>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Nie przepadam za Niemką, ale szkoda by było. Liczę, że wystartuje w biegach bez karabinu chociaż, bo zawsze chciałem ją tam zobaczyć. MŚ ma u siebie i może jeszcze zmieni zdanie, jest młoda, nawet za parę lat mogłaby wrócić.

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
OFICJALNA INFORMACJA
Zaplanowane na 15-18 grudnia zawody biathlonowego Pucharu Świata w Grand Bornard-Annecy zostały przeniesione do austriackiego Hochfilzen. Powodem jest brak śniegu we francuskich Alpach.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
09.12 - 10:30 Sprint M
09.12 - 14:30 Sprint K
10.12 - 11:00 Bieg na dochodzenie M
10.12 - 14:00 Bieg na dochodzenie K
11.12 - 10:30 Sztafeta M
11.12 - 14:30 Sztafeta K

Już jutro rozpoczynamy weekend z biathlonem. Zapraszam do pisania analiz i podawania swoich typów.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Na początek mężczyźnie i para:

Dominik Landertinger - Martin Fourcade 2 1,35 Tobet [55-22]✅

Fourcade w bardzo dobrej formie od początku sezonu. Biegowo jest naprawdę przygotowany świetnie i do tego bardzo dobra skuteczność na strzelnicy. Dięki czemu staje się On faworytem w sprincie.Podczas pierwszych zawodów co prawda był &quot;dopiero&quot; 4 jednak dwóch pierwszych zawodników strzelało bezbłednie a Jemu przydarzyło się 1 pudło.Dominik w pierwszym sprincie pobiegł słabo do tego dopisał 2 pudła i zajał 25msc. W biegu jak porównac Martin był szybszy prawie o 1 minutę więc nie sądzę aby nie wygraj z Landertingerem. Kurs niski ale prawdopodobieństwo bardzo duże. Do dubla w sam raz.

Z płci pieknej wybrałem taką parę:

Marie Laure Brunet - Marie Dorin-Habert 1 1,70 Tobet⛔ obie 10/10

Brunet biegowo słabsza jednak na strzelnicy lepsza od koleżanki z reprezentacji.Podczas 1 sprintu Brunet na 10/10 Dorin natomiast 2 pudła i straciła 28s. Czyli w biegu nadrobiła sporo. Jednak liczę ponownie na super strzelanie Brunet a na przynajmniej 1 pudło więcej Dorin.
To jak narazie tyle z mojej strony. Czekam żeby Unibet coś wystawił bo jak narazie nie ma nic.

edit: A co myslicie o parze Agnieszka Cyl - Krystyna Palka 1,90-1,80??

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Bjørn Ferry - Alexis Boeuf 2,25 betsafe⛔ [różnica 0,1 sekundy]

Boeuf od początku sezonu dobra forma biegowa tylko problemem są strzelania. W Oestersund w sprincie był 18. mimo aż 3 pudeł. Ferry miał do niego straty niecałe 20 sekund przy dwóch pudłach. W pościgowym Szwedowi poszło już lepiej, bo miał znów 2 pudła, ale na strzelań cztery, Francuz pomylił się aż 6 razy. Jeśli będą mieli podobną liczbę pudeł nie wydaje mi się, by Ferry mógł na trasie zagrozić Boeufowi. Kluczem do sukcesu będzie strzelanie, liczę, że tym razem aż tak fatalnego weekendu na strzelnicy nie będzie miał Alexis.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
ciekawie wygląda startlista u panów, większość faworytów w środku i na koniec stawki. Ciekawe co tam się dzieje, bo zwykle wysoki numer startowy= gorsza trasa do biegu, a godzina wczesna, to trasa nie będzie bardziej lodowata. Norwegowie już po całości - Boe,EHS,Berger na samym końcu, zagrywka va banque?, bo może być już pozamiatane zanim wystartują. Miałem grać na wygraną Svendsena, ale się jednak wstrzymam i ewentualnie pośledzę na live.
Slesingr - Bauer 1 1.40 ✅Pomijając, że strzelecko w stójce pewniejszy Czech, to w Oestersund Slesing świetnie biegał. A Bauer fatalnie, patrząc na jego możliwości, 50 czy 70 miejsce w biegu to dramat.
Również Slesing TOP 15 wygląda ładnie w betsafe po dobrym kursie, a margines TOP15 jest całkowicie wykonalny patrząc na obecną formę Slesingra.

pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
a mi wpadło w oko Bjørn Ferry - Tim Burke typ 2 kurs 2,15
Burke zle zaczął lecz się rozkręcił ,Szwed u siebie nie zaimponował

H 10

hutnik14

Użytkownik
Taką o to parę proponuję nam Tobet:
Marie Laure Brunet - Andrea Henkel - 2.15 vs 1.62.
Jak dla mnie lepsza w tym starciu powinna wyjść Francuska. W Sprincie w Ostersund, lepsza byłą Brunet. Zajęła miejsce 5 , nie popełniając przy tym ani jednego pudła. Henkel w tych zawodach była 8, popełniła dwa pudła. Można by zaryzykować typ na francuske, po kursie 2.15. Według mnie ona ma większe szanse w tej parze. 60%-40% dla Brunet

J 6

jukenduit

Użytkownik
Dla mnie to te szanse wygladaja 55 do 45 dla Henkel. Nawet przy jednym pudle wiecej Henkel ja &quot;dogania&quot; i &quot;mija&quot;. Francuzka strasznie wolno pobiegła w Szwecji. Niemka prawde mówiac lubi sobie popudłowac ale biega o klase lepiej od Brunet. Jak dla mnie to cały ten pojedynek rozstrzygnie sie na strzelnicy. Przy jednakowym strzelaniu nie ma opcji zeby Henkel nie wygrała.

H 10

hutnik14

Użytkownik
Jednak zagram za drobne na Brunet. Mam nadzieję, że Henkel będzie się myliła na strzelnicy. Jak będzie miała o dwa pudła więcej Niemka, to sądzę iż Brunet wygra. A przy jednym to będzie jak dla mnie loteria...

R 16

rskull

Użytkownik
Olga Vilukhina - Miriam Gössner 2 kurs 1,6 Expekt
W ostatnim sprincie niemka o 3 pudła wiecej i i tak 20 sekund lepsza myśle

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Dorin Habert powinna sobie poradzić z Tofalvi (1.50 Bwin),
obie wiadomo mocne na strzelnicy, biegowo lepsza Francuzka.
do tego gram Ekholm - Kocher 1 1.35 Bwin. Różnica klas na strzelnicy ogromna i to mi wystarcza.
no i wydaje mi się że przeceniana jest Solemdal przed dzisiejszymi zawodami,
warto spróbować lekko przeciw niej w parze z Valj Semerenko (1.75 betsafe) i Bachmann (2.32).
Na strzelnicy zupełnie mnie nie przekonuje i tutaj w dobrych warunkach nie będzie już tak łatwo o dobre miejsca,
a Valj nie dość że potrafi strzelać to i na trasach w Hochfilzen czuje się dobrze,
a Bachmann wiadomo biegowo mocna, na strzelnicy słaba, ale 2.32 to przesada,
zwłaszcza po tym co Niemka pokazywała w zeszłym sezonie.
z tych samych powodów jak wyżej proponuję jeszcze jeszcze jedną ciekawą parę:
Berger - Solemdal 1 1.40 unibet.
Różnica ogromna, Solemdal, która jeszcze w zeszłym sezonie zdobyła ledwie nieco ponad 100 punktów w Pucharze Świata,
teraz jest stawiana na równi choćby z Valj Semerenko po jednych dość loteryjnych zawodach inaugurujących PŚ, dla mnie dziwne.

