Finał Ligi Mistrzów:
hokej::
hokej::
hokej:
Munchen – Froluda (1-3)
W tym sezonie finał ligi zostanie rozegrany w Goeteborgu. Spotkaja się w nim mistrz Niemiec z Monachium oraz etetowy reprezentant
LM i kilkukrotny mistrz kraju Froluda Indians. Tak się złozylo ze zespól ze Szwecji będzie ten mecz rozgrywał na własnej tafli. Sama hala może pomieścić około 12 tys osób ale na mecze
LM przychodzi mniej widzów( na półfinale było około ¼ ). Na finał spodziewana jest frekwencja nieco powyżej 6tys z czego około 1200 ma być z Monachium. Faworytem tego spotkania wg bukmacherów sa gospodarze. Ich 3 ostatnie ligowe mecze to same porażki i wręcz upokorzenie z Djurgarden, domyślam się ze te trzy porażki mogą być związane z dodatkowym przygtowaniem do finalu,( bo ostatnich meczy nie widzialem) bo co same władze klubu przyznaly zależy im na zdobyciu tego trofeum. kadra bardzo silna, we wszystkich formacjach można się doszukać graczy którzy robia róznice. To bardzo szybcy z dobrymi umiejętnościami technicznymi gracze, dobrze grający w PP. Jednak czasem się zdarza ze to indywidualności( a jest ich tam trochę) decydowały o końcowym sukcesie ekipy. Po drugiej stronie mistrz Niemiec , ekipa która preferuje bardzo zespołowy
hokej, która na ten moment jest w gazie, młodzież która puka do kadry ciagnie wynik zespołu w wielku meczach , kanadyjski zaciąg tez dobrej jakości. Na ławce trenerskiej facet ( Don Jackson)który wygral osiem tytułów mistrza Niemiec, wie jak wygrywać. Zespól to mieszanka rytyny( reprezentancji Niemiec) i młodości. Maja najlepszego strzelca ligi mistrzów w swoich szeregach. Wydaje mi się ze buki trochę niedoceniaja tej ekipy. Widziałem ich oba mecz z Malmoe , które de fakto ma podobna ilość punktów w
SHL jak Froluda, to wcale nie ustępowali a nawet byli lepsi( 2-1 u siebie, 5-5 na wyjeździe). W bramce na dobrym ( w sumie bardzo) poziomie broni Aus den Birken, facet gral już w dużych imprezach wiec ma doświadczenie i wie co robic miedzy słupkami. Trzeba przyznać ze Froluda to doświadczony na tym etapie rozgrywek zespół bo w ostatnich 4 latach 3 razy byli w finale i zdobyli dwa trofea. Jednak ostatnie 4 lata to dominacja ekip skandynawskich, wiec może czas na zmiane warty bo zespół z Monachium stać wg mnie na nawiązanie rownorzednej walki z gospodarzem.
Munchen z x kurs 2,31
fortuna
EDIT: Wczoraj czysta dwójka był po 4,8 a dzis jest po 3,95 i oczywiscie tez zagrałem
EDIT po meczu: Jak ktoś oglądał to widział zabójcze PP w wykonaniu Froludy, mnie osobiscie hokejowo bardziej podobał sie zespół z Monachium ich ataki były groźniejsze i szkoda tej poprzeczki i słupka czy chyba dwóch bo mogło byc ciepło w końcówce w której Niemcy przycisneli. No i chyba na początku spotkania ze zbytnim respektem podeszli do rywali a szkoda. Po Froludzie było widać spokój i doświadczenia w kluczowych mometach i tym wygrali ten finał.