Poprzedni temat z pierwszego meczu został zaśmiecony. Każdy nagle poczuwał się być ekspertem. Jedni po prostu wyczuli słabość u Szkotów, jednak zdecydowana większość podeszła do tego meczu z sympatii do polskiej drużyny.
W sytuacji, gdy każdy upatruje value w stronę Legii, ja zagram w stronę gospodarzy. Nie lubię jednak śmiesznych kursów na 'faworytów', którzy często są tylko faworytami u bukmacherów, tylko zagram na bardzo prawdopodobne względem kursu zdarzenie.
Celtic Glasgow - Legia Warszawa / Dokładny wynik w pierwszej połowie 1:0 3,50 bet365
Zgodzę się, że Celtic Glasgow nie pokazał nic, a Legia zagrała ponad miarę. Jednak pragnę przypomnieć, że mecz meczowi nierówny i jakby rozegrać takich 10 meczów w Warszawie, to nagle każdy byłby zdumiony...
Niestety, polskie drużyny piłkarskie mają taką mentalność, że już się powoli w mediach mówi, co by było gdyby czasem Celtic nie odrobił tej straty. Na nowo słyszymy ekspertów typu Strejlau, jak to Legia ma zagrać jutro (i to wcale nie defensywnie!).
Przechodząc do argumentów za tym zdarzeniem. Celtic Glasgow miewał różne comebacki w przeszłości. Nie, wcale nie uważam, że są w stanie odrobić stratę z Warszawy, jednak na pewno się nie pomylę, jeśli ruszą od początku meczu z atakiem. Przynajmniej jedna bramka w pierwszej połowie pozwoli im jeszcze mieć nadzieje.
Legioniści zagrają ostrożnie, przynajmniej w początkowej fazie meczu. Jest możliwa wymiana ciosów, ale wydaje mi się to bardziej prawdopodobne w drugiej połowie meczu, w sytuacji gdy Celtic nie będzie miał nic do stracenia i otworzy się całą drużyną. Taki Kosecki, który zapewne wejdzie w podobnej minucie, jak w pierwszym meczu - może być katem drużyny ze Szkocji.
Dodam również, że ostatnio Legia bardzo często traci pierwsza bramkę. Myślę, że to dodatkowy plusik w stronę typu.
Naturalnym posunięciem się wydaje więc gra na BTS, jednak ja zagram go ewentualnie na
live i to w sytuacji, gdy będzie nam dane obejrzeć mecz. Dobrą też opcją wydaje się BTS w drugiej połowie po 3,40, jednak mimo wszystko jestem zwolennikiem typu powyżej.