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
a mi wpadło w oko Bjørn Ferry - Tim Burke typ 2 kurs 2,15
Burke zle zaczął lecz się rozkręcił ,Szwed u siebie nie zaimponował
wiadomo już po zawodach, ale co do Burka to zawsze trzeba mieć na uwadze że w stójce jest na poziomie Bauera itp. jeden z najsłabszych.
Aha i mam pytanie. Jest jakaś strona na której mogę śledzić jak poszczególni zawodnicy strzelają ?
http://biathlonresults.com/resultpanel/resultpanelDeg.html
http://services.biathlonresults.com/DataCenter_IBU.aspx

Otrzymane punkty reputacji: +6
malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Dorin i Ekholm ok, niestety nie doceniłem Solemdal
ogólnie bez niespodzianek, zawodzi mnie biegowo nieco Berger, myślałem że w tym sezonie będzie mocniejsza.
Bardzo wyrównane i ciekawe zawody, 11 Pałka była ok. 15 sekund od podium.
Tutaj strzelanie ma dużo większe znaczenie niż w Ostersund.
Jeśli zaś chodzi o bieg to u kobiet różnice jakieś jeszcze są (choć nieduże)
a u mężczyzn bardzo równo, jedno pudło bardzo dużo kosztuje...

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Jutro poza Neuner i Kaisą miejsca 3-11 startują praktycznie razem.
Ekholm - Henkel 1 1.55 b365⛔
Hela doczekała się solidności na strzelnicy, po niemrawym początku. Dziś blisko podium, jutro ma duże szanse wreszcie tam wskoczyć. Niemka z rzadka strzela bardzo dobrze w tłoku na strzelnicy. Biegowo również Hela nieco lepsza od Henkel.
Gregorin - Kocher 1 1.6 unibet✅
Teji może wybitne wyniki zdarzają się rzadko, ale Słowenka poniżej pewnego poziomu nie schodzi, dużo miejsc takich solidnych w czołowej 20. Po różowym karabinku można się spodziewać wszystkiego, ale to raczej w znaczeniu negatywnym. Pudła, pudła i jeszcze raz pudła, biegowo się znów spisuje nieźle, ale to strzelanie...
Polki miałem odpuścić, ale ładny kurs na Cyl z Ponzą 2.45 ✅. Aga ostatnio świetna na strzelnicy, a biegowo powinna być lepsza od Włoszki.
U panów: kiedy wreszcie ten Svendsen wygra? Fourcade nie ma aż takiej wielkiej straty, a gonić potrafi, może skończyć w czołówce. Makowiejew raczej zjazd do bazy, bo za dobrze dziś strzelał.
Birnbacher - OEB 1 1.75⛔ - Niemiec świetnie dziś pobiegł. Ole szuka tych sekund, których mu już brakuje w biegu na szybkim strzelaniu, ale przez to się gubi i sporo pudeł, do tego mały zapas na starcie dla Niemca, nawet przy wyrównanym wyniku, to na finiszu Ole zwykle przegrywa.

Otrzymane punkty reputacji: +4
wer890 300

wer890

Użytkownik
Ferry - Birnbacher 2 @ 1.7
Wiadomo w biegu na dochodzenie bardzo liczy sie bieg Niemiec w bardzo dobrej formie biegowej w przeciwienstwie do ferego .

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Ja tak szybko bo zaraz do pracy. Jak narazie tylko na mężczyzn bo kobitki jutro postawie.

Bergman, C-J - Bøe, T 1 1,65 Unibet [4-2]⛔

W tym sezonie lepiej biegowo wygląda Szwed. Ma przewagi na samym starcie 30,4s. Dodatkowo na strzelnicy prezentuje się dobrze ewentualne pudła nadrabia w biegu. Norweg jak do tej pory spisuje się nieźle jednak patrzac na forme z poprzedniego sezonu to jest bez rewelacji. Uważam,że te 30s to jest bardzo dużo i wystarczy Bergmanowi aby wygrać tą parę.

Slesingr, M - Malyshko, D 1 1,55 Unibet [28-21] aż 5 pudeł????⛔

4s przewagi Rosjanina uważam,że na nic Mu się przydadza. Zdecydowanie lepszy Czech. Jutro to wyjdzie. Udało się dziś w sprincie jednak nie sądzę aby był w stanie tak dobry wynik powtórzyć podczas jutrzejszego biegu.Nie ma co za dużo pisać poprosty według mnie warto zagrać bo doświadczenie wygra.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj nie zdążyłem wpisać rano do działu ale pograłem Slesingra przeciwko Greisowi i mimo przewagi Niemca po pierwszym strzelaniu, jednak wszystko skończyło się jak powinno. Na jutrzejszy bieg pościgowy mam już jedną peffkę, a oto i ona:
Slesingr-Shipulin 1 @ 1,666 Sportingbet⛔1:5 na strzelnicy więc o czym tu marzyć
No przyznam się, że takiej pary ze strony SB to się nie spodziewałem. Czech jak wiemy wszyscy ten sezon zaczął bardzo dobrze więc i jego 5 miejsce w klasyfikacji generalnej nie dziwi. Dla porównania Rosjanin jest dopiero w trzeciej dziesiątce. W tym sezonie jak patrzyłem w każdym z biegów Slesingr meldował się wyżej od Shipulina i tak też było i w dzisiejszym sprincie, gdzie przybiegł 10 sekund przed Rosjaninem, a obaj na strzelnicy zaliczyli po jednym pudle. Niby biegowo dużej różnicy nie było ale skoro tutaj był lepszy, to jutro będzie miał dodatkowe 2,5 kilometra by nadrobić kolejne sekundy. Myślę, że Slesingr spokojnie powalczy o awans do TOP 10, za to dla Shipulina widzę tutaj maks powtórkę z dzisiaj albo i niżej. Podsumowując Slesingr jak zawsze świetnie strzela, a do tego w tym sezonie dobrze z nim biegowo i liczę, że w sobotni poranek pokona pewnie Shipulina.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Panowie specjaliści a nie sądzicie że w parze
Ekholm-Nuener 1@3,50
jest spore value? Helena coraz pewniejsza na strzelnicy,a jak ona złapie rytm to jutro 20 celnych.Niemka też w sumie z sezonu na sezon lepsza na strzelnicy,ale u niej mogą zawsze pójść serie nietrafionych strzałów.25 sekund straty na starcie ma Szwedka tak? Biegowo oczywiście tego nie nadrobi,ale 1 pudło mniej i już robi się 5 sekund straty;)

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
12,5 km Pursuit Men, Hochfilzen- Winner
Typ: Bergman, Carl-Johan
Kurs: 4.50
Carl-Johan Bergman jest obok Martina Fourcade największą rewelacją początku biatlonowego sezonu. Szwed u progu sezonu poza doskonałym biegiem, do którego zdążył nas już przyzwyczaić w poprzednich sezonach, doskonale prezentuje się również na strzelnicy. W efekcie Bergman ma na swoim koncie już dwa zwycięstwa w sprintach i rzecz jasna przewodzi klasyfikacji Pucharu Świata w tej specjalności. Co więcej dzisiaj przed Szwedem otwiera się kolejna, doskonała szansa na zwycięstwo, gdyż do dzisiejszego biegu pościgowego wystartuje jako pierwszy z kilkunastosekundową przewagą nad najgroźniejszymi rywalami. I tak Svendsen wraz z Ustiugovem tracą po 21 sekund, Boe 30 sekund, zaś Martin Fourcade ponad minutę. W tej sytuacji stawiam Bergmana jako jednego z głównych faworytów dzisiejszych zawodów i liczę, że Szwed nie spali się jak podczas ostatniego strzelania w biegu pościgowym w Ostersund i na mecie zamelduje się jako pierwszy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom