>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

British Elite League 2015

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Problem z Janowskim jest taki, że niestety w jego przypadku ciężko być pewnym żeby pojechał 5 biegów. &quot;Traci&quot; dużo na bonusach. Do tego jak się raz potknie to jest kilku innych kandydatów do &quot;15&quot; a jak będzie duży odjazd i pogrom to menago Poole lubi sobie trochę pokombinować i wrzucić do 15-ego niekoniecznie obu najlepszych rajderów.
Wystarczy popatrzec na 4 ostatnie mecze:
Pirates - Robins 54-36 (Janowski 3,3,3,2* i w 15 nie jechał)
Pirates - Wolves 60-30 (Janowski 3,3,2*,2* i w 15 nie jechał)
Pirates - Hammes 60-30 (Janowski 3,3,3,2* i w 15 nie jechał)
Pirates - Bees 53-37 (Janowski 3,1*,2*,1 i w 15 nie jechał)
Także bet o ile na pierwszy rzut oka jest bardzo fajny to różnie może z nim być.
Ja gram inny:
Jason Doyle poniżej 9 pkt @ 1,83 BET365
Doyle nie jeździ jakoś rewelacyjnie w BEL. Zwłaszcza na wyjazdach, gdzie ma średnią poniżej 2 pkt / bieg. Dziś trudny rywal, jest dużo szans na potracenie punktów. W tym roku na torze w Poole w pierwszym meczu zdobył 6 (1,3,1,1) a rok temu w obu meczach nie przekroczył linii: 4 (1,3,0,0) oraz 9 (-,3,2,1,3)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Peter Karlsson vs Ricky Wells: Wells @2,09 betsson 2/10⛔⛔15 pkt vs 0 pkt,brawo ja!

Pikej po dobrym kwietniu i maju teraz cieniuje i w bel i w Szwecji. Wells niby kilka klas niżej w speedwayu jednak w bel w tym roku smiga bardzo sensownie.W lipcu Wolves odjechali 7 meczów. 6 razy lepszy był w tej parze Wells,przy czym tylko raz jechał spod łatwiejszej &quot;4&quot;. U siebie ostatnie 3 mecze lepszy Wells,co oznacza że Karlsson jest cieniem samego suebie.Bo normalnie to on na tym torze lata jak Gollob w Bydgoszczy. Dziś wyjazd,ale stawiam na Amerykanina.

furman19 928

furman19

Użytkownik
Jacques ma rację, tak samo wygląda sytuacja z Zagarem , nawet z najlepszą ekipą Poole nie pojechał 5 wyścigów , 3 ostatnie mecze 3x4 starty .Tutaj będzie wysokie lanie dlatego max 4 starty prawdopodobnie .

Watt -5 v Piotr Świderski 3.25 9-4 ⛔ zaważył pierwszy wyścig , ale się zabezpieczyłem ,więc jestem zadowolony.

Bardzo wysoki kurs na to zdarzenie i według mnie warte gry.Przede wszystkim Watt u siebie zawsze blisko dwu cyfrówki, rywal najsłabszy w lidze .Piotrek zazwyczaj w meczu 5-6 pkt , tutaj myślę ,że może być dużo gorzej.W każdym biegu bardzo trudni rywale , jak na moje oko może zrobić &quot;audice&quot;.Bardzo możliwe ,że Watt dostanie szanse w 15 biegu.Przeciwko Swindon para Holder/North wcześniej w meczu z Wilkami jechał Watt/North, dziś liczę na powtórkę.Wynik będzie przesądzony to rakiety (Janowski/Holder) po 4 starty i styka.

3 Maciej Janowski Piotr Świderski Davey Watt Grzegorz Walasek
6 Davey Watt Jason Doyle Kacper Gomólski Piotr Świderski
11 Grzegorz Walasek Chris Holder Piotr Świderski Dakota North
13 Piotr Świderski Maciej Janowski Jason Doyle Chris Holder

