Dzisiaj kolejny mecz w UK.
Tym razem Swindon z King's Lynn.
Ode mnie tylko jeden typ:
Darcy Ward over 12 @2.20
Darcy Ward dokładnie 12 @7.50
Bet365
Linia na Darka ustawiona wysoko, mecz w UK - ze stawkami nie będziemy szaleć za bardzo. Darcy od swojego powrotu na tor udowadnia że ma ponad przeciętny talent i umiejętności. Ma również bardzo dobry sprzęt - jestem zdania że może 2-3 żużlowców w tej chwili dysponuje lepszymi GM'ami. W zasadzie od powrotu po karencji zdarzył mu się chyba jeden słabszy mecz. Tak zawsze potrafi się zakręcić powyżej 10 punktów. Jedzie wszędzie - ale co się dziwić - pół sezonu stracone - teraz trzeba zarabiać zdobywając punkty.
Dzisiaj dwa trudne biegi - ale na pewno jest w stanie w nich robić trójki. Ostatni jego mecz w Anglii co prawda na wyjeździe pokazał że nie będzie patrzył jak jedzie chociażby Batchelor razem z nim w parze bo wie, że ten sobie poradzi w walce z rywalami.
Biegi Darka:
Bieg 1 - Ward , Summers , Iversen , Porsing
Bieg 7 - Ward , Batchelor , Lindgren , Bjerre
Bieg 11 - Ward , Summers , Lindgren , North
Bieg 13 - Ward , Batchelor , Iversen , North
Patrząc na te biegi - w pierwszym tylko PUK może zagrozić, w siódmym pewna
trójka, w jedenastym może Dakota powalczyć ale wątpię, w trzynastym znów PUK. Myślę że w tych biegach Darcy spokojnie może przywieźć 10 punktów, a nawet 11 czy 12 - zależy czy będzie puszczał Batcha w 13. biegu. Nie sądzę żeby PUK powtórzył dzień po dniu taki wyczyn jak wczoraj gdzie zdobył 18 punktów w sześciu startach i już na starcie radził sobie bez problemu z rywalami - jednak klasa rywali nie ta sama - tutaj nie ma się co oszukiwać i z Darcym nie będzie mu tak łatwo.
Do tego można śmiało założyć że Darcy pojedzie w biegu 15. co spokojnie powinno pozwolić na pokrycie tej linii. W razie czego zabezpieczam się jednak dokładnie 12 punktami ale nie na zwrot stawki tylko na pewny win.
Zdaję sobie sprawę że linia wysoka, bo jedna taśma, jeden defekt czy jeden upadek mogą popsuć typ. Ale ani taśmy ani defektu sobie nie przypominam od powrotu Darcy'ego na tor ale wykluczenie już tak.