Polska vs. Estonia
Pierwszy z dwóch kroków kadry, by zagrać na EURO. Pierwszy wydaje się łatwy, lecz drugi będzie o wiele trudniejszy i tam według mnie nie będziemy faworytem. Mecz z Estonią powinien być formalnością, biorąc pod uwagę to co grali goście w eliminacjach. Niestety my zagraliśmy słabo i ewidentnie niektórzy zawodnicy nie dojechali z formą, ale głównie była to zasługa słabych głów, co jest wiadomo sprawą kluczową w zawodowym sporcie. Jako wielcy faworyci już zawodziliśmy i to całkiem niedawno, więc nie zdziwią mnie męki i walenie głową w mur. Od jesieni ubiegłego roku jednak minęło trochę czasu i niektórzy gracze są w lepszej formie tacy jak Lewandowski czy Kiwior. W środku zagra Zieliński, który ma problemy w klubie, ale na tle Estończyków powinien wyglądać i tak bardzo dobrze.
Estonia ostatni mecz o coś wygrała we wrześniu 2022 roku, więc to już mówi wiele, a w jej składzie dalej mamy Vassiljeva oraz Kallaste, którzy najlepszy czas mają dawno za sobą i w pewnym momencie byli za słabi nawet na ekstraklasę. Nie wyobrażam sobie scenariusza, że z takim zespołem nie będziemy dominować praktycznie przez cały mecz, a co za tym idzie padnie sporo celnych strzałów, a po niektórych z nich piłka wyjdzie na rzut rożny. Liczę na pewne zwycięstwo, choć nie wiemy co tkwi w głowach naszych kadrowiczów i podchodzę do tego meczu z dystansem, gotowy także na męczarnie. Szybki gol raczej doda naszym pewności i stworzy więcej miejsca na boisku, bo raczej Estończycy będą murować bramkę.
Nasz skład: Szczęsny, Kiwior, Bednarek, Dawidowicz, Frankowski, Zieliński, Slisz, Piotrowski, Zalewski, Świderki, Lewandowski.
Polska -1,5 (ha) @1,66 (
betclic)
Polska powyżej 5,5 celnych strzałów @1,48 (
forBET)
Polska powyżej 5,5 rzutów rożnych @1,6 (
forBET)
Polska powyżej 1 rzutów rożnych w każdej połowie @1,45 (
forBET)
Opcja ryzykowna:
powyżej 2 goli i powyżej 8 rzutów rożnych @3,0 (
forBET)
Moje typy/analizy z innych dyscyplin znajdziesz także TUTAJ!