N. i odebranie władzy PiSowi? Dobry
humor z rana to podstawa
Będzie w koalicji rządowej z PO
PO nie sądzę żeby miała jakikolwiek podatek obniżać skoro w czasie swoich patologicznych rządów podniosła 20 podatków i danin publicznych - nigdy więcej tej patologii.
Nie interesuje mnie co sądzisz, a co nie. Chyba, że jesteś z zaplecza PO.
Patologiczne rządy to są teraz, a podatek bankowy i marketowy to co ? Ceny produktów podrożały i to znacznie. Praktycznie co nie kupuję jest droższe niż 2 lata temu. Jakieś ciągle mity siejesz o 20 podatkach PO ! Ciekawe co by PiS zrobił jak by trafił na taki kryzys jak miała PO, a podniosła jedynie VAT o 1%. Kryzys dawno minął, a jakoś nie obniżył PiS VATu. Zajrzyj do kolegów z działu dotyczącego ustawy hazardowej - oni ci wytłumaczą jaka jest różnica.
Za czasów PO co prawda gra u zagranicznych buków była nielegalna, ale po pierwsze buki były, a nie się zwinęły, a po drugie nie było blokowania stron ! To zresztą jest dobry przykład na to co robi PiS wszędzie.
PO zrobiła coś złego, jak z TK, ale PIS to powtórzył z 10 razy większą siłą. Tak jest z obsadzaniem Pisiewiczów w spółkach skarbu państwa, z rozbijaniem się limuzyn, z dotacjami dla Pana Rydzyka z Torunia itd, itd, już nie wspominając, że nam zabierają in vitro i antykoncepcję, a za chwilę będzie prawo kościelne !
I widać, jak masz wywalone na bukmacherkę skoro nie zrobiło ci różnicy w przeciwieństwie do 99% użytkowników tego forum to co zrobiono teraz z ustawą hazardową. Zresztą nic dziwnego. Nie wiesz nawet jak było przed 2009 rokiem i udzielasz się chyba tylko w dziale politycznym.
Tak czy inaczej mam niezłą bekę bo jak pisałem w 2015 r. tu i w dziale dotyczącym wyborów, że PiS zaostrzy ustawę hazardową to mnie tu zlinczowaliście ! A może to dopiero początek bo niektórzy kombinują z VPNami czy Skrillerm, a służby Pana Ziobro i Kamińskiego takich zjadają na śniadanie ????
Tymczasem lada dzień wpada do Sejmu ustawa o obniżeniu ZuSu dla małych przedsiębiorstw - co o tym myślisz Adamo?
To jakiś żart ? Oni to dadzą komuś kto ma przychody na poziomie 3-5tyś miesięcznie. PRZYCHODY ! A więc nie dochody/zyski tylko to za ile sprzedał swoje towary w miesiącu. Przy marży 10% miałby 500zł zysków przy założeniu przychodów na poziomie 5 tyś. Ja to drżę na samą myśl jaką jeszcze oni "dobrą zmianę" wprowadzą
A to
zagraniczne buki były kiedykolwiek w Polsce legalne?
Przed 2009 ?