>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
J 6

jukenduit

Użytkownik
Ekholm-Zaitseva 1.71 6/10 bet365 8-7 +0.9 ehhh

Zaitseva we Włoszech kompletnie sobie nie radzi - 48 w sprincie i az 5 pudeł. Wczoraj zawaliła Rosjankom sztafete. Gdyby nie jej słabe strzelanie (5pudeł)) i karna runda mysle ze spokojnie mogłyby to wygrac. Szwedka we Włoszech jak narazie 5 w sprincie (10/10) i 10 w sztafecie no ale ten wynik nie gra duzej roli. Wczoraj miała po jednym pudle leżac i stojac. Ogolnie w biegach ze startu wspolnego delikatna przewaga Elkholm ale patrzac na aktualne zawody w Anterselvie to róznica jest ogromna.

Nove Mesto (15km):
Ekholm(19/20)-Zaitseva(19/20) 2-4 +23,4

Oberhof (12.5km)
Zaitseva(18/28)-Ekholm(19/20) 4-5 +5,9

Ostersund (15km)
Ekholm(17/20)-Zaitseva(15/20) 7-13 +59,0

Szwecja-Niemcy 1.83 6/10 bet365

Tutaj wszystko napisal dawid.400 wiec nie ma co sie rozpisywac Szwedzi dobrze startuja we Wloszech. Gdyby mieli 4 zawodnika takiego jak np. Bergmann to smialo stawiabym na ich zwyciestwo. Chociaz jak w miare dobrze pobiegnie Roesch i Graf, Peiffer zacznie trafiac to moze byc ciezko. Ale znajac Niemcow to napewno ktos zawali.

Nie mam takich opcji w bet365 ale zagralbym dubel od kolegi wyzej:

Domracheva-Zaitseva 1.41-7
Szwecja-Austria 1.35

Ako:1.89 7/10

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Dyscyplina: Biathlon - Bieg ze startu wspólnego kobiet- Anterselva 12:00
Spotkanie: Kto znajdzie się w TOP 5?
Typ: Tora Berger
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Na dzisiaj zaplanowany jest na godzinę 12:00 bieg ze startu wspólnego w
biathlonowym pucharze świata kobiet. Będzie to dopiero drugi bieg w tym
sezonie tego rodzaju. Ja znalazłem na ten ciekawy bieg dobry kurs od
bukmachera bwim na to, iż Norweżka Tora Berger zajmie miejsce w pierwszej
- piątce tych zawodów. Tora w tym sezonie jest w bardzo dobrej
dyspozycji, zajmuje w klasyfikacji generalnej 5 miejsce z szansami na
podium. Berger jest w tej chwili najlepszą z reprezentacji Norwegi, w
jedynym wyścigu ze startu wspólnego, który odbył się w Oberhofie
uległa tylko pięknej Neuner. Jest bardzo pewną zawodniczką na
strzelnicy, nie popełnia zbyt dużo błędów a w tym roku poprawiła
bardzo bieg. Tutaj w Anterselvie zajęła 4 miejsce w sprincie mimo 1
pudła, we wcześniejszych zawodach które odbywały się w Czechach
wygrała bieg na dochodzenie, była 2 w sprincie i 7 w biegu indywidualnym.
Jak widać imponuje ostatnio formą. Bieg ze startu wspólnego jest biegiem
gdzie bardzo ważne jest strzelanie, są 4 strzelania więc można trochę
pobiegać dodatkowych kółek, a Tora z Pierwszej piątki Pucharu Swiata
jest najlepsza w strzelaniu, a dorównywać jej może jedynie Neuner - w
strzelaniu z pozycji leżącej i Olga Zaitseva. Berger bardzo lubi trasy w
Antholz, rok temu w tej miejscowości nie miała sobie równych wygrała
zarowno sprint jak i bieg ze startu wspólnego czyli taki jak dzisiaj
będzie się odbywał. Przed rokiem w klasyfikacji generalnej mass startu
była 4. Uważam że Tora jest w bardzo dobrej formie, jest dobrą
biegaczką i jeszcze lepsza strzelecko. Lubi trasy w Antholz i walczy o
podium pucharu świata. Nie powinna mieć kłopotów by walczyć o trójkę
a pierwsza piątka raczej pewna.

corona 49

corona

Użytkownik
Niemcy - Francja - 2 # 1.72 Betsafe ✅ 2-1

Dużo osób zwraca uwagę na typ Niemcy - Szwecja i w tej parze to chłopcy ze Skandynawii powinni być lepsi. Według mnie pewniejszym typem jest para Niemiecko - Francuska. Jak dla mnie w tym sezonie Francuzi spisują się bardzo solidnie. Francja w składzie Beatrix, Simon Fourcade, Boeuf i na końcu Martin Fourcade. Od początku na pierwszej zmianie zobaczymy chyba najsłabsze ogniwo z tej paczki, czyli młody 24 letni Jean Guillaume Beatrix. W tym sezonie dość średnio się spisuje choć czasem na przebłyski. W ogólnej klasyfikacji jest na 31 miejscu. Najlepszym jego osiągnięciem w tym sezonie to 4 miejsce w Hochfilzen w sprincie. Dziś pamiętajmy, że każdy będzie miał po dwa strzelania więc, niby te najsłabsze ogniwo w tym biegu spisuje się całkiem nie źle. Następnym na zmianie będzie starszy z braci, czyli Simon. W tym roku bardzo ładnie się spisuje zarówno na strzelnicy jak i biegowo. Ma trochę pecha do do końcowego zwycięstwa, zawsze ktoś wparuje na metę o te kilka sekund lepszy. Ścisła czołówka w tej chwili pucharu świata. Przedostatnim będzie Boeuf, który w mojej ocenie nie raz już pokazywał, że biegowo to jeden z najlepszych sprinterów, 16 w klasyfikacji sprinterskiej pokazuje, że jest całkiem całkiem. Ostatnim, ale najlepszym będzie Martin, który jest liderem taeli sprinterów jak i całej klasyfikacji. W tym sezonie dzielnie walczy o wygranie całego Pucharu Świata. Zarówno biegowo jak i na strzelnicy TOP3 całego cyklu. Jak dla mnie najbardziej solidny zawodnik, z pewnością na tej zmianie Francja powinna najwięcej zyskać.

Niemiecki team ładnie opisał już Dawid.400 i nie będę powtarzał jego słów, bo mija się to z celem. Niemcy w składzie Roesch, Birnbacher, Graf oraz Peiffer nawet na papierze ten team wygląda średnio. Liderem całej ekipy z pewnością jest drugi na zmianie czyli Binbacher, który im więcej wyścigów za nim to prezentuje lepszą formę. Peiffer chyba najszybszy z całej paczki. Rosech oraz Graf to typowi średniacy, którzy w tym sezonie słabiutko się spisują. W ogólnej klasyfikacji są odpowiednio 41 i 15. Jak dla mnie Francja powinna tutaj spokojnie być lepszą ekipą do swoich rywali. Cała kadra żabojadów wygląda o wiele lepiej. Jedyny Binbacher może coś namieszać, ale bracia + szybki Bouef, nawet przy średnim biegu Beatrixa powinni nadrobić wszystko. Jak dla mnie nie widzę innej opcji od wygranej w tej parze trójkolorowych.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tbm 642