BET365

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Wolves - Swindon 2 @ 1,75 Bet365 ✅ 38-52 powtórka z rozrywki ;)
WTF? skąd taki kurs? Taki sam mecz był dwa tygodnie temu i wygrali goście 51-39. Co prawda wtedy zrobili majstersztyk z IRR za Morrisa w trakcie zawodów i dodatkowy bieg pojechał Zengota i Batchelor, ale teraz za Morrisa jedzie Harris i on ok 9 punktów zrobi, czyli co najmniej tyle ile zrobił Morris + punkty z IRR. Ward i Zengota na wyspach nie zawodzą. Bacze swoje zrobi. Harris tak jak wspomniałem. Lepsza rezerwa bo Wright jest w gazie. U Wilków pewny tylko Fredka. PK swoje lata ma i z najlepszymi na Wyspach ma problemy. Musielak bez formy i zawodzi. Thorsell pewnego poziomu nie przeskoczy ale jest solidny. Wells raz jedzie raz nie. Dla mnie pewna wygrana gości w takim składzie i z 4 liderami na pozycjach &quot;seniorskich&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +21
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Wolverhampton Wolves - Swindon Robins (+2) @1,57 bet365 ✅✅ no straszny prezent nam dzisiaj dali :cool: co by nie mówić...po prostu pogrom !
Uważam, że Rudziki to wygrają, ale skoro całoroczny daje szansę się zabezpieczyć lekkim HC to warto spróbować. Wilki ten sezon ewidentnie stracony i bez szans na PO. U siebie jednak dają radę i potrafią napsuć krwi najlepszym. Lecz kto jak kto, ale Rudziki potrafią jeździć z Wilkami co udowodnili już na tym torze nie tak dawno, bo 27 lipca ???? Wtedy to Swindons wygrało tu 59:31. Wtedy świetnie spisał się Zengota i Ward. Obaj dzisiaj jadą. Zważywszy na to, że mecz ten był nie całe 2 tygodnie temu, a składy są bardzo podobne to kurs mocno zaskakuje. Jako gość pojedzie Harris, który w BEL zawsze punktuje na przyzwoitym poziomie. Najważniejsze jednak w tym meczu jest fakt, że Rudziki do końca będą walczyć o PO z drużyną Asów z Manchesteru. W tej chwili tracą 1 punkt i mają 3 mecze mniej. Mimo to w takim meczu muszą wygrywać szczególnie, że 17 sierpnia jadą właśnie do Manchesteru na bezpośredni pojedynek z Asami. Motywacji Rudzikom na pewno nie brakuje czego nie można powiedzieć o Wilkach, którzy jadą o przysłowiową pietruszkę. Czuję, że nie będzie tu tak dużej różnicy jak w poprzednim meczu tych ekip, ale jednak stawiam na wygraną Swindon Robins ;)
Wiadomo, że to BEL, więc ze stawką nie szalejemy ;)
e: widzę, że w trakcie pisania analizy uprzedził mnie kolega z nieco odważniejszą propozycją :p ale tak jak mówię dla bezpieczeństwa +2 też jest fajną opcją ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Pobieram typ na Swindon.✅
Od siebie z Betsafe:
P.Karlsson - Ch. Harris 2 1,45✅
Cook - North 1 1,45⛔
= 2,10
Karlsson coraz slabszy na Wyspach. Dzisiaj pod 5 wiec co bieg to trudniej. Harris pod 3 biegi latwiejsze a i forma lepsza.
Cook dzisiaj u siebie. Latwiejszy numer startowy no i rywale ogolnie na wyjezdzie sporo slabsi wiec latwiej o pkt.
Krotko bo z tel.

