>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Paulista 2010

Status
Zamknięty.
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
27.01.2010 22:30
Rio Claro – Sao Caetano DNB 2 [1.50 Bet365] ⛔
Według mnie jedyny ciekawy typ spośród środowej oferty rozgrywek stanowych w Brazylii. Obie drużyny obecnie może trochę mniej znane, ponieważ żadna nie występuje w Serie A. Gospodarze to drużyna, która co roku zmaga się w rozgrywkach stanowych Paulistao, a w poprzednim sezonie grali jedynie w drugiej lidze stanowej. Jak widać drużyna bardzo słaba, bez większych sukcesów. Sao Caetano to już bardziej utytułowany klub. Odnosił sukcesy w pierwszej lidze brazylijskiej, a nawet w Copa Libertadores. Teraz skazani są na rozgrywki drugoligowe, jednak myślę, że w najbliższych latach znowu zawitają na wyżyny. Patrząc na kadrę tego zespołu można spokojnie stwierdzić, że w pierwszej lidze mogliby powalczyć z wieloma drużynami. Wśród najlepszych zawodników należy wymienić przede wszystkim Hugo i Adriano, którzy mają już na swoim koncie występy w pierwszoligowych zespołach. Poza tym Sao Caetano w krótkiej przerwie między końcem sezonu a rozgrywkami stanowymi zdążyli się znacznie wzmocnić. Mówię tu przede wszystkim o wielkim wzmocnieniu linii ofensywnej. Atak drużyny Sao Caetano tworzą piłkarze, którzy jeszcze dwa miesiące temu występowali w Serie A. Do klubu przybyli: Wanderley (jeden z najlepszych zawodników Santo Andre) oraz Moradei (Corinthians). Obaj zawodnicy zaliczyli już swoje pierwsze trafienia w tym sezonie. Poza tym do klubu przyszedł obrońca Glauber, który jeszcze rok temu był w kadrze Manchesteru City. Kadra Sao Caetano naprawdę wygląda dobrze. Do tego prowadzone są rozmowy na temat przyjścia do tego klubu Otacilo Neto z Corinthians i Glaydsona z Internacionalu. Myślę, że w tym sezonie ligowym powalczą o awans do Serie A. Póki co w rozgrywkach stanowych spisują się bez zarzutu. Pierwsze miejsce w tabeli po trzech kolejkach. W trzech meczach zdobyli 9 bramek, więc ofensywa działa bardzo dobrze. Zaliczyli tylko jeden remis w wyjazdowym meczu z Santo Andre, ale to potrafię zrozumieć, ponieważ Santo Andre również spisuje się nadzwyczaj dobrze od początku rozgrywek. Tym razem przeciwnika mają zdecydowanie słabszego. Rio Claro bez żadnych większych sukcesów, pierwszy rok po nieobecności w Paulistao A1 i od początku ich wyniki są beznadziejne. W trzech spotkaniach stracili już 8 bramek i nie zdobyli żadnego punktu. Porażki z Botafogo SP i Paulista Jundiai pokazują ich obecną formę. Według mnie nie mają większych szans w jutrzejszym meczu. Sao Caetano jest zespołem o klasę lepszym. W ostatnich trzech latach obie ekipy zmierzyły się ze sobą dwukrotnie i oba mecze wygrał zespół Sao Caetano.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
. Za najciekawsze do tej pory możemy uznać mecze właśnie drużyny Palmeiras. Beznadziejna obrona i bardzo dobry atak gwarantują nam w każdym meczu wielkie emocje. Niestety z taką obroną to nie mają o co walczyć z najlepszymi. W trzech meczach stracili już sześć bramek, a co gorsze, w większości stracili je po własnych błędach. Na plus ich ofensywa. Mimo odejścia podstawowych napastników, udało się utrzymać atak na odpowiednim poziomie. Dobrze spisuje się Deyvid Sacconi, który w pierwszym meczu nie zagrał najlepiej, jednak w następnych zdobył już dwie bramki.
VS

⚽MONTE AZUL - PALMEIRAS
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,60
Betsafe ⛔0:1​

Rzeczywiście postawa defensorów Palmeiras jest wręcz tragiczna! To co wyprawiali z Ituano to -&gt; ???? Przy każdej z bramek można powiedziec że mieli swój udział. Doslownie nie umieli nawet piłki wybic ze swojego pola karnego. A to w jaki sposób stracili jednego z goli wywołalo we mnie niezły śmiech. Jeden z obronców wykopywał piłkę i trafił w .... swojego partnera z zespołu Danilo po czym piłka zatrzepotala w bramce! Inne z bramek również chluby defensorom nie przynozsą, to tzw odbijanki od nóg. Atak wygląda już zdecydowanie lepiej. Liderem stał się Deyvid Sacconi. Dzisiaj Palemiras na wyjeździe podejmowac będzie Monte Azul. Rywale mają na koncie raptem 2pkt. Palmeiras ma 5 oczek na koncie i najwięcej bramek strzelonych bo 10.
Na dzisiejszy mecz Mauricy Ramalho nie zabrał Marcosa i Diego Souze. W bramce zatem zobaczymy Deole. A miejce Diego Souzy zajmie prawdopodobnie Daniel Lovinho. Na wygraną Palmeiras jeszcze nie odważe się postawic bo to co robią obrońcy to porażka, ale ciekawym zakladem dla mnie się wydaje over2,5gola. Atak błyszczy poki co, a Monte Azul strzeliło nawet bramke Corinthians. W sumie Verdao powinni wygrac, ale coś także powinni stracic.