tbm

Forum VIP
Sztafeta ogólnie
Zwycięzca: Na papierze najmocniej wyglądają Rosjanie. 4 pewniakow w składzie, wszyscy w bardzo dobrej dyspozycji biegowej, co potwierdzili sprintem w Anterselwie.
Miejsca 2-4: Tutaj klasyfikuję Szwecję, Francję i Niemców w dowolnej kolejności.
Miejsca 5-7: Osłabieni brakiem Svendsena i ogólnie brakiem... formy Norwegowie mimo wszystko w tym przedziale powinni się załapać. Miejsce powinno się znaleźć także dla mizernych w tym sezonie Austriaków. Osobiście widzę tutaj również Czechów, którzy znacząco poprawili bieganie.
Inne: Włosi mimo, że u siebie - to po sensacyjnym zwycięstwie w mojej ocenie nie będą tacy groźni. Teraz już mają presje wyniku, a z nią spisywali się u siebie słabo - przynajmniej jak dotychczas. Słoweńcy, Amerykanie, Ukraina, Szwajcaria... nie powinni dać się zdublować :p Polacy niestety katastrofa w biegu - mam nadzieje, ze nie zajmiemy ostatniego 24 miejsca...
Szwecja - Ukraina
* Bergman, Jonsson, Ferry, Lindstrom vs. Semenov, Deryzemlya, A.Pryma, Sednev
* Szwecja ma trzy mocne filary. CJ mimo słabszej dyspozycji biegowej powinien dobrze zacząć, to mocne ogniwo tej sztafety. Jonsson nie startował w Anterselwie, ale na strzelnicy z reguły nie rozczarowuje - biegowo także gorszy od Ukraińców nie jest. Ferry z każdymi zawodami coraz lepszy biegowo, a skuteczność ma jedną z lepszych w całej stawce. No i Lindstrom gwiazda ostatnich dni, kapitalny biegowo i strzelecko - zawodnik kompletny na dzień dzisiejszy.
* Ukraińcy w tym sezonie póki co nie są tacy mocni jak przed rokiem, kiedy potrafili sprawiać niespodzianki. U nich każdy może rozczarować, Szwedzi mają trzy mocne filary i trudno spodziewać się aby, któryś znacząco zawiódł. Szwedzi powalcza o podium, Ukraińcy o miejsce w okolicach 7-9.
Niemcy - Słowenia
* Roesch, Birnbacher, Graf, Peiffer vs. Bauer, Fak, Maric, Rupnik
* Niemcy mają dwóch pewniaków. Rewelacyjny Birnbacher i nie zawodzący w sztafecie szybki Peiffer. Graf w Anterselwie spisuje się bardzo dobrze i tylko Roesch jest zagadka.
* Niemcy w tym sezonie na 6 i 4 miejscu. Gdzie w obu wypadkach ktoś zawalił im sztafetę biegając karne rundy. Za pierwszym razem Greis za drugim... Graf. Sądzę jednak, że dzisiaj przy panujących dobrych warunkach powinno być lepiej. Niemcy mają dwóch pewniaków i solidnego tutaj Grafa - powinni walczyć o podium ze Szwecją i Francją.
* Slowenia z pewniakiem w postaci Faka. Natomiast Bauer, Maric i Rupnik... każdy może zawalić na strzelnicy i w sumie niespodzianką będzie jeśli żaden z nich czegoś nie zepsuje :wink:
Rosja Zwycięstwo
* [w nawiasie miejsce w sprincie] Shipulin [8], Makoveev [13], Garanichev [2], Ustiugov [6].
* Rosjanie w czołówce sprintu i to wszyscy! Same mocne ogniwa, teoretycznie nikt nie powinien rozczarować! W tym sezonie zajmowali dwa razy drugie miejsce. Raz przegrali z pełnym składem Norwegów i to w świetnej formie, a w Oberhofie zepsuł występ Ustiugow biegając karną rundę.
* Ich rywalami do zwycięstwa powinni być mocni Szwedzi, ale z niepewnym Jonssonem - Francuzi z braćmi Fourcade, ale i słabo biegającym Beatrix i chimerycznym Bouef, a także Niemcy z dwoma pewniakami, ale z Roeschem zagadką.
* Rosjanie mocni biegowo, strzelecko, wszystko wygląda ok. W tym sezonie jeszcze nie wygrali więc motywacja jest - powinni moim zdaniem sięgnąć po pewne zwycięstwo.
Typy z Unibet:
Szwecja - Ukraina 1 - 1,25
Niemcy - Słowenia 1 - 1,22
AKO: 1,52
Stawka: 10/10 ✅
Rosja - zwycięzca 2,75
Stawka: 5/10 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
ted 12,8K

ted

Forum VIP
OSLO
2. lutego 11:30 Sprint pań
2. lutego 14:30 Sprint panów
4. lutego 13:15 Pościg pań
4. lutego 15:15 Pościg panów
5. lutego 13:15 Bieg masowy pań
5. lutego 15:15 Bieg masowy panów​

D 120

dankas

Użytkownik
Sprint Mężczyzn - M.Fourcade w Top 3 @1,70 Bwin ⛔
Tak jak się obawiałem, już na pierwszym strzelaniu trzy pudła.
Szczerze mówiąc nie oglądałem ostatnich PŚ w Anterselvie, ale patrząc po wynikach Fourcade spisywał się dobrze. Trzecie miejsce w sprincie, przegrana o 0,3 z Birnbacherem w masowym, i zwycięstwo sztafety.
W Novym Meste też wyglądał solidnie, tylko w indywidualnym wyleciał z podium ze względu na nienajlepsze strzelanie. Na początku sezonu odstawiał wszystkich w biegu, teraz siły się wyrównały, ale nadal Fourcade na trasie biega świetnie, i notuje jedne z lepszych czasów biegu. Tylko dwa strzelania, a wiemy że obaj Fourcade&#39;owie lubią sobie strzelić na wiwat w krytycznym momencie. Powinien być na podium, by zachować żółty plastron lidera PŚ.
Pozdrawiam.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Krótko zwięźle i na temat, sporo typów a już późna pora, ale jutro nie mam czasu więc na szybkości.
Andrei Makoveev -Jakov Fak 1 @ 1,75 Unibet ⛔ 23-6 dwa pudła Makowca i po typie
W tej parze gram na Makoveeva, w tym roku w dobrej dyspozycji. Na strzelnicy raczej solidny. Do tego bieganie na dobrym poziomie. Od ostatnich zawodów minęły dwa tygodnie więc forma jutro może być trochę inna niż przed dwoma tygodniami. Biegowo Fak jest minimalnie lepszy niż Rosjanin, myślę że w sprincie różnica pomiędzy tymi zawodnikami to 10 sekund. Strzelanie jednak to o wiele lepsza profesja ze strony Makowca. Statystyki mówią same za siebie Fak 81%, Makowiec 85,5%. Do tego trzeba dodać że Fak często seryjnie pudłuje, szczególnie w stójce. Jeśli forma zawodników drastycznie się nie zmieniła to Andrzej powinien być wyżej niż Jakov. Pogoda jutro w Oslo dopisze zawodnikom, wiatr będzie wiał bardzo słabo bo ok 1-2 m/s, więc pogoda nie wypatrzy wyników zawodów.
Carl Johan Bergman - Simon Fourcade 2 @ 1,60 Bwin ⛔ 26-45 Łysy zrobił &quot;swoje&quot; ale Simon zawiódł
Bardzo fajny typ. Bergman zdecydowanie zatracił formę z początku sezonu. W Anterselvie zrobił popis szczególnie w sztafecie, gdzie biegał karną rundę oprócz tego miał aż 4 doładowania. We Włoszech w sprincie pomimo tego że Fourcade miał fatalnie posmarowane narty pobiegł o 20 sekund lepiej. Ogólnie Simon może nadrobić nad Szwedem ok 20 sekund więc jedna karna runda może być zbyt duża. Jednak na strzelnicy Francuz lepiej spisuje się niż Bergman. Simon 87,6%, Begrman 83%. Simon przed przerwą był w dobrej formie biegowej jeśli jej nie zatracił to powinien jutro spokojnie znaleźć się przed Bergmanem. Mam nadzieję że serwisanci reprezentacji Francji nie zawalą sprawy i dobrze nasmarują narty. Patrząc czysto sportowo na ten typ to Simon jest lepszy zarówno na strzelnicy jak i biegowo więc teoretycznie typ powinien wejść ale przecież na tym polega piękno tego sportu że tu wszystko jest możliwe.
Marie Dorin Habert - Miriam Goessner 1 @ 1,45 Unibet ✅ 4-15
To chyba najlepszy typ na jutrzejszy bieg pań. Dorin to jedna z lepszych strzelczyń jeśli chodzi o panie 86,3% o czymś przecież świadczą. Goessner to jedna z gorszych strzelczyń tylko 67,8%, szczególnie w stójce pudłuje jak najęta. Biegowo lepsza oczywiście Goessner różnica pomiędzy tymi zawodniczkami to ok 50 sekund czyli dwa pudła więcej. Myślę że jutro będzie &quot;popis&quot; Miriam która zdecydowanie nie wytrzymuje ciśnienia na strzelnicy. W Anterselvie w biegu masowym miała aż 7 pudeł, w sprincie 2 w sztafecie 3. Bardzo nierówna i nieregularna. Dorin to jej przeciwieństwo szybkie i co najważniejsze celne strzelanie. Kurs niski ale moim zdaniem warto zagrać, bo Dorin miała dwa tygodnie na doszlifowanie formy biegowej, a Miriam pomimo tego że dobrze biega strzelać się nigdy nie nauczy.
Magdalena Neuner - Daria Domracheva strzelanie 1 @ 1,75 (dwu drogowy) Tobet ✅ 0-1 fuck yeah :wink:
Madzia zdecydowanie poprawiła strzelanie, strzela wolniej ale celniej. Daria biegowy pędziwiatr jednak oko na strzelnicy kiepskie. Co prawda statystyki mówią co innego bo 80,3% ma Magda, a 82,9 Daria. Jednak Neuner sporo błędów popełnia w biegu na dochodzenie. W biegach masowych i indywidualnych też nie jest najlepsza. Ale w sprintach od początku sezonu zachwyca wszystkich. W tym sezonie mieliśmy 6 sprintów a zainteresowane zawodniczki strzelały tak:
Daria pudła (1,2,2,1,5,2), Magdalena (1,0,2,0,3,1)
W 4 sprintach lepsza na strzelnicy była Neuner dwa razy mieliśmy remis. Jeśli Neuner chce jutro wygrać sprint to musi dobrze strzelać, przynajmniej lepiej niż Domracheva bo jeśli nie to Daria spokojnie ją przegoni w biegu.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Helena Ekholm - Olga Zaitseva 1 @1.85 Betsafe
Szwedka w tym sezonie bardzo solidna na strzelnicy w ciagu dwoch tygodni raczej duzo sie nie powinno zmienić jedynie forma biegowa, Zaitseva ostatnimi czasy słabo biega i sporo pudłuje (jak na nią).
Berger top 6 1.75 fortuna
Tora na ostatniej rundzie robi cuda, strzelecko w ostatnimi czasy tez sie u niej poprawiło jezeli nie bedzie jakis cudów na trasie mysle ze spokojnie typ siądzie.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Vilukhina - Bułygina 1 1.42 ✅ akurat dziś Olga fatalnie, za to Bułygina się wstrzeliła, ale ostatnia runda fatalna w wykonaniu Bułyginy i cudem weszło
Znów na jedną z moich ulubienic. Anna wraca do PŚ, od początku sezonu albo nie startowała, a jeżeli już to w Pucharze IBU. Nie sądzę by od razu się wdarła do czołówki PŚ. A Olga w sprintach bardzo mocna, na strzelnicy solidnie i bieg na poziomie TOP10.
+
Berger - Kuzmina 1 1.55 ✅
Coś mam przeczucie, że Torcia dziś pociśnie. Ostatnio jakby zwyżka formy, biegowo obie na podobnym poziomie, ze wskazaniem jednak na Torę. A na strzelnicy Kuza wyprawia ostatnio różne cuda, więc myślę, że Norweżka powinna dać radę.

