>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biegi narciarskie 2024/2025 - Mistrzostwa Świata Trondheim (26.02. - 09.03.2025)

krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Zabrakło na finiszu ... dużo tak jak myślałem, duże tempo i podział w klasyku po czym dodanie do pieca w drugiej części ale jedna to wytrzymała, brawo dla Ebby ale szok lekki jest, że dała radę. No szkoda wielka.

kubasoton 2,1K

kubasoton

Użytkownik
a ja tam się cieszę, że Ebba wyrwała to Johaug. nigdy nie pałałem zbytnią sympatią do Tereski (za aferę dopingową, etc).. Opłaciło się Ebbie odpuścić pół sezonu i skupić się na MŚ.

jedrula 56,5K

jedrula

Użytkownik
1741060628680.png

Trudno przejsć obojętnie obok takiego kursu.
Trudny bieg do typowania,z racji warunków pogodowych.
Smarowanie nart zadecyduje.
Bieg zdecydowanie do grania live.

Pre pograłem tez 1741062519502.png

także win Nyengeta

1741062553565.png

Ostatnia edycja:
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Ja idę tak:

Johaug - Slind 1 1.42
Niskanen - Ebba 1 2.15

Oczywiście, Slind będzie się liczyła ale ona ciągnie już cały sezon na limicie i wydaje mi się, że obecnie już brakuje paliwa. Czuje generalnie, że jak to w klasyku na 10 będzie ostre tempo. Jakoś widzę tu Johaug, Niskanen i Fridę ale w jakiej kolejności nie wiem. Niskanen ewidentnie przyjechała tu na ten bieg. Odpuszczony łączony, pełne siły na jej koronny dystans. Mówiąc wprost - no musi dziś poprostu a jak wyjdzie ... może się okaże, że się przeliczyła ale ja jednak ufam, że będzie gaz.
Ebba swoje już zrobiła, myślę, że jeszcze medal na tej imprezie może zdobyć np na 50km ale dziś, w tym klasyku jej nie widzę.

Ps. No i ta pogoda, może być loteria i czynniki inne decydujące

Ostatnia edycja:
maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Warunki pogodowe w Trondheim paskudne, deszcz i deszcz ze śniegiem. Może być dziś loteryjnie, więc nie ma co szaleć...

Slind - Andersson [1] 1.80 fortuna
Podobała mi się Norweżka w niedzielę w części klasycznej, widać było moc. Niestety głupi błąd przy zmianie nart spowodował, że czołówka odjechała i Astrid nie liczyła się w walce o medale. Mając świadomość tego chyba też trochę odpuściła ostatnie kilometry zachowując siły na dziś. Ebba z kolei w klasyku ledwo utrzymała się w czołówce, ten bieg do mety kosztował ją bardzo dużo i dziś może mieć to znaczenie. Dlatego w tej parze stawiam na Norweżkę.

Carl - Hennig [1] 1.75 fortuna
Obie Niemki bez formy, jednak bliżej mi do Carl, która w zeszłym roku zwyciężyła na tej trasie w PŚ. Przy tej pogodzie jak wyżej wspomniałem może być różnie, ale zaufam Victorii. Zobaczymy czy słusznie.

Halfvarsson - Novak [1] 1.70 fortuna
Szwed to taka tykająca bomba zegarowa. Potrafi nic nie biegać, nie kończyć biegów, aż nagle gdzieś tam postraszyć faworytów i plasować się wysoko. Myślę, że dziś może pobiec tak jak umie, a to powinno dać miejsce przed Czechem.

Czułem w kościach, że po pięknym weekendzie i biegach łączonych dziś będzie klops.

Ostatnia edycja:
Z 693

zdzisek729

Użytkownik
Poroma powiedział w wywiadzie , że żeby utrzymać się w klasycznym za Norwegami można być nawet pijanym . Dziś norwegowie odpowiadają jeden po drugim , że Wiliam powienien więc wygrac z dużą przewagą , oraz dużo odnosnie presji jaką trochę niepotrzebnie na siebie nałozył . Emma Ribom miała problemy z sercem podczas sprintów stąd taki a nie inny występ, ale w skiatlonie było juz wszystko ok - była na badaniach i dziś powinno być ok . Krista Parmakoski boi się dzisiaj , że będzie mokro i grząsko (ona do najlżejszych nie należy) i nie będzie mogła pojechać na swojej ulubionej powerzchni smaru (jesli dobrze zrozumiałem). Lapalus wierzy, ze pobiegnie po medal. Stadlober natomiast mowi, że w skiatlonie nie szło ani pod górę ani na dół - nie wie co się dzieje , ale chyba nie jest w formie

Powodzenia Wszystkim !!

Otrzymane punkty reputacji: +529
matimacosz 2,2K

matimacosz

Użytkownik
1741088122006.png
Nie ma o czym dyskutowac Panowie. Facet biegnie u siebie. Mieszkając tutaj wiedzieliśmy że pogoda bedzie taka i norwegowie doskonale byli przygotowani na te warunki. Duże value. U innych buków kurs niższy. Biore w ciemno. Dodatkowo Amundsen top3. 1741088301858.png
Te mistrzostwa zdominuja norwegowie.

Otrzymane punkty reputacji: +708
Z 693

zdzisek729

Użytkownik
Śnierzyca w Trondheim zaczęła się w połowie dnia - dziś Laukli i inne lekkie panie mają więc większe szanse niż grubaski - tory zasypane - mokro , zadecydują smary ....i waga ciała prawdopodobnie. Dodatkowo mega utrudnione wyprzedzanie na trasie . Klabo właśnie mowi na konferencji , że przynajmniej podium - ale on jest ciężki i tu może mieć naprawdę duże problemy , nie jest zachwycony warunkami wyraźnie i znajomość trasy w jego przypadku może niestety nie być aż taka istotna jak to że będzie się zapadła w torach .

Cabron 93,2K

Cabron

Użytkownik
Jak dzisiaj widzicie sprint drużynowy ?
Finlandia powalczy ? Buki sugerują, że Szwedki bezkonkurencyjne, ale mam wrażenie, że to może być pułapka

krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Szwedki na papierze bez podjazdu. Tylko to sprint drużynowy i mogą być okoliczności losowe jak upadek itd. Jednak Sundling na swoich zmianach powinna robić dużą różnicę i Szwedki powinny to kontrolować z jakąś przewagą aby nic głupiego się nie stało.
Finki mają jedną mocną i zagadka to Niskanen. Wczoraj jednak nie było mocy, mogą dziś powalczyć o medal pewnie z Norweżkami o srebro. Niemki może zaskoczą????

maniek81 510,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Szwecja - Finlandia [1] 1.65 fortuna
Szwedzi dziś powinni powalczyć o podium. Wiadomo poza zasięgiem są Norwegowie, ale dalej już są przynajmniej z cztery ekipy, które powalczą o medal. Anger do tej pory bez medalu i dziś z pewnością zrobią Szwedzi wszystko, by ten medal wyszarpać. Szwedzi byli w stanie stanąć na pudle w PŚ bez Angera w składzie, więc dziś oczekiwania z pewnością duże. Finowie w składzie z Hakolą i Vuorinenem do mnie nie przemawiają. Próbuję gry w stronę Szwedów.

USA - Szwajcaria [2] 1.87 fortuna
Tak jak nie przemawiają do mnie Finowie, tak podobnie jest z ekipą USA. Szwajcarzy mają więcej argumentów po swojej stronie i uważam, że będą wyżej od Jankesów.

Finlandia - USA [1] 1.34 fortuna
U kobiet o podium powinny powalczyć Finki. Poza zasięgiem wydają się Szwedki, ale dalej Norweżki, Finki, Szwajcarki, Niemki powinny stoczyć ciekawą batalię o podium. Amerykanek w tym gronie nie widzę, Jessie jest wyjechana PŚ. Dlatego typ na Finki w parze z Amerykankami wygląda obiecująco.

Ech... Nic po myśli nie poszło.

Ostatnia edycja:
OnlineSniperTips 127,3K

OnlineSniperTips

Użytkownik
Trondheim Team Sprint Men

CZE/GER 1 + FRA/ITA 1 @ 1.57*1.45= 2.28 5/10 STSbet

Tuz/Novak vs Keck/Stoelben, Czechs have stronger both legs and I do not see a scenario where they lose to Germans. French duo Chappaz/Jouve are the only ones who could possibly threaten Norwegians today in my opinion, Italians with Graz and Pellegrino will have tough time going for a medal if Graz loses too much ground for Pellegrino to recover.

Ostatnia edycja:
matimacosz 2,2K

matimacosz

Użytkownik
1741167206546.png
Nie rozumiem tak rozstawionych kursów. Oprócz zawodów w Cogne to niemki na sprincie nie zachwycają. Fandrich ze Szwajcarii to dzisiaj top5. Zachowując swój poziom Weber powinny odjechać niemkom na -25 sekund dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +699
matimacosz 2,2K

matimacosz

Użytkownik
Panie tak z ciekawości zapytam- Ty nadajesz bezpośrednio z Norwegii?
Dokładnie z Trondheim ;)
Post automatycznie złączony:

Dodatkowo zagram Norweżki w top 2 ale norweski buk daje kurs 2. Fortuna 1,50 więc się nie opłaca. Przestrzegam przed napalaniem się na finki. Cos nie grzeszą entuzjazmem. A jakbym miał dac niespodziankę na 3 miejsce albo 4 to amerykanki, ale to bardziej przeczucie ;) Oby nam kobitki wyjeździły trochę 💸💰

Otrzymane punkty reputacji: +163
X 994

xAzenx

Użytkownik
Pokaż załącznik 51223
Nie rozumiem tak rozstawionych kursów. Oprócz zawodów w Cogne to niemki na sprincie nie zachwycają. Fandrich ze Szwajcarii to dzisiaj top5. Zachowując swój poziom Weber powinny odjechać niemkom na -25 sekund dzisiaj.
Niemki w kwalifikacjach 22 sekundy za Szwajcarkami , Finki to samo . Gimmler słabo jak na siebie a Henning raczej tak jak bedzie biegać . Duże value złapałeś

G 6,5K

grubaryba

Użytkownik
Niemki w kwalifikacjach 22 sekundy za Szwajcarkami , Finki to samo . Gimmler słabo jak na siebie a Henning raczej tak jak bedzie biegać . Duże value złapałeś
Po co sie spinać na kwale jak tu 15 do finału awansuje. Biegnąc bez kijków przy tej obsadzie by pewnie te top 15 zrobiły.

Do góry Bottom