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Poole Pirates (-10) - Belle Vue Aces @1,9 bet365 53:40 ✅ trochę nerwów zafundowali w końcówce, ale koniec końców wszystko się sprawdziło. Równy skład i kontrola cały mecz, a Asy za dużo dziur miały w składzie
Oraz remis w tym HC @15⛔
Mecz na szczycie BEL i ja nie mam wątpliwości,że będzie świetne ściganie,bo obsada wyborowa. 2 w tabeli Piraci (z szansami na wygranie fazy zasadniczej) vs walczące o pierwszą czwórkę Asy z Manchesteru. W tabeli mega ciasno i o PO walczy z nimi jeszcze Swindon i Kings Lynn. Ja dzisiaj mimo wszystko obstawiam dosyć wysokie zwycięstwo Piratów. Mimo wszystko,gdyż w tym sezonie zdecydowanie nie leży im ekipa z Manchesteru. Porażki na wyjeździe 49:44 i 53:39. U siebie remis 45:45,ale nie jechał wtedy Janowski i Watt co niewątpliwie było ogromnym brakiem. Ogólnie Piraci u siebie oprócz remisu z Asami i porażki z Coventry wygrali wszystko i są usiebie mega mocni. Widać to po średnich biego punktowych,gdzie aż 4 zawodników ma ją u siebie powyżej 2,a Northowi i Gomolskiemu też nie wiele brakuje. Z drugiej strony mamy Asy,które na wyjazdach spisują się przeciętnie. Nawet Matej nie ma średniej wyjazdowej 2 chociaż akurat w Poole pokazał,że umie jeździć nie raz. Uważam,że Piraci wezmą srogi rewanż za poprzednie mecze. Mega mocny u siebie Holder i Janowski,którzy przegrywają na tym torze praktycznie tylko ze sobą na wzajemnie. Świetna drugą linia w postaci Watt,Northa i Gomolskiego (który, mimo,że na wyjazdach często zawodzi to u siebie trzyma wysoki poziom) oraz mocny u siebie Newman(w razie gorszej jazdy Gomólskiego czy Northa spokojnie może ich zastąpić z powodzeniem) i Starke (tutaj trochę gorzej,ale też potrafi u siebie przywiezc pojedyncze oczka. Z Nielsenem powinien wygrywac). Ekipa wyborna i wydaje się,że mega rowna. Osobiście nie widzę kto z tego towarzystwq może dziś zawiesc.
Po drugiej stronie Asy. Tak jak wspomniałem na wyjazdach średnio im idzie. Walkę o PO powinni sobie zostawić na bezpośrednie starcia ze Swindon. Dzisiaj Zagar musi ciągnąć zespol. Powinien mu pomoc Grajczonek,który jeździł na tym torze wielokrotnie w barwach Poole i notował dobre wyniki. Wydaje mi się jednak,że maja w składzie zbyt wiele dziur i niewiadomych. Młodzi Fricke i Cook na wyjazdach nie punktuja tak dobrze jak u siebie. Fricke ostatnio 11 oczek u siebie z młotami,ale nie widzę szans,żeby to dziś chociażby wyrównał. Duzo większe oczekiwania były w stosunku do Nichollsa, ktory zawodzi,a dzisiaj dodatkowo ma bardzo trudne biegi. Worall to mocne ogniwo i może dziś jechać jako rezerwa zwykla,ale bez przesady. Z seniorami Piratów będzie mu mega trudno. Nielsen to na wyjazdach dramat i będę w mocnym szok już zdobędzie tu punkt na trasie(a nie na trupach :p).
Mi wyszło tu zwycięstwo Piratów ok 15/17 punktów uwzględniając Jokera na którym Matej może zrobić 6 oczek. Jako,że to BEL i wszystko się może zdarzyć to ja osobiście to gram stawką 2/10 ;) Z zagraniem też bym się wstrzymał bliżej spotkania jak zostaną potwierdzone składy,ale niestety od 18 nie będę miał jak zagrac.

Otrzymane punkty reputacji: +57
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W KL dzisiaj pełna RR za Lamberta, czyli mogą jechać wszyscy w RR.

Kenneth Bjerre over 10 @ 1,72 Bet365 ⛔ 10 :cool:
Nie dość że dodatkowy bieg z RR czyli bardzo możliwe 6 startów, to jeszcze Bjerre jedzie z numerem #4 czyli bardzo łatwym na Wyspach.
Heat 04:Line Up: Bjerre , Morris , Wozniak , Morley
Heat 06:Line Up: R/R- , Bjerre , Doyle , Swiderski
Heat 08:Line Up: Bjerre , Morris , Doolan , Worrall
Heat 14:Line Up: R/R- , Bjerre , Walasek , Wozniak
i RR najprawdopodobniej w tym biegu
Heat 10:Line Up: R/R- , North , Doyle , Doolan
Nie wyobrażam sobie że Bjerre dzisiaj nie zrobi co najmniej 11 punktów. 3+2+3+3+2

Otrzymane punkty reputacji: +10
przemczan 319

przemczan

Użytkownik
King&#39;s Lynn - Leicester
Kenneth Bjerre - over 10 //10 ⛔⛔
@1,72 bet 365

Dziś przed &quot;gwiazdami&quot; proste zadanie bo przyjeżdża najsłabsza drużyna w lidze. Gram Kennetha z kilku względów. Ostatnim czasem na prawdę wysoka i stabilna forma. Gdyby to był mecz w Polsce to bym się nie wahał, liga angielska jest mniej przewidywalna, ale powinien dać radę. Dopiero 30 średnia w lidze, ale wpływ na to mają przede wszystkim słabe wyjazdy. W domu jest w miarę OK. U gospodarzy dziś Z/Z więc 5 startów dla Keniego pewne. A myślę, że nawet, bo Iversen raczej pewniak do nominowanego, ale drugi myślę, że będzie Kenneth. Czyli spora szansa na 6 startów. Po drugiej strony groźny powinien być tylko Doyle. Reszta sporo słabsza.