Zagrane dublem w panbet AKO: 2.20 ✅

z betsafe:

Garanichew - Berger 1 1.55 ✅
Rosjanin przebojem wdarł się do czołówki. A Larsiowi obecnie daleko od optymalnej formy biegowej. Na strzelnicy z 2 pudła więcej wrzuci niż Rosjanin.

Bjoerndalen - Ustjugow 2 1.70 tobet ⛔ Ole jak zwykle kapryśny ???? Ale cieszę się że forma u OEB zwyżkuje
Dla Bjoerndalena sprint to obecnie konkurencja w której najciężej mu będzie o sukcesy. Żenia dorzuci mu sporo sekund w biegu, do tego ma rewelacyjną ostatnią rundę. Według mnie tylko 10/10 może uratować tu Ole, a ciężko na to liczyć przy tym co prezentuje w tym sezonie, Rosjanin w sprintach raczej nie zawodzi.

i taki wariat z bet365: po 1 strzelaniu liderem MFurcade 10 ;p

Otrzymane punkty reputacji: +3
psm 921

psm

Użytkownik
Makarainen-Berger 1 1,80 bwin⛔
Biore pod uwage ostatnie 4 sprinty,3x lepsza Kaisa,glownie dzieki lepszemu strzelaniu,tylko w Nowym Miescie Finka okazala sie slabsza od Tory,napudlowala az 6x,ale pamietam warunki jakie tam panowaly i byla to loteria.Dodatkowo sadze ze dzis Berger ma dodatkowe obciazenie w postaci presji bo startuje u siebie,niby w zeszlym roku byla w Oslo druga ale nie sadze zeby powturzyla dzis ten wynik.Typ opieram glownie na stabilnej formie Finki i mysle ze kurs warty wziecia.

wer890 300

wer890

Użytkownik
z panów
F.Lindstroem - Fak 1 @1.4 sts ( rowniez w parze z Tarje Boe po 2.1 pinnacle)
Szwed jest dla mnie głownym kandydatem do zwycięstwa biega bardzo dobrze na strzelnicy tez bardzo równy w przeciwienstwe do Słowenca ktory jest himeryczny i potrafi strzelic panu Bogu w okno.
Dmitry Malyshko - C.j. Bergman 1 @ 1.92 pinnacle
Szwed wyrażnie sposcil z tonu ostatni sprin to 4 pudla Rosjanina i 1 pudla i tylko 30 sekund lepszy zas szweda , w massowym starcie Rosjanin potwierdzil swoja dobre dyspozycje i zaliczyl tylko 2 karne rundy, mysle ze na trasie Rosjanin jest wstanie nadrobic 2 karne wiecej biorąc pod uwage ze Szwed nie strzela juz tak dobrze powinno byc izi.
przychylam sie do typu na Simona w parze z Bergmanem po 1.7 w panbet
gram rowniez Birnbachera z ustugowem 1.58 panbet
lider niemieckiej kadry , który jest w bardzo dobrej formie strzeleckiej jak i biegowej powinnien sobie poradzic z Rosjaninem ktory jest średniakiem jezeli chodzi o strzelanie ( 77 % stojąc) , w biegu rowniez lepszy Niemiec

malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
a ja bym uważał dziś na Simona, bardzo cenię jego umiejętności strzeleckie, ale biegowo odstaje od czołówki i dziś to będzie widoczne, natomiast myślę że nawet z dwoma pudłami blisko podium zakręcić się może Svendsen, który biegowo powinien dziś brylować.

B 2K

borek149

Użytkownik
Dmitry Malyshko - C.j. Bergman 1 @ 1.92 pinnacle
Szwed wyrażnie sposcil z tonu ostatni sprin to 4 pudla Rosjanina i 1 pudla i tylko 30 sekund lepszy zas szweda , w massowym starcie Rosjanin potwierdzil swoja dobre dyspozycje i zaliczyl tylko 2 karne rundy, mysle ze na trasie Rosjanin jest wstanie nadrobic 2 karne wiecej biorąc pod uwage ze Szwed nie strzela juz tak dobrze powinno byc izi.
a następnie rosjanin w sztafecie dopierał aż 6 razy na dwa strzelania, czym kompletnie zawalił rosjaną szansę na zwycięstwo. Jest strasznie nierówny. Nie polecam typu.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
a ja bym uważał dziś na Simona, bardzo cenię jego umiejętności strzeleckie, ale biegowo odstaje od czołówki i dziś to będzie widoczne, natomiast myślę że nawet z dwoma pudłami blisko podium zakręcić się może Svendsen, który biegowo powinien dziś brylować.
Siema, możesz rozszerzyć na jakiej podstawie sądzisz że Svendsen będzie dzisiaj brylował biegowo. Chyba że masz info od samego Emila. Domracheva też przed przerwą niszczyła wszystkich biegowo a dzisiaj Nojnerka pokazała jej plecy jeśli chodzi o sam bieg, a Tora była tylko o parę sekund gorsza. Spodziewał się ktoś tak dobrego biegu ze strony Dorin, chyba nie. Dwa tygodnie w biathlonie to sporo czasu i sporo mogło się zmienić. ;)
A Simon biegowo tylko odstawał w sprincie bo miał źle narty nasmarowane, zresztą jak wszyscy Francuzi.
edit
Jednak Emil ładnie. Bracia posypali się dzisiaj na strzelnicy szkoda.
malin157 najważniejsze to odpisać po zawodach :spokodfhgfh:

pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
Betsafe
▶Lars Berger-Evgeni Garanichev typ 2 ( kurs 1,55) ✅
Tutaj już kolega Davey_Watt już o tej parze wspominał i zgadzam się z nim w 100%

