>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biathlon 2012/2013 - Ruhpolding 09.01 - 13.01

Status
Zamknięty.
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Ukraina - Włochy 1 @ 1,60 Bwin ✅
Chyba najlepszy bet na jutro. Wszystkie zespoły w praktycznie najlepszych składach. Ukraina dobrze strzela i dobrze biega. W Oberhofie 4 miejsce. Skład ten sam więc:
5-1 SEMENOV Serhiy
5-2 DERYZEMLYA Andriy
5-3 SEDNEV Serguei
5-4 PRYMA Artem
Krótko mówiąc nie ma dziur jutro zakręcą się przy podium. Włochy jakoś bez błysku w Oberhofie 14 miejsce. Skład:
12-1 DE LORENZI Christian
12-2 WINDISCH Dominik
12-3 DUTTO Pietro
12-4 HOFER Lukas
Zmiana w składzie bo za Marcusa Windisha jedzie De Lorenzi jest to lekkie wzmocnienie, ale dziura w postaci Dutto jest nie do odrobienia. Miejsce ok 10 pozycji.
Niemcy - Austria 1 @ 1,52 Marathonbet ⛔ edit: obawialem sie tego typu i mialem zagrac francuzow zamiast niemcow w tej parze. Po przemysleniach postawilem na gospodarzy, argumentem, ktory mnie do tego przekonal byla niewiadoma forma francuzow... Lesser ...:|

Niemcy 1 składem już z Bimberem więc jest petarda. Do tego mekka biathlonu czyli Ruhpolding więc miejsce na podium musi być. Nie ma dziur więc powinni zrobić swoje, boję się o Peiffera ale ostatnio ma przejawy powrotu formy. Austria miała przebłyski ale to nie to co 3 lata temu. Sztafeta co najwyżej średnia. Niemcy z Grafem za Bimbera w Oberhofie zajęli 3 miejsce, Austria bez Sumanna 11. Ale to i tak nic nie zmienia bo powroty Chrisa i Alexa lepiej wyjdą Niemcom.
Szwecja - Czechy 1 @ 1,52 Marathonbet ✅
Szwedzi w pełnym składzie i wszystko zależy co zrobi Ericksson na 3 zmianie. Na początku jedzie Bergman i Ferry więc chcą być w czołówce. Lindstroem na ostatniej swoje dowiezie. Jeśli Ericksson będzie strzelał te 9+1/10 i nie będzie człapał to Szwedzi zrobią lepszy wynik niż w Oberhofie gdzie byli na 7 miejscu ale zamiast Ferrego jechał Armgren. Czesi ze Slesingrem, Moravcem i Sokupem, ale z dużą dziurą Krupcikiem. Do tego na strzelnicy o wiele mniej pewni, W oberhofie Szwedzi 7 miejsce, Czesi 8 miejsce, jednak powrót Ferrego to in plus dla Szwedów.
Swietne typy wg mnie...
1. Ukraincy w sztafecie wydaja sie mocni... W Hochfilzen slaby wystep i 12 pudel przy wolnym biegu. W Oberhofer juz blisko podium i mimo 13 pudel konczyli na 4 miejscu... Strzelanie srednio wynosi 80.6% wiec jest dobrze, przy prawie 75 % włochów... Dodatkowo wlosi biegna wolniej...
Reasumujac wszystko wyglada bardzo dobrze i Ukraina moze powalczyc o czolowa 6 przy bardzo dobrym wystepie... Wlosi miejsce okolo 10 bedzie dla nich odzwierciedleniem ich mozliwosci.
2. Pisalem ostatnio o Arndzie, ze jest w slabej dyspozycji i licze dzis na jego dobry wystep, wtedy Niemcy powalcza o jak najwyzsze miejsce na podium... Peiffer widac ma forme biegowa, ale na strzelnicy to sam lepiej poradzilbym sobie od niego ( 5 pudel w 3 strzelaniu na dochodzenie) ??? Schemp i LEsser to podobny poziom... Powrot Birnbachera, bezsprzecznie lidera druzyny powinien im dodac morali...
Austriacy w takiej formie to beda mieli problemy by zlapac sie do top 10... Zespol z ogromnym potencjalem, ale ostatnie wyniki sa wymowne... Dodatkowo zawsze to jakis HC, ze zawody rozgrywane sa za zachodnia granica...
3. Szwedzi vs Czesi...
8 SWEDEN SWE