Otrzymane punkty reputacji: +22
jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
Witam. Popieram oczywiście typ kolegów wyżej. Bjerre ustawiony pod 4 daje super możliwości do stawiania.
Kenneth Bjerre - Jason Doyle 1 @ 1,57 Betsson ⛔ Wynik: 10-11. 1 start więcej nie pomógł. Jak Bjerre przegrywa u siebie z &quot;asami&quot; typu Świderski to nie ma oczy gadać ????
Jeśli ktoś interesuje się Elite League wie, że numer 4 to bardzo dobra tabela biegowa a dla takiego Bjerre to powinien być spacerek. Oczywiście to jeszcze trzeba wygrać ale musiałby być mistrzem dzisiaj aby gubić punkty. Jedyny cięższy bieg jest 6 z Doylem bo Świderski powinien zostać pyknięty. Chyba, że na z/z pojawi się w tym biegu Iversen to już lepszy poziom. W 14 biegu nawet myślę, że ani Woźniak ani Walasek nie powinni zagrozić Dunczykowi, który w tym roku znajduję się w dobrej formie szczególnie w polskiej Ekstralidze. W Anglii początek bardzo słabiutki ale z czasem było co raz lepiej i dzisiaj powinien przywieźć dużo oczek tym bardziej, że jedzie na &quot;zetzetke&quot; i 5 biegów ma pewnych a, że nie ma Lamberta to rośnie szansa na bieg 15 a jego 6.
Doyle w tym roku w porównaniu do choćby poprzedniego tak świetnie w Elite League nie jedzie w szczególności na wyjazdach. W Polsce ostatnio beznadziejny wręcz mecz w Rzeszowie (a tor był typowo pod niego tzw. &quot;angielski&quot;) i bardzo słabo w Toruniu w meczu z Lesznem. W GP także nie błyszczał. Z Bjerre spotka się w biegu 6 i być może 10 jakby Dun jechał jako z/z. Do tego już w 1 biegu Doyle jedzie przeciw Iversenowi. Tracić może punkty na Świderskim, który w przeciwienstwie do naszej ligi w Anglii już kilka niezłych meczów pojechał a także z Dakotą Northem, który dzisiaj jako gość na przeciw Doyla stanie x2. Dodam, że Doyle zaliczył dzwona w niedziele gdzie faulował go Pedersen.
Typ głównie opieram pod to, że Bjerre jedzie pewne 5 biegów a myślę, że pojedzie także w biegu 15. Kenneth ma dobry numer i nie powinien dzisiaj tracić zbyt wielu punktów a po Australijczyku po jego ostatnich słabych występach nie wiadomo czego się spodziewać. Kurs nie duży ale myślę, że mimo tego warty zagrania ;)

radula 5,4K

radula

Użytkownik
oyle w tym roku w porównaniu do choćby poprzedniego tak świetnie w Elite League nie jedzie w szczególności na wyjazdach. W Polsce ostatnio beznadziejny wręcz mecz w Rzeszowie (a tor był typowo pod niego tzw. &quot;angielski&quot;) i bardzo słabo w Toruniu w meczu z Lesznem. W GP także nie błyszczał. Z Bjerre spotka się w biegu 6 i być może 10 jakby Dun jechał jako z/z. Do tego już w 1 biegu Doyle jedzie przeciw Iversenowi. Tracić może punkty na Świderskim, który w przeciwienstwie do naszej ligi w Anglii już kilka niezłych meczów pojechał a także z Dakotą Northem, który dzisiaj jako gość na przeciw Doyla stanie x2. Dodam, że Doyle zaliczył dzwona w niedziele gdzie faulował go Pedersen.
Typ głównie opieram pod to, że Bjerre jedzie pewne 5 biegów a myślę, że pojedzie także w biegu 15. Kenneth ma dobry numer i nie powinien dzisiaj tracić zbyt wielu punktów a po Australijczyku po jego ostatnich słabych występach nie wiadomo czego się spodziewać. Kurs nie duży ale myślę, że mimo tego warty zagrania
Typu nie neguję jednak nie zgadzam się z kilkoma kwestiami.
Piszesz że słaby występ w Toruniu ostatnio - zgadza się jednak warto zauważyć,ze w tym meczu 2x leżał na torze + ten fatalny upadek Krzyżanowskiego był z Jego udziałem co napewno miało wpływ na Doyle.
Słaby występ w GP?? Zebranie 12 pkt i zajęcie 6 msc w zawodach GP uważasz za słaby wynik? No jeśli tak to ok... W tym właśnie GP Iversen zdobył tylko 7 pkt dla przykładu.
A ostatnie mecze miały miejsce w Szwecji gdzie jechał z rezerwy i w tym przypadku łatwiej o lepsze zdobycze punktowe ale w obu meczach spisał sie bardzo dobrze odpowiednio:
w poniedziałek 13+2 (3,1,1*,2*,3,3)
we wtorek 11 (w,3,w,2,3,3)
Tak więc Doyle wcale słabo ostatnio się nie spisuje.
Dzisiaj oczywiście jedzie pod 1 więc biegi o wiele cięższe niż Bjerre dlatego szanse że zakład wejdzie są duże ale musiałem napisać takie sprostowanie zeby osoby &quot;nie siedzące&quot; w żużlu wiedziały jak jest rzeczywiscie.
Ps. Tylko nie odbieraj tego jako atak na Twoją osobe.

jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
RADULA. Zacznę może od PS. ---&gt; nie obrażam się i nie przyjmuję tego jako atak bo po też jest forum aby dyskutować. Jesteś starym wyjadaczem tego forum i masz na pewno spore prawo głosu tutaj. Jak już zdążyłem przez kilka lat zauważyć masz bardzo dużą wiedzę o żużlu. To, że zwróciłeś uwagę na kilka moich zdan to też dobrze - zawsze może dać nauczkę do lepszego pisania analiz, bo to, że mam wiedzę o żużlu to nie znaczy, że potrafię przełożyć na dobre typy (co widać ostatnimi czasy niestety) i na dobre przelanie tego tutaj czyli napisania analizy ;)
Co do Doyla. Zacznę od GP - nie mówiłem, że Doyle pojechał słabo ale bez błysku bo zawody pojechał dobre. Fakt Doyle nie jest jakimś świetnym widowiskowo jeżdżącym żużlowcem dlatego może nigdy aż tak nie rzuca się w oczy jak np. Kildemand (ten niestety od jakiegoś czasu nie tylko jeździ widowisko i robi dobre show ale także jeździ bez głowy :-( ). Co do ligi szwedzkiej racja zapomniałem, że jechał aż 2 mecze w 2 dni. I nie zapomniałem dlatego, że chciałem zapomnieć tylko po prostu wyleciało mi to z głowy. Może dlatego, że ostatnie mecze Dackarny był odstawiany od składu. Inna sprawa, że właśnie jechał z łatwym numerem gdzie 2 biegi ma z majstrami typu Palovaara, Engman. Wiadomo to też trzeba wygrać ale dla gościa z GP i to nie ogórka typu Harris nie powinno być przeszkodą. Jak Doyle jechał w Szwecji z numerami typu 1 lub 3 to wychodziły mu bardzo słabe wyniki dlatego też spadł w średniej, że jeździ z numerem 6 lub 7.
Z Lesznem fakt zaliczył dzwony o czym sam wspomniałem w analizie ale od początku nie było widać tego co u Jasona bardzo dobre - starty. To samo było widać w Rzeszowie gdzie pojechał tragicznie. Tam w sumie nie było nic a jedyny punkt na przeciwniku był w powtórzonym biegu 10 na Lamparcie gdzie wyjechał na motocyklu Przedpełskiego. W Mistrzostwa Ekstraligi także pojechał słabe zawody a nie był połamany czy porozbijany bo zaliczył bodajże tylko 4 oczka.
Tak jak wspomniałem na początku każde uwagi od starych wyjadaczy są dobre i jeśli trzeba się wtrącić to należy. Czy trzeba było to zostawiam już Tobie i innym forumowiczom ale skoro dyskusja jest sensowna to pewno było. Konczymy ten wątek a ze swojej strony liczę, że powracając po krótkiej przerwie na forum i podawając typy będą tylko ✅ a nie minusy, bo tak samo jak wku**iam się jak typy mi nie wchodzą tak samo jest mi głupio, że ludzie to pograli i im nie wchodzi. Jak pisałem w temacie Elitserien jesteśmy aby sobie pomagać więc oby były same wygrane i z mojej strony nie stawiać Elite League bo tam się różne cuda dzieją i dużo razy się już przejechałem na tej lidze. Pozdrawiam! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +28
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Bjerre - Świderski @1,48 betsson ✅✅ 5:3. Obydwaj słabiutko, ale ważne, że na plus ;)

Na szybko, bo mecz niedługo, a SEC trzeba obejrzeć jeszcze w między czasie :p King Lynn dzisiaj w śmiesznym składzie z Porsingiem, Rosenem i Lawsonem. Będzie im o zwycięstwo bardzo ciężko, mimo, że 2 dni temu ograli Leicester u siebie 12 oczkami.
Bjerre dziś z pod numeru 4 w parze z Lawsonem i Morrisem. Teoretycznie na swoich zbyt wielu punktów nie powinien stracić. Dodatkowo przeciwnicy to żadne tuzy, wiec na nich też spokojnie może wygrywać + duże szanse na bieg numer 15. Świderski w parze z nieobliczalnym Walaskiem. W Kings Lynn tylko 3 oczka przy 10 Walaska. .
Bjerre w poprzednim starcie w Leicester 7+1 w 4 startach.
Myślę, że dziś spokojnie będzie lepszy od Świdra. Sorry, że tak krótko, ale na szybko pisane ;) pozdro !

