>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

By successful

Status
Zamknięty.
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Kupon 505:

Bukmacher: Unibet

Piłka nożna - 1. Anglia
Southampton - Manchester City
Data: 05.07.2020 g. 20:00
Typ: Manchester City (1. połowa)
Kurs: 1,72

Stawka: 3j
Ew. wygrana: 5,16j
Wygrana: 0j

Ostatnia edycja:
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Doszły mnie słuchy, że kogoś strasznie zabolał fakt, że ten wątek dostał odznakę "Najlepszy temat miesiąca" za maj oraz czerwiec. Dobry yield został rzekomo osiągnięty nieuczciwie, bo progresją, i odznaka ta powinna należeć się komukolwiek innemu, kto progresją nie gra 😅

Nie twierdzę że gość nie ma racji. Myślę - sprawdzę. Powracam do moich statystyk z czerwca i cóż widzę - ponad 55% trafionych kuponów. Maksymalna liczba przegranych kuponów z rzędu - pięć. Zielono aż miło. U Bukmacherów konkretna kaska wpadła do kieszeni.

Nigdy nie będę uważał, że mój temat jest najlepszy, ba - jestem przekonany, że są na tym Forum lepsze (wszak to pojęcie bardzo względne) i sam chętnie do nich zaglądam - ale czepiać się tych wyników dla samej idei?

Jedyna rzecz tak naprawdę jest pozytywna w tej całej historii - a mianowicie to, że dział Kupony ze Statystykami nabiera coraz większego zainteresowania. I wraz okaże się, że w lipcu już nie dwie czy trzy, a pięć lub siedem osób zgłosi swoje kandydatury do odznaki Najlepszego tematu miesiąca. I ja będę się naprawdę cieszył! Myślę, że mogę otwarcie powiedzieć że jestem jednym z tych, którym zależy na rozwinięciu popularności Forum. A kto śledzi moją aktywność dobrze wie, że i ja dokładam swoją małą cegiełkę do jego rozwoju - zresztą znakomitą większość rzeczy robię tu całkowicie bezinteresownie - zaczynając od kąciku dla początkujących, poprzez opisywanie Sylwetek wybranych piłkarzy, opisywanie różnych ciekawostek i porównań kursów bukmacherów, kopiowanie typów w dziale Typy Dnia do działów tematycznych, na udostępnieniu bezpłatnego pliku do prowadzenia statystyk kończąc.

I dziś, jeszcze w bardzo pozytywnym nastroju po kilkudniowym powrocie znad morza, nagle dowiaduję się, że przy tym wszystkim komuś przeszkodził fakt, że dostałem pomarańczową plakietkę 😂

Cytując klasyka: okeeeeej 😅

Cóż, niech ma facet, zamętu nie siał tylko postarał się udowodnić że się ona nie należy, a ja specjalnie nie mam ochoty żeby wysilać się na niepotrzebnie protesty. Podobno jest prośba żeby nie uczyć początkujących graczy progresji. Zgoda - nie zachęcam nikogo do grania progresją.

Wszystko bardzo kulturalnie, niestety - rzeczony forumowicz na sam koniec popełnił bardzo duże faux-pas nazywając mnie cwaniakiem, co jednoznacznie wskazuje na atak na moją osobę i jednocześnie to przekreśla jego i jego zdroworozsądkowe podejście do zagadnienia. O ile cała sytuacja po jego stronie jest mądra i rozsądna i sam bym ją poparł, o tyle w jednym zdaniu zwyczajnie sam się spalił. Może to w emocjach, nie wnikam. Nigdy nie zamieniłem z nim ani słowa a pierwsza nasza interakcja zaczyna się od szufladkowania na jednej półce z cwaniakami. No nie, nie tędy droga. Jeszcze świeżak na forum.

Zawsze będę przeciwny braku kultury osobistej.

Z całą pewnością cwaniakiem mógłby być nazwany ktoś, kto bierze udział w Typach Dnia z kilku różnych kont. Albo - nie daj Boże - przekłamuje swoje statystyki. Ale w tym wypadku to stanowczo zbyt duże nadużycie.

Waldi1979 Waldi1979 - uprzejma prośba o usunięcie odznaki bądź zmianę jej na "Temat z analizami" (myślę, że ich częstotliwość, wprawdzie nie przy każdym kuponie, ale jednak jest, na to pozwala).

A wszystkim życzę dużo więcej dystansu w życiu 😊

Dziękuję za uwagę 💙

Otrzymane punkty reputacji: +15
gruby perez 4K

gruby perez

Użytkownik
Witaj successful,

Tu gruby perez - sprawca całego zamieszania.

Przede wszystkim wybacz, że piszę bezpośrednio w Twoim temacie i go zaśmiecam. Powinienem napisać wiadomość, ale się nie da. A skoro poświęciłeś mi trochę miejsca w swojej wypowiedzi, to potraktuję to jako zaproszenie. Będzie z kulturą i dystansem ;)

Chciałbym wyjaśnić tu kilka kwestii, które jak widzę zostały przez Ciebie źle zrozumiane.

Po pierwsze, wszystko co napisałem na forum przez ostatnie 24h to nie był atak na Ciebie, ani Twój temat. Wiem, że mogłeś to tak odebrać i spodziewałem się, że tak odbierzesz, dlatego jestem tu i wyjaśniam. Moje posty miały na celu kwestionowanie sposobu wyłaniania zwycięzcy konkursów organizowanych w tym dziale. Taki był początkowy post, który jest w dziale administracji. Dopiero potem, gdy mój post nie został zrozumiany właściwie postanowiłem podać przykłąd bardziej konkretny - Twój temat. Jeśli gdziekolwiek nazwałem Ciebie cwaniakiem to wybacz, nie miałem tego na myśli. Nie znam CIebie osobiście ani trochę. Cwaniakiem nazywałem potencjalną osobę, która mogłąby użyć Twojego systemu, żeby w przyszłości nieuczciwie podrasować swoje wyniki.

Wiem, że Tobie oraz temu tematowi się oberwało ode mnie w kilku postach, ale podkreślam jeszcze raz - Twój temat posłużył jedynie za przykład, którego użyłem, żeby wskazać na lukę, ogromną lukę jaka obecnie istnieje i sprawia, że konkursy nie są rozstrzygane uczciwie.

Osobiście uważam, że konkretne typy, które podajesz i analizy, które robisz stoją na wysokim poziomie. Twój temat został wybrany najlepszym tematem czerwca i tego się trzymajmy. Nie uważam, że nagroda należała się mi - podałem przecież tylko 50 prostych typów na piłkę nożną, w dodatku mocno kwestionowanych przez niektóre osoby... Z pewnością nie uważam się za lepszego od Ciebie ;)

Ideą całej tej "nagonki" było doedukowanie forumowiczów. Tak jak Tobie zależy na popularności forum, tak mi zależy na właściwej edukacji Polaków w kwestii zakładów sportowych.

Wiem, że każdy może prowadzić temat w taki sposób w jaki chce. Jeśli chcesz grać progresją to jest to wyłącznie Twoja decyzja, chciaż przy takiej skuteczności jaką masz zdecydowanie nie musisz tak grać. Jesteś na pewno świadom jak łatwo zbankrutować grając progresją, bo przecież sam tego doświadczyłeś. Nawet pomimo tego, że typy, które grałeś były dobre i dobrze przeanalizowane. Wariancja. Nic na to nie poradzisz.

Podsumowując, powtórzę jeszcze raz - uważam Ciebie za dobrego typera, a nie za cwaniaka. Zaglądam tu czasem i doceniam typy, któe wybierasz. Wygrałeś konkurs w czerwcu i tego się trzymajmy. Żeby uświadomić administracji skalę problemu musiałem podać jakiś realny przykład i niestety padło na Twój temat. I być może niektóre posty były zbyt dosadnie napisane, mogłeś widzieć w tym zalążek lub chęć konfliktu, ale tak nie jest. Uważam, że jako typerzy powinniśmy żyć w pokoju, bo to sprzyja dobrym typom.

Peace i powodzenia

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Kupon 510:

Piłka nożna - Brazylia (Carioca)
Fluminense RJ - Flamenco RJ
Data: 09.07.2020 g. 02:30
Typ: suma goli Fluminense RJ: nieparzysta
Kurs: 2,45

Stawka: 1j
Ew. wygrana: 2,45j
Wygrana: 2,45j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +23
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Kupon 511:

Piłka nożna - 1. Anglia
Aston Villa - Manchester United
Data: 09.07.2020 g. 21:15
Typ: Manchester United over 1.5 gola
Kurs: 1,38

Stawka: 1j
Ew. wygrana: 1,38j
Wygrana: 1,38j

Ostatnia edycja:
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Od dzisiaj zaniechałem prowadzonej dotychczas grze progresywnej. Będę stawiał teraz płaskie stawki tylko i wyłącznie z zakresu 1-100j. Tym samym typów będzie więcej niż do tej pory, przynajmniej na początku. Niezmiennie nikomu nie zalecam grania wstawianymi tutaj typami. Będę starał się przede wszystkim utrzymać wysoką skuteczność trafianych kuponów w stosunku do wszystkich zawieranych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom