Ja mam dzis takie przemyslenia dotyczące ostatniej kolejki grupowej:
Jest kilka meczy o cos i kilka o pietruszke lub o honor jak kto woli, ja zwrociłem uwage na nastepujace
Neman Grodno - Eisbaren Berlin
Żadna z druzyn nie ma szans na awans. poprzednie spotkanie wygrali zawodnicy z Niemiec , wypukntowujac Białorusinów, którzy na nich wisieli ale bez efektu. Zespół z Grodna to ambitna duzyna i z pewnoscią beda chcieli sie godnie pozegnac z
LM. Z kolei Eisbaren od poczatku jakby traktowali
LM jako przygotowanie do sezonu i tutaj wg mnie gospodarze nie przegraja w regulaminowym
typ Grodno z x kurs 1,74
(2-4)
Storhamar-Trzyniec
Sytuacje opisał kolega rybarz i tez mysle ze norwegowie wyjadą naładowani bo jeszcze sa w grze, a wynik moze wazyc sie do końca, chociaz z drugiej strony czy Tappara bedzie sie wysilać maja 1 miejsce w grupie tez wątpie, niemniej jednak mysle gospodarze podejda honorowo do meczu i ne przegrają w 60 min( potancjal po stronie Ocelari mimo wszystko)
typ Strohamar z x kurs 1,3 (6-2)
Nurnberg - Rouen
Bardzo ciekawe spotkanie. Norymbergia wg mnie pod formą ,słaby mecz w Wolfsburgu, wygrany szczesliwie w dogrywce, nastepnie przegrana we Francji i u siebie porazka ze słabym Krefeld. Remis daje im awans ale nie bedzie łatwo wg mnie, druzyna mistrza Francji zbudowała dość ciekawy sklad, jest kilku reprezentatnów kraju i kilku dobrych graczy zagranicznych, w rodzimej lidze są bez porazki i mzja jeszcze szanse na awans z drugiego miejsca. Wg mnie ekipy z Niemiec nie podchodza powazanie do
LM, bo ten trend mozna zaobserwowac od kilku lat , moze z wyjatkiem mistrza.
typ Rouen 60' kurs 4,8 (2-5)
Rouen z x kurs 2,63
EDIT: Aleze Rouen tak pisali kibice na trybunach
Cardiff - Vaxio
Obie druzyny bez szans na awans. Vaxio nie zachwyca narazie chociaz jest lepiej niz na poczatku sezonu, czy bedzie im sie chciało w Angli zagrac dobry
hokej?, nie jestem pewien. Kanadyjczycy trzeciego sortu z Cardiff potrafili napsuc krwi szwajcarskiemu Bern i Salzburgowi na wyjezdzie. Czy dzis pozegnaja sie godnie z kibicami. Kursy warte próby ale tez ogromna dysproporcja jezeli chodzi o jakosc składu
typ Cardiff z x kurs 2,84(5-5)
Cardiff plus 1,5 kurs 2
wsje
fortuna