No i udało się idealnie przewidzieć spotkanie Univerisdad Catolica-Santiago Morning. Dwa gole Gutierreza dały kolejne 3 punkty mistrzowi i przybliżyły w jakimś tam stopniu to obrony tytuły ale do tego jeszcze daleko... Dzisiaj z kolei kilka spotkań i w każdym praktycznie można znaleźć coś ciekawego dla siebie.
To jest jeden z hitów tej kolejki. O'Higgins w tym sezonie gra kapitalnie i póki co zajmują miejsce 3, a trzeba wspomnieć, że wyprzedzający ich Union La Calera ma jeden mecz więcej rozegrany więc szansa na drugie miejsce stoi otworem przed podopiecznymi Ivo Basaya. Universiad de
Chile również w czołówce ale ostatnio problemem tego zespołu są spotkania u siebie. Przegrali dwa ostatnie mecze na własnym stadionie, odpowiednio 1:2 z Santiago Morning i 0:2 z Unionem San Felipe. Fakt, że obie te drużyny w tym sezonie nie grają słabo i to zwłaszcza z mocarzami to jednak jeśli La U chce zdobyć mistrza to musi takie spotkania bezwzględnie wygrywać i to przed własną publicznością. Dzisiaj gospodarze mają trochę problemów kadrowych, gdyż brakować będzie czwórki: Pablo González, Mauricio Arias, Enzo Gutiérrez i Cristián Oviedo. Ostatni z nich pauzuję za czerwoną kartkę sprzed tygodnia, natomiast reszta ma kontuzję. Jednak z drugiej strony wraca kilku nieobecnych ostatnio graczy: Juan Luis González y Guillermo Suárez. Goście z kolei w najmocniejszym składzie. Jak widać po składach, które wrzuciłem poniżej to oba zespoły wychodzą w ustawieniach 4-3-3 co mnie bardzo cieszy, gdyż zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie obu drużyn, które sporo strzelają. Jak wskazują statystyki to spotykają się dwa najmocniejsze ataki: O'Higgins - 18 goli i La U - 16 goli(Catolica ma co prawda goli 18 ale też dwa spotkania więcej więc ich tutaj inaczej traktuje). Moim zdaniem nie ma co tutaj się skupiać na typach 1X2 chociaż wydaje się, że to goście są faworytem ale tutaj warto poszukać goli w tym spotkaniu i skupić się na opcjach bramkowych.
O'Higgins: Luis Marín; Yerson Opazo, Diego Olate, Cristián Oviedo y Alejandro López; Iván Vásquez, Fernando De la Fuente y Luis Núñez; Boris Sagredo, Juan Gonzalo Lorca y Guillermo Suárez
Universidad de Chile: Johnny Herrera; Matías Rodríguez, Juan Abarca, Marcos González y Eugenio Mena; Felipe Seymour, Charles Aránguiz y Guillermo Marino; Edson Puch, Gustavo Canales y Felipe Gallegos (Eduardo Vargas)
Moje typy:
BTS @ 1,40 Bwin1:1
Over 2,5 @ 1,50
Over 3,5 @ 2,35
Universidad de Chile lub X @ 1,42
W tym spotkaniu faworytem są gospodarze. Jednak tutaj wolałbym spróbować co innego, aniżeli ich zwycięstwo. Jak wiadomo Union gra w
Copa Libertadores. Po ostatnim zwycięstwie nad Velezem 2:1 ich szanse na awans do najlepszej 16 znowu odżyły. W najbliższym tygodniu mają właśnie spotkanie w Argentynie i tutaj pewnie ucierpi na tym liga, gdyż
CL zawsze jest na pierwszym miejscu nie zależnie czy mówimy o klubach z Brazylii, Paragwaju czy
Chile. Niby wychodzą ustawieniem 4-3-3 ale Union nie jest jakąś drużyną, która aplikuje po kilka goli na mecz swoim rywalom. Przy okazji Hispanos mają mocną obroną co przy słabej grze gości na wyjazdach i braku najlepszego napastnika - Cristiana Bogado wygląda dla mnie tutaj na jakiś under. Jednak takie coś jak under w
Chile występuje rzadko i z tym należy uważać.
Union: Eduardo Lobos; Luis Pedro Figueroa, Leandro Delgado, Rafael Olarra, Fernando Cordero; Gonzalo Villagra, Braulio Leal, Martín Ligüera; Raúl Estévez, Sebastián Jaime y Leonardo Monje
Iquique: Cristián Limenza; Marcos Millape, Luis Fuentes, Juan González, Rodrigo Pérez; Arturo Sanhueza, Mauricio Donoso, Michael Ríos, Misael Dávila; Rubén Darío Gigena y Lucas Ojeda
Moje typy:
Union @ 1,50 Bwin3:0
Under 2,5 @ 2,05
Under 3,5 @ 1,40
Iquique nie strzeli @ 2,25
VS
Tutaj faworytem są goście, którzy przecież posiadają najlepszą obronę w
Chile na chwilę obecną co pokazują statystyki. 7 straconych goli w 8 meczach to wynik jak na
Chile kapitalny. Nublense też nie ma jakiejś wielkiej mocy w ataku - 11 goli. Dlaczego ja sobie upodobałem gości w tym meczu? Jak już wspomniałem obronę mają świetną, poza tym są w ścisłej czołówce ligi i jest szansa na walkę o wysokie lokaty na koniec Apertury, w przeciwieństwie do Nublense, które pewnie będzie okupować dolne rejony tabeli. No i najważniejszy to fakt, że Nublense przystąpi dzisiaj do spotkania bez kilku podstawowych graczy. Alexis Viera, Julio Barroso, Cristián Reynero y Alejandro Vásquez, Adrián Faúndez to gracze, którzy nie będą do dyspozycji trenera Luisa Marcoletta. Kursy dziwnie ustawione ale moim zdaniem warto spróbować na gości pograć.
Moje typy:
Union DNB @ 1,95 Bwin1:0
Union(+1) @ 1,50
W ostatnim spotkaniu dzisiejszym pomiędzy Huachipato, a La Sereną widziałbym zwycięstwo gospodarzy, gdyby nie brak kilku ważnych graczy, w tym napastnika Villalobosa, który w poprzednim sezonie stanowił o sile ataku niebiesko-czarnych. W ataku gospodarzy będzie znany z występów(a raczej epizodu) w Polonii Warszawa, Cesar Cortes, który zagra dzisiaj tylko dzięki kontuzjom swoich kolegów.