>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2016 - turniej główny (18.01-31.01.2016)

Status
Zamknięty.
S 378

songo

Użytkownik
Lajovic - Querrey 2 1.30 zwrot

Na szybkim australijskim hardzie zwycięży siłowy i bezkompromisowy tenis Sama. Serb jest zbyt słabym graczem na kortach twardych, aby móc marzyć w tym spotkaniu o czymś więcej niż u graniu 2 setów. Jankes dysponuje topowym pierwszym podaniem w tourze. Forma dobra, kurs nienajgorszy, pobieram i polecam.

Thiem - Mayer 1.25 Mayer wygra przynajmniej 1 seta ✅

Ludzie mogą sobie pisać o młodym Austriaku co tam chcą. Ja wiem, że Argentyńczyk to bardzo solidny zawodnik, dobrze serwujący, potrafiący wytrzymywać długie wymiany. Nie sądzę, aby Austriak był w stanie zagrac na jakims poziomie nieosiągalnym dla przeciwnika. Na pewno przydarzy mu się słabszy moment w grze i to zostanie wykorzystane. Widzi mi się tu nawet 5 setów i nie jeden tie break.

Karlovic - Del Bonis 1.25 zwrot

36-letniego Chorwata nie trzeba nikomu przedstawiać. Latka lecą, a to nadal git, który swoim serwisem kosiarki zdecydowana większość zawodników z Top 100 rankingu. Forma serwisowa Dr Ivo pewna niewiadomą. Liczę jednak, że nie przyleciał do Australii w ceLach rekreacyjnych, tylko ma w planach awans do kolejnej rundy. Przeciwnik niezbyt wymagający, gracz jakich pełno w rozgrywkach, nie powinien sprawić wielkiej niespodzianki.

Otrzymane punkty reputacji: +31
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Rafael Nadal vs Fernando Verdasco - 2 (+2.5 Sets) @ 2.150
Fajny typ, bez wątpienia najciekawsze spotkanie 1 rundy.
???? Thiem D. - Mayer L.
Mayer L. ::: 2,52 ::: 1/3 ⛔
H2H 2:1 z lat 2014-2015, ale wszystkie ich dotychczasowe mecze zostały rozegrane na nawierzchni ziemnej. Po pierwsze Thiem jest młody, ale ambitny, a jak już nie raz pisałem młodość nie idzie czasami w parze z doświadczeniem gdzie ona na turniejach wielkoszlemowych jest wręcz wymagana.
Przed Australian Open Mayer w Doha narobił Serbowi chyba najwięcej problemów i mały włos, a nawet Djokovic by stracił z nim seta, jednak pod koniec drugiego seta spalił się psychicznie i ostatecznie wygrał Novak turniej bez straty seta. Szybka przegrana w Sydney z Gabashivilim wcale mnie nie dziwi, bo po pierwsze to Rosjanin był w dobrej formie na tym turnieju, a po drugie przed szlemem nie ma dużej motywacji na jakieś podrzędne turnieje.
Thiem za to w Brisbane doszedł do półfinału turnieju grając naprawdę dobre zawody, ale już w Sydney poddał mecz z Mullerem podczas drugiego seta co jest bardzo złą wiadomością przed Australian Open. Jakiś problem w prawej stopie. Obaj dobrze serwują, zapowiada się bardzo wyrównane spotkanie i zapewne z nie jednym tie-breakiem o ile ze zdrowiem Thiema jest wszystko w porządku.
Wynik: 6:2 7:6(6) 4:6 7:6(0)

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Delbonis (+2,5seta) + Bautista @ 1,72 ---&gt; ~1,15 ✅
W Australii gramy na hardzie, a tej nawierzchni specjalnie nie lubi Delbonis. Gra z Karlovicem, więc będzie miał trudny orzech do zgryzienia przy odbiorze takiej bomby z serwisu, ale z pomocą może mu przyjść nawierzchnia, pogoda i sam Karlovic. W Australii mamy dość wolną jak na hard nawierzchnię i to działa na niekorzyść Karlovica. Pogoda - duże upały podobno panują w Melbourne i myślę, że Argentyńczyk i typowy ziemniak lepiej poradzi sobie w takich warunkach niż podstarzały Chorwat. Wiek Karlovica - 36 lat, a w związku z tym mocno już ograniczone możliwości kondycyjne i fizyczne mogą dać o sobie znać w dalszej fazie meczu, no chyba że Ivo rozniesie Delbonisa szybciutko w 3 setach. H2H 2-0 dla Karlovica, ale to było na US Open i w Wiedniu gdzie gra się zupełnie inaczej. Delbonis miał dobre przetarcie przed tym spotkaniem, bo pokonał parę dni temu innego servbota - Grotha.
Do dubla dokładam ulubionego Bautistę, który gra z Klizanem. Słowak od dłuższego czasu w dużym kryzysie, ostatnio kreczował. Hiszpan w świetnej formie był w Auckland i jakoś nie widzę szans dla Klizana w tym meczu.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Benneteau Julien - Almagro Nicolas, 1 handicap + 2.5 setów, Pinnacle Sports 1.68

3:6, 7:6, 3:6, 6:7 ✅ ✅ ✅

Czas zacząć kolejną edycję Australian Open! Czas płaczu na forum ????

