Ja miałem taką przygodę z BetGun:
Wpłaciłem do nich przez MB pieniądze żeby postawić zakład. Jednak po wpłacie zobaczyłem u innego bukmachera konkurencyjny kurs na to zdarzenie i nie postawiłem tego w Betgunie tylko tam gdzie kurs był wyższy.
Zapytałem kolesia na czacie czy mogę od razu wypłacać czy muszę obrócić. Odpowiedział mi, że przed wypłatą muszę postawić za nie
mniej niż 65% depozytu żeby nie była mi naliczona prowizja. Dobra, okej. Postawiłem równo za 65% depozytu za zakład. Zakład okazał się wygrany. Zlecam wypłatę na MB. Następnego dnia patrzę a na MB przyszła wypłata od nich
pomniejszona o prowizję ok 16zł A w tytule transakcji napisali "2.8.2 punkt regulaminu".
2.8.1
W przypadku chęci dokonania wypłaty po wcześniejszej wpłacie, a braku dokonania zakładów lub dokonaniu zakładów za znikomą część wpłaconych środków (mniej niż 65% kwoty), lub dokonania zakładów przeciwstawnych procedura stanowi:
a. w przypadku kart płatniczych/kredytowych: wypłata może nastąpić po min 10 dniach od dokonania wpłaty, klient zobowiązany jest dodatkowo dostarczyć skan dowodu tożsamości oraz oświadczenie dot. postępowania z bezcelową wpłatą do systemu betgun.com.
b. w przypadku wpłaty z MB: wypłata może nastąpić po 5 dniach od dokonania wpłaty
c. w przypadku przelewu: wypłata może nastąpić po 1 dniu od dokonania wpłaty
2.8.2
Od każdej transakcji wypłaty wycofania środków określonej w pkt. 2.8.1 z konta w betgun.com będzie pobierana opłata manipulacyjna w wysokości 10% wypłacanej kwoty nie mniej niż: 16 PLN/4 EUR/6 USD
No to poczytałem regulamin i jasno jest napisane, że prowizja jest naliczana jeżeli postawi się za kwotę mniejszą niż 65% depozytu. Postawiłem równo 65% depozytu więc śmiem twierdzić, że mnie oszukano i bezpodstawnie naliczono mi tą prowizję. 16zł w sumie dla mnie mała strata, ale dla mnie się liczy fakt, że nie mieli żadnej podstawy do jej naliczenia.
Napisałem maila do nich z żądaniem zwrotu zabranej mi prowizji. Na to oni odpowiedzieli:
Prosze wplacac taka kwote za jaka chce Pan zagrac, lub grac za wiecej niz
65% wplaconej kwoty.
I po tej odpowiedzi nasuwa się wniosek, że firma Betgun ma niewykwalifikowanych pracowników o czym świadczy brak umiejętności interpretacji przepisów regulaminu, który powinni znać na pamięć oraz rozumieć go. Na następnego maila odpowiedzi nie otrzymałem.
Osobiście nigdy już nie skorzystam z usług firmy Betgun, innym też odradzam.