>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Co aktualnie oglądacie?

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
polecam film &#39;Boy A&#39;, dramatyczna opowiesc, ale zarazem swietna, o filmie ciezko zapomniec, a glowna role gra przyszly spiderman(a jego gra to MISTRZOSTWO!)

WARTO

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
a oglądacie może hbowską produkcję - Gra o Tron?
Zawaliste, jak zresztą wszystkie mini-seriale HBO..
Ja oglądam.
Dobre , ale osobiście dałbym np więcej scen na murze , za murem i w Winterfell niż np. w Przystani królewskiej.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Wczoraj oglądałem &#39;&#39;Wyspę Tajemnic&#39;&#39; z Di Caprio, średnio polecam bo jeśli początkowa fabuła i zagmatwanie wątku fajne bo robiło się z minuty na minutę ciekawiej to już po jednej godzinie oglądania tak namieszali, że ciężko było rozkminić co jest rzeczywistością, a co fikcją.Sam pomysł filmu ciekawy, ale koniec końców nie wiadomo o co chodzi i sam koniec jest niejednoznaczny, tzn. nic nie rozwiązujący...

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Wczoraj oglądałem &#39;&#39;Wyspę Tajemnic&#39;&#39; z Di Caprio, średnio polecam bo jeśli początkowa fabuła i zagmatwanie wątku fajne bo robiło się z minuty na minutę ciekawiej to już po jednej godzinie oglądania tak namieszali, że ciężko było rozkminić co jest rzeczywistością, a co fikcją.Sam pomysł filmu ciekawy, ale koniec końców nie wiadomo o co chodzi i sam koniec jest niejednoznaczny, tzn. nic nie rozwiązujący...
i to jest meritum tego filmu.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Ja oglądałem pod koniec ubiegłego roku Wyspę Tajemnic i zdecydowanie na ✅ , dowolność interpretacji na pewno ma wpływ na tą ocenę

chociaż dłuższą chwilę &quot;chodził&quot; za mną ten film i kwestia jego interpretacji

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Co masz przez to na myśli ? Oglądałeś, jak Ci się podobał, jak Twoje odczucia ?
film oglądany już dłuższy czas temu, wywarł na mnie ogromne wrażenie.
godny polecenia to mało powiedziane.
dalej nie będę nawijał, bo na gg wszystko dostałeś :cool:
POLECAM LUDZISKA FILM !

Ja oglądałem pod koniec ubiegłego roku Wyspę Tajemnic i zdecydowanie na ✅ , dowolność interpretacji na pewno ma wpływ na tą ocenę
chociaż dłuższą chwilę &quot;chodził&quot; za mną ten film i kwestia jego interpretacji
tak jak napisałeś, dowolność interpretacji.
jeden uzna to za fikcje, drugi zaś za rzeczywistość.

pranie mózgu.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
zupełnie się z wami (a z Maćkiem w pełni;-)) nie zgadzam. Wyspa Tajemnic była kapitalna, nieprzewidywalna, trzymająca w napięciu. Koniec niejednoznaczny? I taki miał być. Widz po obejrzeniu, nie zapomina od raz o filmie, tylko długo potem jeszcze myśli nad interpretacją zakończenia. Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów ubiegłego roku. Trzeba przyznać, że jak gra gdzieś Di Caprio, to z miejsca można przyjąć, że film będzie znakomity.
Ja oglądam.
Dobre , ale osobiście dałbym np więcej scen na murze , za murem i w Winterfell niż np. w Przystani królewskiej.
a wiesz, że to na podstawie książki?:-D
ostatnie dwa odcinki mnie rozwaliły. W życiu nie spodziewałem się, że Littlefinger zdradzi Starka..

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
zupełnie się z wami (a z Maćkiem w pełni) nie zgadzam. Wyspa Tajemnic była kapitalna, nieprzewidywalna, trzymająca w napięciu
Przecież im sie podobało ....?

Wyspa Tajemnic bardzo dobre kino , nawet dorównujące książce, choć oczywiscie lepiej gdy sie jej nie czytało przed obejrzeniem filmu. To zwiastuje często filmy wielkie ta dowolność interpretacji, nie każdy film musi mieć oczywisty przekaz czy zakończenie.
Wychwalana przez niektórych pod niebiosa Incepcja także kończy sie motywem do własnej interpretacji.

Co do ostatnio ogladanych filmow to:

Lincoln Lawyer - Dobra solidna a byc moze i wiecej produkcja z gatunku, Thlliler ...sądowy? Mimo iż praktycznie od początku fabuły &#39; wiadomo o co chodzi&#39; , trzyma w napięciu praktycznie do samego końca. Oczywiście takie filmy trzeba cenić i lubić bo nie spotkamy tu wielości pościgów, wybuchów czy efektów specjalnych , ale w całym przesycie wyżej wspomnianych w dzisiejszych filmach ja takie cenie najjabrdziej bo przecież chodzi o ciekawa fabułe ????