Otrzymane punkty reputacji: +6
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Wolwerhampton Wolves - Leicester Lion (+6) @2,15 bet365 ⛔⛔
E: w betssonie mamy jakby co linie +8 po trochę niższym kursie
Oczywiście rozliczam jako minus, ale kto pograł w betssonie, albo chociaż jako remis w HC to stratny nie jest ;) Trochę pecha z wykluczeniami i oczywiście zabrakło punktów parodysty Walaska :p , bo tak nawet była szansa wygrać.
Dwie drużyny z końca tabeli. Wolverhampton podejmie u siebie Leicester. Drużyna Lwów na ostatnim miejscu i przegrywają ostatnio wszystko jak leci. Widać jednak, że nie poddają się do końca i walczą w każdym spotkaniu. Drużyna Wilków mocna u siebie, fatalna na wyjazdach. Obydwie drużyny mają sezon już stracony, ale widać po ruchach kadrowych, że Lwy nie odpuszczą.
Wilki u siebie punktują w miarę równo. Lindgren raczej nie zawodzi. Thorssel tez regularnie przywozi po 7/8 oczek. Druga linia w postatci Musielaka czy Karlssona też 5/6 punktów co mecz.
Lwy niby skazane na pożarcie, ale dzisiejszy skład widać, że mocno przemyślany. Jako gość Ludvig Lindgren na pozycji numer 2 na której ostatnio jeździł Dollan, a wczoraj Summers. Gorzej od nich nie wypadnie. W 2013 roku jeździł w drużynie Wilków na pozycji rezerwowego i notował całkiem fajne wyniki. Dwóch pozostałych gości to Garrity i Ashley Morris. Tutaj pojawia się wielka przewaga Lwów, gdyż jadą oni jako numery 6i7 i będą mogli zastępować innych zawodników w razie niepowodzeń. Morris w tym sezonie 4+1 oraz 3+2 na tym torze w barwach Kings Lynn oraz 5+1 w Swindon. Jeździł tu rok temu kilka spotkań w barwach Wilków, więc tor zna nieźle. Jednak Garrity to prawdziwe wzmocnienie, które może zadecydować o dzisiejszym wyniku. W tym sezonie w barwach Coventry na tym torze 9+1 oraz 8+1 ,a rok temu 9 i 17 (!!!). Ogólnie ma dziewiątą średnią w całej BEL w tym roku i jako zawodnik, który może w każdej chwili zmienić kolegów jest świetnym wyjściem. Dodatkowo w ekipie Lwów Doyle, który zawodzi w POlsce, ale w Anglii ciągnie swoją drużynę. Ostatnie mecz (obojętnie czy u siebie czy wyjazd) to : 13,13,11,13,13. W Zeszłym sezonie na tym torze 12 punktów w 5 startach, a w 2013 w drużynie Birningham 9+1, 8+1 i 12. Do tego dochodzi Walasek, który jakby w BEL się ostatnio przebudził. Wczoraj 11, wcześniej na wyjeździe 10+1. Niewiadomą będzie forma Świderskiego i Woźniaka (który u siebie jeździ nieźle, ale wyjazdy zawala), ale tak jak wspomniałem w razie czego może za nich na tor wyjechać Jason Garrity. Uważam, że dzisiaj jest ten dzień w którym Lwy mogą wreszcie odnieść zwycięstwo ???? Ja gram bezpieczniejszą opcję z HC i wierzę, że jest to dobra opcja na wieczór.

I jeszcze do tego delikatniej:
Wells - Walasek (+3) @2 bet365 ⛔⛔ bieda straszna Grzesiu...

Walasek nieprzewidywalny, ale ta linia strasznie duża , a ostatnie mecze to jak wspomniałem 11 i 10+1. Zdaje sobie sprawę, że Grzesiek może przywieźć 0,0,d , ale może też zrobić komplet. Wydaje się, że lekka wznosząca jest skoro wczoraj radził sobie np z Pukiem czy Bjerre, a gdyby nie upadek w ostatnim biegu było by jeszcze lepiej. Weels u siebie średnia 2,02, ale ostatnio na własnym torze tylko 2 oczka, wcześniej 8 i 11. W parze na zmaine z Musielakiem i Karlssonem, a Walasek ze Świderskim i Woźniakiem. Obydwaj mogą tracić punkty na rywalach, ale nie muszą. Dodatkowo Wells małe szanse na wyścig 15, natomiast Walasek jak zaprezentuje formę ze spotkań z King Lynn to jak najbardziej w nim pojedzie. Spotykają się już w biegu numer 3, a potem w 14. Linia moim daniem zbyt duża, gdyż wynik punktowy może być podobny miedzy nimi dwoma

e: zarówno w meczu jak i w typie h2h zabezpieczam się na ewentualny zwrot stawki grając remisy ;)

Otrzymane punkty reputacji: +24
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Tobiasz Musielak - Szymon Woźniak +2 @2,1 ✅ //Zgodnie z oczekiwaniami Musielak nic nie pojechał, ale i tak mało brakowało, na szczęście w ostatnim swoim biegu Szymek przywiózł 2.
Szymon wczoraj komplet przeciwko Wandzie. Rozmawiałem z nim wczoraj po meczu, mówił że zmęczenie w ogóle nie przeszkadza i jak ma robić komplety, to może całym rokiem jeździć. Jest więc pozytywna moc i myślę, że dziś to będzie widać na torze. Typ jednak przede wszystkim przeciwko Musielakowi, który gdzieś zagubił formę i nie potrafi się odnaleźć. Handicap dość poważny, najważniejsze będą dwa wyścigi bezpośrednie. Jeśli Szymonowi uda się przyjechać przed rywalem, to będziemy mieli +4, a tego myślę Musielak już nie nadrobi.
Darcy Ward over 11 @1,8 ✅ //Darcy dziś nie bawił się w wożenie kolegów tylko pewnie śmigał do mety i linia bez problemu pokryta.
Całkiem przyjemna linia. Jeśli tylko Darcy nie będzie woził swoich partnerów (trochę się boję tych dwóch biegów z Batchem) to powinien to luźno pokryć. Ze strony rywali nie widzę nikogo, kto na 100% mógłby go objechać. Może Zagar nawiąże walkę, może Nicholls, ale szczerze w to wątpię. Przewiduję scenariusz 3, 2*, 3, 2*, 2*.

Otrzymane punkty reputacji: +21
skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Belle Vue Aces - Leicester Lions (+14) @1,9 bet 365 ZWROT Spotkanie przełożone

e: Mam nadzieje, że jeszcze nikt nie pograł na Lwy. Przed chwilą info, że nie jedzie Doyle zmienia zupełnie postać rzeczy! Teraz to grać szybko na -14 Asy, bo zaraz pewnie zmienią linię
Znowu dziś na tapetę idzie mecz Leicester, które tym razem wybiera się na mecz do Manchesteru z walczącą o PO drużyna Belle Vue Aces. W drużynie gospodarzy brak lidera w postaci Mateja Zagara, który odczuwa skutki upadku z poprzedniego meczu i nie chce ryzykować jazdy, żeby wykurować się na mecz Stali Gorzów. Za niego stosowane Zastępstwo Zawodnika, ale nie oszukujmy się Grajczonek,Cook, Fricke czy nawet Nichols to nie są zawodnicy klasy Mateja i jeżdżą różnie. Wątpie, żeby Z/Z zrobiła tu tyle punktów ile by przywiózł Matej. Jako gość pod numerem 2 Richie Worral, czyli nie jest to jakieś mega wzmocnienie . Na + pozycje 6 i 7 , a szczególnie Stevie Worral, który notuje niezłe wyniki i może zastąpić w każdej chwili któregoś z Asów jeśli ten nie będzie jechał na miarę oczekiwań.
W barwach Lwów siła napędowa w postaci Doyla dziś jak się okazuje NIE JEDZIE, a za niego wystąpi Kyle Howarth. Chyba nie muszę mówić jak to zmienia postać rzeczy na korzyść Asów. Doyle 3 średnia w lidze...Howarth za to 40 średnia..Nie ma opcji, żeby w takiej sytuacji Lwy uniknęły pogromu. Pytanie dnia jak dziś spisze się Walasek ???? Najbardziej nieprzewidywalny zawodnik jakiego znam. Świderski jest przyzwoitą drugą linią zarówno na wyjazdach jak i u siebie. Dyspozycja Woźniaka na wyjazdach jest katastrofalna, ale punkty na Nielsenie czy Richim Worralu powinien przywozić. Wilkinson jako gość na pozycji 6 to też całkiem przyjemne wzmocnienie i w razie czego będzie mógł zastępować np. Mortena Risagera.
Jak tylko buki ogarną, że nie jedzie Doyle to zdejmą ten HC znając życie, albo zmienią kurs, więc łapać dopóki można !

e: Całkiem fajnie wygląda jeszcze para Richie Worral vs Walasek (+5!) @1,61. Osobiście chyba odpuszczę, bo pograłem już te HC meczowe i mi wystarczy, ale aż +5 ? Worral niby bieg więcej jako Z/Z , ale równie dobrze może przywieźć w całym meczu 4 oczka i wtedy linia pokryta nawet przy 0,0,d,w Walaska ???? A jeśli dzisiaj akurat trafi się ten dzień w którym Walaskowi chce się jechać to wtedy nawet te +5 niepotrzebne

