>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Boks - typy z analizami

S 520,4K

Stefan445

Znawca - Boks
Szybko podaję typy na galę w Japonii przed walką Canelo i Crawforda. Inoue można grać do 12, Medine do 11.

Naoya Inoue - Murodjon Akhmadaliev

Typ który chodzi mi po głowie od dłuższego czasu, można powiedzieć że czutka. Nie ma się więc co rozpisywać, bo potrzebny będzie fart i tyle. Idę w to że Inoue będzie liczony w tej walce, tak samo jak w ostatnim pojedynku z Cardenasem. Skoro Cardenasowi się udało, to Akhmadalievowi też się to może udać. Świetny zawodnik który sprawi sporo problemów Potworowi, ale ostatecznie to Inoue będzie górą. Tak jak zawsze.

Typ: Inoue będzie liczony @5.75 STS

Yoshiki Takei - Christian Medina

Przeglądając kartę gali w Nagoyi zwróciłem uwagę na Christiana Medinę. Mimo rekordu 25 zwycięstw i 4 porażek, to Medina jest naprawdę poważnym kandydatem do sprawienia wielkiej niespodzianki i odebrania tytułu mistrza świata Japończykowi. Te porażki były odniesione po kontrowersyjnych werdyktach, więc jego rekord jest zwodniczy. Świetna praca nóg, szybkie ręce, instynkt killera. Nie wiem jak dużą karierę zrobi, ale tutaj trafia na "słabego"mistrza. Takei jest wielkim sportowcem bo wcześniej był mistrzem świata w kick boxingu a teraz w boksie również doszedł do poziomu mistrzowskiego. Ze względu na swój background jest niewygodnym przeciwnikiem, no i po prostu potrafi walczyć, ale powiedzmy sobie otwarcie- raczej prędzej niż później znajdzie kogoś kto uprawia tę dyscyplinę znacznie dłużej, będzie miał dobry gameplan i odbierze mu pas WBO. Mocno liczę na to że tym kimś będzie Christian Medina.

Typy:
Zwycięstwo Christiana Mediny @4.75 STS
Medina przed czasem @8.0 STS

Może uda się zakończyć dobry w sumie weekend jakimś wysokim kursem ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3747
johnny_o 176K

johnny_o

Znawca - Boks
Głęboki undercard jutrzejszej poranno-popołudniowej gali w Australii (STS).

Floyd Masson - Johan Linde
Powrót na ring Massona po zaledwie niecałych siedmiu tygodniach, ale tym razem tylko na dystansie sześciu rund i w wadze ciężkiej. Być może nie udało mu się bezpiecznie zrobić wagi, bo na jego drodze stanie naturalny ciężki, duży i twardy Linde i jest to o wiele lepszy przeciwnik niż anonsowany jeszcze wczoraj Hinduski bum. Szykuje się sześć rund sparingu w spokojnym tempie.
Masson na punkty @2.35
Walka potrwa pełen dystans - tak @2.25
Over 4.5 @1.85
Easy money, Masson UD6.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3990
S 520,4K

Stefan445

Znawca - Boks
Cześć. Mam jeden typ na najbliższą noc i galę w Detroit, do obejrzenia na dazn. W walce wieczoru zobaczymy pojedynek dwóch amerykańskich ciężkich. Brandon Moore jeszcze dwa lata temu był traktowany jak czołowy amerykański prospekt (nie mają ich za wielu), jednak Torrez jr pokazał mu jak wiele mu brakuje do światowego poziomu i znokautował go w 5 rundzie. Od tamtej pory Moore stoczył 4 pojedynki- wszystkie wygrane, ale po przeciętnych występach. Sam pisałem w analizie przed jego poprzednim starciem, że chyba stracił serce do sportu. No ale wygrywał. Dzisiaj zmierzy się z DeAndre Savage'm, który jest chyba jeszcze bardziej ociężały niż poprzedni przeciwnik Moore'a, a w dodatku nie posiada żadnych atutów bokserskich. Bazuje na brutalnej sile, obijając kolejne worki treningowe które stawiają mu na drodze. Dosłownie każdy jego dotychczasowy przeciwnik był kelnerem który nie oddawał ciosu, a w powszechnej świadomości dał się jedynie poznać jako lądujący na deskach sparingpartner Jake'a Paula. Trochę wstyd.

Na wczorajszym (czy dzisiejszonocnym) ważeniu był ulany bardziej niż zwykle; nie wyglądał na kogoś kto staje przed szansą na pokazanie się szerokiej publiczności i chce ją wykorzystać. Z drugiej strony Moore wniósł na wagę 107 kg i wyglądał naprawdę nieźle. Sam też podkreśla że chce udowodnić wszystkim że nadal traktuje boks poważnie i ma ambicje na większe walki. Wprawdzie w kolejnych wypowiedziach coś tam mówił że sprałby tyłek Mosesowi Itaumie co sprawiło, że zacząłem się zastanawiać nad typem, bo nie lubię stawiać na odklejeńców. Ostatecznie stanęło na tym że typ zostaje, ale nie szaleję ze stawką. Uważam że mamy tutaj dwóch pięściarzy którzy zgoła odmiennie podeszli do przygotowań do walki, a w dodatku Savage był sadzany na tyłku przez Dżejka Pola. Próbuję underu w tej walce

Brandon Moore - DeAndre Savage
Typ: under 5,5 @2.0 STS

Co za nudna walka. Dobrze że poszedłem spać i teraz sobie ją przescrollowałem :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +96
johnny_o 176K

johnny_o

Znawca - Boks
Hehe, to żeśmy się zgrali...
Dubel wagi ciężkiej na dzisiejszą noc (STS).

Luis Ortiz - Phillip Penson
46-letni (hehe!) Ortiz nie składa broni, choć od drugiej porażki z Wilderem prawie sześć lat temu stoczył tylko cztery walki. Trzy lata temu zrobił 12 rund z Andy'm Ruizem Jr i wydawało się że zakończy karierę. Na początku zeszłego roku wrócił błyskawicznym nokautem nad bumem, po czym słuch znowu o nim zaginął. To już trzeci z kolei i definitywnie ostatni gwizdek jeśli chce jeszcze zarobić na nazwisku, ale musi się pośpieszyć - nawet gdyby rzeczywiście miał te 46 lat to ringowa rdza i rozbicie dopadną go dużo prędzej niż później. Na początek kolejne KO1 do dopisania do rekordu - Penson sam ma lat 40 i powrócił w tym roku po ośmiu latach, remisem z zawodnikiem o bilansie 1-13-1 i przegraną przez nokaut w drugiej rundzie z cruiserem. W dodatku wywodzi się z wagi... średniej. Nawet zardzewiały pradziadek powinien go uśpić już pierwszym mocniejszym ciosem.
Under 1.5 @1.70
Ortiz TKO1.

Brandon Moore - DeAndre Savage
Main event dzisiejszej gali DAZN. Walkę Moore'a miałem okazję już polecać niedawno, ale wtedy ładnie przewidziałem overa i pełen dystans, natomiast dziś leci under. Typ opiera się głównie na tym że Savage to kompletna wydmuszka, godny następca opisywanego tu w zeszłym miesiącu Christophera Lovejoya. Niepokonany w dziesięciu walkach z kompletem błyskawicznych nokautów na totalnych ogórach, ale równo rok temu poleciał do Rosji walczyć na gołe pięści z robiącym sobie przerwę od boksu Sergiejem Kuzminem i poddał się już po pierwszym otrzymanym ciosie. Moore'owi robota powinna zająć ciut dłużej, ale nie sądzę żeby Savage miał serca na sześć rund przyjmowania ciosów nawet od bardzo solidnego średniaka bez nokautującego uderzenia jakim jest Moore.
Under 5.5 @2.00
Moore UD10.

AKO 3.40, warto spróbować. Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +691
Do góry Bottom