Gremio - Rosario
mogą się skupić na Copa. A, że te rozgrywki traktują poważnie świadczy chociażby fakt, że w grupie zostawili daleko w tyle San Lorenzo (Arg)
I tak i nie, zależy jak na to spojrzeć. Kto oglądał dwumecz tych zespołów ten wie, że duuużo lepszą piłkarsko drużyną w tych meczach było San Lorenzo. Na boisku dwukrotnie remis 1:1, ale polecam chociażby obejrzeć rewanż San Lorenzo - Gremio gdzie Gremio było tylko i wyłącznie tłem, gol strzelony z przypadko po prezencie od gospodarzy, a ponadto mnóstwo szans San Lorenzo na gole, lecz zawiodła skuteczność...
Gremio na własnym stadnie jest mocne i strzela dużo bramek - 5 meczy - bramki 13:4
Tutaj akurat zgoda, Gremio u siebie potrafi grać, nawet w którymś z postów wyżej przytaczałem ich bilans na Arena do Gremio gdzie w lidze notowali świetne wyniki, ale te zwycięstwa są wymęczone po prostu.
Rosario, które ma jeszcze w nogach rozgrywki ligowe i puchar ligowy. W lidze zajmuje 9 pozycję i raczej o czołówkę już nie ma co walczyć. W Copa grupę wygrało - ale za przeciwników miało 2 zespoły z Urugwaju i Palmeiras w kryzysie. Ostatnie mecze to remis z Newells (24 w lidze) i porażka z San Lorenzo (to samo San Lorenzo, które było w grupie z Gremio). Dodatkowo patrzę na ten zespół przez pryzmat ostatniej kolejki - która była fatalna - i jeżeli nie będzie jakiejś diametralnej zmiany to nie dotrzymają kroku Gremio - stąd mój typ.
Az tym to już nie zgadzam się w ogóle.
Po pierwsze Rosario jest na 5 miejscu w swojej grupie i ma na cztery kolejki przed końcem stratę 5 pkt do miejsca nr dwa, które pozwoli walczyć o awans do przyszłorocznej Libertadores.
Po drugie ostatnie mecze ligowe Rosario były bardzo trudne. Raz to porażka z San Lorenzo, którego widac, że w ogole nie doceniasz, a to jest mocna ekipa. Nie wyszła im Libertadores, ale walczą drugi sezon o mistrza.
A remis z Newell's to derby, po kolejnych kilku porażkach z rzędu w których NOB dostawało po prostu lanie, wreszcie się postawili, spięli się i wyciągneli remis, nie ma co wyciągać wniosków z tych dwóch meczów.
Powtorzę to co pisałem przy okazji fazy grupowej. Gremio jest przeciętne, na ich korzyść działa dziś fakt, że wraca Miller Bolanos, ale czy zagra czy nie jeszcze nie wiadomo, jest do dyspozycji w kazdym razie.
Grêmio: Marcelo Grohe; Ramiro, Fred, Bressan e Marcelo Oliveira; Walace, Maicon, Giuliano, Douglas e Luan; Bolaños (Bobô).
Rosario Central: Sosa; Salazar, Donatti, Pinola e Álvarez; Montoya, Musto, Cervi e Lo Celso (Fernández); Herrera e Marco Ruben.
Dla mnie faworytem dwumeczu jest po prostu Rosario, szkoda, że
nigdzie nie ma kursów na awanse, albo ja nie widziałem, ktoś widział?
Poza tym to powodzenia dziś z typami i za odwagę w typowaniu, choć czasami jak możesz przykładaj większą uwagę nie tylko do samych statystyk
Pozdrawiam
----------------------
W ogóle w tych pierwszych meczach nie mam jakichś typów żadnych na oku... Wczoraj szukałem tych kursów na awanse bo mam w kilku parach faworytów i ich odpadnięcie mnie zdziwi, aczkolwiek czekamy na rewanże.
Teraz wrzucę jesczze tylko składy na pozostałe dzisiejsze dwa mecze jakie przewidują w mediach, może to kogoś natchnie do większych wywodów.
Nacional- Corinthians
Nacional pełna kadra. Coritnhians bez Giovanni Augusto i Rildo. Pierwszego brakowao już ostatnio więc to nie nowość. Corinthians słabo w stanówkach, przegrali i to zasłużenie bo prezentowali się przeciętnie.
Nacional: Conde, Fucile, Victorino, Polenta e Espino; Romero (Carballo), Gonzalo Porras, Barcia e Ramírez; Nico López e Fernández.
Corinthians: Cássio, Fagner, Felipe, Yago e Uendel; Bruno Henrique; Alan Mineiro, Elias, Rodriguinho e Lucca; André.
Racing -Atletico MG
Racing bez Gustavo Bou, ale mają Liche Lopeza czy Diego Milito przecież, choć Bou to Bou, ale Racing ma kim straszyć z przodu jednak.
Atletico dziś bez rezerwoego bramkarza Giovanni, a także Patric i Luan są nie do dyspozycji.
Chyba najbardziej wyrównana para tej fazy, ciężko tutaj cokolwiek przewidzieć więc najlepiej oglądac i się emocjonować.
Racing: Saja (Ibañez); Iván Pillud, Sánchez, Vittor e Grimi; Noir, Videla, Aued e Acuña; Romero e Lisandro López.
Atlético-MG: Victor; Marcos Rocha, Leonardo Silva, Erazo e Douglas Santos; Rafael Carioca e Leandro Donizete; Júnior Urso, Dátolo e Robinho; Lucas Pratto.