▶Dmitry Malyshko-Evgeny Ustyagov typ 2 ( kurs 1,57) ✅
Tutaj liczę na doświadczenie ,Evgeny bardzo dobrze biega i jest w miare regularny natomiast Malyshko prezentuje takie jednorazowe wzloty jest troszkę nierówny na strzelnicy choć procentowo są podobni.
▶Emil Hegle Svendsen-Tarje Boe typ 1 ( kurs 1,57) ✅
Ostatnio Emil chorował stąd gorsze wyniki mam nadzieje że dłuższa przerwa w zawodach pozwoliła wrócić do najwyższej formy i toczyć zażartą walkę o podium z braćmi Fourcade którzy moim zdaniem będą właśnie najpoważniejszymi konkurentami do podium,nie daje dużych szans dla Boe który,zgasł i jest nieobecny

Otrzymane punkty reputacji: +10
malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Siema, możesz rozszerzyć na jakiej podstawie sądzisz że Svendsen będzie dzisiaj brylował biegowo. Chyba że masz info od samego Emila. Domracheva też przed przerwą niszczyła wszystkich biegowo a dzisiaj Nojnerka pokazała jej plecy jeśli chodzi o sam bieg, a Tora była tylko o parę sekund gorsza. Spodziewał się ktoś tak dobrego biegu ze strony Dorin, chyba nie. Dwa tygodnie w biathlonie to sporo czasu i sporo mogło się zmienić. ;)
A Simon biegowo tylko odstawał w sprincie bo miał źle narty nasmarowane, zresztą jak wszyscy Francuzi.
trochę typuję już biatlon, udzielam się w temacie więc skończ z takimi hasłami.
W Europie w końcu nastała zima, im cięższe warunki tym dla Svendsena lepiej, a gdzie lepiej może się czuć niż u siebie na trasach.
Simon potwierdził że biegowo odstaje.
W biegu pościgowym i ze startu wspólnego nadal Svendsen powinien biegowo rządzić.
edit:
aha i co do Dorin, prześledź proszę jej wyniki biegowe i strzeleckie w tym sezonie, ona zdecydowanie w tym sezonie postawiła właśnie na poprawienie biegu nie raz kosztem strzelania.
Co raz wyraźniej pokazuje że biegowo to nie jest już ta sama biatlonistka co jeszcze choćby sezon temu kiedy faktycznie była ceniona przede wszystkim z rewelacyjnych występów na strzelnicy.

malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
wracając do typowania nasuwa mi się przede wszystkim jeden dla mnie oczywisty typ Svendsen top3 1.55 unibet.
Norweg ma pewne problemy na strzelnicy i pewnie w biegu pościgowym pudła po raz kolejny mu się przytrafią, jednak biegowo na tych trasach czuje się świetnie, w sprincie kolejnego zawodnika Martina Fourcade&#39;a wyprzedził o 16,5 sekundy, Peiffera 23,8 a reszta straciła minimum 30sekund... był to sprint czyli najkrótszy z dystansów a na każdej kolejnej rundzie Svendsen zwiększał przewagę, jutro po raz kolejny powinien biegowo brylować na trasach w Holmenkollen. Jeśli z kimś ma przegrać to liczyć można jedynie na zawodników, którzy go wyprzedzają, że będą mieli po raz kolejny świetny dzień, ale wydaje się że te 11 sekund to żadna przewaga i to Svendsen powinien powtórzyć zeszłoroczny sukces i wygrać bieg pościgowy. Z zawodników, którzy wystartują po nim szansę powalczyć według mnie ma tylko Martin Fourcade, który ma jednak na starcie 42 sekundy straty do Norwega i jest to według mnie nie odrobienia. Kurs na wygraną Svendsena to 3.00 dostępny u kilku buków i jak najbardziej również wart zagrania.
Svendsen wygra 3.00
top5 1.20
myślę że warto też zagrać Leguellec -Bauer 1 1.72 unibet
w sprincie zaprezentowali się na tym samym poziomie, ale pamiętać trzeba że dużo lepszym strzelcem jest Kanadyjczyk, Bauer ma ogromne problemy w stójce i przy dwóch próbach w tej pozycji można śmiało liczyć na minimum 3 pudła.
Co do innych typów w bwinie są ciekawe 3-drogowe zakłady na to kto lepiej strzeli i zastanawiam się nad:
Bjoerndalen - M.Fourcade 2 2.35
Norweg na strzelnicy nie imponuje w tym sezonie, a Francuzowi drugi raz z rzędu taka wpadka na strzelnicy jak wczoraj w pozycji leżącej wątpliwe by się przytrafiła.
Birnbacher - Fak 1 2.30
Wczoraj lepszy występ na strzelnicy Faka, ale patrząc na wyniki tegorocznych zawodów, a nawet już od połowy grudnia, tylko raz lepiej strzelecko zaprezentował się Fak (bieg pościgowy w Nowym Mieście), a tak za każdym razem lepszy był Niemiec a startowali pewnie z 10 razy...
Fak też słabo pobiegł w sprincie i dodając do tego że bardzo wątpliwy jest jego kolejny tak dobry występ na strzelnicy można poszukać jakiejś pary i zagrać przeciwko niemu.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Nojner - Daria D. 1 1.45 ✅ panbet

Ciężko mi sobie wyobrazić, by Lena nie zgarnęła tu dubla. Przewagę na starcie ma solidną, wirtualnie prawie 2 rundy. Biegowo porównywalnie z Daszką, jednak po ostatnich wynikach minimalną przewagę ma tu Niemka. Czas strzelania wiadomo, też dla Nojner. Przy dobrych warunkach na strzelnicy nie powinny jej się przytrafić seryjne pudła. Ciężko mi też wierzyć, by Daszka strąciła 20/20.
+
Solemdal - Ekholm 1 1.90 ⛔ j.w 6 pudeł, a i tak ledwie 10 sekund przegrała :-(

Hela strasznie człapała w sprincie, Solemdal zawsze koło tej TOP6 w biegu się kręci. Przewagę na starcie też ma znaczną. O ile nie będzie miała wielu przygód na strzelnicy, powinna dobiec przed Szwedką.

pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
Biathlon pań,Bieg pościgowy betsafe
▶Kaisa Mäkäräinen-Olga Zaitseva typ 1 ( kurs 1,72) ⛔
Olga ostatnio chorowała miała przerwę w treningach to na pewno odbije się na jutrzejszym biegu.Kasia bo tak pieszczotliwie nazywają ją komentatorzy Eurosportu lubi biegi pościgowe i prawie w każdym &quot;pościgu&quot; się poprawia.
▶Zina Kocher-Anais Bescond typ 1 ( kurs 1,72) ⛔
Pani różowy karabinek jest zdecydowanie lepsza biegowo od Anais,warto wspomnieć że miała 9 czas biegu sprinterskiego strzelecko panie są na podobnym poziomie,lecz warto wspomnieć że w pościgach Zina czuje się lepiej.
Kocher na starcie ma już 15 sekund przewagi

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Darya Domracheva - Olga Zaitseva 1 1,30
Magdalena Neuner - Tora Berger 1 1,23
Marie Dorin-Habert - Marie Laure Brunet 1 1,47
Tobet

Na jutrzejszy bieg pań polecam zagrac takie 3 zdarzenia.
AKO wychodzi ladne 2,35 i warte grania grubiej według mnie.
1 para Domracheva na starcie juz ma 32s przewagi do tego w biegu jest zdecydowanie lepsza.Na strzelnicy wiadomo różnie bywa jednak Olga też nie jest już tak pewna i zaczyna się mylić. Darja by musiała spudłować z 5-6 razy więcej niż Rosjanka aby przegrać.

2 para tu nie wyobrażam aby Madzia mogła roztrwonić aż 48s przewagi(to są 2 karne rundy). Strzelają panie dość podobnie i jeśli Neuner będzie strzelała do swojej tarczy to o wynik jestem spokojny;)

3para pojedynek koleżanek z reprezentacji Francji. na strzelnicy obie Panie prezentuja sie na wysokim poziomie co było pisane wyżej o Dorę;) W biegu również lepiej prezentuje się Marie Dorin-Habert.Jesli tylko pogoda będzie sprawiedliwa na strzelnicy to wszelkie znaki na niebie mówią że to musi wejść.

Pozdrawiam RADULA

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom