Dobra moze ja cos napisze tutaj, podalem zaklad w swoim temacie ale nie podalem argumentu czym sie kieruje przy wyborze stawianiu na awans Wali ale....
Nie bede pisal tego co wiekszosc tu napisala lub slyszlem gdzies indziej, oraz tego co wiemy, no bo wiemy o statystykach, wiemy kto jak gra, o formie wiemy o h2h jak kolega tutaj powyzej napisal, wiemy kto gra usiebie i tak dalej... to wiemy
. Na wstepie mozna zaznaczyc ze te druzyny sa blisko siebie, oby dwie graja slabo w obronie, sa blisko w rankingu ale widze tu taka
analogie....
SZWECJA
Pamietam jak mielismy baraz ze
Szwecja i juz w tedy nie bylismy nie znacznym faworytem, a w mediach i nie tylko tam brano pod uwage jak
Szwecja w ostatnich latach nas ogrywala a
ostatni mecz wygralismy cos kolo 74r ? - Nawet ograli nas w 99r gdzie
Szwedzi mieli pewny awans a MY ludzilismy sie wtedy ze Szwecja nam odpusci , nawet wtedy nam nie odpuscila. Do czego zmierzam ja wtedy stawialem na awans Polski
bo wiedzialem a moze inaczej, myslalem ze
Szwecja nie bedzie ciagle z nami wygrywac i tez wskazywane bylo ze oni maja passe
ciaglych awansow do wielkich turnieji.
I co sie stalo? Szwcja ktora juz byla z opadajaca forma(bo to nie byla
szwecja z lat 00-15) ktora "kopala" Polusow, odplynela mimo ze
h2h mieli siwtny a ostatni mecz polacy wygrali w 74r
Patrz,
Analogiczna sytuacja z WALIA jest teraz i
Walia to zadna potega, to my grajac ze
Szwecja tez nie bylismy zadna potega, a nasza forma od 2016r pikuje w dol na chwile obecna, jak smieszna Moldawia na nas punkty robi, to tylko jest potwierdzeniem.
MEKSYK
Nastepna Analogia,
Meksyk ktory wylosowalismy w grupie MS, to tez bylo lamentowanie ze trudna grupa, ze nie bedzie latwo z niej wyjsc
ja wtedy pamietam ze przewidywalem ze POLUSY jakims psim szwindlem przejda dalej, bo wyzeszlem zalozenia ze
MEKSYK nie bedzie z MS na MS ciagle awansowal z grupy i w koncu gdzies sie podtkna , i rzeczywiscie ich pasa sie skonczyla , mimo ze Polacy zagrali takie dno to zawazyla jedna bramka, bo rowniez
Argentyna mogla nam spokojnie wpakowac nastepna bramke jak i
Meksyk ktory zepchnal Arabie do obrony rowniez mogl strzelic.
I co sie stalo? Meksyk ktory ciagle albo inaczej mial passe awansow
w koncu znalazl sie bez awansu mimo tego ze oni lepiej grali i z Arabia, i z
Argentyna dobry mecz a mianowicie 1 polowa i z nami.
WALIA
Co teraz?
Teraz to my jestesmy
taka Szwecja(Meksykiem?)
Polacy ostatnio leja Walie h2h, beznadziejne dla Walijczykow 1z 0r 7p , nie wiem czy dobrze podalem ale
Walia napewno nie wygrala z nami od 70 ktoregos roku, a nawet lepiej spuscilismy ich poniekad z Ligi Narodow i teraz cos tak sadze ze karta sie obrocila , my ich lalismy ostatnio oni wygrali jakis mecz w eliminacjach z 50 lat temu ale
NAJWAZNIEJSZY MECZ to bedzie wlasnie ten DZISIAJ z tych wszytskich o awans, mysle ze to sie gdzies zemsci i mimo ze to my ich ostatnio lalismy
to wiecznie to trwac nie bedzie i badz co badz
WALIA nas ogra , czy to w meczu czy po dogrywce ale taka widze Analogie , mowie tutaj o wansie bo bardziej ta analogia tyczy sie awansu.
Walia vs Polska
Nie mozna patrzec/spogladac krotko wzrocznie , bo jakby ktos obudzil sie wlasnie teraz i sprawdzil ostatnie wyniki h2h to rzeczywiscie na tej podstawie to my lepiej z nimi gramy, to my mamy lepszy sklad patrzac na papier gdzie graja nasi pilkarze, to my wyszlismy z grupy na MS, lub mamy doswiadczony sklad,
i jezeli oni nie wygrali przez prawie 50 lat to teraz tez nie wygraja ale to bybylo za latwe a masy tak stawiaja jak widza ze ktos wygral z kims 5 razy to wygra 6 , jak wygral 20 raz to wygra 21, a tak to nie dziala bo nikt wiecznie nie wygrywa i nie przegrywa.
Tutaj nalezy dodac ze Polacy nic nie graja , na wyjezdzie sa slabi, ogrywa ich jakas Moldawia czy Albania, najslabsza grupa lub jedna z dwoch. co za przeciwnicy tam byli i teraz znow
" Nowe Otwarcie" nie robmy smiechu. Zwrocicie tez uwage
ze jak na ta kopanine dawno nie przegralismy meczu, bo od 5 nie doznalismy smaku porazki a PROBIERZ jeszcze tez nie przegral odziwo co w koncu moze sie stac. Malo tego tez che mi sie smiac bo tam bedzie sedziowal
Daniele Orsato i on nie wiem sedziowal 5 meczy, 6 ? dla polakow ale co ciekawe
nie przegralismy jeszcze za czasu kiedy on sedziowal to tez tak mi nie pasuje, nie wiem moze ja mam inna filozofie patrzenia na swiat ze nic wiecznie nie trwa w nie skonczonosc a drzewa nie rosna do nieba lub ksiezyca.
Jeszcze ten
Szpakowski, na co on wraca? , sedziowal na zakonczenie swojej komentatorskiej kariery fajny mecz ARG-FRA ale widze ze ciagnie wilka do lasu i jakos czuje ze on nam szczescia nie przyniesie.
Tak jak
TommyTSW napisal ale wlasnie znaczna wiekszosc patrzy na jakies
serie a to jest znikome
tak patrzy "ulica" ktos kto ma
nie konwencjonalny sposob analizy patrzy glebiej, bo z psychologicznego punktu wiedzenia jak ktos przegrywa caly czas , czesto w ostatnim czasie, to on o tym wie, wiec jest
DETERMINACJA aby miec te swoje 5 minut
jest wieksza po stronie przegrywajacego w ostatnim czasie, bo wygrany jak wygrywa pod chodzi zazwyczaj lekcewazajaco lub tak na luzie, jak wygralismy tyle razy to tez wygramy, tak jak Pan
Podolinski powiedzial
ON woli grac z WALIA bo Walia nam lezy. Podejrzewam ze Szwedzi tez woleli grac z
Polska w barazach do MS niz z
Rosja, bo tez im lezelismy. My mamy swoje atuty jak kolega pisze powyzej ale Atuty i pomysly na gre to jedno a drugie trzeba je umiec je zrealizowac na boisku , mielismy latwa grupe i atuty po swojej stronie a jak je realizowali na boisku kazdy widzial.
Scenariusz
Ja widze ten mecz podobnie jak kolega
neutralny , tez myslalem ze moze bedzie sporo bramek , twardy mecz , faule , kartki, ale mysle ze bede sie tutaj bardziej spodziewal
wyniku 0:0 dlaczego
dlatego ze obie druzyny
wiedza ze maja slaba obrone i beda sie tam pilnowac, ten mecz moze byc taki bardziej
asekuracyjny z jednej i zdrugiej strony, jedni i drudzy beda
czekac na jakies bledy,
, moze byc taka kopanina, nastepny argument to chyba nigdy
nie mielismy remisu miedzy tymi druzynami to raz a dwa , rowniez w barazach
nie bylo remisu, wiec kto wie czy tutaj on nie padnie....
jezeli tak co dalej....
Mysle ze fakt ze w dogrywce lub karnych moze sie wszystko zdarzyc ale ja tutaj stawiam na awans i widze tu taki czynnik jak
ANALOGIE do Szwecji(
Meksyk), my jestesmy wlasnie taka
Szwecja
ktora w tych eliminacjach pokonala tylko Estonie razy dwa i Azejberdzan raz i do widzenia. I tak samo my u nas juz w tej Paszczy zeby sie ruszaja i nie ktore zaczynaja wypadac a po braku awansu
co jest mozliwe jeszcze paru zakonczy kariere reprezentacyjna bo juz sa pomruki ze w razie braku awansu to nie ktorzy zawiesza buty na kolek.
Tak to widze , moze nie stawial bym na Awans Walii jak bysmy grali u siebie,(moze bym zaryzykoawal nie wiem) ale
owszem ja moge sie mylic ale wszystko tutaj lub wiekszosc
dobrze pasuje do mojej tezy/Analogi, owszem ktos napisze ze
Walia nie przegrala u siebie od 22 meczy i w koncu moze przegra, bo gdzies te druzyny sa blisko siebie, owszem tak moze byc. ale patrzac na Analize techniczna to na niej pozim cenowy jest w tedy mocny jak przecina sie kilka punktow w tym samym miejscu i co ma do tego Analiza Techniczna a ma to do tego ze w tym pojedynku jest wiecej punktow zaczepnych po stronie Walii i nawet jezeli ta
Walia moze miec ciut mniej atutow po swojej stronie, a
Polska jest taka druzyna ze potrafi sama strzelic sobie w leb jak bylo to na MS i eliminacjach do ME i co dziwne w ciaz sa zywi ale wszystko do czasu.
To tylko moja opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac , owszem tez chcialbym aby awansowali i czy awansuja czy nie ja i tak sie na tym nie wzbogace tak jak wy ale z drugiej strony
czy chcecie ich gre ogladac na ME? Francja , Holandia nawet sprawdzilem ostatnio statystyki w meczu z Austria w eliminacjach w 2019 jakos tak, to oni w dwu meczu nas prawie zjedli , mimo to to my zrobilismy na nich punkty a teraz z ta gra? co oni soba reprezentuja, malo w
qrwu bylo na nich
i jeszcze te poza boiskowe rozgrywki po MS , zmienianie trenerow, nie wyjscie do kibicow po powrocie, bardziej mi chodzi o dzieciaki nie o nas... i jeszcze ten PZPN z
kulesza ktory qrwa nigdy i nic nie wiedza, nie wiedzieli o premiach , gdzie jawnie bylo to na YT na spotkaniu z premierem . Dobra szkoda sobie szczepic nerwow i klawiatury na nich, zobaczymy co oni dzisiaj wyczaruja, moze
robercik odpali w koncu i strzeli trzy bramki i awansuje, ale ja nie zyje oczekiwaniami i marzeniami, stawiam na to co widze teraz a tak to widze, wlasnie teraz, pozdro.
Awans; Walia @ 1,87 fortuna
Zabawowo dokladny wynik 0:0 po zatym kursy chyba wczesniej byly po 9 ? chyba ze sie myle - zagralem za 10f ale tyle o ile za amortyzowalo upadek