PALMEIRAS : Deola- Figueroa, Wellington (Edinho), Danilo , Eduardo, Pierre, Márcio Araújo, Cleiton Xavier, Deyvid Sacconi- Robert, Daniel Lovinho.

VS

⚽SANTOS - GREMIO BARUERI
Typ : Santos @ 1,63
Betsafe ✅5:0​

W Santosie od paru dni o niczym innym jak transfer Robinho tak dużo się nie mówi. Transfer jego przypominac zaczyna już brazylijską telenowele. Po efektownej i pzrekonującej wygranej z Rio Branco przyszly dwa słabsze mecze tj remis z Ponte Preta i nieoczekiwana porażka z Morgi Morim o czym pisalem wyżej. Barueri jak dotąd 3 mecze to 3 remisy. O wszelakich zmianach w tym zespole zostało już napisane powyzej. Beniaminek poprzedniego sezonu w Brasileiro na wyjazdach nie prezentował się zbyt dobrze. Ledwo 2-6-11. W oczy rzucała się duża ilośc traconych bramek. Santos dotychczasowe mecze nie grał źle. Wręcz przeciwnie stwarzali sobie dużo okazji, ale nie zawsze wpadało jak w pierwszym meczu przeciw Rio Branco. Np o ostatnim meczu pisalem wcześniej gdzei mieli i pecha i mecz życia rozgrywał bramkarz Morgi Morim. Widzi to także trener Dorival Junior i powiedział zawodnikom że mimo porazki zagrali dobrze. Cisneli rywala przez cały mecz. W dzisiejszym meczu nie zagra Roberto Bum, jego miejsce zajmie Marquinios. Jestem w stanie zaufac w tym meczu Santosowi, ktory w mojej opinii powinien wygrac.

SANTOS : Felipe- Pará, Bruno Rodrigo, Durval , Léo- Rodrigo Mancha, Wesley, Marquinhos,Paulo Henrique Ganso- Neymar, André.

BARUERI : Márcio- Éder, Daniel Marques, Diego, Jefferson-Anderson, Marcos Assunção, Marcelo Oliveira, Carlos Eduardo- Flavinho, Tadeu.

Jescze krótko o Corinthians. Wrzuce tylko ich przewidywany skład na dzisiejszy mecz z Mirassol.

CORINTHIANS : Felipe- Alessandro, Paulo André, William,Escudero- Marcelo Mattos, Elias, Tcheco, Danilo-Dentinho, Ronaldo.

Z ciekawszych transferów , bo oprócz sagi pt &quot; Robinho&quot; dzieje się równie wiele ciekawego w Sao Paulo. Do zespołu Sampy dołączyli Cleber Santana i Alex Silva. Cleber Santana grał ostatnio w Atletico Madryt, a wcześniej m.in w Mallorce. Alex Silva ostatnio występował w Hamburger SV. Pierwszy jest środkowym pomocnikiem ze wskazaniem na ofensywe, a drugi to środkowy obrońca.

Alex Silva

Za to Morumbi ma opuścic Hernanes. Bo po przyjściu Clebera Santany nie będzie miejsca dla tych dwóch zawodników. Mówi się że Hernanesem zainteresowany jest Inter Mediolan i Milan. Podobno ciekawe propozycje ma równiez z Barcelony i CSKA Moskwa. Gdzie zdecyduje się grac dowiemy się wkrótce. SPFC widac królem polowania w tym okienku transferowym chce byc!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Santos w meczu z Barueri zrobił doslownie show wygrywając 5:0. Grali fenomenalnie. Ich akcje aż chciało się oglądac. Szczególnie ta na 1-0 palce lizac. Lewy obronca Leo tak zakręcił obrońcami urządzając sobie slalom między nimi że nie odebrali mu piłki więc Leo zdecydował się na strzał i trafił w słupek, na szczęście Andre był tam gdzie trzeba i tak świetna akcja nie poszla na marne i można ją ogladac w nieskończonośc. Ale dla mnie bohaterem tego meczu jest kto inny. Już o nim wspominałem i jeszcze raz przypomne się. Warto zapamiętac to nazwisko. NEYMAR bo o nim mowa ma dopiero 17lat a gra jak stary wyga. Owszem widac w nim jeszcze niedojrzałośc bo gra troche pod publiczke, ale czy to nie jest to co chcemy oglądac?! Zwinny, szybki, krótko trzyma piłkę przy nodze, strzela, asystuje, prostopadla piłka między dwóch obrońców ?Prosze bardzo. Jego wachlarz umiejętności jest ogromny. Co ja będe zresztą pisał. Sami musicie się przekonac o jego zdolnościach oglądając mecz Santosu. Tak więc zapodaje skrót z wczorajszego meczu poniżej;) Miłego podziwiania!
&lt;&lt;TUTAJ&gt;&gt;

Wczoraj z punktu widzenia typerskiego wyszło średnio, zawiodłem się na defensywie Palmeiras która tym razem nic nie straciła. Nie widzialem nawet skrotu z tego meczu więc nie komentuje. Dla nich ważne są 3pkt.

Corinthians za to zremisowali 1:1 z Mirassol. Bramke zdobył Ronaldo. Lecz potem poczuł ból w tylnej części prawego uda i musiał opuścić boisko. Jego występ w szlagierowo zapowiadającym się meczu Corinthians- Palmeiras stanął pod wielkim znakiem zapytania, a szkoda.

To tak w skrócie co za Nami, a przed Nami jeszcze 4 mecze 4 kolejki Campeonato Paulista. Mnie najbardziej interesuje mecz Sao Paulo - Paulista.

VS

⚽SAO PAULO - PAULISTA
Typ : SPFC @ 1,40
Betsafe ✅3:0​

Mecz ten nie zostanie wyjątkowo rozegrany na Morumbi czyli tam gdzie na codizen swoje mecze rozgrywa zespól SPFC tylko w sąsiedzkim Barueri. Spowodowane jest to tym że na Morumbi odbędzie się koncert Metalliki.
Czy SPFC pójdzie za ciosem i wygra drugi mecz z rzędu. Wypadałoby bo miejsce w tabeli póki co jest dalekie od zakładanego przed sezonem. Ricardo Gomes dzisiaj również zamierza zagrac najlepszym skladem na jaki będize mógł sobie pozowlic. Jeszcze bez nowo zakontraktowanych , Ricardo Souto, Alexa Silvy i Clebera Santany. Dodatkowo pauzuje za kartke czerwoną z poprzedniego meczu Adrian Gonzalez. Może to byc jeden z ostatnich meczów dla Hernanesa który jest blisko wyjazdu do Europy. Coż mozna powiedziec o rywalach? Nie za wiele. DOtychczasowe ich 3 mecze to 2 porażki i wygrana u siebie z Rio Claro. Z SPFC grali już dwukrotnie w ostatnich latach. Dwukrotnie przegrali (1:2 i 1:5). Potencjał kadrowy Sampy jest o wiele większy. Zdaje się że ich dyspozycja pomału wzrastała jakby. Bo zaczeli od porażki poprzez remis i wygraną w ostatnim meczu, tak więc jak ostatnio bylo 3-0 to czy dzisiaj będzie wyżej ?:p To tak pół żartem pól serio oczywiście ale zaskocze się bardzo jak SPFC nie wygra w tym meczu. Kursy oczywiscie nie powalają, ale możńa dołożyc do jakiejś taśmy lub na podbici AKO moim zdaniem.

SAO PAULO : Rogério Ceni- Jean, André Dias, Miranda, Junior Cesar-Hernanes, Richarlyson, Léo Lima, Jorge Wagner (Dagoberto)- Marcelinho Paraíba,Washington.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Przejechałem się ostatnio na Sao Caetano i więcej raczej już na nich nie postawię. Ten mecz był do wygrania i przez cały mecz udowadniali, że są zespołem o klasę lepszą. Jak można było to przegrać w taki sposób? Po pierwszej połowie byłem pewny, że mecz skończy się przynajmniej dwubramkowym zwycięstwem Sao Caetano, jednak dwie głupio stracone bramki na początku drugiej części i już było po meczu. Jednak trzeba przyznać, że Sao Caetano prezentuje się dobrze. Sytuacje, jakie sobie stwarzają są warte oglądania, tylko szkoda, że nie potrafią tego wykorzystać.
Jak widać po czterech kolejkach rozgrywki Paulistao są bardzo wyrównane. Można to stwierdzić widząc lidera, którym jest Ituano, które ma zaledwie 8 punktów. Faworyci jak na razie często zawodzą. Pod względem bukmacherskim nie wygląda to najlepiej. Kursy na faworytów zawsze wahają się w granicach 1.20-1.40, a do tej pory licząc mecze wielkiej czwórki, tylko 50% z nich zakończyło się powodzeniem. Jak widać nie warto napalać się na nazwy zespołów, szczególnie w Paulistao. W Carioca wygląda to dużo lepiej, ponieważ wielkie czwórka Rio de Janeiro zdobyła jak na razie komplet punktów ze słabszymi drużynami.
W niedzielę pierwszy wielki mecz w Paulistao Corinthians - Palmeiras. Niestety nie wiadomo czy w Corinthians zagra Ronaldo, który doznał kontuzji w ostatnim meczu, a w Palmeiras jakiś uraz ma Diego Souza. Jeżeli zabraknie tych dwóch piłkarzy to spektakl na pewno będzie dużo gorszy niż się na to zanosiło. Mam nadzieję, że piłkarze obu klubów postarają się o dobre widowisko. Jak na razie Corinthians zawodzi i wszyscy wiązali z nimi większe nadzieje. Może odpuszczają te rozgrywki ze względu na Copa Libertadores, jednak do takiego meczu jak ten niedzielny na pewno podejdą poważnie. Natomiast w Verdao kolejna nie zrozumiała dla mnie decyzja. Do Nantes prawdopodobnie odejdzie Deyvid Sacconi. Jak tak dalej pójdzie to z ofensywy Palmeiras, którą tak chwaliliśmy nic nie zostanie. Deyvid Sacconi będzie czwartym napastnikiem, którego się pozbyli w ostatnim czasie. Wcześniej odszedł Vagner Love, Ortigoza i Obina. Najgorsze jest to, że składu w ogóle nie uzupełniają. W poprzednim sezonie w tym klubie był nadmiar ofensywnych zawodników, a teraz zostali tylko z Robertem. W ataku będzie towarzyszyć mu Diego Souza, z którego według mnie Palmeiras miało więcej pożytku w pomocy. Nieciekawie to wszystko wygląda.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Rzeczywiscie to co się dzieje w Palmeiras w ostatnim okresie( nie mówie o kilku tygodniach tylko mniej więcej 2miesiącach) to nie wróży temu zespołowi za dobrze. Kiedy Deyvid Sacconi wyrastał na lidera ofensywy i miał ciągnąc wózek z napisaem Palmeiras to włodarze decydują się za 2,5mln Euro go sprzedac?
Co na to Mauricy Ramalho? Czy on cokolwiek jeszcze ma do powiedzenia tam? Nabytkow nie widac niestety... a do pewnego momentu poprzedniego sezonu byłem pod wrażeniem ich sytuacji jak i kadrowej tak i zespołu. Teraz diametralnie to się zmienia. Tak jak pisze kacmon rotacja w ataku jest duża, za duża. Obina już bedzie strzelał bramki dla Altetico Mineiro, Vagner Love już strzela we Flamengo. Sacconi zaczał strzelac w Palmeiras ale juz go nie ma. W dodatku fatalnie spisująca się defensywa... Verdao spada na psy, chyba że szykują Nam jakiś transfer spektakularny i potrzeba im było kasy, ale wątpie w to...
Jak tak teraz czytam doniesienia z Palmeiras to obserwują oni 22-letniego Paragwajczyka Pablo Velazquez. Podobno wysłannicy którzy go obserwowali są zachwyceni nim. Ma on 192cm wzrostu. W swoim dotychczasowym zespole strzela sporo bramek. Ciekawe czy jego transfer dojdzie do skutku...Mauricy Ramalho na narzekania fanów że ciągle zawodnicy odchodzą zapewnił że posiłki zostaną dokonane i klub będzie prezentował się solidnie. Zobaczymy czy potwierdzą się jego słowa.
Co do meczu z COrinthians to rzeczywiście chyba lepiej go odpuścic typersko.

