W
3
O ile Żurawski i tak grał bardzo słabo to nieobecność Lewandowskiego byłaby moim zdaniem dużym osłabieniemMaciej Żurawski nie wystąpi już w fazie grupowej piłkarskich mistrzostw Europy. Kapitan reprezentacji Polski ma naderwany mięsień czworogłowy ze świeżym krwiakiem – poinformował lekarz kadry, doktor Jerzy Grzywocz.
Urazu w meczu z Niemcami nabawił się także Mariusz Lewandowski. Pomocnik reprezentacji Polski ma skręcenie stawu skokowego-goleniowego z silnym stłuczeniem. Jest jednak szansa, że w czwartek zagra z Austrią.
wg mnie nieobecność Zurawskiego może okazać się paradoklasalnie naszym wzmocnieniem. Lubie tego zawodnika, ale jest on kompletnie bez formy, a tak na prawde to ja nie pamiętam kiedy on w tej formie w kadrze był, na kolejnej imprezie liczymy na Maćka i jak zwykle porażka z niemcami i jak zwykle żuraw gra bardzo słabo.O ile Żurawski i tak grał bardzo słabo to nieobecność Lewandowskiego byłaby moim zdaniem dużym osłabieniem
przynajmniej jako jedyny nasz honor uratował, dodałbym jeszcze Borucanie wiem o co ci chodzi z tym odbiciem sie na naszej druzynie :? co ty masz do tego Rogera? Napewo jest w lepszej formie od takiego Garguły a są bardzo podobni techniczie wiec Roger mógłby spokojnie go zastąpić i jeśli Graguła bedzie w słąbej formie dalej to myśle że lepiej go odpuścic i postawić na młodego Majewskiego.
Nie wiem czemu ty sie czepiasz tego Rogera? Bo jest z Brazylii i za to że kocha Polske (przynajmniej tak mowi) dostał obywatelstwo? A gdyby obywatelstwo dostał robinho albo messi bo jakoś zachciało im sie grac na Euro(wiem ze jest to niemozliwe ale trudno ???? ) to bys nic nie mowil tylko dziekowal bogu ze taki messi chce grac dla polski.a gdyby na euro walil kazda akcje to bys mowil ze to nie jego wina tylko boruca bo puszczal bramki, obrony bo dawala dojsc do strzalu, pomocy w tym rogera bo zle mu podawali. taki moje zdanie i zsiadzcie z rogera wszyscy moze po euro jeszcze bedziecie dziekowali dla beenhackera ze zabral go na ta impreze
Zacząć trzeba od tego ,że na normalnym poziomie zagrał Roger , Boruc i jeszcze Żewłakow na pewno oraz Lewy.Żurawski w 1 połowie w czym był lepszy ? od kogo lepszy ? Nie trafił z dogodnej pozycji , poza tym grał w naderwanym mięśniem.Co wy Chcecie od Maćka Żurawskiego?! Przecież to on w pierwszej połowie był najlepszy wśród Polaków. Krzynówek i Smolarek to dwaj najsłabsi zawodnicy meczu.
No więc właśnie.Maciek grał z kontuzją i to on nie powinien grać.A Jacek ? Na pewno nie był to jego dzień.Wg mnie zadecydowała ta 1 sytuacja.Nie trafił ,potem było już tylko gorzej.Ebi natomiast faktycznie zaliczył słaby występ ale to było do przewidzenia ,bez wsparcia skrzydłowych i Żurawskiego sam przez niemiecki mur sie nie przedrze.Jak rezerwowy Jacek może grać w pierwszej 11 S-kadry?! parodia. A co pokazał Ebi?! Wielkie G**** i nic więcej.
Faktycznie Roger jako jeden z trzech rezerwowych zagrał dobrze.Sagan i Piszczek grali chyba za krótko by mówić o dobrym czy złym występie.w drugiej połowie bardzo ładnie zagrali rezerwowi.
Paradoksalnie może się okazać ,że lepiej.Skoro ma kontuzję to niech ją wyleczy.Inna sprawa ,że jest bez formy.Szkoda że Maciek nie zagra już na EURO.
Jak to się mówi "Nie ucz ojca robić dzieci".Gol zaczął się od straty obrońców.Ballack zagrał w "uliczkę" ,nasi grali na offside ,nie wyszło , wbiegli we dwóch w pole i Podolski dopełnił formalności.Nie wiem jak Twoim zdaniem powinien wyjść w takiej sytuacji bramkarz.Oglądałeś w ogóle mecz ?A pierwsza bramka to ewidentny błąd Boruca. Jak sie zaczyna wychodzic do piłki to trzeba iść do końca a nie zatrzymywać sie na 11 metrze i zacząć cofać.
'
stek bzdurCo wy Chcecie od Maćka Żurawskiego?! Przecież to on w pierwszej połowie był najlepszy wśród Polaków. Krzynówek i Smolarek to dwaj najsłabsi zawodnicy meczu. Jak rezerwowy Jacek może grać w pierwszej 11 S-kadry?! parodia. A co pokazał Ebi?! Wielkie G**** i nic więcej.
w drugiej połowie bardzo ładnie zagrali rezerwowi.
Szkoda że Maciek nie zagra już na EURO. A pierwsza bramka to ewidentny błąd Boruca. Jak sie zaczyna wychodzic do piłki to trzeba iść do końca a nie zatrzymywać sie na 11 metrze i zacząć cofać.
Proponowana 11 na mecz z Austrią: Fabiański-Wasilewski,Jop.Kokoszka,Dudka-Piszczek,Murawski,Roger,Garguła,Zahorski-Saganowski
Do BOJU POLSKO
POLSKA POLSKA POLSKA
Skoro piszesz, że Polacy są słabi fizycznie to co powiesz o Chorwatach, w meczu z Austrią grali dobrze do 30 min., później to była istna katorga tego zespołu, przeciwnicy ich zabiegali. Jak schodził jeden z chorwackich zawodników (nie pamiętam który) to tylko zszedł za boisko i położył się na trawie i nie mógł tchu złapać, a należy zaznaczyć, że sami chorwaci jakiś szaleńczych akcji nie grali. Jeśli polska drużyna wygra z Austrią, co ich podbuduje psychicznie to o mecz z Chorwacją jestem względnie spokojny-wystarczy przetrzymać pierwsze 30min i od razu narzucić szybkie tempo gry i chorwaci sami wymiękną. I nie zgodze się z opinią, że chorwaci odpuscili po tym jak prowadzili, gdyż wygrywali jedną bramką a austria atakowała coraz bardziej wg mnie zwyczajnie nie starczyło im sił. A Polacy są na pewno w lepszej formie fizycznej od Chorwatów.Nic to, teraz trzeba mieć troszkę szczęścia. Wymęczyć wygraną nad Austria i może będziemy mieli fuksa z Chorwacją ...
co do skladu jak zaproponowales to nie moge sie zgodzic z kilku powodow:Wedlug mnie mozne by zagrac systemem 4-4-2 a skłąd wygladałby tak:
Boruc
Wasilewski (ew. Goanski na jego nominalnej pozycji) - Bak - Żewałakow - WawrzyniakRoger - Garguła - Lewandowski - Krzynówek (ew. Smolarek)Saganowski - Smolrek (ew. Piszczek)To są narazie takie moje przemyslenia, zobaczymy co powie jutro Leo i cały sztab.
Pozdrawiam