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Belle Vue Aces - Leicester Lions (+14) @1,9 bet 365
(+15) @1,8 betsson (przy remisie w hc zwrot)
Znowu dziś na tapetę idzie mecz Leicester, które tym razem wybiera się na mecz do Manchesteru z walczącą o PO drużyna Belle Vue Aces. Nie mam wątpliwości, że gospodarze wygrają to spotkanie, ale aż 14 punktami ? Śmiem wątpić. Przede wszystkim w drużynie gospodarzy brak lidera w postaci Mateja Zagara, który odczuwa skutki upadku z poprzedniego meczu i nie chce ryzykować jazdy, żeby wykurować się na mecz Stali Gorzów. Za niego stosowane Zastępstwo Zawodnika, ale nie oszukujmy się Grajczonek,Cook, Fricke czy nawet Nichols to nie są zawodnicy klasy Mateja i jeżdżą różnie. Wątpie, żeby Z/Z zrobiła tu tyle punktów ile by przywiózł Matej. Jako gość pod numerem 2 Richie Worral, czyli nie jest to jakieś mega wzmocnienie . Na + pozycje 6 i 7 , a szczególnie Stevie Worral, który notuje niezłe wyniki i może zastąpić w każdej chwili któregoś z Asów jeśli ten nie będzie jechał na miarę oczekiwań.
W barwach Lwów siła napędowa w postaci Doyla. To od niego dziś będzie zależał w dużej mierze wynik spotkania. Pytanie dnia jak dziś spisze się Walasek ???? Najbardziej nieprzewidywalny zawodnik jakiego znam. Jeśli zrobi tu chociaż 6/7 oczek to jestem pewny o powodzenie mojego HC. Świderski jest przyzwoitą drugą linią zarówno na wyjazdach jak i u siebie. Dyspozycja Woźniaka na wyjazdach jest katastrofalna, ale punkty na Nielsenie czy Richim Worralu powinien przywozić. Wilkinson jako gość na pozycji 6 to też całkiem przyjemne wzmocnienie i w razie czego będzie mógł zastępować np. Mortena Risagera. Ogólnie wiem, że to mocno złudne, ale liczę na Walaska ???? i na to, że dziś pojedzie przyzwoicie, a jeśli tak będzie + oczywiście punktujący Doyle to jest spokojnie szansa na porażkę niewielką liczbą punktów.

e: Całkiem fajnie wygląda jeszcze para Richie Worral vs Walasek (+5!) @1,61. Osobiście chyba odpuszczę, bo pograłem już te HC meczowe i mi wystarczy, ale aż +5 ? Worral niby bieg więcej jako Z/Z , ale równie dobrze może przywieźć w całym meczu 4 oczka i wtedy linia pokryta nawet przy 0,0,d,w Walaska ???? A jeśli dzisiaj akurat trafi się ten dzień w którym Walaskowi chce się jechać to wtedy nawet te +5 niepotrzebne
Jason Doyle nie jedzie !!!
http://speedwayupdates.proboards.com/thread/14915/belle-vue-leicester-el-8pm?page=1&amp;amp;scrollTo=282227
1.10 w Unibet także mała lokata , bo inne buki od 1.03 betsson , 1.05 bet365 do 1.08 sportingbet i w tym ostatnim też najniższy handicap -12,5 pkt. STS nawet -10,5
skolsik ziomek na dole pisał:
&quot;Just to let you know Unicorn, Doyle&#39;s been ruled out at the last minute with Illness, Local Boy Kyle Howarth has taken a late booking to ride in his place.&quot;
Ja czekałem na potwierdzenie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Belle Vue Aces -14 - Leicester Lions 1 @ 1,85 Expekt ▶ deszcz zwrot ????
U gości nie jedzie Doyle, więc kto ma punktować dla gości? Howarth, Risager i Świderski to poziom Premier League. Zresztą Woźniak też, Walasek natomiast raz jeździ ok raz jak łamaga ale dzisiaj jest z kim przegrywać także nie widzę dużej zdobyczy Grzecha. U gospodarzy ZZ za Zagara ale jest to pełna RR więc dodatkowy bieg dla Scotta, Grajczonka, Cooka i Worrala. Dobra rezerwa, także powinni zrobić więcej niż 14 różnicy.

sodzikksc 131

sodzikksc

Użytkownik
Óni -14.5 daje 2.00, w takim układzie warto grać over 11 Cooka po 1,72 w bet365, na pewno 5 startów, możliwe nominowany bieg, w poniedziałek troche słabiej, ale przekroczył 2 minuty i 1 przywiózł, ale to był bieg z Wardem wożącym przed sobą Batchelora. Dziś po dwa razy z Nicholsem, który jest zagubiony w tym sezonie i Grajczonkiem, potrafiącym przywieżć 3 jak i śliwkę, z gośćmi nie powinien mieć problemu, Walas, Woźniak i Świderski powinni być dziś dostarczycielami pkt.
Edit spadło Cook już po 1,5, i -20 handi na Asów po 1,72 w bet 365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom