Szwecja vs Kazachstan pograne -5.5 na każdą z map także duży plus dla valenitne
Turniej:
Betway WCA 2016 EU Main Qualifier
Mecz:
HellRaisers vs PENTA
Typ:
Penta wygra 2.290 Pinnacle
Typ:
Penta sport wygra dokładnie 2:1 4.0 Bet365
Nie za bardzo rozumiem czemu HR jest stawiane w roli faworyta. Od dłuższego czasu nie grają nic, doszedł do nich
Smike (według mnie świetna decyzja) to zamienili go na gorszą wersje DeadFoxa. Nadal jest zero, styko czy bondik jednak widać, że brak im spoiwa.
Penta ostatnio naprawdę dobrze walczyła z G2 czy dignitas. Zwłaszcza lowel czy krystal którzy ciągnęli grę . Penta już gra razem, spokojnie i powoli-czasem zbyt wolno i brakuje czasu na podłożenie czy rozbrojenie, ale są znaczenie lepiej zorganizowani. Mają 4 mocne mapy cache/mirage/overpass i cobbel (tutaj mają słabe win ratio, ale były to pojedynki na mouse i inne ekipy z topki). Obstawiam wynik 2:1 dla Penty, trzy mapy zostaną rozegrane.
Do tych zakładów dodałbym jeszcze:
1 mapa Penta Sports +2.5 @1.80 4/10
1 mapa Penta Sports @2.10 2/10 Źle spojrzałem na veto czyja jest pierwsza mapa... ale to bez znaczenia bo penta przegrała 2:0, zwłaszcza 2 mapa to kpina w wykonaniu tahsina (2 rundy afk) i krystala. lowel ze stfnem 44 i 37 killi, a tahsin i krystal 15 i 18
Penta Sports +1,5 mapy @1.40 4/10
Nic dodać nic ująć, mecz 50/50 oba teamy ostatnio nie zachwycają i ponoszą porażki, ale to penta gra lepiej ostatnimi czasy. HR to już nie ten sam zespół co kiedyś. Nie mam zbytnio czasy analizować dokładnie meczu, misiek napisał wystarczająco dużo, ale spodziewam się takiego wyboru map:
Penta ban -> Train -> mocna mapa HR'ów, Penta jej unika. Generalnie Permban.
HR ban -> Overpass ->mocna mapa penty, HR jej unika. Generalnie Permban.
Penta wybiera -> Mirage (możliwy też cobblestone)
HR wybiera -> Dust2 (możliwy też cache)
Penta ban->Cache -> Chyba najlepsza mapa HR'ów w obecnej chwili, jeżeli jej nie wezmą to będzie ban
HR ban -> Cobblestone -> Penta jest mocna na cobblu, a jest to niewdzięczna mapa, nie widzę powodów dla której HR miałby ją zostawić
Zostaje nam Nuke
Jeżeli się sprawdzi to pierwsza mapa (Mirage) idzie dla Penty, są na niej po prostu lepsi
@Edit, gramy Nuke,Cache i Cobblestone. Pierwsze 2 bany trafiłem dobrze, ale wybór map mnie już zaskoczył, może być ciężko pencie