Nadal/Wawrinka
(O 39.5) dla Mecz.
WYNIK ?
KURS: 2.140
PinnacleSports
R.Nadal vs
S.Wawrinka dla Mecz.
WYNIK ?
KURS: 5.720
PinnacleSports
Bez urazy ale jak czytam, że Stan może w meczu z Nadalem tylko ze względu na serwis się utrzymać to sorry ale chyba ktoś tu przegapił przynajmniej rok w postępach Wawrinki!! To już nie ten chimeryczny Stan, który przegrywał mecze w głowie, który często i gęsto dyskutował "z sobą" w trakcie spotkania, który nie jedną rakietę na korcie rozwalił!! Tego Stana już dawno nie ma i nie będzie. Wawrinka w końcu dojrzał mentalnie i sportowo aby wygrywać z właściwie każdym. W spotkaniu z Djoko też większość go skreślała i co, i potrafił sprawić sensacje i pokonać obrońce tytułu. Wcale się nie zdziwię jak pokona i Nadala a kursy wystawione na WIN Stasia wg mnie mocno przesadzone. Tak czy tak Stasiu zrobił w ostatnim czasie ogromne postępy i kto wie, może stanie się CUD i Nadal jednak tego nie wygra ?
Finały często rządzą się swoimi prawami i wg mnie aż takie oczywiste nie jest, że Nadal wygra ten finał. Owszem Nadal jak wyżej wspomniano niektóre zagrania w meczu z Fedexem miał kapitalne, no ale chyba nie powinno to nikogo dziwić, bo Hiszpan jest pełną gębą profesjonalista z ogromnym talentem.
Jeżeli chodzi o starcia Stasia z Rafą, to wg mnie nie ma sensu brać ich wcześniejszych niż sprzed roku spotkań pod uwagę. Owszem na RG Stan nic nie zdziałał (no ale Paryż to królestwo Rafy) jednak już ich ostatni mecz w Londynie pokazał, że Stan jest bardzo blisko "ugryzienia" Nadala, gdzie po dwóch TIE BREAKACH trochę pechowo przegrał. Tutaj Stasiu już udowodnił w meczach z Berdychem czy Robredo, że dobrze radzi sobie TIE BREAKACH. Stan całkiem solidnie serwuje w tym turnieju, więc o przełamanie Nadal łatwo może nie mieć - stąd typ na OVER. Wg mnie powinniśmy ujrzeć przynajmniej 4 sety, a może i będziemy świadkami zaciętej 5setówki?
Czas pokaże jak ten finał będzie wyglądał, ale ja szczerze kibicuje Wawrince, bo pięknym uwieńczeniem jego progresu talentu byłby wygrany turniej Wielkiego Szlema.