Tożsamość- Z cenionym przeze mnie Neesonem. Być może miałem za duże oczekiwania co do tego filmu. Na gorąco zawsze trudno ocenić , oczywiście film trzyma jakiś poziom jednak szukającym czegoś ponad może nie wystarczyć. Troche przewidywalny, małymi fragmentami nawet troche przerysowany ale może warto ocenić samemu.

Hit List- To ukazuje , że nie zawsze obsada idzie w parze z jakościa. Popatrzmy Cuba Gooding Jr. , Cole Hauser czy Lapagia to nie pierwsza łapanka. Jednak film naiwny, przewidywalny i co najgrosze chwilami irytujący . Jesli ktos chce dla samej obsady to niech probuje.

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
Drzewo życia.. kino dość specyficzne /ale w żaden sposób poschizowane itp../, bardzo metaforyczne, chwilami zwyczajne nudne.. ciężko ten film ocenić - zaraz po wyjściu z kina ocena była negatywna, aczkolwiek już dzień po, stwierdziłem, że film całkiem udany ;)
reasumując, filmu nie polecam, ponieważ szerszej publiczności nie przypadnie do gustu.. może jedynie pojedynczym jednostką :p

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
&#39;Jestem Sam&#39; z Sean Peen.
film znany i lubiany, tak dla przypomnienia.
właśnie skończyłem oglądać po raz enty w telewizorni.

coś pięknego !

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
2009 Up in the Air W chmurach

Ryan Bingham (George Clooney) to profesjonalista specjalizujący się w &quot;doradztwie dotyczącym zmian w karierze zawodowej&quot; (eufemistyczne ujęcie zwalniania pracowników). Życie Ryana to ciągła podróż, jego mieszkanie to tylko puste miejsce. Podczas jednej z podroży poznaje Alex (Vera Farmiga) i zaczyna myśleć o zmianie stylu życia. Czy tak się stanie?
---

dałem 8/10, aczkolwiek to typowo film pod mój gust, takze innym zapewne nie bedzie się tak podobał, mimo to dobre kino, ktore warto zobaczyć minn dla świetnego jak dla mnie przesłania.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
lubisz takie smęty?:-D
czasem fajnie coś takiego obejrzeć, ale osobiście nie wyobrażam sobie mieć gustu ustawionego na coś takiego, dlatego jestem pod wrażeniem:p

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
lubisz takie smęty?:-D
czasem fajnie coś takiego obejrzeć, ale osobiście nie wyobrażam sobie mieć gustu ustawionego na coś takiego, dlatego jestem pod wrażeniem:p
widzisz... mnie ten film bardzo ujął ???? każdy ma swój gust mi akurat ten przypasował, zreszta później zobaczylem ile nagród dostał więc chyba się &quot;znam&quot; ;-)

btw to widziałem przedwczoraj:

Rzeka tajemnic 2003 Mystic River

Jimmy Markum (Sean Penn), Dave Boyle (Tim Robbins) i Sean Devine (Kevin Bacon) pochodzą z robotniczych rodzin. Znają i przyjaźnią się od dziecka, kiedy to razem wychowywali się w niespokojnej bostońskiej dzielnicy. W ich życiu nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego, aż do momentu, kiedy jeden z nich wsiadł do niewłaściwego samochodu. Porwanie Davida Boyle&#39;a zmieniło wszystko. Ich przyjaźń została zachwiana, chłopcy oddalili się od siebie. 25 lat później ich drogi ponownie się łączą za sprawą innego, tragicznego wydarzenia - morderstwa dziewiętnastoletniej córki Jimmy&#39;ego. Seanowi, który został policyjnym detektywem, zostaje powierzona sprawa brutalnego morderstwa. Wraz ze swoim partnerem (Laurence Fishburne) rozpoczyna dochodzenie. Po krótkim dochodzeniu ich głównym podejrzanym staje się Dave Boyle

---

Bardzo lubie kino Clinta Eastwooda, po Grand Torino to jego kolejny wybitny film, który miałem przyjemność zobaczyć. Zastanawiałem się nawet nad 9/10, ale dałem solidne 8/10 na które na pewno zasługuje. Dobre męskie kino z genialnymi kreacjami aktorskimi.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
no Rzeka Tajemnic dobry film..
Jeżeli ktoś lubi Seana Penna, to polecam jeszcze 21 gramów i Wszyscy Ludzie Króla. Ten drugi nie ma jakiś super ocen, faktycznie coś w tym filmie skiepszczono, ale naprawdę warto obejrzeć. Fragmentami doskonały.
tak przeglądam swoje oceny na filmwebie i z produkcji mniej znanych, a wysoko przeze mnie ocenionych mogę jeszcze polecić:
Trio z Belleville - naprawdę poruszający film animowany słynnego Sylvaina Chometa, mimo iż nie pada w nim właściwie żadne słowo. Dla mnie genialne.
Księżniczka Mononoke - bajka japońska, ale naprawdę super zrobiona. Fabuła extra, poruszająca, zaskakująca. Również doskonała produkcja.
Ziemia Niczyja - pewnie wielu oglądało, ale też nie jest to jakiś super znany film, bo jest produkcji europejskiej. Opowiada o żołnierzach wrogich armii, którzy utknęli w miejscu, do którego nie przyznaje się żadne państwo, czyli ta tytułowa ziemia niczyja. Film stosunkowo niedługi, ale naprawdę godne polecenia europejskie kino.
Podejrzany - to już hollywodzkie kino, ale też wiem, że nie wiele osób je oglądało, z którymi przynajmniej rozmawiałem. Bardzo dobry thriller psychologiczny z Freemanem, Hackmanem i Jane&#39;m. Akcja toczy się cały czas w biurze detektywa i tylko wplątane są wspomnienia podejrzanego..
Mechaniczna pomarańcza - stary film, ktoś kto interesuje się kinem, lubi Kubricka to na pewno oglądał, ale wielu pewnie omija szerokim łukiem starsze filmy, a szkoda, bo to naprawdę doskonałe kino. Film momentami przezabawany, momentami przerażający. Pomieszanie stylów, tragedii, komedii.
Utalentowany Pan Ripley - było kilka wersji tego filmu, ale najbardziej przypadła mi do gustu ta z Mattem Damonem w roli Toma Ripley&#39;a. Naprawdę dobry film dla mnie. Taki klimat wciągający ma.
Walc z Baszirem - jak wychodził ten film chyba 2 lata temu, to było nawet o nim głośno, ale raczej jest to kino alternatywne. Człowiek, który to zrealizował przedstawia w animowany sposób swoje przeżycia z wojny izraelsko-libańskiej.
Moon - sam o tym filmie nie słyszałem długo, dopiero z pół roku temu &quot;zdobyłem&quot; przypadkowo i od razu obejrzałem. Dobre, ujmujący dramat psychologiczny rozgrywający się na...promie kosmicznym.
Fracture - film z takimi gwiazdami jak Hopkins czy Gosling, ale nie było o nim jakoś głośno, a szkoda, bo film naprawdę warty zobaczenia. Świetnie trzymający w napięciu thriller i bardzo zaskakujący..
Dzienniki motocyklowe - film przedstawiający młodość Ernesto Guevary, a konkretniej jego podróż na motocyklu po Ameryce Płd. Naprawdę wiele ciekawego można się dowiedzieć o tym człowieku z tego filmu, więc jeżeli kogoś to interesuje to polecam.
Słoń - film opowiada o ostatnich godzinach przed masakrą w szkole Columbus. Mało się mówi w nim, ale kręcony z ciekawej perspektywy i mimo iż powinien nudzić, to mnie nie nudził..
Dobra to na razie na tyle, mam nadzieję, że kogoś zainteresowałem jakąś pozycją;-)

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Rzeka tajemnic 2003 Mystic River
Jimmy Markum (Sean Penn), Dave Boyle (Tim Robbins) i Sean Devine (Kevin Bacon) pochodzą z robotniczych rodzin. Znają i przyjaźnią się od dziecka, kiedy to razem wychowywali się w niespokojnej bostońskiej dzielnicy. W ich życiu nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego, aż do momentu, kiedy jeden z nich wsiadł do niewłaściwego samochodu. Porwanie Davida Boyle&#39;a zmieniło wszystko. Ich przyjaźń została zachwiana, chłopcy oddalili się od siebie. 25 lat później ich drogi ponownie się łączą za sprawą innego, tragicznego wydarzenia - morderstwa dziewiętnastoletniej córki Jimmy&#39;ego. Seanowi, który został policyjnym detektywem, zostaje powierzona sprawa brutalnego morderstwa. Wraz ze swoim partnerem (Laurence Fishburne) rozpoczyna dochodzenie. Po krótkim dochodzeniu ich głównym podejrzanym staje się Dave Boyle
---
Bardzo lubie kino Clinta Eastwooda, po Grand Torino to jego kolejny wybitny film, który miałem przyjemność zobaczyć. Zastanawiałem się nawet nad 9/10, ale dałem solidne 8/10 na które na pewno zasługuje. Dobre męskie kino z genialnymi kreacjami aktorskimi.
nic, tylko podbić !
oglądane kilka razy, film konkretny.
Sean Peen i wszystko jasne.

Do góry Bottom