Oferta panów w STSie również bardzo dobra:
Fourcade M.-Birnbacher A.
[email protected] 8/10
Nie przekonuje mnie to, że Niemiec u siebie albo, że wygrał jedyny w tym sezonie bieg masowy. Martin jest po prostu w mega formie. W sztafecie dał wygraną Francji, w sprincie nie zostawił żadnych złudzeń swoim rywalom. Francuz poki co w Ruhpolding 20/20 w 2 startach. Dzisiaj również nie powinien popełnić błedu, jeżeli warunki będą takie jak wczoraj. na Birnbachera liczą całe
Niemcy, jednak jakoś nie widzi mi się, aby dzisiaj miał stanąc na podium, a tylko w takim razie mógłby powalczyć z Fourcadem.
Biegowo znacznie na korzyść Francuza. Pokazał to wczorajszy sprint, gdzie Niemec stracił około 30 sekund w biegu. Martin jest w stanie odrobić w biegu co najminej 1 karna rudnę do Niemca, co daje spory handicap, jeżeli bierzemy pod uwagę forme strzelecką obu panów, która aktualnie wskazuje delikatnie na Martina.
Ustyugov E.-Makoveev A.
[email protected] 8/10
Ustyugov aktualnie jeden z najlepszych z Rosjan kontra Makoveev.
RADULA już wspomniał o Evgenym. Bardzo dobry % na strzelnicy, a biegowo jest lepszy od Makoveev'a. Wystarczy popatrzeć na wczorajszy bieg, gdzie w biegu Ustyugov był w stanie odrobić 16.6s.
Dzisiaj dłuższy dystans, a więc z pewnością jest w stanie odrobić te 25-30s, co daje jedna karna runde. Dzisiaj Ustyugov powalczy o podium.
W pierwszym biegu ze startu wspólnego w tym sezonie zajęli odpowiednio miejsca 7 -26. Widać komu bardziej "leżą" te starty.
Lepszy na strzelnicy Evgeny + lepszy biegowa.
Fak J.-Schempp S.
[email protected] 8/10
Tutaj sprawa jest jasna. Fak biegowo bije na łeb na szyje Niemca.
W sprincie był w stanie odrobić 1 karna rundę i być mimo 1 karnej rundy więcej przed Schemppem.
Fakowi zdarzą się na strzelnicy popełnić parę błędów, ale jeżeli są dobre warunki to wykorzysta je. W pierwszym biegu ze startu zajął bardzo dobre drugie miejsce (!), także widać, że 4 strzelania nie są dla niego straszne.
Schempp był wtedy 17.
Fak jest w stanie nadrobić na trasie nad swoim rywalem spokojnie z 2 karne rudny, ale myślę, że dzisiaj nie będzie takiej potrzeby, gdyż Fak już od początku zrobi sobie przewagę nad Niemcem i systematycznie będzie ją powiększał. A jakoś w 20/20 Niemca nie chce mi sie wierzyc.