>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Copa Libertadores & Copa Sudamericana 2016

Status
Zamknięty.
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Olimpia - Pumas @ Pumas dnb - 1,83 Bet365 ✅ 0-2
W tym spotkaniu idę w stronę gości. Fakt, Defensores del Chaco to mega trudny teren, dzięki któremu mogą chyba zawdzięczać dojście do finału tychże rozgrywek w 2013 roku. Wtedy praktycznie z każdego wyjazdu wracali z porażką, ale wszystko nadrabiali u siebie. Tylko że to było prawie trzy lata temu, a od tego czasu wiele się w drużynie zmieniło. Teraz brak zmienników, którzy wnieśliby do zespołu jakość. Obecnie w zespole prócz Bareiro, Vargasa, Pittoni, Riverosa, Candii, Silvy oraz bramkarza Centuriona nikt nie pamięta tamtego sezonu. Wszyscy się starzeją, większość już przekroczyła barierę trzydziestki, ale wciąż wiele od nich zależy siła zespołu. W lidze słabo, jeśli nie powiedzieć dramatycznie, bo cztery punkty po siedmiu meczach chluby im z pewnością nie przynosi. Defensywa traci na potęgę, obecnie to już czternaście bramek, a przecież w ubiegłym roku, przez cały sezon zasadniczy stracili ich dwadzieścia dwie! Do tego dzisiaj nie zagra podstawowy stoper Carlos Rolon i dwójkę środkowych stanowić będzie osiemnastoletni Saul Salcedo i Jose Leguizamon, który przyszedł do klubu przed tym sezonem. Na bokach prawdopodobnie Candia i Mencia, chociaż istnieje wariant z Silvą. W pomocy znowu zabraknie Torresa, Vargasa i Mendieta, który również jest tegorocznym transferem i ta linia też jakoś za specjalnie nie wygląda. Nie ma już Arandy, a w roli napastników nie zobaczymy również Salguerio, Ovelara czy Zeballos, którzy w poprzednim sezonie dawali bardzo dużo. Cardozo, Benitez czy Caballero to chyba jednak nie ta jakość i ogólnie transfery przedsezonowe na minus.
Z Tachirą przegrali 2-1, o ile jeszcze w pierwszej połowie coś grali tak po czerwonej kartce dla Rolona stanęli kompletnie, a bramkę zaliczyłbym bardziej na konto defensywy Deportivo. Ogólnie Olimpia mnie nie przekonuje, wyniki słabe, przegrywają z każdym, forma słaba o ile w ogóle jest..
Pumas rozbił w pierwszym spotkaniu Emelec 4-2, a taka prawda, że gdyby nie genialne parady obu bramkarzy, to wynik byłby o wiele wyższy. No właśnie, obrona UNAM potrafi zagrać jakiegoś babola, którego zresztą pokazali w tym spotkaniu i w sumie to przy obu bramkach mogli się lepiej zachować, chociaż przy pierwszej ich ładnie rozpykali, ale w bramce mają Alejandro Palaciosa, zawodnika otóż tego meczu jak i wybranego do ostatniej jedynastki kolejki w lidze. Co chłop im wybronił to szacunek. Czy strzały zza pola karnego czy praktycznie sam na sam to bronił genialnie, a przy obu bramkach nie za wiele miał do powiedzenia. W lidze tak jak wspomniałem, bramkarz kolejki, a grali przeciwko Santosowi. Ogólnie ostatnio defensywa się poprawiła i to widać, ale ciekawe jak będą wyglądać w takim spotkaniu. Ogólnie przewidywany jest identyczny skład jaki zagrał w poprzedniej kolejce z Emelec. Sosa, Britos, Herrera to w sumie trzydzieści cztery bramki w lidze, do tego Cortez i Quinones, który niedawno przyszedł z Kolumbijskiego Santa Fe, ale już zalicza asystę za asystą.
Martwią mnie tylko te wyjazdy meksykańskich drużyn do innego &#39;świata&#39; czy to w Copa czy CONCACAF.
Ogólnie rzecz ujmując, uważam że Olimpia na chwilę obecną jest jak najbardziej do ogrania, nie przekonują ani formą, ani składem, a jedyne co za nimi przemawia to teren. Pumas jest w stanie tutaj zgarnąć trzy punkty, bo o ile w defensywie nie popełnią głupich błędów, to Palacios jest w stanie im wybronić ten mecz. Ofensywa bardzo mocna, a przy tej chimerycznej oraz osłabionej obronie gospodarze będą nękani co rusz atakami Herreiry i spółki, bo środek pola powinien należeć do nich, a do tego przecież posiadają mocne skrzydła. Kurs zachęcający, dnb to dobra opcja.

Otrzymane punkty reputacji: +30
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Club Nacional - River Plate @ Obie strzelą - 1,95 Bet365 ⛔ 0-0
Spotkanie dwóch zespołów z jednego podwórka, z którego powinni zwycięsko wyjść piłkarze trenera Munua, powinni ale po takim kursie ja odpuszczam. Nacional zremisował na wyjeździe w pierwszej kolejce z Rosario i tak na prawdę to był szczęśliwy remis. O to czy był karny to nie wnikam, ale dla mnie lepsze wrażenie zrobili Argentyńczycy. Okej Nacional miał słupek, może ze dwa razy tak bardziej zamieszał w polu karnym, ale wszystko tak zachowawczo, a bramka to bardziej szczęśliwy traf, aniżeli wypracowana akcja. W obronie się gubili, bo musieli z taką drużyną i to grając na wyjeździe. Gdyby po stronie gospodarzy była większa skuteczność, gdyby nie nabijanie obrońców to wynik byłby zupełnie inny. Ligowego spotkania z Plazą nie brałbym zbytnio pod uwagę, bo rywal to obecnie lider tabeli, są w gazie, a poza tym Nacional zagrał bardzo rezerwowym składem. Dzisiaj prócz braku Cabaco i Victorino zagra najsilniejsza jedenastka. Za Victorino na stoperze zagra Gorga, więc może być ciekawie. Na środku ataku ten, który robi ostatnio mega furorę, czyli Nicolas Lopez (ale istnieje też opcja z Fernandezem, czyli dwójka z przodu). Od debiutu strzelał w każdym spotkaniu, również w Copa. Wspierać ma go szybki Ramirez i Barcia, którzy potrafią na skrzydłach pokręcić, a na środku niezniszczalny Gonzalez. Nacional u siebie zawsze dużo strzela, bo taka jest ich filozofia. Ofensywne ustawienie, do tego z przodu zawodnicy, którzy potrafią ukłuć i te bramki zbierają. Defensywa traci, jakoś mnie nie przekonują, a nawet w tym meczu z Wanderers, który oglądałem niczego nadzwyczajnego nie zagrali.
River w lidze kiepsko, ogólnie to brak w niej wygranej w 2016r... Wcześniej ważny dwumecz z LaU, z którego wyszli zwycięsko, ale też jakoś nie zachwycili i może to po prostu Chilijczycy zagrali tak słabo. Nie oglądałem rewanżu, ale w pierwszym spotkaniu defensywnie nie wyglądali źle, ale mimo to dopuszczali często do okazji strzeleckich dla rywala, ale wtedy nic nie chciało wpadać. Z Brazylijczykami było podobnie, ale tam już wynik końcowy to 2-2. W lidze stracili bramkę w każdym spotkaniu co pokazuje, że ta obrona tak na prawdę nie jest mocnym punktem zespołu. Ogólnie z przewidywanych składów wynika, że zagrają defensywnym ustawieniem, czyli standardowo będą liczyć na kontry i stałe fragmenty. Z przodu mają ogromny talent w postaci siedemnastoletniego Schiappacase, który za parę lat może dorównać Suarezowi. Jest Michael Santos, który w poprzednim sezonie strzelił ponad dwadzieścia bramek w lidze, jest Montelongo, Angel Rodriguez, Gorriaran. Ofensywnie wygląda to dobrze i tylko ciekawe w jak dużym stopniu będą wykorzystywać ten potencjał, a na bramkę stać ich na pewno, zresztą w ostatnich latach regularnie strzelali na terenie Nacionalu.
Tak więc uderzam w bts, z nadzieją, że historia znowuż się powtórzy i bramki w spotkaniu tych drużyn po raz kolejny zobaczymy. Oba zespoły posiadają ciekawe osobowości w ofensywie, które są w formie i potrafią nabijać te statystyki bramek, a defensywy do najszczelniejszych nie należą, więc po cichu można liczyć na bramki, lecz wątpię by były tylko z jednej strony.
-----------------
Poza tym dobry kurs jest na over w meczu w Argentynie. Co prawda San Lorenzo bez Blandiego, ale kiedyś w końcu przebudzić musi się Cauteruccio czy Villalba. Po drugiej stronie lubiący grę do przodu zawodnicy Toluci, którzy pokazali to już w meczu z Gremio. Na pre można łapać nawet po 2,10, ale warto śledzić live. Może @Robson coś więcej powie?
The Strongest na wysokości powinni zajechać Wenezuelczyków, ale kurs na ich zwycięstwo nie ciekawy. Warto szukać czegoś w stronę handi na gospodarzy, bo może powtórzyć się wynik pierwszego spotkania Trujillanos w grupie z River Plate.
Zespoły brazylijskie na chwilę obecną omijam szerokim łukiem.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Może @Robson coś więcej powie?
Robsona wczoraj niestety nie było już jak pisałeś więc nie było się jak wypowiedzieć. Dlatego zawsze dużo wcześniej zachęcam do dyskusji bo na ostatnią chwilę przed meczami to proszenie kogoś o komentarz może być zbyt poźne.

VS

Boca Juniors - Racing Club

Mecz trudny do typowania z trzech względów.

1) Rodolfo Arruabarrena po niedzielnej porażce 0:1 z ...Racingiem złożył dymisję i nie jest już trenerem. Nowym trenerem został Barros Schelotto -&gt; http://bocajuniors.pl/barros-schelotto-przejmuje-ster/ Ale on na ławce usiądzie dopiero w przyszłym tygodniu. Najbliższe mecze Boca, ten dzisiejszy w Libertadores i ten niedzielny jakże ważny Superclassico z River Plate poprowadzi trener rezerw Rolando Schiavo.

2) Z powodu niechlubnego ale pamiętnego &quot;wyczynu&quot; kibiców Boca w poprzednim sezonie w meczu z River na dzisiejszy mecz nie zostana wpuszczeni kibice, zatem La Bombonera będzie pusta.. A takie warunki nie są sprzyjające wielkim piłkarskim widowiskom niestety.

3) Ostatnimi czasy Boca ma straszną niemoc w meczach z Racingiem, ale aby grać na Racing nie jestem przekonany. Poza tym to jest starcie wyrównanych zespołów, a i żaden na ten moment nie jest w jakiejś formie by go wskazać jako faworyta.

Boca Juniors: 4-3-1-2 Agustín Orion – Leonardo Jara, Daniel Díaz, Juan Insaurralde, Jonathan Silva – Marcelo Meli, Fernando Gago, Pablo Pérez – Nicolás Lodeiro – Carlos Tevez, Andrés Chávez.

Racing Club: 4-4-2 :Sebastián Saja – Iván Pillud, Luciano Lollo, Nicolás Sánchez, Leandro Grimi – Marcos Acuńa, Francisco Cerro (Federico Vismara), Luciano Aued, Oscar Romero – Diego Milito, Roger Martínez (Lisandro López)

W tym tygodniu jakoś nic ciekawego nie przyszło mi do głowy by na coś zagrać... Choć kusiło San Lorenzo, ale popatrzyłem innym okiem na Tolucę i jakoś uznałem, że nie warto bo meksykańskie kluby maja olbrzymi potencjał, no ale teraz przed San Lorenzo trudne zadanie, trzeba będzei ich obserwować w trzecim ich meczu bo było by dużym zaskoczeniem jakby z grupy nie wyszli.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
2) Z powodu niechlubnego ale pamiętnego &quot;wyczynu&quot; kibiców Boca w poprzednim sezonie w meczu z River na dzisiejszy mecz nie zostana wpuszczeni kibice, zatem La Bombonera będzie pusta.. A takie warunki nie są sprzyjające wielkim piłkarskim widowiskom niestety.
Szkoda, że wcześniej nie zobaczyłem Twojego posta, bo miałeś rację. Poziom tragiczny, na poziomie Ekstraklasy, tempo jak u oldboyów, ogólnie w tych rozgrywkach poziom jest dość nędzny, ale dziś to kryminał.

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Kolejny tydzień z Copa Libertadores przed nami ;)

Emelec (1,50)⛔ + Atletico Nacional (1,40)✅ = 2,09 Bet365

Zagrałem już dzisiaj taki dubel, póki kursy jeszcze trzymają się na poziomie. W obu meczach gospodarze to wyraźni faworyci i jeśli nie zdobędą trzech punktów to będzie dla mnie to spora niespodzianka.

Emelec jest piekielnie mocny u siebie, przekonała się o tym ostatnio Tachira, która walczyła, ale w końcu uległa 2-0, po bramkach Herrery i powracającego do zespołu po paru latach przerwy Stracqualursiego. Okej, przegrali z Nacionalem w lidze, ale z tego co widziałem, to bardzo często po meczach w Copa, następny mecz ligowy grali po prostu słabiej. Teraz mają rywala, który powinien im zapewnić kolejne trzy punkty. Grałem przeciwko Olimpii w poprzedniej kolejce, gram również i teraz. Z Pumas nie pokazali nic nadzwyczajnego, a te dwie bramki w plecy to chyba najmniejszy wymiar kary, bo tam przynajmniej dwie mocne setki nie zostały strzelone. Ogólnie obrona to błędy robiła, że głowa mała. Przełamali się w lidze z Guarani, ale to żadne pocieszenie, defensywa w pełnym składzie na to spotkanie, ale czy to wystarczy na Ekwadorczyków? Szczerzę wątpię. Jeśli Wenezuelczycy tutaj przegrywają, a to zespół, który stawiam o wiele wyżej aniżeli Olimpię, to gospodarze powinni mieć jeszcze łatwiej, a sam mecz rozstrzygnąć o wiele wcześniej.

W drugim spotkaniu podobna sytuacja. Atletico ostatnia porażka u siebie w sierpniu ubiegłego roku, a od tamtego czasu czternaście wygranych z rzędu. W meczu z Cristal zdominowali totalnie rywala i wygrali 3-0. Trener Rueda powołał na to spotkanie wszystko co ma najlepsze, z Guerrą, Copete, Berrio, Ruizem czy Torresem na czele. Jest moc z przodu, a trzeba też zaznaczyć że potrafią grać bardzo dobrze w defensywie i bardzo często kończą spotkania z czystym kontem. Penarol przyjechał do Kolumbii bez Forlana (20/7) i Ifrana (16/4) w linii ataku, oraz bez dwójki podstawowych obrońców Valdeza i Diogo Bittencourta. Moim zdaniem straty bardzo duże, które będzie ciężko załatać, no może w ataku prędzej, bo jest Murillo, który ma patent na strzelanie bramek w meczach z Nacionalem, jest i Palacios, ale z pewnością nie pokusiłbym się w tym spotkaniu by grać bramkę gości. W defensywie wygląda to kiepsko, dlatego idę zdecydowanie w stronę gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +14
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Świetna informacja @BSNT z tymi absnecjami Penarolu, choć już w tej chwili kurs @1,33 wyglądają mocno zaniżone...
Atletico Nacional ma duży potencjał, mogą w tegorocznej edycji być naprawdę czarnym koniem i zajść daleko. Zresztą pisałem o nich nieco więcej przy okazji meczu z Huracanem.

Penarol jednak też ma kim grać, kadra fajna. Bo przecież w bramce Guruceaga, jeden z największych talentów bramkarskich w Am.Płd. W pomocy świetny Nandez, no i w ataku też wielki talent Murillo. Forlan wiadomo doświadczenie daje, ale tak z boku patrząc i czytając tu i ówdzie to urugwajskie zespoły Penarol i Nacional mogą sporo namieszać w tegorocznej edycji i ogrywać ich wcale łatwo może nie być. Nie śledzę ligi urugwajskiej ale Nacional np zakontraktował Nico Lopeza, który był swego czasu w Romie, potem Udinese i Granadzie, szansę dostał, talent ogromny, ale wrócił do kraju gdzie może grać, a jak gra to jest narpawdę na co patrzeć!

Dlatego też od razu nawiązując do meczu Palmeiras - Nacional przyznam, że wcale gospodarze tak łatwo mieć nie muszą.

A ten kurs na Ateltico Nacional jednak zaniżony jak tak się zastanawiam i oby Ci to weszło, ale sam jednak w to nie będę wchodził mimo wszystko. Odpuszczę.

VS

Gremio - San Lorenzo
Typ: San Lorenzo lub remis @ 1,990 Pinnacl
✅✅1:1​

San Lorenzo przegrało w górach w Quito z LDU 0:2 i po fenomenalnym meczu zremisowało u siebie 1:1 z Tolucą. Ale mecz z Tolucą to był jeden z lepszych w ostatnim czasie w Libertadores bodajże, kto nie widział polecam, akcji mnóstwo z obu stron.

Gremio w Meksyku szans nie miało i przegrało z Tolucą 0:2, a kolejno wygrali u siebie 4:0 z LDU, ale oglądając ten mecz miało się wrażenie, że LDU to jakas zbieranina przypadkowa, naprawdę w tyłach fatalni, bramkarz jak pokraka w niektórych sytuacjach. 4:0 robi wrażenie, ale jest bardzo mylne moim zdaniem. Owszem przewaga była, ale i sytuacje LDU kilka miało, a i całą drugą połowe grali w dychę już.

Gremio w weekend derby 0:0 z Internacionalem, ale wazniejsza od wyniku jest kontuzja Millera Bolanosa, sprowadzili go z Emelec niedawno. Kawał gracza ogólnie, ale w meczu z Internacionalem William uderzył go z łokcia no i połamał mu szczękę więc Bolanos troche sobie odpocznie od gry... Mówi się, że nawet 30 dni, no ale eliminuje go to z meczu z San Lorenzo oczywiście. Do tego kontuzja Wallace Oliveira, prawy obrońca, wielki talent. A teraz na prawą obronę wskoczy młody nieograny zupełnie na tym poziomie Wesley, ledwo 5 meczów w seniorach i to z zespołami stanowymi.

Gremio w ofensywie w ostatnich latach średnio. Teraz dużo zależy od Luana i Douglasa, pierwszy błyskotliwy, fajny gracz, a Douglas dużo daje ze stałych fragmentów gry i to też jest siła Gremio.

San Lorenzo jednak ma niewykorzystany póki co potnecjał, aby myśleć o awansie dalej tego meczu nie można przegrać po prostu. W lidze z Gimnasią oszczędzali kilku graczy bo liczy się Libertadores. Moim zdaniem nie przegrają, a mają możliwości by o pełną pulę powalczyć choć jak tak myslę o tym meczu to nawet 0:0 mi się tu jakoś widzi...

Kursy na Gremio zaniżone, wobec absencji Bolanosa siła ofensywna maleje, dlatego opcja X2 wg mnie to po prostu dobra opcja bo San Lorenzo na papierze wygląda lepiej niż Gremio, a goście z Argentyny przylatują w najlepszym składzie.

Hitem tego tygodnia za to bez wątpienia mecz River Plate z Sao Paulo, macie jakiegoś faworyta tutaj?

@Slawekq jakieś wieści z Chile o Cobresal lub Colo Colo?
@kapszti a Ty co grasz w tym tygodniu?

Otrzymane punkty reputacji: +4
slawekq 410

slawekq

Użytkownik
@Slawekq jakieś wieści z Chile o Cobresal lub Colo Colo?
Jeśli chodzi o Cobresal to nastroje bardzo słabe.Ostatnio znowu porażka i to w kiepskim stylu.Trener Giovagnoli niby oszczędzał na mecz z Kolumbijczykami podstawowych graczy Fuentesa i Lopeza ale przy tej formie ogólnej zespołu to nie wiem czy to zmieni jakoś obraz gry.Oczywiście wiedzą, że to ich ostatnia szansa i mają ponoć ofensywnie wyjść ale co z tego wyjdzie zobaczymy.Jeśli chodzi o typy to kurs 2.60-2.70 na over 2.5 i 1.50-1.55 na over 1.5 na mecz z chilijskim zespołem to grubo przesada tym bardziej, że jeśli oba zespoły chcą coś ugrać w tej edycji CL to muszą wygrać.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dzięki @Slawekq za opinię ;)

Uzupełniam swoją powyższą analizę do meczu Gremio - San Lorenzo o podanie przewidywanych składów, które dziś podają brazylijskie media:

Gręmio: Marcelo Grohe; Wesley, Pedro Geromel, Fred e Marcelo Oliveira; Edinho, Maicon, Giuliano, Douglas e Everton (Henrique Almeida); Luan.
San Lorenzo: : Torrico; Buffarini, Angeleri, Caruzzo e Mas; Mussis, Ortigoza, Belluschi, Cerutti e Blanco (Romagnoli); Cauteruccio.

Słowo komentarza. Gremio bez wielkich nazwisk, warto oczywiście mówić o Giuliano i Luanie bo mają potencjał, ale Giuliano z trudniejszymi rywalami gra słabo, nawet w tych słabszych po prostu zawodzi, nie ma &quot;gola&quot;, jest chimeryczny. Luan ma drybling, jest świetnie wyszkolony technicznie, ale czy goścei mu pzowolą się rozpędzić?

San Lorenzo bez Blandiego i Villalby, ale akurat trener Guede ma z czego wybierać z przodu. Cauterruccio jakiś poziom trzyma mimo swojej nieskutecznośći to potrafi dochodzić do sytuacji strzeleckich, w meczu z Tolucą wywalczył rzut karny np. Ale tutaj najwazniejsza kwestia jak zagra Ortigoza i Belluschi z Mussisem w środku pola. To będzie klucz, a wg mnie środek pola mocniejszy mają Argentyńczycy niż Gremio.

---------------------------------

Dziś wskoczyła oferta na mecze czwartkowe. Mocno się zaskoczyłem widząc kursy na mecz Bolivar- Boca Juniors (1,66-3,75 - 5,00) :O Ja wiem, że Boliwia i wysokości, ale serio takie kursy ?

Od razu do głowy mi przyszły dwa typy, pierwszy mocno ryzykowny czyli X2 @ 2,25... ale raczej lekko bo to wciąż Boliwia...
A drugi wydający się lepszym rozwiązaniem czyli obie strzelą @ 2,10. Boca dwa mecze i dwa razy 0:0, ostatnio tez 0:0 z River w Superclassico. W ogóle to Boca w 4 ostatnich meczach nie strzeliła już gola co na zespół z takim potencjałem to katastrofa!! Na ławce już zadebiutuje nowy trener Baros Schelotto.

Ktoś oglądal jakiś mecz Bolivaru ostatnio? Chętnie wysłucham opinii na ten temat ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

Deportivo Tachira - UNAM Pumas
Typ: Tachira DNB @ 1,65 b3 65
✅✅2:0​

Wiadomo Wenezuela nie kojarzy się raczej z mocną klubową piłką, ale akurat tym razem miejscowe Deportivo Tachira ma spore szanse na wygraną.

Meksykańskie UNAM Pumas na dzisiejszy mecz wysłało szereg graczy albo młodych albo grających mało w tym sezonie. Z ważniejszych graczy są tylko Fidel Martínez, Daniel Ludueña i Matías Vidangossy. Reszta kadry wygląda tak -&gt; https://pbs.twimg.com/media/Cc_RsZPUYAAyoPt.jpg:large

To jest w zasadzie główny powód takiego typu z mojej strony. Nie będę czarował, że obie ekipy są mi jakoś bardzo znane bo tak nie jest po prostu.
UNAM dzisiaj taki zabieg stosuje bo już na weekend w lidze meksykańskiej czeka ich niezwykle ważne starcie z Tigres (w 2015r byli w finale Copa Libertadores), a już w przyszłym tygodniu UNAM u siebie podejmie wlaśnie Tachirę. Priorytety wzięły górę na kolejne mecze.A obecny dorobek UNAM po 2 meczach to 6pkt więc trener tym bardziej mógł sobie na taki zabieg pozwolić.

Rosario Central -River Plate (URU)
Typ: Rosario @1,36 b3 65
✅4:1

Może i mały kurs, ale Rosario powinno to starcie wygrać. Urugwajskie River i tak niespodzeiwanie awansowało do fazy grupowej, pokonali w dwumeczu Universidad de Chile. Rosario w lidze gra świetnie, w Libertadores póki co dopiero 1 pkt. Dzisiejszy mecz i rywal idealny na pierwszą wygraną.

Rosario Central: Sebastián Sosa; Víctor Salazar, Alejandro Donatti, Javier Pinola, Pablo Álvarez; Walter Montoya, Damián Musto, Giovani Lo Celso, Franco Cervi; Germán Herrera y Marco Ruben

River Plate (Uruguay): Nicola Pérez; Cristian González, Ronaldo Conceicao, Darío Flores, Agustín Ale; Bruno Montelongo, Ángel Rodríguez, Matías Jones, Michael Santos, Sebastián Ribas y Nicolás Schiappacasse

Skład Rosario najlepszy z możliwych, nawet Cervi obok Lo Celso ma zagrać i dwójka napastników, więc ofensywa naprawdę najmocniejsza.

Rosario mecz z Palmeiras przegrali 0:2, ale przy 0-1 np Marco Ruben nie wykorzystał rzutu karnego, a ogólnie mecz był bardzo wyrównany i toczony w trudnych warunkach bo murawa grząska i mokra była.
Nie ma co się rozwodzić już więcej.

larkspur 516K

larkspur

Użytkownik
Cerro - Corinthians
Corinthians , mistrzowie Brazylii w Copa Liberdatores dotychczas dwa skromne zwyciestwa po 1:0. Natomiast goscie z Paragwaju Cerro niewiele gorzej gdyz maja na koncie zwyciestwo oraz remis.
Brazylijczycy w ostatni weekend przegrali 2:0 z Santos w lidze jednak tak jak pisalem w Copa Liberdatores idzie im dobrze.
Cerro Porteno ostatnio nie sa w dobre formie , przegrywajac wszystkie trzy ostatnie mecze domowe w swojej lidze. Jednak taki puchar jakim jest Libertadores traktuje sie bardzo powaznie i nie ma zbytnio co przenosic wynikow ligowych na pucharowe.
Sugerujac sie bukmacherami ten mecz wyglada na bardzo wyrownany a kursy maja raczej tendencje spadkowe. Najlepiej wedlug mnie wyglada tutaj remis , ktory najwyrazniej odpowiadalby obydwu ekipom bowiem podzial punktow dawal by wciaz dwa czolowe miejsca w grupie i awans do kolejnej fazy.
X - @3.20 Bet365 ⛔
drobniej : X/X - @4.00 Bet365

.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W nocy oglądałem Atletico Nacional-Penarol i jestem mega rozczarowany postawą gości. Rozumiem, że nie było Forlana, a Nandez na ławce, no ale czegoś takiego to się nie spodziewałem. Totalna impotencja w ofensywie, a właściwie nawet jej brak, bo z własnej połowy z piłką wychodzili niezwykle rzadko. Najbardziej w oczy rzucała się sytuacja, gdy szła długa piłka do Murillo, ten przyjmował z dwoma rywalami na plecach, czekał kilkanaście sekund i dopiero reszta nadbiegała łaskawie by spróbować zaatakować. Dramat!
Gospodarze fajnie, ofensywnie czyli tak jak się można było spodziewać. Marlo Moreno i Victor Ibarbo efektowni, ale czasami aż za bardzo chcą dryblować, z drugiej strony taki Jonathan Copete nie zaliczył chyba udanego dryblingu, a grał do końca... Przy tak przytłaczającej przewadze, to naprawdę za niska wygrana, ale też za rzadko próbowali strzelać, co było błędem, bo Guruceaga udowodnił, że słabe mecze też mu się zdarzają.

Jednak to, co pokazał golkiper Penarolu nijak ma się do tego, co robił golkiper Olimpii Asuncion - Victor Centurion. Najpierw pusty przelot, a później błąd przy strzale z dystansu. Z drugiej strony warto wspomnieć o słabej postawie Emelecu. Sam na nich grałem(fartownie dałem over 1,5), ale poza dobrym początkiem, to szybko odpuścili i dopiero zryw w końcówce ich uratował, a jeszcze było blisko zwycięstwa - poprzeczka po strzale Gaibora.