8-1 BERGMAN Carl Johan

8-2 FERRY Björn

8-3 ERIKSSON Christoffer

8-4 LINDSTRÖM Fredrik
I tutaj duzo zalezy od zawodnika na 3 pozycji... JEst najslabszy zdecydowanie... JEgo zadanie to stracic jak najmniej do konkurentow... 3 zmiany sa najslabsze, ze wszystkich wiec bedzie miec szanse na wyrownana rywalizacje... Na strzelnicy troche piach 77.7 %... Warto jednak nadmienic, ze starty konczy najczesciej w Top 50...
Jego rywalem jest Krupcik... Na strzelnicy 73.8% i gorszy bieg... za to troche szybciej strzela od rywala na 3 zmianie... Czech nie zdobyl w tym sezonie jeszcze punktow do klasyfikacji... Przewaznie zajmuje miejsca okolo 60, choc zamykal te 2 razy miejsca pod koniec dziewiatej &quot;10&quot;...
Pozostali panowie w skladzie Szwecji to uznani zawodnicy... Martwi brak optymalnej formy &quot;Lysego&quot;, ktory spisuje sie srednio. Ferry tez ostatnio nie startowal, a Frederick rowna bardzo dobra forma.
U czechow
6 CZECH REPUBLIC CZE

6-1 SLESINGR Michal

6-2 MORAVEC Ondrej

6-3 KRUPCIK Tomaas

6-4 SOUKUP Jaroslav
Moravec prezentuje bardzo dobra forme... Slesingr z lidera druzyny w poprzednim sezonie ustepuje miejsca ww zawodnikowi... Solidny zawodnik i moze byc grozny... Soukup w tym sezonie wyraznie bez formy i jest to jego najgorszy sezon... Na strzelnicy nie bylo kolorowo, ale obecna dyspozycja 73.3% to mozliwosc ew pobiegniecia karnej rundy...

Reasumujac... typy bardzo dobre wg mnie podal dawid.400
Od siebie dodam, ze francuzi moga byc niezwykle grozni... Martin juz powinien byc w pelni sil... Simon widac, ze zaczyna lapac forme... Strzelecko rewelacja, natomiast biegowo z kazdym wystepem powinien byc coraz lepszy... do tego Boef najlepszy sezon w karierze i miejsce w TOP 10 oraz Beatrix....
Ruscy ostatnie starty to cos fenomenalnego... Brak Malyshko moze wydawac sie oslabieniem, jednak kadra jest na tyle rowna, ze moze to nie byc odczuwalne... Rowniez Ustyugow jest w lepszej dyspozycji od pozostalych... Gdyby ich wymienic za Volova i Makoveeva to byliby murowanym faworytem do wygrania pewnie za okolo1.8...
Szwajcaria-USA typ 1 @1.8 toto ⛔ dochodzili i dochodzili, a pozniej juz aby tylko ukonczyc... szkoda
W obecnej dyspozycji szwajcarzy prezentuja sie znacznie lepiej od amerykanow. Hakinen za Burke w obecnej dyspozycji to spory HC, ktorzy Szwajcarzy musza wykorzystac...

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Niemcy - Francja 1 @ 1.90 Milenium
Co myslicie? ogolnie malo znam sie na biathlonie tyle ze od czasu do czasu ogladam. Sztafeta Niemiecka jak zawsze solida. Francuzi silni ale ostatnio slabe wystepy. Fourcade narzeka na bark i w Oberhofie bardzo slaby wystep. Moglby jakis znawca sie wypowiedziec?

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Ukraina - Włochy 1 1,42 ✅
Czechy - Szwecja 2 1,42 ✅

Kurs 2,02 Tobet✅ dziękuje:razz:

Ukraina w bardzo mocny składzie i wyrównanym praktycznie nie ma takiego słabszego z tej czwórki. Na strzelnicy solidni w biegu również. Włosi dzisiaj w eksperymentalnym składzie.3 i 4 zmiana znacznie słabsze od Ukraińców. Hofer to nie ten sam zawodnik co w tamtym sezonie.