Sobotnie mecze Paulisty jakoś nie przypadają mi do gustu. Uważniej zapewne będe śledził po raz kolejny losy Santosu. Podoba mi się ich gra. Tym razem ponownie zagrają u siebie a rywalem będzie Oeste ale kurs 1,22 nie do gry zupelnie. Jeszcze oczywiście bez Robinha, ale za to z Neymarem ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
A może do Palmeirasu wróci Keirrison który kompletnie jest nie widoczny w Benfice i Lizbończycy już zrezygnowali z wypożyczenia tego zawodnika gdyż w ataku niepodzielne panują Saviola i Cardozo a na dokładkę został sprowadzony Alan Kardec. Keirrison w Barcelonie to na tą chwilę też miejsca by nie znalazł w składzie więc może nie pójdzie tropem Robinho i wróci do Brazylii i niech odbuduję tam swoją formę a Palmeiras potrzebuję napastników tak więc może to dlatego Sacconi odchodzi ale tego ja bardzo nie chce gdyż po prostu gra jak na razie świetnie nie licząc meczu z Mogi Mirim. Ale pamiętam z poprzedniego sezonu że nie należał do ulubieńców Ramalho gdyż ten wystawiał duet Obina-Vagner Love potem w kolejności był Robert i Ortigoza a na samym końcu Sacconi a teraz pokazuję że robił błąd ten trener.
No ciekaw jestem kto może przyjść do Palmeirasu? Keirrison, Velazquez a może ktoś inny z Ameryki Południowej albo jakiś wychowanek Palmeirasu nam się objawi. Dobrze by było żeby kogoś wykombinowali bo może na Paulistao ten skład starczy gdyż rywale zza miedzy postawią na Copa Libertadores bardziej ale już na Brasileirao to nie wystarczy i boje sie że może byc z nimi źle choć ja głęboko wierze w Muricy&#39;ego Ramalho że zrobi na Palestra Italia taki zespół i odniesie takie sukcesy jak w Sao Paulo.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Całkiem możliwe ponieważ Guardiola myśli co zrobić z tym zawodnikiem ja to bym go widział w Barcelonie z ławki jednak tam podobno dyrektor decyduje o tym jak wyczytałem na jakimś portalu, Chyba najlepszym wyjściem byłby powrót do Brazylii żeby się ograł bardziej. Jakby nie patrzeć to bardzo młody zawodnik.

M 4

maxir

Użytkownik
Wielką sensacją będzie, jeśli Santos nie wygra z Oeste. Oczywiście niespodzianki się zdarzają i tu też może taka być. 1.22 to kurs do jakiegoś ako Singlem można przyatakować AH (-1.5). 1.72. Oczywiście Santos jeszcze bez Robinho, ale konkurencja w ataku musi teraz udowodnić, kto będzie z Robinho grał. Pewnie Neymar, lecz nie jest to w 100% pewne więc powinien dawać z siebie wszystko w każdym meczu. Ostatnio Santos zagrał kapitalny mecz, chyba najlepszy jaki w przeciągu roku w ich wykonaniu widziałem. Oeste na pewno powalczy z tym, że sama walka to może być za mało. W bramce Oeste zadebiutuje dziś sprowadzony z Santo Andre, Neneca. Kiedyś grał on sobie w Pogoni Szczecin.

Santos: Felipe; Pará, Bruno Rodrigo, Durval, Léo; Rodrigo Mancha, Wesley, Marquinhos, Paulo Henrique; Neymar, André Trener: Dorival Júnior

Oeste: Neneca; Paulo Miranda, Adriano, Rogério; Dionísio, Kléber, Alexandre Afonso, Rivaldo, Fernandinho; Ricardinho, Ricardo Bueno. Trener: Paulo Comelli.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Powrót Keirrisona do Palmeiras byłby dla nich świetnym rozwiązaniem, ale wątpię, żeby on sam tego chciał. Dla brazylijskich piłkarzy raczej najważniejsze jest wybić się do Europy i zacząć zarabiać dużo większe pieniądze. Do Brazylii pewnie wróci, ale w wieku ponad 30 lat, kiedy będzie grał dla zabawy. Dla niego powrót do tego kraju po półrocznej przerwie byłby krokiem w tył. Tym bardziej, że nie wierzę, żeby żaden większy klub europejski nie chciał go teraz mieć w swojej kadrze. Poza tym nie pamiętam dokładnie, ale były jakieś awantury z powodu transferu Keirrisona, nawet wtedy Luxemburgo poleciał ze swojego stanowiska, więc nie wiem czy pożegnali się w najlepszej atmosferze?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
. Poza tym nie pamiętam dokładnie, ale były jakieś awantury z powodu transferu Keirrisona, nawet wtedy Luxemburgo poleciał ze swojego stanowiska, więc nie wiem czy pożegnali się w najlepszej atmosferze?
O ile pamiętam to coś było ze Luxemburgo odstawił go od składu bo ten zachowywał się jak gwiazdeczka i manifestował chęc odejscia, a potem jakies kłótnie w zespole itp i zwolniono Luxe, gdzieś na forum z pewnością jest post o tym jak pisałem ,ale teraz nie chce mi się szukac :p

Jutrzejszego dnia czekają Nas trzy szlagiery!
Corinthians - Palmeiras
Fluminense - Flamengo
Internacional - Gremio

Czy czegoś chciec więcej od Brasileiro ? Oczywiście pod względem typerskim będize to wyglądało znacznie gorzej bo przewidziec zwycięzce lub przebieg takich meczów to nie lada wyczyn moim zdaniem. Jako że jest to temat o Pauliscie to pare słów o meczu na Pacembau.

Corinthians bez Ronaldo, którego ma zastąpic Iarley. Ponadto w porównaniu z ostatnim meczem w składzie nastąpią trzy zmiany. Do obrony wróci Chicao i Roberto Carlos, a w pomocy miejsce Marcelo Mattosa powróci Ralf. Timao jednak nie przekonuje swoją grą tak jak myślalem, Palmeiras jak pisaliśmy wyżej ma fatalną polityke transferową, która nie prowadzi zespołu na sam szczyt lecz wręcz przeciwnie. Pod znakiem zapytania występ Diego Souzy, przed meczem się wyjaśni czy zagra.
Ja sobie odpuszcze nadchodzące mecze i będe tylko obserwował;) Wkońcu taka uczta to trzeba ją odpowiednio przeżyc hehe.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Nie tylko występ Diego Souzy stoi pod znakiem zapytania ale także Leo i Edinho choć jak wiadomo ten drugi szans na grę w pierwszym składzie dużych nie ma. Liczę na grę Diego bo bez niego Palmeiras gra dużo gorzej. Często się go krytykuje że gra dobrze tylko ze słabymi a z lepszymi nie może sobie dać rady, ale jak dla mnie mówią to ci którzy nie lubią tego piłkarza bo każdy kto ogląda Palmeiras i całe Brasileirao to wie czy jest ten zawodnik dla tego klubu-motor napędowy, bez niego zupełnie inaczej gra wygląda gdyż sam Cleyton Xavier w pomocy jako ten rozgrywający nie zawsze sobie daję rade ale już z Diego jest to chyba najlepszy duet całej ligi i gdyby udało się ściągnąć wartościowych napastników do klubu którzy strzelili by dużo goli to myślę że jest szansa powalczyć o coś w tym roku. Obrona wzmocniona Leo ale to jeszcze nie to, osobiście uważam że jeszcze jeden stoper by sie przydał żeby była konkurencja w składzie bo młody Gualberto to jeszcze chyba nie ten poziom, aż prosi sie żeby przyszedł kolejny zawodnik Gremio Rever który poprzednim sezon miał bardzo udany.
Co do Timao to bez Ronaldo będzie cięzko. Pamiętam w poprzednim sezonie jak Corinthians przegrał u siebie z Palmeirasem 0:3 a wtedy Ronaldo złamał rękę bo niefortunnym upadku. Wtedy była to absolutna dominacja Palmeirasu ale nie sądze że dzisiaj to sie powtórzyło gdyż od tamtej pory obie drużyny dużo się zmieniły Corinthians zdecydowanie na lepsze: transfery Carlosa, Iarleya czy Tcheco a Palmeiras na gorsze stracili Vagnera Love, Obine, Ortigoze, czy ostatnio Sacconi&#39;ego który odchodzi do Nantes czego nie za bardzo rozumiem ze strony i piłkarza i klubu. Zaczął grać świetnie od początku sezonu gdyż nie miał kto grać w ataku i pokazał się z bardzo dobrej strony a tutaj zgłasza się Nantes mistrz kraju z 2001 roku ale teraz aktualnie 10 zespół Ligue 2 ale o awans nadal mogą walczyć gdyż do miejsca gwarantującego awans brakuje im 7 punktów a meczy dużo zostało i własnie się wzmacniają Deyvidem Sacconim. Troche dziwi decyzja zawodnika który chce przejsc do zespołu który walczyc bedzie o awans do Ligue 1 skoro dopiero co stało sie ważną postacią w układance Muricy&#39;ego Ramalho. Nie wiem też dlaczego włodarze z prezydentem Luiz&#39;em Gonzaga Belluzzo na czele dają odejść temu piłkarzowi. Ale z tego co czytałem wypowiedź prezydenta klubu to szukają wzmocnień i rozmawiają z klubami i zawodnikami ale na razie o nazwiskach nie chce mówić. Może szykują jakiś hit transferowy jakim byłby powrót Keirrisona czego bardzo bym sobie życzył.

Santos-Oeste 2:0
Łatwe zwycięstwo gospodarzy ale powiem krótko powinni strzelić w tym meczu 3 bramki więcej. Sytuacji stworzyli mnóstwo ale co z tego jak raz po raz je marnowali. Gole zdobyli Andre i nie zawodny Neymar który rozegrał kolejny swój świetny mecz. Myślę że na naszych oczach rośnie nowy Robinho albo i lepiej, ten chłopak ma wszystko czego potrzebuje znakomity piłkarz: technikę, szybkość i przede wszystkim łeb na karku gdyż po mimo tego że dużo drybluje to robi to w sposób przemyślany i zazwyczaj mu sie to udaje a potem podaje kolegom. Aż się boje co będzie jak Robinho z Neymarem będą grać razem w ataku a tuż za nimi swoimi podaniami będzie ich obsługiwał Paulo Henrique. To może być zespół który zwojuje wiele w tym roku w Paulistao a jeżeli udałoby sie zatrzymać Robinho do końca roku to może i nawet w Brasileirao.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽SERTAOZINHO - SAO PAULO
Typ : SPFC @ 1,47
Betsafe ⛔2:2​

Tak sobie myslę czy nie postawic po raz kolejny na Sao Paulo. Grają z Sertaozinho na wyjeździe. Kurs co prawda 1,47 jak na wyjazdowy mecz nie powala, ale ostatnio Sampa dobrze sobie poczyna.
Dzisiaj jednak Ricardo Gomes w domu zostawił Jean, Richarlyson, André Dias, Dagoberto i Washington. Nowych graczy także w kadrze jeszcze nie ma. Gomes daje odpocząc bo chce miec wypoczetych graczy na 10 lutego kiedy mają zagrac w Copa Libetradores. Jednak jak widac braków dużych nie będzie bo kadra SPFC jest bardzo szeroka. Oto jaki skład ma wyjśc na ten mecz :
SAO PAULO : Rogério Ceni-Xandão, Andre Luis,Miranda- Adrian Gonzalez, Carlinhos Paraíba, Hernanes, Jorge Vagner, Júnior Cesar (Léo Lima)- Marcelinho Paraíba, Roger.

Atutu własnego stadionu tutaj nie będzie bo ten w Sertaozinho nie został dopuszczony do rozgrywek. Mecz odbędzie się na stadionie w Ribeirao.Rywale dotychczas zdobyli 2pkt w 4meczach. Jest to beniaminek Paulista. Poprzedni sezon rywalizowali w drugiej lidze stanowej. Akurat z takim rywalem myślę że SPFC powinno sobie poradzic mimo wszystko.

Oczywiście oczy w Sao Paulo będą zwrócone na Pacembau gdzie dojdzie do kolejnego szlagieru w dniu dzisiejszym CORINTHIANS - PALMEIRAS. Czy to nei zapowiada się ciekawy dzień z latynoską piką ?!;) Dosłownie hit po hicie!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podobnie jak w Carioca i w Paulista mieliśmy szlagier. Mecz na Pacembau wzbudzał największe zainteresowanie. Corinthians kontra Palmeiras. Zachecac nie trzeba było. Przebieg meczu ułozył się bardzo szybko. 7min bramka Jorge Henrique na 1-0. Co ciekawe mierzący 169cm napastnik strzelił bramke glową. 8min brutalny atak wślizgiem Roberto Carlosa i moim zdaniem jak najbardziej zasłużona cz.kartka chociaż wielkiej szkody nie zrobił rywalowi, ale jednak atak wykonany niemal w powietrzu i na dodatek wejście od tylu bez szansy na jakiekolwiek trafienie piłki. Nie rozumiałem jednej z decyzji jaką podjał arbiter tego meczu. Moim zdaniem trafienie dla Palmeirasu powinno zostac jak najbardziej uznane! Nie było mowy o spalonym ani o żadnym faulu. Więc dlaczego nie padł gol ? To wie tylko sędzia tego meczu. Ciekawostką jest jeszcze fakt że Armero kiedy dostał ż.kartke i Ramalho zdjął go raptownie z boiska ... ten się rozpłakał. Widac jakie emocje wyzwalają potyczki derbowe!
Bohaterem klasyku bez wątpienia bramkarz Corinthians Felipe! To co obronił bez wątpienia zasługuje na wielkie słowa uznania. To jemu Timao zawdzięczają że nie polegli w tym meczu. Przed Corinthians to nie koniec ciekawych meczów. Już w środe zagrają z Ponte Preta, a więc tez ciekawy mecz się zapowiada.

Co w innych spotkaniach?Przede wszystkim wpadka Sao Paulo. Rzutem na taśme uratowany remis z Sertaozinho raczej chluby nie przynosi. punkt uratował im w 94min Jorge Wagner! Przed SPFC teraz dwa szlagierowe mecze. Pierwszy w środku tygodnia z Sao Caetano, a podczas weekendu SAO PAULO - SANTOS! Santos byc może już z Robinho w składzie, a raczej napewno z Neymarem. To będzie wydarzenie kolejki! W sobotni wieczór Santos dośc łatwo pokonał Oeste 2:0. Oczywiście Neymar strzelił gola i zaliczył kapitalne podanie przy pierwszej bramce!

Jeszcze apropo Sao Paulo to bardzo możliwe że opuści klub Andre Dias który najprawdopodobniej przeniesie się do Lazio Rzym. Oferta opiewa na 2,5mln Euro. ZObaczymy dzisiaj co się wydarzy. W sumie sprowadzili Alexa Silve z HSV więc luki nie będize w składize.

A tak obecnie prezentuje się sytuacja w tabeli :

Zachęcam do dyskusji ;)

M 4

maxir

Użytkownik
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2010/01/31/1769763/official-fiorentina-sign-barcelona-striker-keirrison-on-loan
Fiorentina have secured the loan services of Barcelona striker Keirrison, the Italian club have confirmed on their official website.
The Brazilian frontman, who cost Barcelona €15 million, had signed for Benfica on loan during the summer, but was looking for a new club to flourish after failing to make his mark at the Estadio da Luz.

With the Eagles, Keirrison did not score a single goal in official games, which relegated him to the periphery at the Portuguese club following the winter signings of Alan Kardec and Eder Luis.

The 21-year-old will sign a two-year loan contract with Fiorentina, who have secured the option to make it a permanent deal, following a routine medical with the Viola.

Keirrison will now become Fiorentina&#39;s only reinforcement for the attack, after Sampdoria star Antonio Cassano ultimately decided against moving to the Artemio Franchi until the end of the season.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
A więc jak widzimy sprawa powrotu Keirrisona do Palmeiras była tylko naszym życzeniem, od dzisiaj jest on juz zawodnikiem Fiorentiny i ma zastąpic Adriana Mutu, który drugi raz został przyłapany na dopingu... Sądze że będzie tam grał częściej bo Fiora takiego potencjału jak Benfica w ataku nie ma.
Pozostając jescze przy Palmeirasie to chodzą plotki że interesują się oni napastnikiem Realu Saragossa Ewerthonem. Na ile to poważne przekonamy się niebawiem...

Robinho juz oficjalnie zaprezentowany w Santosie. Przywitanie z kibicami prowadził Pele. Na jego przywitanie przyszło 12tysięcy kibiców! Z formalnych zapisków w umowie warto dodac że w Santosie grał będzie do 4sierpnia, tzn w tym dniu ma pojawic się na City of Manchester Stadium. Od razu zapowiedział że chce wygrac Pauliste a potem Copa do Brasil. A teraz wyznał że nie może doczekac się szlagierowego spotkania na Morumbi. Zreszta nie tylko on ;)

Jeszcze pozostając przy transferach to tak jak wcześniej wspominałem do skutku doszło odejście z Sao Paulo Andre Diasa za kwote 2,5mln Euro ktory zasilił Rzymskie Lazio. Skoro już mowa o Sao Paulo to dodam tylko że prezentacja Clebera Santany własnie się odbyła. Jego obowiązuje kontrakt 3 letni.

Trzeba przyznac że ruchy transferowe SPFC robią naprawde wrażenie czy jednak przełoży się to na wyniki ? Póki co w Campeonato Paulista nie grają jakoś porywająco, ale w klubie się podkreśla że priorytetem na ten rok jest Copa Libertadores i przygotowują się na mecze w tych rozgrywkach. Ale działacze Sampy mówią tak od paru sezonów a efektów nie widac...

To tak w skrócie o ruchach kadrowych czołowych zespołow. Jutro i pojutrze kolejne mecze więc zapraszam do wspólnej analizy!

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Oeste - Paulista Jundiaí odbędzie sie 03.02.2010 22:30. Mecz dwóch najsłabszych drużyn w Campeonato Paulista 2010. Myślałem aby dać na remis w tym meczyku, albo under 2.5. Robson &quot;fachowcu&quot; co myślisz ?? Wątpie aby któras z drużyn to wygrała w obecnej fatalnej formie...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Oeste - Paulista Jundiaí odbędzie sie 03.02.2010 22:30. Mecz dwóch najsłabszych drużyn w Campeonato Paulista 2010. Myślałem aby dać na remis w tym meczyku, albo under 2.5. Robson &quot;fachowcu&quot; co myślisz ?? Wątpie aby któras z drużyn to wygrała w obecnej fatalnej formie...
Żaden ze mnie fachowiec, ale mecz rzeczywiście zapowiada się dośc ubogo. Bo to jedne z najgorszych zespołów Paulisty. Jak sam pewnie zauwazyłeś strzelili raptem Oeste 4 a Paulista 5 bramek. Zdecydwoanie więcej stracili. Siły ofensywnej nie mają zbytniej, ale to malutkie kluby. Zapewne mezc bezpośredni zweryfikuje ich dyspozycje. Under wydaje się byc jak najbardziej ciekawym rozwiązaniem. Tak więc można probowac tak sądze ;) Niestety infa na temat braków to tych maluczkich klubów ciężko się doszukac kiedy nie grają z takimi zespołami jak m.in SPFC czy Santo Andre więc w tym aspekcie nie pomogę niestety.
Powodzenia

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kilka meczów już za Nami w tej kolejce. Wczorajsze spotkania odpuścilem i tylko obserwowalem. SPFC wygrali 3:0 z trudnym rywalem jakim było Sao Caetano. Corinthians po wygranej w derbach z Palmeiras zanotowali porażke z Ponte Pretą 1:2.

VS

⚽SANTO ANDRE - SANTOS
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,70
Unibet✅1:2​

Dzisiaj bez wątpienia najciekawiej zapowiada się mecz Santo Andre - Santos. Santo Andre jeszcze nie przegrało. Santoz zaś zachwyca swoją grą do przodu. Jednak w bezpośrednim starciu ciężko przewidziec cokolwiek przynajmniej mi się tak wydaje i ja ten mecz sobie odpuszcze od typowania 1x2. Jednak jeżeli coś bym mógł podpowiedziec ze składem itp .Dzisiaj nie ma się co spodziewac debiutu Robinho który planowany jest na wielkie derby przeciwko Sao Paulo. Zadebiutowa w podstawowym składzie ma natomiast Arouca. Zespół Santo Andre bez Obrońcy Cesinha i pomocnika Alê,ich miejsca odpowiednio zajmą Halisson i Ricardo Conceição. Co prawda ciężko przewidziec kto może wygrac ale jeżeli już cokolwiek szukac do typowania w tym meczu to moim zdaniem powyżej 2,5 gola. Sila Santosu jest znana o czym pisalem już kilka razy w tym temacie. Santo Andre u siebie również może coś ustrzelic. Do tej pory oba zespoły preferowały ofensywny styl gry wiec typ nie wydaje się wcale taki głupi. Poprzednie trzy wizyty Santosu na ich obiekcie to wyniki 3:3 1:2 i 3:2. Bramek pada sporo. Również dobra koncepcja to typ że oba zespoły strzelą gola po kursie @1,55 Unibet. Liczę na kunszt Neymara ;) WYbór pozostawiam Wam.

SANTO ANDRE : Júlio César- Rômulo, Halisson, Marcel, Carlinhos- Ricardo Conceição, Gil, Branquinho, Bruno César-Rodriguinho, Pio.

SANTOS : Felipe- Pará, Edu Dracena, Durval, Léo- Rodrigo Mancha, Arouca, Wesley, Paulo Henrique Ganso- Neymar, André.

VS

PALMEIRAS - PORTUGUESA
Typ : Palmeiras @ 1,65
Unibet ⛔1:1​

Drugi z meczów który wziąłem pod lupe to spotkanie Palmeiras. Przeciwko Corinthians stworzyli tyle akcji, strzelili nawet gola, ale sedzia im nie uznał. Cisnęli neisamowicie. Dzisaij nadarza się okazja by odkupic winy u fanów za tamto spotkanie. Trener Ramalho nie będzie mógł skorzystac z Cleitona Xaviera jednak dobrą wiadomoscią jest dla niego powrót po kontuzji Diego Souzy. W zespole dalej jest jeszcze Deyvid Sacconi który chyba dopiero latem trafi do Nantes. Muszę to sprawdzic dokładniej.
Zespól Portuguesy po wygranej na inauguracje z Sao Paulo potem wygrał jeszcze z Sertaozinho , ale kolejne trzy mecze to zero wygranych i aż dwie porażki z Mogi Morim i Botafogo w dodatku na własnym stadionie.
Po takim kursie jeszcze jestem w stanie pobrac typ na Verdao w dniu dzisiejszym bo rywale ostatnio nie prezentują się wcale a wcale pozytywnie.

PALMEIRAS: Marcos- Figueroa, Danilo, Gualberto, Armero- Pierre, Edinho, Márcio Araújo, Deyvid Sacconi- Diego Souza, Robert.

PORTUGUESA : Fábio (Andrei)- Domingos, Gladstone , Preto Costa-Paulo Sérgio, Glauber, Acleisson, Marco Antônio ,Fabrício- Ewerthon , Biscayzacú.

Zapraszam do dyskusji ;)

M 4

maxir

Użytkownik
Bragantino - Rio Branco Braga Over 1.5 1.75 SB 2/10 ✅4:3

Braga ma na koncie tylko jedną wygraną. Nie grają jakoś strasznie, ale mają troszkę pecha no i gościli ostatnio u siebie zespoły troszkę mocniejsze od Rio Branco. Gospodarze bez podstawowego obrońcy Mauricio (5/1) i dwóch zmagających się z urazami pomocników. Braki w pomocy dużo mniej dotkliwe. Goście bez podstawowego obrońcy Marcosa (5/0) a z zapaleniem jelita walczył ostatnio podstawowy bramkarz Cristian0 (5/0). Bramkarz jednak ostatecznie dostał zgodę na grę. Miejscowi mają zagrać ofensywnie, więc pewnie coś tam ustrzelą. Wygrać pewnie też wygrają.

Prawdopodobne składy:

Bragantino: Gilvan; Marcelo Godri, Da Silva, Luis Antonio; Diego Macedo, Adãozinho, Lúcio, Paulinho, Esquerdinha; Rodriguinho, Frontini. Trener: Marcelo Veiga.

Rio Branco: Cristiano; Jobinho, Vinicius, Airton, Maurin; Márcio Carioca, Júnior Maranhão, Flavio, Marcelinho; Anselmo Ramón, Luciano Emilio. Trener: Ademir Fonseca.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
06/02/2010 22:30
Ituano – Gremio Barueri DNB 1 (1.666 Sportingbet) ⛔
Pospieszyłem się z pochwałami dla Gremio Barueri. Niestety remis z Palmeiras to jedyny pozytywny wynik tego zespołu. Sytuacja jest beznadziejna. Problemy zarządu, totalne osłabienie drużyny, fatalna atmosfera w zespole. W takiej sytuacji nie ma mowy o lepszych wynikach i to co pokazali do tej pory wcale nie jest przypadkiem. Po sześciu kolejkach na swoim koncie mają tylko jedną wygraną i było to wymęczone zwycięstwo 3:2 z Rio Claro. Takie wyniki to wstyd dla ekipy pierwszoligowej. W ostatnim meczu udowodnili swoją bezradność przegrywając z Botafogo Ribeirao Preto 0:4. W tej chwili nie widać szansy, aby sytuacja w zespole się zmieniła. Myślę, że na razie tak to właśnie będzie wyglądało i w sobotę czeka ich kolejny ciężki mecz. Ituano jest objawieniem tego sezonu i grają zaskakująco dobrze. Po sześciu kolejkach przegrali tylko jedno spotkanie. Poza tym zaliczyli świetny mecz z Bragantino (wyjazdowe 4:3) i sprawili niespodziankę remisując na wyjeździe z Palmeiras 3:3. Chociaż Ituano to przeciętny zespół z niższych sfer to gra, jaką obecnie prezentują powinna wystarczyć na rozbite Barueri. Podbudowani dobrymi wynikami na pewno są w stanie wygrać z pierwszoligowcem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom