>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

By successful

Status
Zamknięty.
P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
Błagam... Wszędzie widzimy spiski, ustawki. Przypuśćmy hipotetycznie, że w turnieju termisa stołowego w Rosji mamy 5 ustawionych meczów dziennie. To jest i tak bardzo dużo, i prawdopodobnie już na tym poziomie po kilku dniach można taki incydent wykryć. Ale te 5 fixów na dziesiątki meczów dziennie to nie jest znowu taki wielki odsetek. No i przede wszystkim, jeśli ktoś danego dnia postawi typ na 5 spotkań w ping-pongu, to prawdopodobieństwo, że trafi akurat na te ustawione (jeśli w ogóle takie są) jest bliskie zeru.

raczej wiecej tych meczow jest ustawionych i chodzi o to, ze prawdopodobienstwo trafienia h2h, w ktorym nie bylo ustawki jest bliskie zeru. chodzi o to, ze h2h nie oddaje rzeczywistosci ja tak to interpretuje. w miare wzrostu ilosci spotkan spada prawdopodobienstwo na trafienie miarodajnego h2h.

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
raczej wiecej tych meczow jest ustawionych i chodzi o to, ze prawdopodobienstwo trafienia h2h, w ktorym nie bylo ustawki jest bliskie zeru. chodzi o to, ze h2h nie oddaje rzeczywistosci ja tak to interpretuje. w miare wzrostu ilosci spotkan spada prawdopodobienstwo na trafienie miarodajnego h2h.
A to święta prawda. Tyle tylko, że oddsmakerzy muszą i tak na jakiejś podstawie kursy wyznaczyć :)

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
przeciez z tego wynika, ze h2h nie ma zadnego znaczenia i obstawianie na podstawie h2h to obstawianie zyczeniowe. nie ma tu znaczenia kurs jaki wystawi oddsmaker. chyba ze kurs jest bardzo oderwany od rzeczywistosci. a w meczu moze sie wszystko wydarzyc, bo jak polowa zawodnikow ustawia mecze...bo w tych ligach tenisa stolowego to pewnie kazdy ustawial mecze. tak samo jak w turniejach szachowych ruscy/ukraincy ustawiaja wszystkie spotkania i dziela sie kasa.

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
przeciez z tego wynika, ze h2h nie ma zadnego znaczenia i obstawianie na podstawie h2h to obstawianie zyczeniowe. nie ma tu znaczenia kurs jaki wystawi oddsmaker. chyba ze kurs jest bardzo oderwany od rzeczywistosci. a w meczu moze sie wszystko wydarzyc, bo jak polowa zawodnikow ustawia mecze...bo w tych ligach tenisa stolowego to pewnie kazdy ustawial mecze. tak samo jak w turniejach szachowych ruscy/ukraincy ustawiaja wszystkie spotkania i dziela sie kasa.
No cóż, ja aż takim węszycielem spisków nie jestem. Pewnie że mogą być ustawki w ping-pongu ale nie w takiej skali. Opłacałoby się to tylko tym, którzy postawili by duże pieniądze na ustawione spotkanie (jedno bądź kilka). A jak wiemy, bukmacherzy w ciemię bici nie są. Co do kursów - mamy iluś bukmacherów i z reguły kursy na tenis stołowy u każdego są podobne (oczywiście mogą być wyjątki). Jest bardzo dużo zmiennych które wpływają na kurs, ale trzymałbym się przy zdaniu, że H2H z pewnością jest jednym z nich.

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
moga byc ustawiane w takiej skali. na bialorusi toczy sie aktualnie proces o ustawianie meczow. glowny organizator powiedzial wprost, ze nie wie czy ten czy tamten mecz byl ustawiony czy nie, bo tyle ich bylo, ze wszystkich nie pamieta... 1500 dolarow - tyle wystarczylo, zeby przekupic pilkarza z najwyzszej klasy rozgrywek... jeden pilkarz dalej sobie gra w zamiar za zeznania...

to samo w hokeju...ustawki na dw...

w bialoruskiej lidze amatorow zakazano wstepu osobom trzecim na spotkania, bo bylo podejrzenie o wplywie na wyniki spotkan...

mecze widmo na bialorusi organizowal rusek...na zachodzie bialorusi sie wszystko dzialo.

taki rusek czy ukrainiec amator zarabia psie pieniadze w normalnej pracy... meczow rozgrywa kilka w ciagu dnia, kilkadziesiat w ciagu tygodnia... kazdy mecz dostepny u bukmacherow... na zywo... po co ma ustawiac jeden, badz kilka spotkan jak moze sobie ustawiac sety... dw... itd. nie potrzeba duzej kasy, zeby nie zwracac na siebie uwagi przy tulu spotkaniach oraz mozliwosciach.

nie rozumiem po co ustawiac kilka spotkan i walic na nie duza kase jak mozna ustawic sto i ciasto jesc mala lyzka nie zwracajac na siebie uwagi.

bukmacherzy sa w ciemie bici, ale ludzie obstawiajacy jeszcze bardziej. przeciez bukmacherzy wystawiali mecze widmo... to co bystrzy sa oddsmakerzy... czesc druzyn z zachodniej bialorusi w ogole nie istniala, powstala strona ligi, sklady...same ruskie nazwiska ani jednego bialorusina w skladzie... i co? bukmacherzy i tak to wystawiali...

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Słyszałem, dobry wałek z tego wyszedł. Ale być może właśnie tak szybko wyszło to na jaw ze względu na jedzenie ciasta małą łyżką. Właśnie pojedynczy taki incydent mógłby przejść bez echa, ale jeśli ich jest więcej, to łatwa droga do wystawienia się na strzał.

P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
raczej nie... bo w tamtych meczach ruskich, bialoruskich i ukrainskich ruchy kursow byly baaaaaaaardzo duuuuuuuuuuze... i nitkt sie nie bawil w jedzenie mala lyzka. w tenisie stolowym jedza małą łyżką i innych rosyjskich amatorskich wynalazkach, bo nikt tych lig nie odwola a mecze sa realne. co za problem w b klasie ustawic mecz za skrzynke wodki, bo taki poziom tego jest. przeciez ci zawodnicy sami ustawiaja mecze i na tym korzystaja.

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Pozostał ostatni kupon. Jeśli okaże się przegrany, kończę grę na ten miesiąc. Szczerze, to nawet mógłby być nietrafiony. Wytłumaczyłbym sobie wtedy to, że w kwietniu zerwałem z tradycją, i zamiast grać jak zawsze u polskich licencjonowanych buków, postanowiłem korzystać z nielegalnych, bez podatku. Przynajmniej będę wiedział że to jest niejako kara za oszukiwanie systemu kosztem budżetu państwa :)

S 54,5K

spider-official

Użytkownik
Jasne, jakoś trzeba sobie wytłumaczyć ten błąd jak nie wejdzie progresja :D Tylko kartki już po tym długopisie nie zmażesz i będziemy pamiętać o Twoim odchylę od normy (czytaj tenis stołowy, 2 spotkania na kupon). No ale nie popełnia błędy, ten który nie próbuje i obyś wyciągnął z tego lekcję. powodzenia

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Jasne, jakoś trzeba sobie wytłumaczyć ten błąd jak nie wejdzie progresja :D Tylko kartki już po tym długopisie nie zmażesz i będziemy pamiętać o Twoim odchylę od normy (czytaj tenis stołowy, 2 spotkania na kupon). No ale nie popełnia błędy, ten który nie próbuje i obyś wyciągnął z tego lekcję. powodzenia
Odchyłu od normy nie było. Na przestrzeni 399 kuponów grałem i piłkę nożną, i kosza, i koreańską siatkówkę, i parę innych ciekawych rzeczy. Patrzyłem na zdarzenia i jak coś mi sensownego wpadło w oko - typowałem. Zawsze 1-3 zdarzenia na kuponie.

