Doszły mnie słuchy, że kogoś strasznie zabolał fakt, że ten wątek dostał odznakę "Najlepszy temat miesiąca" za maj oraz czerwiec. Dobry yield został rzekomo osiągnięty nieuczciwie, bo progresją, i odznaka ta powinna należeć się komukolwiek innemu, kto progresją nie gra
Nie twierdzę że gość nie ma racji. Myślę - sprawdzę. Powracam do moich statystyk z czerwca i cóż widzę - ponad 55% trafionych kuponów. Maksymalna liczba przegranych kuponów z rzędu - pięć. Zielono aż miło. U Bukmacherów konkretna kaska wpadła do kieszeni.
Nigdy nie będę uważał, że mój temat jest najlepszy, ba - jestem przekonany, że są na tym Forum lepsze (wszak to pojęcie bardzo względne) i sam chętnie do nich zaglądam - ale czepiać się tych wyników dla samej idei?
Jedyna rzecz tak naprawdę jest pozytywna w tej całej historii - a mianowicie to, że dział
Kupony ze Statystykami nabiera coraz większego zainteresowania. I wraz okaże się, że w lipcu już nie dwie czy trzy, a pięć lub siedem osób zgłosi swoje kandydatury do odznaki Najlepszego tematu miesiąca. I ja będę się naprawdę cieszył! Myślę, że mogę otwarcie powiedzieć że jestem jednym z tych, którym zależy na rozwinięciu popularności Forum. A kto śledzi moją aktywność dobrze wie, że i ja dokładam swoją małą cegiełkę do jego rozwoju - zresztą znakomitą większość rzeczy robię tu całkowicie bezinteresownie - zaczynając od kąciku dla początkujących, poprzez opisywanie Sylwetek wybranych piłkarzy, opisywanie różnych ciekawostek i porównań kursów bukmacherów, kopiowanie typów w dziale
Typy Dnia do działów tematycznych, na udostępnieniu bezpłatnego pliku do prowadzenia statystyk kończąc.
I dziś, jeszcze w bardzo pozytywnym nastroju po kilkudniowym powrocie znad morza, nagle dowiaduję się, że przy tym wszystkim komuś przeszkodził fakt, że dostałem pomarańczową plakietkę
Cytując klasyka: okeeeeej
Cóż, niech ma facet, zamętu nie siał tylko postarał się udowodnić że się ona nie należy, a ja specjalnie nie mam ochoty żeby wysilać się na niepotrzebnie protesty. Podobno jest prośba żeby nie uczyć początkujących graczy progresji. Zgoda - nie zachęcam nikogo do grania progresją.
Wszystko bardzo kulturalnie, niestety - rzeczony forumowicz na sam koniec popełnił bardzo duże faux-pas nazywając mnie cwaniakiem, co jednoznacznie wskazuje na atak na moją osobę i jednocześnie to przekreśla jego i jego zdroworozsądkowe podejście do zagadnienia. O ile cała sytuacja po jego stronie jest mądra i rozsądna i sam bym ją poparł, o tyle w jednym zdaniu zwyczajnie sam się spalił. Może to w emocjach, nie wnikam. Nigdy nie zamieniłem z nim ani słowa a pierwsza nasza interakcja zaczyna się od szufladkowania na jednej półce z cwaniakami. No nie, nie tędy droga. Jeszcze świeżak na forum.
Zawsze będę przeciwny braku kultury osobistej.
Z całą pewnością cwaniakiem mógłby być nazwany ktoś, kto bierze udział w
Typach Dnia z kilku różnych kont. Albo - nie daj Boże - przekłamuje swoje statystyki. Ale w tym wypadku to stanowczo zbyt duże nadużycie.
Waldi1979 - uprzejma prośba o usunięcie odznaki bądź zmianę jej na "Temat z analizami" (myślę, że ich częstotliwość, wprawdzie nie przy każdym kuponie, ale jednak jest, na to pozwala).
A wszystkim życzę dużo więcej dystansu w życiu
Dziękuję za uwagę