Szwedzi dzisiaj w bardzo mocnym składzie 3 liderów, filarów i do tego ten Eriksson kurcze jak się boje Jego występu...Czesi również z 3 solidnymi zawodnikami i do tego Krupcik który chyba jest słabszy od Szweda. Na strzelnicy jest przewaga Trzech Koron więc mam nadzieję że tu sprawa zostanie załatwiona.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Puchar Świata Ruhpolding - 4x7.5 km Sztafeta Męska Zwycięzca: Rosja @ 3.20 Betsson
Betsson to chyba jedyny bukmacher, który nie upatruje w sztafecie rosyjskiej faworytów do zwycięstwa w biegu sztafetowym. Jak pokazały zawody w Oberhofie Rosjanie są w doskonałej formie. Szczególnie zaimponował Małyszko, które nie tylko fantastycznie strzelał, ale również bardzo szybko biegał. Co prawda dzisiaj zabraknie go w składzie reprezentacji Rosji, ale i tak drużyna w składzie Wołkow, Małofiejew, Garaniczew i Szipulin prezentuje sie najbardziej solidnie z pozostałych sztafet, gdzie tak naprawdę w każdej z nich można dopatrzeć się słabych punktów:
u Norwegów wystartuje Tarjei Boe, którego forma póki co jest dużym znakiem zapytania
u Francuzów Martin Fourcade po kontuzji daleki jest od formy z początku sezonu
Niemcy w Oberhofie zarówno w sprincie, jak i biegu pościgowym nie byli w stanie wprowadzić swojego zawodnika do top 10
Kadry Austrii i Szwecji choć personalnie wyglądają na mocne, top jednak ich topowi zawodnicy wciąż szukają optymalnej formy.
Dlatego też inwestycja na Rosjan wydaje się najlepszym wyborem, w szczególności po tak dobrym kursie.

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Troche wczesniej juz pograłem.....
Rosja - Niemcy typ 1 kurs 1.78 marathon

Tutaj nie widze innego rozwiazania .Wysoki kurs moim zdaniem bo Niemcy u siebie .Maja wyrównany skłąd .Bimbacher wraca , podpora napewno .Peiffer bardzo loteryjny zawodnik . Musze przyznac że Lesser ostatnio w miare niezle .Najsłabiej wypadał Schemp z tego całego towarzystwa . Rosjanie w Obehofie to niesamowity popis .Gdyby jeszcze biegł Malyshko to grał bym 10/10 .Ale kurs pewnie był by niższy . Garanichev bardzo dobrze. Dwa razy 2 miejsce . Ustugov też bardzo dobrze, w okolicach 5miejsca i forma zwyżkuje . Volkov też bardzo dobre .Shipulin troche gorzej , ale pytanie czy mozna nazwać 11 i 13 miejsce słabszym w porównaniu do Niemców gdzie przed tygodniem najlepszy z nich zajoł 12 lokate . Jesli ktos miał by sie doczepic ze mocniej porównałem Oberhof racja... Jednak w tym sezonie Ruscy naprawde mocni .Niemcy wyskoki i to z miernymi efektami . Jesli to nie wejdzie obiecuje że juz nie bede typował sztafet...

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Dubel ode mnie z fortuny:

Niemcy - Austria 1 za 1,40
Szwecja - Włochy 1 za 1,30
Ako: 1,82

Niemcy u siebie na kultowej trasie nie mogą dać d.... Miejce na pudle miło widziane, a Arndt nie powinien aż tak spierdzielić jak to ostatnio ma w zwyczaju. Austriacy kompletnie bez błysku - jakieś pojedyńcze wyskoki, ale drużyny nie stwierdzono.
Szwedzi na 3 zmianach biją Włochów na łeb. Nawet jak Ericson spierniczy, to ile ?? minutę ?? reszta nadrobi.