Moją uwagę przyciągnął ten właśnie mecz. Zacznę od tego, że Panowie grali ze sobą już czterokrotnie gdzie trzy razy wygrywał Francuz. Ostatni raz spotkaki się w 2013 gdzie na mączce, w dwóch setach wygrał popularny Benek. Faworytem bukmacherów jest Almagro który obecnie jest na 74 miejscu a w przeszłości był 9. Niestety ale przez kontuzję którą nabawił się w połowie 2014 roku nie może wejść na swoje obroty. Sezon 2015 jak na jego możliwości był bardzo mizerny.

Ten rok również dobrze nie zaczął ponieważ w Indiach od razu przegrał z Pavicem 2:1 prowadząc 1:0. Póżniej pokonał Chunga oraz Mathieu w dwóch setach ale to były mecze pokazowe czyli zero prestiżu i spiny. Trzeba pamiętać też o tym, że Almagro w swoich najlepszych czasach przegrywał często ponieważ jego dyńka należy do jednych z najgorszych. Psychika mu się nie poprawiła a forma oraz umiejętności poszły grubo w dół. Dodając jesze fakt iż hard nie jest jego ulubioną nawierzchniach można w tym meczu spodziewać się wszystkiego. Oczywiście, że w Hiszpanie ciągle tkwi wielki potencjał oraz umiejętności lecz w chwili obecnej jest na pewno o klasę gorszy niż przed kilku laty.

Julien jest z 1981 roku czyli jest starszy od przeciwnika o 4 lata. Jest już mocno zaawansowanym graczem i w sumie to mnie najbardziej martwi. Obecnie jest na 474 miejscu a najwyżej był 25. Benek jest gdzie jest ponieważ podobnie jak przeciwnik miał problemy zdrowotne tylko, że on stracił rok 2015. Francuz to bardzo uniwersalny tenisista który mimi wszystko czuje się najlepiej na bardzo szybkich albo szybkich nawierzchniach w przeciwieństwie do rywala. Ostatnio grał w challenegrze gdzie po pokonaniu dwóch kelnerów odpadł z Falla dość wyraźnie w ćwierćfinale i to mnie też martwi. Mimo wszystko zaufam tutaj starszemu z tej pary i moim zdaniem urwanie seta jest bardziej niż prawdopodobne o ile będzie zdrowy, a nie narzeka ostatnio na stan zdrowia.

Za błędy przepraszam, piszę z telefonu.

Otrzymane punkty reputacji: +26
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Gabashvili vs Seppi over 3.5 seta ✅
Thiem vs Mayer over 3.5 seta ✅
AKO: 2.18 betsson 2/10 ✅
Gaba ostatnio świetna forma, w obu turniejach pokazał że kolejny rok to kolejny krok naprzód w jego karierze. Gra agresywnie, swój serwis trzyma dobrze, a na returnie robi swoje ofensywą. Seppi niby jest faworytem, ale w tym sezonie nie pokazał nic takiego, żeby wygrać 3:0, o ile w ogóle wygra. W ostatnim Szlemie zrobił z Gabą 3:1, ale teraz ten gra jeszcze lepiej i w wyniku też powinniśmy zobaczyć progres.
Spotkanie mocno utalentowanego Thiema z solidnym Mayerem. Trochę szkoda, że taki pojedynek już w 1R... Według mnie na papierze zdecydowanie jest to najlepszy mecz tego dnia. Thiem gra świetnie, ale on z gorszymi przeciwnikami od Mayera potrafi gubić sety. Faworytem meczu jest, ale 3:0 byłoby gdyby on grał znakomicie cały mecz, a Mayer przez cały ten czas fatalnie, więc szczerze w to wątpię. Leo pokazał co nieco z Nolem ostatnio, w obu setach prowadził z przełamaniem, ale ostatecznie przegrał 0:2.
i jeszcze lekka tasiemka bez analizy:
Goffin + Cilic + Marchenko + Tomic + Isner + Federer + Djokovic + Berdych @2.5 (z tym bonusem tenisowym od bet.365) 1.5/10 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Estrella - Brands 2 @1,40 ✅✅✅
Niemiec powraca po chorobie i pomału powraca na miejsce jakie zajmował wcześniej. Przeszedł bez większych problemów przez kwalifikację. W pierwszej rundzie trafia na zawodnika w swoim zasiegu. Dominikańczyk w ostatnim czasie kompletnie bez formy. Przegrywa dosć gładko albo kreczuje. Daniel jak wiadomo dysponuje potężnym podaniem i forehandem. Regularnośc i lepsze przygotowanie do sezonu powinno pozwolić mu na wygranie i awans do kolejnej rundy.
Ramos +7,5 - Coric @1,45 ✅✅✅
Tutaj handi zdecydowanie przesadzone. Młody Chorwat dobrze prezentuje się na początku sezonu. Finał w Indiach a później łatw porażka z Muellerem. Co do Hiszpana to porażka w Doha i Auckland w pierwszych meczach, jednak nie były to tragiczne występy. Ramos bardziej doświadczony na tego typu turniejach i łatwo skóry nie sprzeda Może nawet pokusić sie o urwanie seta Coricowi.
Bhambri +11,5 - Berdych @1,4 ✅✅✅
Bhambri w zeszły sezonie wygrał kilka turniejów Challengerowych i zaliczył też pare finałów. W turniejach z cyklu ATP przegrywał głównie w pierwszych rundach kwalifikacji lub drabinki głównej. jednak w zeszłym roku w pierwszej rundzie AO mimo porażki z Murrayem w trzech setach zaprezentował sie dobrze przegrywając w stosunku 3:6 4:6 6:7. W meczu z Berdychem w 3 setach potrzebuje ugrac 7 gemów i uważam że jest to w jego zasięgu.
Djokovic - Chung poniżej 27,5 gema @1,57 ✅✅✅
Federer- Basilashvili poniżej 29,5 @1,38 ✅✅✅
Tu licze na gładkie zwycięstwa faworytów i raczej nie powinni miec problemów z gładkim pokonaniem rywali i zameldowaniu się w kolejnej rundzie.
Wszystkie kursy z totomix
Pierwszy dzien i wszystkie typy z ATP i WTA trafione. Oby tak dalej.

Otrzymane punkty reputacji: +29
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Garcia-Lopez @1,40 Bwin ✅ 6/4 6/4 6/4
Lopez rok temu doszedł tutaj do 4 rundy gdzie odpadł po znakomitym meczu z Wawrinką. Nawierzchnia nie jest aż tak szybka i to mu pasuje. Trzeba będzie sporo pograć piłeczką i to powinno na dystansie best of 5 wyeksponować braki w grze Francuza względem regularnego i sympatycznego Guillermo. Poza tym, rokrocznie w Melbourne są ciężkie warunki gry zza dnia i dwa lata młodszy długodystansowiec z Hiszpanii także lepiej wypada na tym tle. Liczę na jego awans.

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dzisiaj w meczu Ramosa z Coricem jest największa szansa na niespodziankę. ✅ (gładkie 3:0)
Ci co dostali info ode mnie na Troickiego mogą mi zaufać ponownie.
Z pozostałych typów już o wiele mniej pewnych z wysokim kursem to:
- Urszula Radwańska (wygrała seta)

- Berankis (wygrał seta)
- Dzumhur ✅ (3:2)
- Estrella (wygrał seta)
- Kohlschreiber (gładkie 0:3)

Otrzymane punkty reputacji: +1
master. 1K

master.

Użytkownik
Kyrgios vs Carreno Busta
Carreno Busta + 2.5 set @ 2.01 ⛔ ⛔ ⛔
Jasika vs Marchenko
Marchenko 3:0 @ 1.83
⛔ ⛔ ⛔
To tak tam maksymalnej szybkości co rzuciło mi sie w oczy.
Nie wiem czy oddsmakerzy siedza w Australii i im sie obraz rzeczywistości poprzewracał od tego słońca czy jak? Wystawianie kursu na Kyrgiosa na poziomie 1.10 to niezły dowcip. Młody kangór gra u siebie co prawda coś tam przebić potrafi i nawet nieźle mu poszło w tym dziwnym turnieju Hopmana, ale przecież nie gra dzisiaj z Panfilem czy Przysiéżnym (z całym szacunkiem dla obu panów), aby wystawiać kurs 1.10. Busta fajny grajek, podoba mi sie jego gra i również to jak jest nie doceniany przez bukmacherów, a co za tym idzie można łapać fajne kursy. Hiszpan grał też w jakiś dziwnych meczach ograł Bagiete i francuskiego przebijacza oraz urwał nawet seta Nadalowi. Młodemu z Australii głowa zaparuje i set dla Busty gotowy.
Tutaj nie ma co pisać. Młody Jasika nie ma żadnych argumentów aby przeciwstawić sie Ukraińcowi. Jasika same wtopy ostatnio po 2:0 jedynie dziwnym trafem urwał seta Nishikoriemu. Marchenko wystartował ze świetną formą, Ferrer sie zdziwił jak dostał 2:1 potem kolejno Gaba i Chardy po 2:0. Widze tutaj mecz bez większej historii, 3:0 i do domu.
Mistrzowski falstart!

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Kursy z Fortuny

Jak to w pierwszej rundzie idą taśmy na faworytów, ale bez szaleństw, w blokach, bo jak wiemy różnie to bywa…

Garcia-Lopez 1.36 ✅ – bo przede wszystkim na pewno lepiej wytrzyma mecz do 3 wygranych setow, Mathieu wymięka często już podczas drugiego seta, nie to zdrowie już.

Dolgopolov 1.20 ✅ – jak nie będzie problemów zdrowotnych to odprawi Berankisa, bo jest zwyczajnie lepszy.

Nishikori 1.20 ✅ – jak wyżej

Donskoy 1.57 ✅ – na hardzie gra więcej i lepiej niż rywal

Coric 1.27 ⛔ – dobry start sezonu, młody szybko się rozwija, Ramos słabo w 2016, ale mimo wszystko jest dosyć groźny. Stawiam jednak na młody talent.

Tsonga 1.11 ✅ – finalista tego turnieju…Baghdatis też, ale jednak myślę, że Jo obecnie skupia się na szlemach, gdzie pokazywał naprawdę niezłą formę w 2015 roku. Baghdatis to już nie ten Marcos co kiedyś, choć na pewno wciąż groźny nawet dla Francuza, powinien być fajny mecz. Ale jednak nie widzę tu taj porażki Tsongi, długi dystans meczu też go faworyzuje.

Dimitrov 1.06 ✅ – obaj z Lorenzim grali finały w weekend, tylko Gregor ATP a Paolo challengerka. Także obaj mogą być podmęczeni, tylko że Bułgar to inna liga.

Edmund 1.30 ⛔ – obaj młodzi zdolni, ale Edmund lepiej czuje się na hardzie i trawie a Damir na mączce. W ostatnim czasie jakby lepiej, spokojniej rozwijał się Brytyjczyk, który zresztą lubi szybką grę.

Marchenko 1.15 ⛔ – to naprawdę dobry gracz jest, w tym sezonie niezły występ w Doha, poprzedni sezon też udany. Jest na fali wznoszącej a rywal jakby półka niżej

Cilic 1.07 ✅ – ten pan też jest na ogół dobrze przygotowany na wielkie szlemy , wielki talent i potencjał, czekam aż wróci do formy z 2014 roku, bo naprawdę lubię jego tenis. Wg mnie ma jeden z największych potencjałów w tourze. 4tą tundę powinien spokojnie osiągnąć. Jeszcze korty twarde go faworyzują. Choć rywal niby nieznany, bardziej w czalkach grywa, ale ostatnimy czasy De Bakker naprawdę dobrze pogrywał, także trochę ma pecha, że trafił na Marina.

Paire 1.07 ⛔ – trochę niski kurs jak na tego jeźdźca bez głowy, no ale od ostatniego sezonu jakby się odmienił. Wielki potencjał, a rywal raczkujący.

Tomic 1.22 ✅ – myślę, że gładko ogra Istmina. Bernard zdaje się być w niezłem formie, ma chłopak spory talent, ciągle się rozwija, choć może nie w takim tempie w jakim powienine. Denis to bardzo groźny gracz, ale nie broni tutaj żadnych punktów, w poprzednim sezonie problemy zdrowotne, w tym niczego jeszcze nie pokazał, no jakoś nie widzę tego…choć nie można go przekreślac. Ale myślę, że zdolny zmotywowany kangur poradzi sobie na swoim podwórku.

Hewitt 1.57 ✅ – pożegnalny turniej weterana, także da z siebie wszystko, a rywal jest rodakiem, w dodatku żadną gwiazdą, może być nieco zdeprymowany. A poza tym myślę, że Lleton czsto tenisowo jest w stanie wygrać ten mecz.

Rosol 1.32 ✅ – większy potencjał do Taro. Niby Japończyk ostatnio równo pogrywa, ale Rosol w tym sezonie tragedii aż takiej nie gra, jak jest wstrzelony to na hardzie potrafi każdego postraszyć i myślę, że przytłoczy swoim serwisem i forehandem Daniela.

