Dziś więcej czasu więc można zapoczątkować dyskusję i popisać trochę więcej
Wczoraj potwierdziło się, że Guarani to ofensywna ekipa. Szli do przodu nie patrząc na defensywę gdzie zostwaiali mnóstwo pola do popisu rywalowi co skrzętnie wykorzystywało trio Bou-Milito-Camacho. No i pewnie wygrał Racing 4:1 mając jeszcze drugie tyle okazji. Guarani starało się, ale brakowało nieco jakości. Na Tachirę w następnej kolejce może to jednak wystarczyć więc trzeba będzie wtedy popatrzeć na ten mecz pod tym kątem.
Co do
Sao Paulo na dzisiejszą noc to są dla mnie dużym faworytem jak wspominałem wczoraj. Ramalho ma do dyspozycji niemal całą pakę swoją. Brakuje jedynie Denisa, a więc rezerwowy bramkarz i Rodrigo Caio, ale on nie gra od dłuższego czasu.
Danubio widziałem w meczu z San Lorenzo to strzelili przypadkową bramkę, a potem im dalej w meczu tym bardziej puchnęli i tracili siły, rozpaczliwie wręcz się broniąć. San Lorenzo z minuty na minutę osiągało coraz większą przewagę i manrowali sytuację za sytuacją dopiero w smaej końcówce strzelając dwa gole.
Sao Paulo u siebie na Morumbi musi takich rywali ogrywać by myśleć o awansie z tak trudnej grupy i mając już w bilansie gier porażke z Corinthians! Wpadka tutaj mocno komplikuję sytuację, ale w to nie wierzę...
São Paulo: Rogério Ceni; Bruno, Rafael Toloi, Dória e Reinaldo; Denilson, Souza, Michel Bastos e Paulo Henrique Ganso; Alexandre Pato e Luis Fabiano.
Danubio: Franco Torgnascioli; Agustín Peña, Matías De Los Santos, Joaquín Pereyra e Fabricio Formiliano; Hamilton Pereira, Ignacio González, Leandro Sosa e Marcelo Tabárez; Bruno Fornaroli e Matías Castro.
Także dziś zagrają jeszcze dwa inne brazylijskie zespoły.
Atletico Mineiro - Atlas
Zawsze ciężko było mi zidentyfikować ekipy meksykańskie jak traktują
Copa Libertadores. Atletico Mineiro słabo zagrało z Colo Colo w 1 kolejce. U siebie jednak są mocni i powinni wygrać z dzisiejszym rywalem, ale poczekam sobie na
LIVE z tym meczem, a może uda się złapać znacznie wyższy kurs (notabene te i tak rosną i już @1,40 na Atl.MG można złapać, a wczoraj @1,33). Powód wzrostów jednak jest, bo Atletico MG dziś bez Pratto i bez Jo. W ataku dopiero trzecia opcja a więc Andre. Andre, który zatrzymał się w rozwoju kilka lat temu. Którego z klubu chcą/chcieli się pozbyć jak Jo ze względu na gwiazdorski kontrakt. Ale dziś z braku Jo i Pratto muszą sobie podać ręce i Andre zmuszony do grania. Ponadto problemy w defensywie bo kontuzja Marcosa Rochy ciągle, do tego absencje Guilherme i Douglas Santos.
Sherman Cardenas jeszcze nie jest gotowy by zagrać od początku meczu i trener Levir Culpi mówi, że najprawdopodobniej po przerwie dopiero wejdzie. Luan chaotyczny, owszem Datolo i Maicosuel potrafią wiele, ale ja poczekam jak się mecz będzie rozwijał. Malo wiem o meksykańcach więc poczekam na mecz.
Atlético-MG: Victor; Patric, Leonardo Silva, Jemerson e Lucas Cândido; Leandro Donizete, Rafael Carioca, Dátolo, Luan e Maicosuel; André.
Atlas-MEX: Federico Villar; Luis Venegas, Enrique Pérez, Kannemann e Castillo; Guerrero, Medina e Rodrigo Millar; Keno, Barragan e Caballero.
VS
Universitario Sucre - Cruzeiro
Typ : Obie strzelą gola ? TAK @ 1,91 Uni bet
Powyżej 2,5 gola @ 2,10 b3650:0
Sucre położone na 2800 m.n.p.m. Boliwia od razu źle się kojarzy każdemu kto tam się pojawia. Cruzeiro to inna ekipa niż ta która dwukrotnie zdobywała Mistrzostwo Brazylii 2013 i 2014. Odszedl szereg znaczących graczy jak Lucas Silva, Everton Ribeiro czy Ricardo Goulart. Owszem przyszli nowi, ale jak to będzei funkcjonowalo na tle mocniejszych rywali niż ci w rozrgywkach stanowych zobaczymy dopiero. Bo w stanówkach póki co to obrona Cruzeiro nie zachwyca i w każdym niemal meczu coś tracą, a rywale słabi. W ofensywie Cruzeiro wygląda lepiej, Leandro Damiao, z który wiążą duże nadzieje, że wreszcie wróci do formy jak za czasów Internacionalu. Willian przebojowy, Urugwajczyk De Arrascaeta ciekawy bardzo gracz. Ogólnie Cruzeiro zawsze grało ofensywną piłkę. Boliwijczycy u siebie na wysokości jednak będą groźni. A boliwijska piłka zawsze mi sie kojarzy z ofensywą. Przeczuwam podobnie jak @Czaro09 że będą w tym meczu gole dziś chociaż o Universitario Sucre za wiele powiedzieć nie jestem w stanie...
Universitario-BOL: Robles; Carlos Camacho, Ignacio Gonzáles, Ezequiel Filipetto e Ramiro Ballivián; Rolando Ribera, Federico Silvestre, Rubén Cuesta, Alejandro Bejarano e Mauricio Saucedo; Martín Palavicini.
Cruzeiro: Fábio; Fabiano, Léo, Paulo André e Mena; Willian Farias e Henrique; Marquinhos, De Arrascaeta e Willian; Leandro Damião.
Na koniec jeszcze odnośnie jutrzejszego meczu, ale opisuję już dziś.
VS
Internacional - Universidad de Chile
Typ : Inter @ 1,57 b3653:1
Internacional przegrał na wysokości w La Paz z The Strongest 1:3, ale teraz już musi wygrać u siebie. Rywal Universidad de
Chile, ale to już nie ten sam zespół który zdobywał serca fanów na kontynencie i fanów latynoskiej piłki przed laty. Wtedy się oglądało z przyjemnością ich grę ( o wspomnieniach można poczytać tutaj ->
http://olemagazyn.pl/wspomnienie-o-druzynie-ktorej-juz-nie-ma/ ). Obecnie LaU wygląda znacznie gorzej, w lidze słaba dyspozycja i bilans 2-2-4 więc ledwo 8pkt. Nie najlepiej także zaprezentowali się w meczu otwierającym
Copa Libertadores przeciwko ekwadorskiemu Emelec. Przegrali zasłużenie prezentując słabą gre w dodatku i mało okazji kreując.
Inter ma zacząć w składzie : Alisson; Léo, Ernando, Alan Costa e Fabrício; Nico Freitas, Nilton, Aránguiz, Alex e D’Alessandro; Eduardo Sasha
Bardzo mocna pomoc i to może byc klucz, Aranguiz, Alex i D'alessandro to niezwykła moc. Internacional u siebie w Beira-Rio jest mocny co pokazał poprzedni sezon Brasileirao gdzie zanotowali bilans 15-0-4. Aguirre ciekawy trener i mądry. Wiedzą, że muszą ten mecz wygrac, a przy słabej dyspozycji Universidadu de
Chile zanosi sie na dobrą okazję ku temu.
Zachęcam do wymiany poglądów na temat dzisiejszych i jutrzejszych meczów, wszelkie sugestie, informacje kto co oglądał i jak dany zespół się prezentował mile widziane