---

Jeśli chodzi o dzisiejsze mecze, to ja bym nie grał na San Lorenzo, bo tam w ofensywie brakuje najważniejszego ogniwa - Nico Blandiego. Jak obejrzałem kilka meczów SLA to zauważyłem, że ani Cauteruccio, ani Cerutti na ten moment nie są w stanie dotrzymać mu kroku. W pomocy oczywiście kluczem jest Ortigoza, a przed nim Belluschi i Barrientos, ale tego drugiego w składzie, który wrzucał Robson nie ma i mnie to dziwi. Chętnie obejrzę ten mecz, ale dam sobie spokój z typowaniem.

Rosario to dałbym sobie spokój z graniem czystej &quot;1&quot;. Lepiej zagrać over 1,5. Dlaczego? Oglądałem ich mecze domowe z River, Nacionalem czy Banfield. Huraganowe ataki od początku, ale zawsze pojawia się gdzieś głupi błąd albo chwilowe rozluźnienie i tracą bramki. Szkoda, bo grają mega fajną i ofensywną piłkę. Z dużą przyjemnością patrzy się na Cerviego, Montoye czy Lo Celso, a to młode chłopaki. Do tego efektowne wejścia Pinoli - przeciwko Banfieldowi, a w ataku też jest w kim wybierać. Tutaj chyba wybiorę grę na live, jeśli już.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj ładnie powchodziło, na dziś mam dwa pomysły, mam nadzieję, że @kapszti, @BSNT i @slawekq, a także inni pomożecie i przedyskutujemy to wspólnie ? ;)

VS

Bolivar- Boca Juniors
Typ; Obie strzelą ? TAK @ 2,05 b3 65
✅✅1:1​

Tak jak wczoraj wspominałem widzę w tym meczu gole. Owszem Boca ostatnio indolencja strzelecka niesamowita, wyjazd do La Paz nie sprzyja, bo wiadomo 3600 m.n.p.m to dla ludzi spoza Boliwii nie do wytrzymania. Ale dziwne by były aby Boca po 3 kolejkach na koncie bez trafienia, z takim potencjałem w ofensywie? No wlasnie. Dziś też debiut Schelotto na ławce trenerskiej, a jego zespoły w grze dobrze się ogląda.

Bolivar u siebie i to będzie ich atutem dużym i w zasadzie jedynym, bo jak pojechali do Argentyny na mecz z Racingiem to dostali lanie 1:4, ale już u siebie zlali 5:0 Deportivo Cali, ale kto śledzi Libertadores to wie o co chodzi od lat.

Bolívar: Romel Quiñónez; Ronald Eguino, Nelson Cabrera y Facundo Cardozo; Erwin Saavedra, Danny Bejarano y José Sánchez Capdevila; Ruddy Cardozo y Juan Miguel Callejón; Iván Borghello y Juan Carlos Arce

Boca: Agustín Orión; Leonardo Jara, Daniel Díaz, Juan Manuel Insaurralde y Frank Fabra; Marcelo Meli, Fernando Gago y Pablo Pérez; Carlos Tevez, Andrés Chávez y Federico Carrizo

Patrząc na przewidywany skład widać jedną ważną rzecz, Schelotto zrezygnował z piłkarzy albo młodych albo takich, którzy nie gwarantują pewnego poziomu wybiegania. Np Palacios, Bentancur i Lodeiro są poza pierwszym składem, a wychodzą Meli czy Chavez, którzy mają hart ducha i biegają, walczą. To akurat może na tak trudny teren być przydatne moim zdaniem, bo w poprzednim roku mieliśmy przykład podczas jednego z meczów Internacionalu bodaj z The Strongest kiedy kompletnie nieprzygotowany Anderson potrzebował po pół godzinie butle z tlenem i zmiany bo nie dawał rady.

----------------------------------------------------

Colo Colo - Atletico Mineiro

@Slawekq tutaj oczywiście prośba do Ciebie, może jakieś wieści z Colo Colo, jak ich ostatnie mecze wyglądały? Coś sledziłeś?
Sam Atletico MG nie miałem okazji jeszcze w tym roku widzieć...
Ale myślę o tym meczu to także opcja BTS mi wychodzi. Colo Colo kojarzę z ofensywą, a Atletico MG także się z tym kojarzy, więc tym opieram swoją propozycję, ale to jeszcze do dyskusji.

Colo-Colo: Villar; Fierro, Baeza, Barroso e Beausejour; Valdés, Pavez e Rodríguez; Juan Delgado, Paredes e Tonso.
Atlético-MG: Victor; Marcos Rocha, Leonardo Silva, Erazo e Douglas Santos; Leandro Donizete, Rafael Carioca e Cazares; Luan, Robinho e Lucas Pratto

Co ciekawe oba zespoły były także w tej samej grupie podczas poprzedniej edycji Libertadores. Wtedy gospodarze wygrywali swoje mecze po 2:0

VS

River Plate - Sao Paulo

Hit tego tygodnia bez wątpienia, ale przewidzieć co tutaj się wydarzy to jedna wielka zagadka! Przynajmniej dla mnie. Jedni grają topornie (River), drudzy graja nieskutecznie (Sao Paulo). Więc niby wychodzi under, ale jest też tyle potencjału w zespołach, że over nie zdziwi, a i kursy na under kiepskie. Więc nie ma sensu tutaj na silę nic moim zdaniem typować.

River Plate:
Marcelo Barovero; Gabriel Mercado, Emmanuel Mammana, Leandro Vega y Leonel Vangioni; Sebastián Driussi, Nicolás Domingo, Leonardo Ponzio e Ignacio Fernández; Rodrigo Mora y Lucas Alario
São Paulo:Denis; Bruno, Lugano, Maicon e Mena; Hudson e Thiago Mendes; Centurión, Paulo Henrique Ganso e Carlinhos; Calleri

Po prostu to trzeba obejrzeć!! Kto ma Sportklub niech odpala o 23:30 mecz ;) Akurat po emocjach z Ligą Europy

Otrzymane punkty reputacji: +8
larkspur 516K

larkspur

Użytkownik
Colo Colo - Atletico Mg
Colo Colo rozpoczęło Copa Libertadores na wyjezdzie od remisu 1-1 z Independiente w Ekwadorze a potem wygrali u siebie z Melgar 1-0 .
Są niepokonani w lidze chilijskiej : 6 zwycięstw i 2 remisy do tej pory.
Atletico Mineiro moze byc zadowolony z poczatku w Copa Libertadores gdyz zanotowali 2 wygrane, pierwsza 2:1 przeciwko Melgar w Peru,nastepnie pokonując Independiente 1:0 u siebie.
Szanse w tym meczu wydaja sie byc bardzo wyrownane. Podzial punktow dzis nawet zadowoli obie ekipy. Ja sprobuje grac w strone remisu.
X - @3.25 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
slawekq 410

slawekq

Użytkownik
@Slawekq tutaj oczywiście prośba do Ciebie, może jakieś wieści z Colo Colo, jak ich ostatnie mecze wyglądały? Coś sledziłeś? Sam Atletico MG nie miałem okazji jeszcze w tym roku widzieć... Ale myślę o tym meczu to także opcja BTS mi wychodzi. Colo Colo kojarzę z ofensywą, a Atletico MG także się z tym kojarzy, więc tym opieram swoją propozycję, ale to jeszcze do dyskusji.
Ta runda w wykonaniu Colo Colo to przede wszystkim żelazna obrona. Naprawdę bardzo ciężko im strzelić bramkę dość powiedzieć, że w ostatnim meczu z bardzo mocną Catolicą zachowali czyste konto chociaż we wszystkich siedmiu meczach tego sezonu Catolica strzelała minimum po dwie bramki w meczu.Patrząc od początku sezonu trochę kulała za to gra w ofensywie, często mocno się męczyli z dużo słabszymi zespołami.Ostatnie dwa mecze jednak widać zwyżkę formy w ataku, w szczególności mecz derbowy z Catolicą.W dobrej formie są gwiazdy Paredes i Valdes oraz nowy nabytek Tonso.Sam nic w tym meczu nie gram bo Atletico to dla mnie zagadka i wole nie ryzykować chociaż kusi pograć coś w stronę CC ;)

komesbb 435

komesbb

Użytkownik
Muszę przyznać, że nie często oglądam mecze południowej Ameryki ale to co robią kibice to &quot;czapki z głów&quot;. Bramka dla River powinna być w łapu capu ???? Dzięki Robson za info o meczu na sport klub. Nawet nie wiedziałem, że mam taki kanał...

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Dalej znawcy piłki latino będą powtarzać że Rogerio blokował przez lata miejsce w bramce SPFC? Przecież on jako 80-letni staruszek nie zrobiłby takiej szmaty, jaką zrobił Denis w Buenos.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dalej znawcy piłki latino będą powtarzać że Rogerio blokował przez lata miejsce w bramce SPFC? Przecież on jako 80-letni staruszek nie zrobiłby takiej szmaty, jaką zrobił Denis w Buenos.
No niestety Denis fatalnego babola zrobił, zawsze mnie też niektóre głosy krytyki pod adresem Rogerio Ceni drażniły, koleś legenda, a takie legendy trzeba jednak szanować. Wiadomo, nie zawsze musiał bronić, ale cóż to byłby za futbol bez Rogerio, bez Tottiego, Maldiniego itp? I faktycznie przez ostatnie sezony nie pamiętam by Ceni takiego babola zrobił...
Ale Denis też długo do ławki przyspawany więc swoje musi najpierw zapłacić frycowe, ale też SPFC miało swego czasu szanse na sprowadzenie Jeffersona czy Diego Cavallieri, ale mieli Ceniego, cóż zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

A jak się zapatrujesz @zksstal na mecz Sao Paulo z Trujillanos? Derby z Palmeiras odpuścili, formy jednak wielkiej nie mają, ale ciekaw jestem Twojego zdania na temat tego meczu.

VS

San Lorenzo - Gremio
Typ; San Lorenzo @ 1,757 Pinnacl
⛔1:1 eh gol w 89min ;/​

Przed tygodniem remis 1:1 w Porto Alegre, mecz wyrównany, choć przewaga wizualna po stronie gości. Gremio jak wspominałem przed tygodniem bez Millera Bolanosa i Wallace Oliveiry, dzisiaj w nocy braki te same. Skład niemal identyczny, znowu dużo od Douglasa będzie zależeć i od Luana z przodu. Ale jak pisałem Gremio gra niemrawo i niezbyt widowiskowo.

San Lorenzo jak zagra z taką pasją jak przeciwko Boca w Superpucharze, czy przeciwko Toluce w ramach Libertadores u siebie to powinno ten mecz spokojnie wygrać. Do kadry dziś wrócił Blandi, którego brakowało przed tygodniem, ale akurat z przodu Guede ma wybór. Skład San Lorenzo najlepsze co może być, wszak w lidze w meczu przeciwko Arsnealowi de Sarandi się oszczędzali i grała alternatywna ekipa.

Dla San Lorenzo to decydujący mecz w tej fazie Libertadores. Wygrana oznacza pozostanie w walce o awans, porażka, w zasadzie pogrzebanie szans, remis jakieś nadzieje jeszcze zostawia, ale też sporo komplikuje.
Dla mnie gospodarze to lepsza ekipa, więc im zaufam.

San Lorenzo: Sebastián Torrico; Julio Buffarini, Marcos Angeleri, Matías Caruzzo y Emmanuel Mas; Franco Mussis; Fernando Belluschi, Néstor Ortigoza y Sebastián Blanco; Ezequiel Cerutti y Martín Cauteruccio

Gremio: Marcelo Grohe; Wesley (Ramiro), Geromel, Fred e Marcelo Oliveira; Edinho, Maicon, Giuliano, Douglas e Everton; Luan.

VS

Penarol Montevideo - Atletico Nacional
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,95 b3 65
⛔0:4 nokaut

Kadra Penarolu -&gt; https://pbs.twimg.com/media/CdbyddjXIAAhAuS.jpg:large
Nadal bez Forlana, ale jest Ifran i Murillo z przodu, teraz mają mecz u siebie, nie powinno byc tak tragicznie jak w pierwszym meczu gdzie 0:2 i byli bez sztycha.

A tutaj kadra Nacional -&gt; https://pbs.twimg.com/media/CdXOA8aWwAEdNQw.jpg
Nacional ofensywna ekipa, swoje strzelą dziś, ale i myslę, że i coś stracą, bo Penarol gra już o wszystko.
Myślę, że zobaczymy dziś bramki w tym meczu.Takie przeczucie, ale też przeczucie, że kursy na gospodarzy są bardzo zawyżone, @3,80 to przegięcie, jednak nie odważę się tego grać, myslę, że będą gole po prostu, a ten kurs też mnie zadowala.

Zachęcam do dyskusji i wspólnego śledzenia Copa Libertadores. Rozgrywki grupowe powoli w decydującą fazę wkraczają! ;)

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Independiente del Valle - Melgar
Widzę, że kursy na under poszły w górę, także spróbuję. Oglądałem pierwsze spotkanie w Peru i szczerze mogę powiedzieć, że Melgar został tam skrzywdzony, bo nie została uznana bramka wyrównująca Fernandeza, chociaż faulu z jego strony nie było. Ogólnie to mecz stał na niskim poziomie, z paroma szarpnięciami obu zespołów, a fajne akcje można policzyć na palcach jednej ręki. Bramka Sornozy to taki trochę przypadek, trochę efekt wysokiego pressingu Ekwadorczyków. Później miał jeszcze jeden piękny strzał, ale świetnie w bramce zachował się Ferreyra. W defensywie zagrali mądrze, chociaż dopuścili to tej sytuacji z Fernandezem, ale ogólnie mało tracą tych bramek. W lidze ostatni mecz u siebie grali z Nacionalem, bardzo długo się męczyli, a ile tam sytuacji zmarnował Angulo czy Sornoza to już nie wspomnę. W ogóle oni mają jakiś problem ze skutecznością, bo słabo wyglądali pod tym względem z Nacionalem, słabo z Emelec, gdzie właśnie Sornoza nie trafił karnego, nawet z Melgar mogli wygrać wyżej. Defensywnie wyglądają dobrze, tak jak wspomniałem wyżej.
Melgar jest bez formy i to trzeba powiedzieć otwarcie. Raptem dwa zwycięstwa w tym roku, a odkąd zaczęli grać w Copa to już wcale. Widziałem urywki ze spotkania z Colo Colo i tam też gospodarze przechodzili męczarnie. Dobrze bronił Ferreyra, ale skuteczność Paredesa i spółki do najwyższych nie należała. Peruwiańczycy pod bramką rywala byli może ze trzy razy, przez to że CC prowadziło grę. Teraz też będzie podobnie, bo IDV u siebie narzuca swój styl gry i rywalom gra się na prawdę ciężko, a gospodarze w przeciwieństwie do przyjezdnych mają o co walczyć.
Liczę, że po raz kolejny Angulo i spółka zagrają na niskiej skuteczności, tak jak to miało miejsce w poprzednich ich meczach, a defensywa Melgar, znaczy Ferreyra, będzie w podobnej dyspozycji co w ich pierwszym spotkaniu, bądź w meczu z Colo Colo.
Independiente del Valle - Melgar - Poniżej 2,5 bramki @ 1,90 Bet365 ✅ 2-0

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Atletico Mineiro - Colo Colo

Dzisiaj obieram kierunek na bramki. Pierwsze spotkanie zakończyło się rezultatem 0-0, ale tak przy ciut lepszej skuteczności zawodników obu drużyn mogło paść przynajmniej hmm 5 bramek. Próbował Luan, próbował Parades, próbował Delgado, próbował Pratto, ale najlepszą okazję meczu miał chyba Tonso, ale oczywiście przestrzelił nad poprzeczką. Interwencje bramkarzy, zarówno Villara jak i Victora można zaliczyć na plus, ale z tej dwójki dużo więcej pracy miał Brazylijczyk, który wybronił bodajże dwa razy sam na sam i ogólnie wybronił im to spotkanie. Ale niestety dzisiaj nie zagra, tak samo również jak przez następny miesiąc. Zastąpić ma go Giovanni, który bronił ostatnio w derbach z Americą i tego meczu na pewno nie może zaliczyć do udanych. Bramka dla przeciwników to śmiało można powiedzieć, że to tylko i wyłącznie jego błąd, a nawet podczas meczu miał niezbyt pewne interwencje. Także ta obrona już tak dobrze wyglądać nie będzie. Wraca za to Robinho, więc zwiększają się znacznie możliwości Galo w ataku. Chilijczycy są w troszku lepszej sytuacji, bo nie mają już w kalendarzu wyjazdu do Ekwadoru, a po wczorajszym meczu, utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że ten teren do najłatwiejszych nie należy. Myślę, że w Brazylii zagrają o coś więcej aniżeli remis, bo po meczu domowym poczuli, że mogą coś zdziałać w Belo Horizonte. Wszyscy znowu liczą na nikogo innego jak na Paradesa. Może Tonso nie spudłuje tak okrutnie jak w pierwszym meczu, może po raz kolejny obrońcy pozwolą się urwać któremuś z graczy i stanąć oko w oko z Giovannim.
Uważam że to będzie spotkanie, które przyniesie bramki. Galo u siebie, z Robinho w składzie oraz niezbyt pewnym Giovannim w bramce kontra Parades i spółka, którzy myślę nie przyjeżdżają do Brazylii tylko po remis. Ja widzę w tym spotkaniu bramki i idę w ich kierunku.
Atletico Mineiro - Colo Colo - Powyżej 2,5 bramki - 1,80 Bet365 ✅ 3-0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom