Anastasia Pavlyuchenkova -
Svetlana Kuznetsova 1,74 3/10 Pinn
Fatalny mecz Kuznetsovej. Granie piłek bez głębi musiało się tak skończyć.
To chyba jeszcze nie czas dla Anastasii. Svieta zje ją w tym meczu doświadczeniem. Obie toczyły ostatnio ciężkoe boje, ale o kondycje starszej z Rosjanek można być spokojnym, w przeciwieństwie do Anastasii, która dźwiga swój krzyż za ciężki i to może okazać się kluczem. Svieta wie, jak wygrywać z rodaczką i nie sugerowałbym się zwycięstwem w turnieju w Sydney, gdzie starty poprzedzające Szlema są specyficzne. Doświadczenie, kondycja i jakby nie patrzeć solidniejsza gra, przemawia za rakietą numer 10. Svitolina sobie tylko znanym sposobem, nie znalazła się w kolejnej rundzie.
Venus Williams (-3.5) - Mona Barthel 1.847 4/10 Pinn
Venus gra tutaj bardzo dobrze. Nie spodziewałem się jej tutaj tak wysoko, ale gra starszej z sióstr może się podobać. Mona zrobiła tutaj świetny wynik. 6 meczów w Australii musi jednak dać o sobie znać. Teraz napotyka na swojej drodze zawodniczkę, która potrafi wprowadzić piłkę do gry i potrafi zrobić z tego przewagę. Agresywna i pewna gra Venus, mocno zawęzi możliwość lokowania w korcie soczystych uderzeń na zasadzie hit or miss. Tutaj ze względu na kątowość i ostrość zagrań, zdecydowanie częściej będzie miss.
Sorana Cirstea - Garbine Muguruza 4,64 2/10 Pinn
Sorana Cirstea(+5.5) - Garbine Muguruza 1,806 4/10 Pinn
Sorana Cirstea - Garbine Muguruza
DW: 2:0 8,15 1/10 Pinn
Solidna w wymianach Hiszpanka, konta Rumunka, której dzisiaj piłka nie siedziała absoutnie. Wynik powinien być jeszcze wyższy
Soczysty kurs, proponują nam bukmacherzy na piękną Rumunkę. Sorana gra tutaj wyśmienicie. Ofensywny
tenis w Australii przynosi mnóstwo benefitu. Płasko, głęboko - to metoda na 90% zawodniczek touru. Tutaj Rumunce naprawdę wychodzi i widać, że trafiła z formą. Muguruza z ogromnymi problemami od poczatku turnieju. Już Erakovic mogła wyrzucić siódemkę z burtę pierwszej lewy Wielkiego Szlema. Garbine ma tutaj swje problemy, kondycyjnie nie wygląda dobrze. Spodziewałem się czegoś w okolicach 3 na Soranę, w takim wypadku żal nie spróbować. Rumunka udowadnia tutaj swoją grą, że może być górą w tym meczu. Moje stare kości podpowiadają mi, że to może być niespodzianka dnia.