Anderson 1.08 krecz zwrot – to mój czarny koń tego turnieju. Mega postęp w poprzednim roku, jak zdrowie dopisze to może się przejechać w dalszej fazie po jakimś z faworytów i zajsć daleko

Teraz trochę inne typy:

Seppi – Gaba powyżej 3,5 seta @ 1.45 ✅

Thiem – Mayer powyżej 3,5 seta @ 1.48 ✅

Krajicek – Wu powyżej 3,5 seta @ 1.47 ⛔

Sousa – Kukushkin powyżej 3,5 seta @ 1.47 ⛔

Powyższe 4 mecze zwyczajnie wydają mi się zbyt wyrównane żeby miało pójść gładkie 3:0 w którąś stronę. Sepii – Gaba będzie obfitować w dłuższe wymiany i w ogóle to może być długi mecz. Thiem – Mayer to różne style, ale jakoś nie widzę totalnej dominacji któregoś z panów.
Krajicek – Wu słabiutka para, każdy będzie walczył do upadłego o kolejną rundę, bo obaj wyjdą do tego meczu z nadziejami na awans. Sousa – Kukushkin – fajny mecz może być, długie wymiany, obaj lubią hard.

Becker wygra seta z Selą @ 1.20 ✅ – bo Becker to nie jest leszcz tylko barzo solidny gracz jak jest akurat nic mu nie doleka, co bywa częstoproblemem. A Sela może i gra tylko na hardzie, może i jest błyskotliwy na tej nawierzchni, ale gwiazdą też nie jest…

Young wygra seta z Giraldo @ 1.09 ✅ – w ogóle jest faworytem, ale jakoś na czysty win boję się stawiać w jego przypadku.

Fognini wygra seta z Mullerem @ 1.21 ✅ – Włoch jak na niego ma przyzwoity start sezonu. Muller broni wielu punktów, to jego nawierzchnia, ale Fabio potrafi grać na hardzie, copokazał na US Open, a i mijać ładnie potrafi, czym może sporo krwi napsuć Luksemburczykowi. Potencjał Włoch ma olbrzymi, zobaczymy jak z formą i chęciami. Bo Mullerowi charakteru na pewno nie zabraknie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
avdm20 324

avdm20

Użytkownik
Bolt/Whittington

Ogolnie chlopaki cale zycie na hardzie, w zeszlym roku 3 runda i 3 wyrownane mecze z dobrymi jak na warunki Touru deblami, teraz tez nie sa faworytami wg bukow, ale dla mnie typowy mecz 50/50, i wszystko &gt;@2 warto lapac. Bhupathi z Mullerem mniejsze zgranie, Mahesh wraca po dluuuugiej przerwie na korty, jego forma to jedna wielka niewiadoma. A Muller ma jeszcze przeciez ciezki mecz singlowy, i moze to sie odbic pozniej wlasnie na deblu.

Inglot/Lindstedt

O nich troche pisalem wczesniej, obaj od czasu polaczenia sil osiagaja bardzo dobre wyniki, i w Brisbane pokazali sie z dobrej strony, moze poza tym feralnym polfinalem, gdy Inglot 2x oddal podanie z 40:15, a i na returnie zbyt wiele nie mieli do powiedzenia. Dobra, mniejsza z tym, na poziomie GS to taka para nie ma prawa odpasc z Gabashvilim czy challengerowcem Betovem. @1,15 byloby odpowiednie, wiec @1,25 do jakiegos dubelka must bet.

Kontinen/Peers

Tutaj to juz w ogole lokata, swietny poczatek sezonu i wygrany turniej bez straty seta, a na rozkladzie niekiepskie przeciez pary. Z drugiej strony mamy sredniego na poziomie challengerow Saville&#39;a i Smitha, ktory z regularna gra deblowa skonczyl jakis czas temu. Kurs taki typowo do jakiejs tasmy, ale i handicap gemowy w okolicach -5 jak najbardziej do gry, bo ja tutaj przewiduje pogrom.

ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Australian Open 2016 day 2
Andrey Kuznetsov (-1,5s) - Ryan Harrison @1,77 ✅
Witam, dzień pierwszy Wielkiego Szlema za nami, myślę, że możemy odnotować już kilka niespodzianek. Vasely oraz Paire to dla mnie przegrani AO. Chciałbym zaproponować typ Rosjanina Kuznetsova - jak dla mnie faworyt spotkania. W tym roku Rosjanin rozegrał jeden turniej w Doha, gdzie sprawiał wrażenie bardzo spokojnego, wyważonego gracza. Pokonał bez żadnych problemów Ilhan oraz Berankisa 2:0. Świetnie uderzał, forehand działał bez problemu, mało błędów. Wreszcie przyszedł pojedynek z finalistą turnieju w Doha. Rafa Nadal co prawda wygrał to spotkanie 2:1, ale Rosjanin był bliski sprawienia niespodzianki. Rok temu Kuznetsov miał pecha w AO, bo już w drugiej rundzie trafił na Djoko (0:3).
Ryan Harrison ( ranking 134) - Amerykanin głównie kojarzony z Challengerów, tutaj musiał przechodzić przez kwalifikacje. Poradził sobie z Caruso, Molchanov oraz Nedovyesov. Z Kazachem wygrał 2:1 co daje do myślenia. Ryan nie grał w tym roku żadnych turniejów, kwalifikacje były jego pierwszymi z meczów, czyżby szykował formę na AO. Czas pokaże. Co do spotkania między tymi zawodnikami - spotkali się raz we Francji 2013r. i górą był Amerykanin 3:0. Jedynie o co się martwię, to o pogodę, która mam wrażenie będzie ważnym czynnikiem tego spotkania. Podsumowując, jeżeli Andrey zagra na miarę swoich możliwości, tak jak w Doha, to powinien wygrać to w 3 setach. Jednak ze względu bezpieczeństwa dam Harrisonowi tylko 1,5s.
Jerzy Janowicz - John Isner @1,23 ✅
Już JJ w pierwszej rundzie trafia na Amerykanina. Już sobie wyobrażam mecz, Isner tylko serwis, Janowicz mam nadzieję tak samo. Jak dla mnie 2 niewiadome, jednak wybieram pewniejszą opcje.
Bernard Tomic - Denis Istomin @1,22 ✅
Jack Sock - Taylor Fritz @1,42 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Do kolegi wyżej:
Dwie niewiadome(Janowicz Isner) wybierasz kurs 1.22???
To jest absurd bukmacherski.Isner nic wielkiego nigdy w AO nie gral.
Handicap gemowy na Jerzego to promocja.
Bo są niewiadome bo Isner jest kochany po 1.22 juz mówiłem ze takie kursy są dobre dla Andrzeji z STS a tu nie pierwszy raz Isner polecany po takim kursie.
Zero wiedzy bukmacherskiej.
To samo kolega wyżej z 30 postami i masa reputacji ale jesli to za takie typy jak wyzej(1.07 i inne) do tego wtopy na Marchence i Coricu gdzie kurs 1.20 to śmiech na sali szanujcie siebie i innych i nie wrzucajcie tych kursów proszę...

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Ram Rajeev (+2,5s) - Anderson Kevin 1 @ 2.35 Pinnacle ✅
Szukałem dzisiaj potencjalnych min i jeśli miałbym wskazać jakiegoś murowanego faworyta, który dzisiaj może przegrać to będzie to właśnie Kevin Anderson. Wśród tych mocnych faworytów w swoich parach to właśnie chyba Kevin spisywał się zdecydowanie najsłabiej w tych ostatnich spotkaniach, a kurs oferowany przez bukmacherów jest dość śmieszny, bo zaledwie na poziomie 1.06 - 1.08. Anderson oczywiście jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem od Rajeeva, ale dziwnym dla mnie jest wystawianie tak niskiego kursu na Kevina na wygraną przez niego 3:0. Rajeev Ram to gość, który może się mu postawić i wygrać jakiś set np. w TB, ponieważ posiada również dobry i szybki serwis, który może sprawić reprezentantowi RPA trochę problemów. W dodatku Ram jest to solidny deblista, który wie jak grać przy siatce więc ja nie oczekuje tutaj jakiejś łatwej przeprawy dla Andersona. Co ciekawe w bezpośrednich pojedynkach prowadzi Ram w stosunku 3:1. Wszystkie mecze rozgrywane były w 2007 roku dlatego nie biorę tego pod uwagę. Mimo wszystko Ram to gracz, którego ulubiona nawierzchnia to właśnie hard, rozgrywa tam mnóstwo meczów i na dobrą sprawę nie schodzi praktycznie z tej nawierzchni. Trzeba również wziąć pod uwagę dyspozycje Kevina, która po prostu nie jest najwyższa i wydaje mi się, że nie jest zbyt dobrze przygotowany do tego Wielkiego Szlema. Słabe występy na początku roku - aktualnie bilans 1/3 czyli przegranie 2 pokazówek z Raoniciem i Lopezem, wygrana z Haase (z dużymi problemami) i przegrana z Sockiem. Biorąc pod uwagę dyspozycje Andersona i jego ogólną charakterystykę wydaje mi się, że Ram może pokusić się o urwanie jednego seta. Z całą pewnością zdecydowanym faworytem tej pary jest Anderson, ale Ram ma predyspozycje do tego żeby pokryć te linie.