A teraz, skoro mam tutaj kibiców, to zagram na ostatni próg... tenisa stołowego :) Nie, nie na przekór - po prostu niezależnie od wszelkich wałków/ustawek/loteryjności o których od wczoraj rozmawiamy ograniczam potencjalną losowość do 50%.

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Kupon 399:

Bukmacher: Unibet

Tenis stołowy - Setka Cup
Naida Alexander - Derevinskiy Dmitriy
Data: 13.04.2020 g. 21:05
Typ: Derevinskiy Dmitriy
Kurs: 2,10

Stawka: 32x64j
Ew. wygrana: 4300,80j
Wygrana: 0j

Myślę, że pojedynek będzie wyrównany. Obaj dzisiaj grali z Sokolovem, Kolesnikiem i Hnoievoiem. I obaj przegrali z tym pierwszym, a z dwoma pozostałymi wygrali. To rzecz jasna bardzo duże uproszczenie, ale skoro na bazie dzisiejszej formy szanse są w przybliżeniu fifty-fifty, typuję zawodnika na którego jest wyższy kurs.

Ewentualna przegrana oznacza pożegnanie się z tym wątkiem aż do maja. Czarna seria to trzeba odpuścić.
Ewentualna wygrana... to się jeszcze okaże.

Ostatnia edycja:
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Po udanej serii pięciu miesięcy na plus przyszedł czas na kruchy kwiecień. Tak też bywa.
Wątek zawieszam gdyż w tym miesiącu nie będę tu nic pisać 🙂

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Podsumowanie kwietnia:

Liczba zagranych kuponów: 47
W tym wygranych kuponów: 16 (34,0%)
W tym zwrotów: 1 (2,1%)
W tym przegranych kuponów: 30 (63,8%)
Maksymalna ilość przegranych kuponów z rzędu: 7
Maksymalna ilość wygranych kuponów z rzędu: 3
Łączna suma postawionych jednostek: 5030,00
Łączna suma wygranych jednostek: 879,69
Zysk/strata: -4150,31j
Yield: -82,51%

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Kwiecień okazał się nie być łaskawy dla moich typów w tym wątku. Wysoki ujemny yield wydarzył się po raz pierwszy od początku jego prowadzenia, a za dwa tygodnie będzie to już pół roku od inauguracji.

Wniosek jest tylko jeden i bardzo oczywisty: zagrałem progresją, deklarując jej koniec maksymalnie po siódmym progu, a nie jak do tej pory, po dwunastym. Wprawdzie miażdżąca większość progresji kończyła się w którymś z pierwszych czterech progów, ale zdarzyło się trzy- lub czterokrotnie, że ta niebezpiecznie zbliżała się do maksa. Podjąłem ryzyko, które w tym konkretnym przypadku nie opłaciło się.

Dlatego w maju planuję grę dokładnie taką samą jaką stosowałem od listopada do połowy marca - gra progresją, a bankructwo nastąpi w razie przegrania dwunastu kuponów z rzędu.

Paradoksalnie, kwietniowe ujemne saldo w tym wątku wcale nie oznaczało osiągnięcia ujemnego bilansu w ogólnym rozrachunku typów w tym miesiącu. Traf chciał, że tych (nomen omen) trafionych, nie umieściłem tutaj. Ale już choćby w Typach Dnia udało się w kwietniu uzyskać bardzo wyraźne dodatnie saldo i skuteczność wyższa niż 50% przy stosunkowo wysokich kursach.

Zaczyna się nowy miesiąc, oferta wciąż nie jest ultrabogata, ale też dużym uproszczeniem byłoby powiedzieć, że zupełnie nie ma co typować. Jest. Zatem zaczynamy!

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Kupon 401:

Bukmacher: STS

Tenis stołowy - Liga Pro
Ovchinnikov A. - Matveyev I.
Data: 01.05.2020 g. 16:00
Typ: Matveyev I. (-1.5)
Kurs: 2,17

Stawka: 2j