieju, jakim jest ECS, powinniśmy zobaczyć kompletną hegemonię Francuzów i jakieś +30 od Zywoo.
HellRaisers - ex-3DMAX
Typ: HellRaisers
Kurs: 1.45
HR po zmianie składu zagrało kilka meczów w ramach WePlay, gdzie grali bardzo dobrze i ogrywali drużyny pokroju Avangar czy Spirit, a tylko Vega znalazła na nich patent. Następnie zagrali 2 mecze z bardziej wymagającymi rywalami i o ile ich Mirage w meczu z Big (jak i w meczu z Astralis) wyglądał słabo, tak bardzo podobała mi się ich gra na kolejnych mapach i Traina oraz Overpassa zagrali bardzo dobrze. Brakuje mi trochę dobrej formy Oskara, ale Nukkye i Lowel potrafią genialnie strzelać, a i muszę przyznać Ange1owi (mimo całej mojej niechęci do tego zawodnika), że miał przebłyski geniuszu i widać, że jakaś chemia już jest między zawodnikami. HR nadal ma szanse na awans i dzisiejszy mecz, to musik, żeby ograć najsłabszą drużynę w grupie. ISSAA trochę się gubił, ale wierzę, że po wczorajszym zimnym prysznicu od Astralis dzisiaj się odbiją, tym bardziej, że BIG gra z Astralis (prawdopodobnie Duńczycy wygrają to spotkanie), więc wygrana HellRaisers da im awans.
Kurs AKO: 3.25