Wchodzę w tego dubla i życzę wszystkim powodzenia.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Jutro sprint, kolejna szansa... Numerek startowy dość odległy bo 83, zapowiadane są spore opady śniegu w związku z czym trudno było zdecydować się na grupę...
Z biegu sztafetowego jestem zadowolona choć oczywiście rezultat końcowy pozostawia wiele do życzenia...Ale najważniejsze by na MŚ wszystko się udało jak trzeba ????
z fb Weroniki
Kurczę, już postawiłem na Domraczewą po 3.75, no nic stało się. Raczej jak coś grać, to h2h i to zawodniczek, które są blisko siebie. ⛔ blisko, coraz bliżej
Krótko: Najwyższy czas by Białorusinka przypominała sobie zeszły sezon. Po odejściu Neuner miała brylować. Jeśli marzy jej się jeszcze PŚ, to ostatni dzwonek by zacząć wygrywać. Buki, jak i większość kibiców są pod wielkim wrażeniem Miriam, ale nad Daszą to ile ona zarabia w biegu średnio? 5-10 sekund? A w sztafecie Dasza w końcu się wstrzeliła na 0, chyba poczyniła jakieś korekty z Siebertem i forma im bliżej MŚ powinna iść do góry.
Ciekawi mnie też, czy Czeszki będą tak rewelacyjne, jak w sztafecie. W każdym razie &quot;Gabi&quot; z Kaisą po 2.10 wygląda przyzwoicie w tobecie. ⛔
:!: Dasza - Gregorin 1 1.70 tobet co poeta miał na myśli? Teja dobra w strzelaniu, ale biegowo z rzadka się mieści w 10. anulowano ????
Solemdal - Flatland 2 2.15 tobet w unibecie siurbet ;] siur na plus, ale jednak liczyłem w tej parze na piękną
Młoda mamuśka genialnie strzela po powrocie, biegowo w sztafecie też spisała się bardzo dobrze, bo biegła na cięższej zmianie, a i tak 2 sekundy w biegu lepiej od Synnoeve
I uważać trzeba na Żabę Boilley, w sztafecie 2 i 3 koło szybciej od Miriam przebiegła

Otrzymane punkty reputacji: +12
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dasza - Gregorin 1 1.70 Tobet co poeta miał na myśli? Teja dobra w strzelaniu, ale biegowo z rzadka się mieści w 10
No i typ anulowany, nie wiem na jakiej podstawie. Tobet po raz kolejny pokazuje pokazuje dno na którym się znajduje. Niestety z oszustami współpracować nie można...

ted 12,8K

ted

Forum VIP
No i typ anulowany, nie wiem na jakiej podstawie. Tobet po raz kolejny pokazuje pokazuje dno na którym się znajduje. Niestety z oszustami współpracować nie można...
jeśli to prawda to niezły cyrk...
tobet zazwyczaj miał ciężkie pary na zimowe dzięki &#39;dobrym analitykom&#39; albo po to by odstraszyć graczy od tej dyscypliny u nich ???? , jednak takie praktyki jak ta wyżej nie świadczą dobrze o nich, bo żadnej pomyłki tam nie widze

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dokładnie, może kurs leciutko przesadzony. Ale skoro mają być opady śniegu to z drugiej strony Teja powinna być faworytką w tej parze. Bo na 7,5 km ile Daria odrobi? 1 rundę? może tak ale nic więcej, ale jak zaliczy serię 3 pudeł na strzelnicy a może takie cuda wyprawiać, to typ by nie wszedł.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Błąd jak błąd, kurs źle wystawiony, ale czasami można spotkać takie kwiatki. Na Daszę w parze z Kaisą jest 1.40, to z Gregorin koło 1.25 powinno być. Mogli ściągnąć/zmienić kurs, a nie anulować. 2 rundy myślę że na luzaku Białorusinka by odrobiła. Bywa
w unibecie: Gwizdoń-Gregorin po 1.65 , więc macie porównanie jaki to był fajny kurs ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tora Berger - Kaisa Makarainen 1 @ 1,518 Pinnacle⛔
W obliczu oszustwa Tobetu, gram inny typ a mianowicie uderzam w Torcię. Dlaczego? Biegowo obie zawodniczki na równym poziomie, chociaż może minimalnie lepsza jest Tora. Ale na strzelnicy jest za to przepaść Torcia 90 %, Kasia 71%. Przepaść, do tego pogoda nie będzie najciekawsza więc też przewaga dla Tory. Norweżka strzela jak z automatu czyli najszybciej z całej stawki biathlonistek, na szczęście nie pudłuję tak jak Las Berger i szybkość przekłada na skuteczność. Rach ciach ciach i 5 strącone. Dla mnie supa bet na jutro.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Olga Zaitseva - Andrea Henkel 1 1,68 Tobet ⛔

Rosjanka w ostatnim czasie powróciła do formy z przed roku. Na strzelnicy bardzo szybka i mega skuteczna do tego biegowo również nie wiele ustepuje najlepszym. Andrea na strzelnicy też solidna jednak miewa wpadki w decydujących momentach pudłuje.Biegowo w porównaniu do Olgi jest słabsza.Myślę,że na dzisiejszej trasie Zaitseva jest w stanie nadrobić ok 20-25s. więc 1 karną rundę.

Miriam Gössner - Tora Berger 2 2,00 Tobet ⛔

Tutaj trochę chyba przeceniają możliwości Miriam. Bardzo sympatyczna młoda Niemka bardzo szybko biega jednak na strzelnicy jest niestabilna. 72% skuteczności pokazuje Jej słabość. Ok w sztafecie spisała się dobrze tylko raz dobierała w pozycji stojącej ale to dzisiaj wcale nie musi mieć przełożenia.Biegowo Gössner nad Berger jest w stanie nadrobić kilka sekund ale nie za wiele więc biegowo bardzo podobnie obie a jesli Niemka zaliczy karną rundę nie jest w stanie na trasie dogonić Tory. Teraz coś o Norweżce 89% na strzelnicy mówi wszystko,strzela bardzo szybko i bardzo celnie.Biegowo również jedna z szybszych zawodniczek dlatego taki kurs to grzech nie zagrać. Jedyny minus to odległy numer Tory ale mam nadzieję że nie będzie to miało wpływu na rywalizację.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Gabriela Soukalova - Kaisa Mäkäräinen 1 2,10 Tobet ⛔

Czeszka kontra Finka. Gabi;) ma bardzo dobrą skuteczność na strzelnicy 88% do tego szybko strzela i biega też bardzo dobrze.Finka biegowo tak samo jak Czeszka jednak na strzelnicy jest bardzo duża różnica 71% skuteczności tylko Kasi. Pozycja leżącą jeszcze jak cię mogę ale w stójce pudłuje już systematycznie. Kurs zawyżony dlatego postanowiłem z Niego skorzystać.

NIE ROZUMIEM KOBIET

H 10

hutnik14

Użytkownik
Gabriela Soukalova - Kaisa Mäkäräinen 1 2,10 Tobet
Czeszka kontra Finka. Gabi;) ma bardzo dobrą skuteczność na strzelnicy 88% do tego szybko strzela i biega też bardzo dobrze.Finka biegowo tak samo jak Czeszka jednak na strzelnicy jest bardzo duża różnica 71% skuteczności tylko Kasi. Pozycja leżącą jeszcze jak cię mogę ale w stójce pudłuje już systematycznie. Kurs zawyżony dlatego postanowiłem z Niego skorzystać.
No myślałem, że tylko ja widzę taki kurs. Również polecam ten typ. Kursy według mnie powinny być wystawione po równo. Jedyny mały minus tego typu to fakt, że Kaisa będzie startować kilka minut wcześniej od Czeszki.

tobet.com 55

tobet.com

Użytkownik
Błąd przy wystawianiu zamiast Tory Berger pojawiła się sąsiadująca z nią na liście Teja Gregorin. Zakład został zwrócony niedługo po wystawieniu na 20h przed zawodami. Użytkownicy zostali poinformowani mailem o pomyłce. Wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem.

T 13

txc

Użytkownik
Oczywiscie, jak zawsze, wszystko w zgodzie z regulaminem. Przekrętów i problemów masa, ale wszystko w zgodzie z regulaminem...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom