Terminarz na nadchodzące zawody w Oberhofie:
05.01 - 17:30 Sztafeta M
06.01 - 19:30 Sztafeta K
07.01 - 17:30 Sprint M
08.01 - 17:40 Sprint K
09.01 - 15:30 Bieg ze startu wspólnego M
09.01 - 18:15 Bieg ze startu wspólnego K
Wszyscy jeszcze żyją Turniejem Czterech Skoczni jednak ja już proponuje popatrzeć na wystawioną ofertę na sprint mężczyzn w Oberhofie. Oferta Tobet.
Tarjei Bøe - Martin Fourcade 1,62 [1-68]
Tutaj w roli faworyta stawiam Norwega który w sprincie się bardzo dobrze sprawuje. W ostatnich zawodach zajął 2 lokatę z 1 pudłem na koncie natomiast Francuz dopiero 16 lokata mimo że na strzelnicy bezbłędnie.A i tak stracił ponad 50s. Pokazuje to jak świetnym biegaczem jest Bo. W zawodach w Hochfilzen również Norweg lepszy od Fourcade pozycje 1-38.
Alexander Os -
Lars Berger 1,55 [17-24]
3pudła Os a 4 Berger szkoda...
Pojedynek bratobójczy w którym moim zdaniem lepszy jest Berger.W ostatnich zawodach Berger miejsce 7 i 2 pudła natomiast Os dopiero 46 z 3 pudłami przegrał o 1,35 minuty mimo różnicy tylko 1 pudła więcej. W zawodach w Hochfilzen oboje daleko jednak i tym razem lepszy Berger który zanotował fatalny wynik na strzelnicy aż 4 pudła natomiast Os o jedno mniej a i tak przegrał o 20s.
Tarjei Bøe+Lars Berger=2,51 Ja to gram i polecam innym!!!
Co do innych typów to uważam,że bardziej ryzykowane jednak za drobne można zagrać.
Michael Greis - Evgeny Ustyugov 2,00 [11-13]
Tutaj widzę dośc wyrównaną parę jednak wiadomo Greis u siebie myślę że z dodatkową motywacją ktora pozwoli Mu być na wysokim miejscu.Jesli na strzelnicy nie zrobi tego co w Hochfilzen gdzie spudłował 3 razy uważam,że jest w stanie wygrać z Ustyugovem. Kurs wart ryzyka.
Lukas Hofer - Jakov Fak 2,05 [12-19]
Włoch naprawdę nieźle spisuje się w sprincie.Ostatnio wysokie 6 miejsce wcześniej 7 i 10.Na strzelnicy spisuje się również nieźle 1-2 pudła. Co do Faka ostatnio 4 ale wcześniej już nie było tak dobrze dopiero 61 miejsce z 5 pudłami. Uważam,że po takim kursie przy tak wyrównanej parze można zaryzykować.
I ostatni typ gdzie pewnie 99% forum będzie się śmiało itd. jednak ja nie mówię,że to wejdzie tylko warto zaryzykować za kilka zł ponieważ kurs jest naprawdę spory...
Ole Einar Bjørndalen -
Lukas Hofer 3,80 [22-12]
izzzi
O Włochu napisałem już wcześniej. Dlaczego taką propozycję dałem a już tłumaczę popatrzcie sobie na 2 ostatnie sprinty i sprawa wygląda tak:
Pokljuka:
Hofer- 6msc 1 pudło
Bjorndalen- 11msc 2 pudła
Tutaj 20 sekund przewagi Włocha
Hochfilzen:
Hofer-7msc 2 pudła
Bjorndalen - 10msc 1 pudło
11 sekund przewagi Włocha.
Widać że jakieś szanse na powodzenie są a kurs naprawdę zachęcający.