robson-united
Użytkownik
Niepokonani od wielu meczów gracze Santosu są w tym pojedynku niewątpliwie faworytem, jednak odpuszcze tym razem stawianie na ten zespół i skupie się na ilości bramek jaka moze pasc w tym mezcu. A zdaje się ze ich będzie sporo. Sila ofensywna Santosu jest ogromna. Robinho- Neymar - Andre to trio ma niekończący repertuał zagrań w ofensywie. Wiadomo że defensywa Palmerias spisuje się tragicznie co nie raz już wspominałem. Trener gospodarzy Dorival Junior w wywiadach mówi że szanse obu zespołow widzi po równo bo wkoncu to derbowy mecz. Ale zapowiada także że liczy na show. Takowe ma zapewnic wspomniane wyżej trio. Santos obecnie jest bezapelacyjnym liderem Paulisty. Palmeiras walczy zacieciekle o możliwośc gry w 1/2 finału tych rozgrywek. Czy im się to uda? Napewno ciężkie zadanie przed nimi. Bardzo dobrą informacją dla kibiców tego zespołu jest mozliwośc debiutu Ewerthona i Lincolna. Zatem sila ofensywna wzrośnie. Wkoncu napastnik z prawdziwego zdarzenia. Lincoln playmaker który dobrze radzil sobie za czasów gry w Schalke04. Teraz wraz z Diego Souzą czy Cleitonem Xavierem mają najpierw poprowadzic Palmeiras do zwycięstwa w derbach a potem do awansu do top4 w Pauliscie. W mojej opinii wiele wskazuje na over w tym pojedynku, kurs może niezbyt atrakcyjny ale wydaje się w miare pewny ten typ
Bardzo ważny mecz dla Corinthians jeżeli myślą poważnie o półfinalach Paulisty. Ostatnio często notowali underowe wyniki i sam staralem się nawet wyrszukac w tych meczach takich typow co okazywało się skuteczne. Tym razem w meczu przeciwko Santo Andre myślę ze pora na overowy wynik. Wiele przez ofensywne podejście do sprawy rywala. W ostatnich 10 meczach strzelili 26goli. Lepszy rezultat ma tylko Santos. W ogóle to postawa Santo Andre to zaskoczenie. Na 13 meczów tych rozgrywek aż w 11 padał over.
Corinthians może nie błyszczy ale swoje okazje również ma.
Jeżeli idzie o skład to Mano Menezes w miejsce Jucilei chce postawic na Marcelo Mattosa ale wciąż się waha. Za to więcej zadań ofensywnych będzie miał Elias. No i w składzie ma od poczatku miec miejsce Dentinho. Mecze bezpośrednie obfitowały w gole. Do tego wysoka dyspozycja Santo Andre i walka o top4 Corinthians więc sądze że kilka bramek zobaczymy.
----------------
Do teogo można dołożyc raczej typ na Sao Paulo @ 1,35. Ich rywalem Rio Branco. SPFC jeżeli mysli o awansie do 1/2 musi wygrywac o rywale nie śpią i walka o te pozycje zapowiada się gorąca a takie mecze jak ten z Rio Branco czyli zespołem z samego dołu nalezy wygrywac pewnie. Co prawda kilku zawodników dostało wolne na ten mecz. Sa to Cicinho, Alex Silva, Washington i Marcelinho Paraiba. Dodatkowo brakuje Xandao zawieszonego za kartki. Niby absencje poważne ale czy Rio Branco to zespol mogący napsuci krwi SPFC ? Tak wiem nie takie figle już płatali w tym sezonie piłkarze tego zespolu... WIęc ta opcje jeszcze rozważe na spokojnie.
Zachęcam do dyskusji