prasa
Forum VIP
Jak dla mnie wejście Raonicia do top 5 kiedykolwiek to będzie spory szok, przy siatce nie gra wcale dobrze, nie porusza jakoś fenomenalnie na końcowej linii. Zgadzam się że ma super serw, niezły fh i nienajgorszy bh, ale ma ogromny atut w postaci super zasięgu ramion i jeśli nie nauczy się częściej biegać do siatki, to za przeproszeniem ***** osiągnie, bo gracze cierpliwi, myślący i utrudniający serw dużą dawką rotacji [ nawet niekoniecznie siły ] po prostu będą z nim wygrywali. W tamtym sezonie Raonić był zagadką, stąd wygrana Youzhnym, który pewnie pierwszy raz w życiu widział go jak tamten stanął po drugiej stronie siatki ;] Nie wiem czy oglądaliście, ale Dudi Sela w Chennai przy odrobinie szczęścia mecz prawie wygrał, bo Raonić nie mógł poradzić sobie z jego jednoręcznym, trudnym do odgadnięcia bh. A Dudi wcale nie jest graczem wybitnym ;]
Nie chcę odbierać Kanadyjczykowi tego co mu się należy, szacunek za wdarcie się w takim stylu i w takim tempie do top 50 się należy. Ale większym fenomenem od Querreya [ patrząc na zawodnika o podobnych parametrach ] na przykład to on dla mnie nie jest ;]
Przy okazji, wygrana na AO Djokovicia powinna być wyceniona przez buków na poziomie max 2, bo ani Rafa, ani niestety Fed nie są w stanie podkoczyć obecnie Novakowi. Murray to gracz niestety zbyt słaby psychicznie na wygrywanie szlemów, chociaż jego grę ogląda się z przyjemnością. A reszta jest o krok z tyłu. Tylko kontuzja może Serbowi tu przeszkodzić.
Nie chcę odbierać Kanadyjczykowi tego co mu się należy, szacunek za wdarcie się w takim stylu i w takim tempie do top 50 się należy. Ale większym fenomenem od Querreya [ patrząc na zawodnika o podobnych parametrach ] na przykład to on dla mnie nie jest ;]
Przy okazji, wygrana na AO Djokovicia powinna być wyceniona przez buków na poziomie max 2, bo ani Rafa, ani niestety Fed nie są w stanie podkoczyć obecnie Novakowi. Murray to gracz niestety zbyt słaby psychicznie na wygrywanie szlemów, chociaż jego grę ogląda się z przyjemnością. A reszta jest o krok z tyłu. Tylko kontuzja może Serbowi tu przeszkodzić.