Otrzymane punkty reputacji: +17
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Thiem vs Almagro 1 @1.45 betsson 10/10 ✅ (6:3 6:1 6:3)
Thiem -1.5 seta vs Almagro 1 @1.75 sbobet 1/10 ✅ (6:3 6:1 6:3)
Thiem w 1. meczu pokazał się znowu ze świetnej strony, wraz z Mayerem stworzyli kapitalne widowisko, masa ostrych wymian z głębi kortu, gdzie backhandy nie zwalniały akcji, ale nieraz je jeszcze przyspieszały. Sporo hotshotów, masa kontr na poziomie czołówki światowej. Wygrał lepszy, 3:1. Mogło być nawet 3:0, ale Mayer w końcówce 3. seta wzniósł swoją grę na wyżyny i w zasadzie ciężko było tu coś zrobić. Thiem imponuje swoją regularnością w obronie, jest bardzo szybki i ciężko go skończyć jeśli się nie ma regularnych mocnych uderzeń. Almagro mocno bije, ale z tą regularnością po powrocie jest już kiepsko. Potrafi zagrywać na zmianę torpedę z babolem. Po kontuzji stopy wciąż coś jest nie tak z jego ustawianiem się według mnie, popełnia sporo błędów przy których widać, że w czasie uderzenia koryguje pozycję ciała. Dzisiaj męczył się z Benneteau, ostatecznie wygrał 3:1, ale spokojnie mogła to być 5-setówka. Thiem to przeciwnik o 2 klasy wyżej, mierzący w ścisły TOP na świecie, a Benneteau to gość, który nie grał dłuższy czas + przed meczem z Almagro ugrał zaledwie 3 gemy ze słabym Fallą. Tutaj Thiem jest po prostu zdecydowanym faworytem i tyle.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Haase R. (1,45), Edmund K. (1,33), Karlovic I. (1,31), Coric B. (1,35), Veseley J. (1,20), Paire B. (1,08), Dodig I. (1,16), Marchenko I. (1,14) - tym Panom już dziękujemy. ;)
???? Duckworth J. - Hewitt L.
Hewitt L. -2,5 gemy ::: 1,74 ::: 1/3 ✅
Jedyne co mnie martwi w tym typie to fakt, że w następnej rundzie czeka David Ferrer czyli bardzo prawdopodobny wylot z turnieju dla Hewitta... ostatni wylot. Lleyton jak już pisałem wcześniej, na tegorocznym Australian Open ma zawiesić oficjalnie rakietę i pożegnać się oficjalnie z tym szlemem, a może i zakończy karierę. Przed wielkim szlemem brał udział w różnych turniejach pokazowych. Grał z całkiem niezłym rezultatem. Hewittowi nie można na pewno zarzucić braku ambicji czy walki do ostatniej piłki.
Duckworth jest z Australii, ma dopiero 23 lata, ale to jest zawodnik z pograniczna Challenger. W tym sezonie urwał set Thiemowi w Brisbane, zagrał jeden tie-break z Chardym w Sydney, oraz pokonał typowego ziemniaka Cervantesa. Czuję w kościach, że w przypadku 5 setów Hewitt przegra ten mecz.
Wynik: (5)6:7 2:6 4:6

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Do kolegi wyżej:
Dwie niewiadome(Janowicz Isner) wybierasz kurs 1.22???
To jest absurd bukmacherski.Isner nic wielkiego nigdy w AO nie gral.
Handicap gemowy na Jerzego to promocja.
Bo są niewiadome bo Isner jest kochany po 1.22 juz mówiłem ze takie kursy są dobre dla Andrzeji z STS a tu nie pierwszy raz Isner polecany po takim kursie.
Zero wiedzy bukmacherskiej.
To samo kolega wyżej z 30 postami i masa reputacji ale jesli to za takie typy jak wyzej(1.07 i inne) do tego wtopy na Marchence i Coricu gdzie kurs 1.20 to śmiech na sali szanujcie siebie i innych i nie wrzucajcie tych kursów proszę...
Ale Barcelone i Real po kursach 1,14 i 1,06 to już zagrałeś i nie okazałeś się Adnrzejem z STSu, tak? ???? Hipokryzja? ????

A co do Janowicza to jego forma to zagadka i nikt się nie spodziewa cudów. Chłop nie ma żadnego ogrania meczowego,a treningi mu tego nie zapewnią. Chyba, że chce pokonać Isnera w CSa lub GRIDa. Na dodatek zaczął trenować inny wyrzut piłki, co by nie nadwyrężać zbytnio pleców. Pozycja Big Johna nie wzięła się kosmosu. Swoje zapewne wyserwuje, a JJ nie będzie miał nawet jak returnować. Backhand ma słabszy od Amerykanina, forehand porównywalny. Głowa? Tutaj nie ma co nawet dyskutować, bo Polaka można wyprowadzić z równowagi prostymi zagrywkami nawet gdy gra w grę. Jedyna jego szansa to TB, a i w tym elemencie góruje Isner, bo tam przeważnie Jankes pokazuje nerwy ze stali. Set dla Polaka to moim zdaniem maksimum, jakie może wyciągnąć z tego pojedynku. Kursy już sporo pospadały z wyjściowego 1,33, ale do jakiejś kombinacji można sobie dorzucić.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Napisał to gościu który wczoraj zagrał Barce (@1,14 i Real @1,06)

????
No rzeczywiście zadna roznica Real i Barca u siebie z ogorami(Bilbao może nie ale Revenge game i kontuzje) porównywać do takich perel jak Marchenko Paire i Coric...

Odpowiedz na post zwrotny:
No ta nie ma różnicy ze się nie trafia kursu takiego 1.20 czy 3 tu się zgodzę tylko ze jak kolejny raz trafi się 3 to się wychodzi do przodu a następny kurs 1.30 strat nie wyrówna...
Zreszta każdy gra jak chce powodzenia.

Tak się zastanawiam skąd w ogóle ta kontuzja Jerzego? Nie można bylo tego zoperować po sezonie? Może nowy fotel trzeba do kompa dokupić?
Macias ja Andrzejem nie jestem bo doskonale wiem kiedy te kursy wejdą.

Tak swoja droga to dzisiaj najlepiej wygląda cos w stronę Dasco.Jesli tylko wrzuci 5 bieg i będzie chcial powalczyć to można próbować handicapu z większym kursem na Verdasco.Nadal to nie wiadoma a z racji kursów trzeba grać przeciwko.Ja liczę na dlugi i ciekawy pojedynek.

R 50

radeknic

Użytkownik
Hmm obserwuję niektórych zawodników jakiś czas i powiem tak:
Hewitt- bardzo dobry typ na tego faceta, po raz pierwszy od paru lat nie narzeka na żadne bóle w kolanie i jest przygotowany do turnieju. Gra bardzo płasko i agresywnie, bardzo podoba mnie się jego tenis. Spokojnie powinien pokonać Duckworth-a. kurs: 1,50 óni
1,22 na Isnera ? śmiech na sali. Jurek jest w nie wiadomo jakiej formie. Od jakiegoś czasu trenuje z samym Djoko- tak wiem trenować sobie może, ale według mnie postęp może być widoczny. Przy swoim serwisie zawsze jest mocny. Handi gemowy na Jurka jak najbardziej do grania. +4,5 kurs 1.95 óni
niestety nie mam na większe opisywanie poszczególnych spotkań więc napisze kogo jeszcze gram i w jakiej opcji
chardy -4,5 kurs 1,8
kuzentsov kurs 1,4
raonic -6,5 kurs 1,74 (oj bombardier z tego Raonica, zmienił trenera, w końcu gra z głową a serwisy po 235 km/h nawet osiągają... więc szukał bym też gdzieś ilość asów i grał over)
young kurs 1,50
lopez - 5,5 kurs 2,02
wg mnie value
ebden kurs 2.8
Bedene 2,28
Popieram w 100 % typ magiciana odnośnie Thiema. Kyrgios też powinien z łatwością przejść kolejną turę... on jeszcze może być czarnym koniem i trochę nawojować, byle miał zimną głowę momentami.

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Nie rozumiem dlaczego mój post został usunięty, no ale ok…

Co do kontuzji Janowicza, mi się wydaje, że jego problemy zdrowotne mogą (podkreślam MOGĄ bo jasnowidzem nie jestem, żeby mi ktoś nie zarzucał, że wiem) wynikać z jego siłowego stylu gry. On do każdego serwisu podchodzi jakby miał sobie powyrywać stawy – siłowo, topornie, szarpie uderzenia. Brakuje płynności, lekkości ruchu. Stąd przeciążenia,nadwerężenia, naciągnięcia i w konsekwencji poważniejsze kontuzje. Czego potwierdzeniem może być to,że znacznie częściej niż innych graczy widać go otejpowanego. Moim zdaniem po prostu jego styl gry przyczynia się do powstawania urazów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom