oNie za bardzo zagłębiałem się w ten system, tak tylko przeglądałem ten temat i spojrzawszy na twoje skany wygranych i ten post
Jak stawkujesz?
Jeżeli to single na płaską stawkę to przy jednym przegranym meczu nie wyjdziesz na
A jak wyjdziesz to krucho.
w głowie od razu zaświeciła mi się lampka.
Średni kurs z tych 2 skanów to 1.162. Jeżeli więc przydarzy ci się pudło, to musisz trafić wtedy 7 typów, by statystycznie wyjść na plus - 13,4% płaskiej stawki, którą stawiasz.
Z drugiej strony gdyby stworzyć z tego jeden kupon, wtedy ako wyniosłoby 2.86.
Skoro i tak musisz trafić te 7 singli, żeby wyjść na plus w wypadku wpadki, to nie lepiej puścić je w ako? Powiesz zgoda, ale pudłując 1 i trafiając 7 singli minus jest niewielki. Tak ale, 113j zysku (w przypadku trafionych 7 singli), 186j (w trafionym ako) zysku to chyba jednak jest różnica? Poza tym ryzykujesz o wiele mniej mamony niż na każdego singla w sumie.
Wiem, że nie do końca napisałem to zrozumiale, ale jakoś nie potrafię zamienić swoich myśli w tej chwili na wyrazy. Przemyśl to.
EDIT: Generalnie matematyka mówi, że jeżeli typy nie będą wchodziły to zbankrutujesz grając singlami czy też w ako, tyle że w róznej długości czasu. A jeżeli będą wchodzić to będziesz na plusie, tylko o wiele wyższym w zaproponowanym prze zemnie wariancie.