>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bukmacherka internetowa czy naziemna?

snap8 12

snap8

Użytkownik
Jest pewna ustawa (nie pamiętam dokładnie), która określa ze wpływy na konto powyżej pewnej kwoty (także nie pamiętam jakiej) podlegają wglądowi przez skarbówkę i w każdej chwili mogą podatnika poprosić o okazanie dowodu pochodzenia dochodu.
To właśnie o tym pisałem. Taki przepis jest w KKS i jeżeli nic się nie zmieniło bo prawa skarbowego uczyłem się ponad rok temu to ta kwota to było cos około 2,5 tys. euro.
Edytka w złotówkach od 10 tys. zł

Ale teraz wystarczy pomyśleć skoro tysiące Polaków dokonuje wpłat na polskie konta pieniędzy z pracy za granicą, gdzie za ten dochód nie jest odprowadzany podatek i jakoś skarbówka się nie czepia.
Oj czepia się czepia . Poprostu jednych to ominie, a innych dopadnie. W zeszłym roku kolezanka pracująca w US opowiadała mi właśnie o takiej sytuacji. Koles zarobił kase w UK przelał na konto bankowe w Polsce , wrócił do kraju i dostał pisemko od US. W US go przesłuchiwali , ale jak zakończyła się ta sprawa to już nie wiem, bo miałybyć następne przesłuchania i coś tam jeszcze. Z US wcale nie ma tak łatwo oni nie zawsze spią.

U 0

urban

Użytkownik
A propos mb. czy jest możliwość aby polskie władze wystąpiły z prośbą do mb o udostępnienie historii wpłat/wypłat użytkownika po tym jak zobaczą że ktoś ma duże i częste wpłaty na konto bankowe z mb?

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
A propos mb. czy jest możliwość aby polskie władze wystąpiły z prośbą do mb o udostępnienie historii wpłat/wypłat użytkownika po tym jak zobaczą że ktoś ma duże i częste wpłaty na konto bankowe z mb?
W razie popełnienia przestępstwa lub podejrzenia o pranie brudnych pieniędzy władze polskie w tym organy ścigania mogą wystąpić o udostępnienie histori mb.

P 1

premi

Użytkownik
Skoro nasze kochane władze mogą zwrócić się o udostępnienie historii konta do mb jak neteller to może jakimś rozwiązaniem będzie karta neteller. Wypłat z bankomatów skarbówka chyba nie monitoruje (więc i do neteller nie będzie się zwracać o historię konta) ? Co o tym sądzicie?

ester 87

ester

Użytkownik
Dokładnie tak można zrobić, ale jak już za te pieniądze chciałbyś kupić samochód/dom to pojawia się kłopot, bo US może się zainteresować znając twoje zarobki skąd miałeś tyle kasy.

P 1

premi

Użytkownik
Lepszej opcji dla nas nie widzę (znając polskie reali to przyczepią się do każdego z jakimś dochodem co im wyda się podejrzany) chyba że ktoś ma inny pomysł? Chyba że połączyć grę w necie z grą u &quot;ziemniaków&quot; skąd by brało się potwierdzenia wygranej i w razie &quot;nalotu&quot; jakieś pole manewru obrony jest... Czekam na pomysły! Ja z wypłatami na mb póki co kończę...

U 0

urban

Użytkownik
a na przykład tygodniowy wypad do kraju gdzie jest dozwolone granie on-line u buków i w pokerka? zapłacić podatek od wygranej w tym kraju i przywieźć kasę z powrotem do polski. ewentualnie posiedzieć trochę dłużej aby wyrobić sobie konto w banku. co myślicie o takim pomyśle?!

klammer 0

klammer

Użytkownik
tez o tym pomyslalem, najlepiej maja ci ktorzy maja blisko do granicy z niemcami albo czechami i graja z laptopa, zawsze moga powiedziec ze w trakcie zawierania zakladu nie przebywali na teryrorium RP, jeszcze mam taki pomysl zeby ze swojego konta mb przeslac kase na konto mb kogos z rodziny i stamtad na jego konto bankowe

krajzicinek 0

krajzicinek

Użytkownik
bardziej opłaca się granie przez neta...jeśli się ma stały zysk (miesięczny) to nikt się nie przyczepia bo i dlaczego ? grasz i jeśli wygrywasz to uczciwie zarabiasz kasę....druga rzecz, że inwestujesz swoją...więc nie wiem po co kombinacje z granicami &lt;LOL&gt; buki naziemne biorą podatki od tego a internetowe nie...naziemny płaci do ręki a internetowy na konto wiec nie wiem skąd pomysly ,ze Urząd skarbowy zainteresuje się Twoimi zarobkami z bukmacherki...dla mnie to śmieszne...od ponad roku mam stałe zyski z internetowych bukmacherów i to mi wystarcza na życie nie są to astronomiczne kwoty (w granicach 1000-2000) zależy od miesiąca i formy i bankowo nikt się o to nie czepi...a wygrywających tutaj po 20.000 euro nie widzę...więc po co moncić o granicach czy urzędach ? &lt;lol&gt; pozdro dla normalnych ;)

G 46

ghs

Użytkownik
Drogi kolego KrajziCinek. Nie wiem ile masz lat (nadużywanie &lt;lol&gt; i słaba znajomość języka ojczystego wskazywałaby, że jeszcze nie skończyłeś edukacji), ale może posłuchaj starszych i mądrzejszych od Ciebie. Kilka przykładów:
- http://prawo.vagla.pl/node/186 - wypowiedź &quot;fiskusa&quot;,
- http://orzeczenia.nsa.gov.pl/cbo/do/doc?d=1B721CBF46CE4E0C69A8855396CD0A689978B7B8 - wyrok sądu, gdzie gość musiał zapłacić 75% uzyskanej kasy.
Więcej sam znajdziesz, jeśli zechcesz.
bardziej opłaca się granie przez neta...jeśli się ma stały zysk (miesięczny) to nikt się nie przyczepia bo i dlaczego ?
Ano dlatego:
Nielegalne e-kasyna, zakłady bukmacherskie na Malcie, nieopodatkowany handel: Internet jest dzisiaj także wielką szarą strefą. W wirtualnym świecie Skarb Państwa traci codziennie realne miliony złotych. Dlatego fiskus zapowiada wielkie polowanie na internautów
Ponadto nie wiem, czy z czytaniem u ciebie równie kiepsko co z pisaniem, czy może jesteś zbyt leniwy, by przeczytać wątek, w którym się wypowiadasz, ale kilka postów wcześniej ktoś podał linka: http://prawo.money.pl/porady-prawne/porady/prawo-podatkowe/artykul/podatek;od;gier;internetowych;za;granica,94,0,218462.html Może pójdziesz do kancelarii prawniczej, która opracowała ten artykuł i opowiesz im o swoich &lt;lol&gt;-ach.

S 0

slaw86

Użytkownik
a może by tak przespacerować się w dniu wyborów i oddać głos na partię która ma w programie likwidację podatku dochodowego? ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
To co oni mają w programach wyborczych a co robią po wygranych wyborach to najczęściej dwie różne sprawy ???? Co do bukmacherki internetowej, mam dziwne przeczucie że niedługo i tutaj US zacznie coraz bardziej i częściej kłaść swoje chciwe łapska.

deniak 0

deniak

Użytkownik
a może by tak przespacerować się w dniu wyborów i oddać głos na partię która ma w programie likwidację podatku dochodowego? ????
Likwidacj pd? Utopia kolego...

Odnośnie artykułu z money.pl: ustawodawstwo to jednym słowem burdel. I raczej jeszcze długo tak zostanie. Ponoć jest zakaz reklamowania gier hazardowych - na meczach banery Expekta świecą w najlepsze. Sądy siedzą cicho. Ktoś w tym kraju egzekwuje prawo?

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
Dlaczego utopia?
Przecież wystarczy podatek dochodowy zastąpić podatkiem ryczałtowym i będzie git. Taki pomysł znajduje się w programie UPR-u.
podatek tu i tamto, prawo polskie tu i tamto, to już jest wkurzające jak chcemy grać to i już legalnie, płacić podatek i mieć święty spokój z skarbówką czy to prokuraturą! Jak każdy gracz chce mieć zabawę i zyski z bukchmacherki niż się martwić czy będą przez to problemy czy nie. A rząd powinnien jak najszybciej znowelizować ustawę o grach hazardowych a nie do cholery kłócić się o swoje ciepłe krzesełka....

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
panowie o co myslicie o pomysle by dac dodatkowo zarobic pania w sts&#39;ach, proof&#39;ach ogolnie ziemniakach a mianowicie dogadac sie z nimi by cyfrowka robily foty kuponow wygranych np. powyzej 1tys i na przyklad za kazda &#39;dokumentacje&#39; 10tys placic im 100zl, one tam za wiele nie zarabiaja wiec napewno nie pogardza (100zl za max 10 zdjec...niezla premia) no ale trzeba w miare kumata pania trafic zeby problemow nie bylo (no bo przy wyplacie musza chyba cos tam zakreslic na kuponie ale jaki problem w tym by tych pare kuponow zakreslic pozniej po zrobieniu fotki), a my majac takie fotki mamy dowod dla skarbowki ktora nie jest w stanie udowodnic ze to nie nasze kupony

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
panowie o co myslicie o pomysle by dac dodatkowo zarobic pania w sts&#39;ach, proof&#39;ach ogolnie ziemniakach a mianowicie dogadac sie z nimi by cyfrowka robily foty kuponow wygranych np. powyzej 1tys i na przyklad za kazda &#39;dokumentacje&#39; 10tys placic im 100zl, one tam za wiele nie zarabiaja wiec napewno nie pogardza (100zl za max 10 zdjec...niezla premia) no ale trzeba w miare kumata pania trafic zeby problemow nie bylo (no bo przy wyplacie musza chyba cos tam zakreslic na kuponie ale jaki problem w tym by tych pare kuponow zakreslic pozniej po zrobieniu fotki), a my majac takie fotki mamy dowod dla skarbowki ktora nie jest w stanie udowodnic ze to nie nasze kupony
To się nazywa korupcja kolego.

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
ale po co Ci to ? chcesz tracić kasę na to? i chcesz żeby skarbówka przyjrzała się Tobie dokładnie? I prześwietli Cię lepiej niż promienie rentegena....
Jedna uwaga: wygrane powyżej 2248 zł jest zgłaszane do skarbówki i podatek jest płacony obojętnie od którego ziemniaka i jak chcesz czy nie to bierzesz druk ścisłego zarachowania na wypadek kontroli skarbowej...

Do góry Bottom