"Informujemy, że klienci mBanku – korzystający z podstawowej karty płatniczej, nie posiadający pakietu Bezpłatnych bankomatów – mogą wypłacać bezprowizyjnie gotówkę w sieci ponad 5 tys. bankomatów z logo: Euronet, Cash4You, eCard oraz Banku Zachodniego WBK."
Zresztą ile razy w miesiącu wypłacacie pieniądze z bankomatu? I na co je wydajecie?
Pytam serio, bo ja szczerze mówiąc nie mam potrzeby wypłacania pieniędzy więc trochę nie rozumiem tej opcji.
Reasumując, mBank to od podstaw "bank internetowy". Dla ludzi takich jak ja, którzy chcą odpalić przeglądarkę i z jej poziomu zarządzać budżetami i zakupami, przesyłać pieniądze pomiędzy kontami i portfelami, mBank jest najlepszym rozwiązaniem. Wszystko mam rozrysowane jak makler, w zasięgu kliknięć myszką. mTransferem mogę zapłacić natychmiastowo za większość zakupów, a jak nie to, to pozostaje jeszcze płacenie kartą czy też zwykły przelew, który również wysyłam nie wstając z krzesła. Wypłacać z bankomatu zdarza mi się raz na jakiś czas i tylko raz płaciłem od tego prowizję (w Hiszpanii).
Jeśli jednak nie takie są twoje priorytety, to może rzeczywiście warto poszukać czegoś nowego. Aczkolwiek może być jeszcze tak, że po deklaracji usunięcia konta dostaniesz indywidualną umowę i wtedy nie będziesz płacił ani grosza za kartę, a twój problem automatycznie się rozwiążę.
Więc masz dwie opcje. Albo zmienić swoje przyzwyczajenia i sposób zarządzania majątkiem albo zmienić bank na bardziej dopasowany do twoich potrzeb. Czy takim bankiem będzie AliorSync? Tego nie wiem. Wiem jednak, że skoro szukasz tylko bezpłatności to możesz się nie skupiać na jakichś pierdołach w stylu oprocentowanie. Po prostu szukaj braku opłat.
Przepraszam za ograniczoną składność wypowiedzi. Jestem w stanie upojenia ????
EDYCJA
Warto też pamiętać, że AliorSync jest na etapie zgarniania klientów. Trzeba więc uważać na ile lat podpisze się cyrograf, bo ten brak opłat się kiedyś skończy, pewnie w 2014roku zrobią zmianę i myślę, że dobrze jest zajrzeć do zwykłego Aliora żeby zobaczyć, w którym kierunku to może pójść.