>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '11 - turniej główny

Status
Zamknięty.
B 59

blox

Użytkownik
No, też się nie zgodzę. Kim ile obronionych MP z tiebreakach, ile razy wyciągała przegrane mecze. To raczej Vera ma słabszą głowę, kto oglądał jej mecze, ten wie.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Po raz kolejny WTA pokazuje że mecze kobiet różnią się diametralnie od siebie, przeciętne spotkania z Cornet, Makarovą i Radwańską, rzekomy ból w udzie. A tu proszę nagle fantastyczna forma i pewne zwycięstwo z solidną Verą. Jednak rosjanka nie dojrzała emocjonalnie do meczów o stawke. Spala sę jak mała dziewczynka, ale z Kim nie miała nic do powiedzenia. W finale się zrewanżuje LI i wygra finał. Chinka na włosku wisiała z Dunką ale to jej się należało zwycięstwo. Karolina gra zbyt pasywnie, kompletnie zgubiła atak, a podejmowanie ryzyka w jej tenisie nie istnieje. Kto ryzykuje i atakuje ten wygrywa w tenisie, sporcie i w życiu.

---

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Czlowieku zadusisz sie kiedys tym pseudosarkazmem ;) Clijsters zrobila niespodzianke uwazam i rzeczywiscie Vera tez do silnych zawodniczek jesli idzie o psychike nie nalezy. No nic przeczucie spalone. Kto zdobedzie sw. Graala? Czyzby grajaca dopiero rok Kim Clijsters?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kim - Li 2,90 bah 2:1 ⛔
Tutaj upatruję się niespodzianki turnieju, a w kobiecym tenisie niespodzianki to raczej norma. Li w ten turniej weszła z formą, a tylko takie zawodniczki mogą wygrać turniej wielkoszlemowy, do tego w tym roku jeszcze nie przegrała, a w Sydney na turnieju WTA ograła samą Kim w finale 2:0 (7:6, 6:3).
Kim nie jest w formie i chyba to każdy przyzna. Co prawda Li mało co by nie odpadła z turnieju z Karoliną, ale widać, że ma mocną psychę i nie poddała meczu chociaż miała sytuację podbramkową. Ale ja osobiście dużej uwagi bym nie przykładał do meczu z Woźniacką, bo to typowa defensorka i prezentuje trochę inny rodzaj tenisu. Kim raczej lubi przyatakować, tak samo jak Li. Li z takimi zawodniczkami sobie radzi lepiej niż z takimi jak Karolina.
Dla mnie taki kurs to value. W skrócie to jest po stronie Li:
- Kurs
- Dobra forma
- Wygrana w Sydney z Kim
- Słabsza dyspozycja Kim

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Kim - Li 2,90 bah
Tutaj upatruję się niespodzianki turnieju, a w kobiecym tenisie niespodzianki to raczej norma. Li w ten turniej weszła z formą, a tylko takie zawodniczki mogą wygrać turniej wielkoszlemowy, do tego w tym roku jeszcze nie przegrała, a w Sydney na turnieju WTA ograła samą Kim w finale 2:0 (7:6, 6:3).
Kim nie jest w formie i chyba to każdy przyzna. Co prawda Li mało co by nie odpadła z turnieju z Karoliną, ale widać, że ma mocną psychę i nie poddała meczu chociaż miała sytuację podbramkową. Ale ja osobiście dużej uwagi bym nie przykładał do meczu z Woźniacką, bo to typowa defensorka i prezentuje trochę inny rodzaj tenisu. Kim raczej lubi przyatakować, tak samo jak Li. Li z takimi zawodniczkami sobie radzi lepiej niż z takimi jak Karolina.
Dla mnie taki kurs to value. W skrócie to jest po stronie Li:
- Kurs
- Dobra forma
- Wygrana w Sydney z Kim
- Słabsza dyspozycja Kim
Piszesz o meczu w Sydney, gdzie Kim nie chciało się grać(mogła to też być taka zasłona przed AO) i było to widać, a widać, że najprawdopodobniej nie oglądałeś meczu. Kim przegrała z 5-0, a w jakiej formie by nie była, ale jeśli chciało by się jej grać wygrała by tego seta. A mecz dzisiejszy ze Zvonką znakomity. Kim wie kiedy zacząć grać to, co potrafi i myślę, że Na Li nie będzie miała zbyt wiele do powiedzenia w tym meczu. Typuję Kim wygra 2-0 @2,00 Bet365

P 11

polo87

Użytkownik
A co sądzicie o finale debla? Ja upatrywałbym tutaj strzał po fajnym kursie 2.2 na azarenka/kirilenko. Ich gra robi na mnie wrażenie. Dulko/Pennetta też wiedzą jak się w debla gra, w końcu rozstawione z 1. Jak wy widzicie wynik finału? ????

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Piszesz o meczu w Sydney, gdzie Kim nie chciało się grać(mogła to też być taka zasłona przed AO) i było to widać, a widać, że najprawdopodobniej nie oglądałeś meczu. Kim przegrała z 5-0, a w jakiej formie by nie była, ale jeśli chciało by się jej grać wygrała by tego seta. A mecz dzisiejszy ze Zvonką znakomity. Kim wie kiedy zacząć grać to, co potrafi i myślę, że Na Li nie będzie miała zbyt wiele do powiedzenia w tym meczu. Typuję Kim wygra 2-0 @2,00 Bet365
Wiesz, patrząc po jej reakcjach to raczej nie była w stanie wygrać, a nie, że jej się nie chciało. Tak wkurzonej jej od dawna nie widziałem, co w tamtym meczu, a gdyby faktycznie odpuściła to, by się tak nie denerwowała.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Lionel no nie wiem, szlag. Prowadziła 5:0 w gemach. jasne, mogła trochę się rozluźnić i stracić tego gema albo dwa...ale żeby przegrać cały set? Trochę to podejrzane było.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Wiesz, patrząc po jej reakcjach to raczej nie była w stanie wygrać, a nie, że jej się nie chciało. Tak wkurzonej jej od dawna nie widziałem, co w tamtym meczu, a gdyby faktycznie odpuściła to, by się tak nie denerwowała.
Nigdy się nie dowiemy jak to było... A może to wszystko pod publikę, że ma słabą formę przed AO(chociaż do finału doszła), a na AO wystrzeliła 6-0 6-0 z Safiną. Ona jest na tyle doświadczona, że wie kiedy włączyć tryb, jakim zniszczy wszystkich. Nie wierzę, żeby po tak znakomitym meczu ze Verą przegrała z Chinką, która ją niedawno pokonała.
Mimo wszystko nie powiem - Chinka gra bardzo ładny tenis dla oka, mocne uderzenia, ale na Kim będzie to za mało - 6-3 6-4 coś w tym stylu jak dla mnie będzie.

Lionel no nie wiem, szlag. Prowadziła 5:0 w gemach. jasne, mogła trochę się rozluźnić i stracić tego gema albo dwa...ale żeby przegrać cały set? Trochę to podejrzane było.
No i jeszcze jakby przegrała 7 z rzędu, ale ona przegrała 5 czy 6 i później do TB doprowadziła... Dziwne, że przegrywa 5-6 gemów a później wygrywa spokojnie swój serwisowy na TB.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Prosze Was nie robcie z Clijsters bogini. Co sie stalo z Wozniacki nr 1 na swiecie??? Dziekuje dobranoc! Na Li prezentuje wysmienita forme od koncowki zeszlego sezonu a Kim gra w kratke. Co ma znaczyc ze jak sie wnerwi to wygra co to wogle za bezsensowne gadanie... A co jesli Na Li sie wnerwi? Smiech na sali. Modzie szanowny tego posta mi nie usuwaj!

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Prosze Was nie robcie z Clijsters bogini. Co sie stalo z Wozniacki nr 1 na swiecie??? Dziekuje dobranoc! Na Li prezentuje wysmienita forme od koncowki zeszlego sezonu a Kim gra w kratke. Co ma znaczyc ze jak sie wnerwi to wygra co to wogle za bezsensowne gadanie... A co jesli Na Li sie wnerwi? Smiech na sali. Modzie szanowny tego posta mi nie usuwaj!
Ale taka jest prawda. Kim zrobiła sobie dziecko, wróciła, pograła trochę i od tak sobie wygrała USO. W kobiecym tenisie nie ma nikogo tak mocnego jak Kim. Póki Williams nie wróci i nie potrenuje żeby była w dobrej dyspozycji to nikt nie zagrozi Clijsters. Takie moje skromne zdanie.

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Moim zdaniem, mecz będzie zacięty i powinien być wyrównany. Na pewno kluczowe znaczenie będzie miała sprawa mentalna, i to czasem w tej sferze rozgrywa się wszystko, szczególnie w tenisie. Można przegrać, nie wychodząc jeszcze na kort. I tutaj upatruje większą przewagę po stronie Kim. Dla Chinki to zupełnie nowa sytuacja, finał AO, tak dużej imprezy. To co było wcześniej, to oczywiście piękna i skuteczna gra. Ale finały trzeba umieć rozgrywać, o czym nie raz pokazywali nam chociażby Roger Federer w meczu z Andym M. w US Open czy przed rokiem w AO. Ale może być też tak, ze Chinka bez kompleksów wyjdzie i będzie grała swoje. Kim na pewno będzie chciała zrewanżować się za porażkę w Sydney, ale nie sugerowałbym się za bardzo w ocenie, że Chinka już raz pokonała Clijsters to ma większe szanse.
Ja osobiście bardzo bym chciał by wygrała Chinka, bo fajnie jest gdy wygrywają zawodnicy, którzy nie są potencjalnymi kandydatami do zwycięstwa, a swoją grą pokazują, że naprawdę można, jeśli się bardzo chce i ma trochę szczęścia. Przykład, Schiavone i wygrana w Roland Garros. To było piękne!

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
a co sądzicie o takim zakładzie
Total aces made by K.Clijsters over 1,5 za 1,70??????
Total aces made by N.Li over 1,5 za 1,80
EDIT : zakłady w Betsafe

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Li - Clajsters
1
2.70
sts

Trzymam mocno kciuki za chinke. Jak sledziłem jej mecze na tegorocznym Australian to wiem jedno : jest wysoka forma, jest siła mentalna ! Ona gra turniej życia ma w sobie &quot; to coś&quot; !

Kim już wygrywała szlemy i wie jak to smakuje. Oglądałem jej mecze z Cornet, Makarovą, Radwańską, Zvonarevą - i uważam że Kim nie jest w optymalnej formie, owszem z Verą zagrała dobry tenis, ale ja uwazam, że Li jest w stanie pokonać belgijke.

Może zdenerwowanie, nerwy, ogromna presja, waga spotkania nie wytrącą z równowagi Li i zagra swój mecz życia, czas aby i w tenisie pań coś się &quot;zatrzęsło&quot; jak u panów ! Andre@

---

D 8

dyniek89

Użytkownik
a co sądzicie o takim zakładzie

Total aces made by K.Clijsters over 1,5 za 1,70??????

Trudno powiedzieć, ze statystyk wynika, że taki typ wszedł w meczu ze Zwonarevą i z Radwańską, natomiast nie wszedł z Cornet, Navarro i Makarovą. ( nie wiem jak z Safiną).

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Ale taka jest prawda. Kim zrobiła sobie dziecko, wróciła, pograła trochę i od tak sobie wygrała USO. W kobiecym tenisie nie ma nikogo tak mocnego jak Kim. Póki Williams nie wróci i nie potrenuje żeby była w dobrej dyspozycji to nikt nie zagrozi Clijsters. Takie moje skromne zdanie.
Całkowicie popieram. Nie ma w tym momencie na kortach zawodniczki równającej się umiejętnościami z Kim. Btw pod względem technicznym to Williams&#39;ki nawet w najlepszej formie to dwa lata za jaskiniowcami były jeśli chodzi o porównanie do Belgijki ???? Inna sprawa, że wiele z tego tuszowały siłą ???? Stosur przez jakiś czas próbowała zagrać w tę samą grę co one, ale jakoś tak nie wyszło za bardzo.
W każdym razie wracając do tematu to w obecnych czasach nie wierzę, by Kim dochodząc do finału AO mogła go przegrać z kimkolwiek ????

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Całkowicie popieram. Nie ma w tym momencie na kortach zawodniczki równającej się umiejętnościami z Kim. Btw pod względem technicznym to Williams&#39;ki nawet w najlepszej formie to dwa lata za jaskiniowcami były jeśli chodzi o porównanie do Belgijki ???? Inna sprawa, że wiele z tego tuszowały siłą ???? Stosur przez jakiś czas próbowała zagrać w tę samą grę co one, ale jakoś tak nie wyszło za bardzo.

W każdym razie wracając do tematu to w obecnych czasach nie wierzę, by Kim dochodząc do finału AO mogła go przegrać z kimkolwiek ????
No cóż, identyczne mam odczucia. Wszystko się okaże jutro rano, aczkolwiek na niespodziankę nie liczę.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Mysle podobnie jak większość chodź nie jestem znawcą tenisa ale AO obserwowałem dość uważnie i moim zdaniem Chinka już swoje 5 min w Australii miała a Belgijka doświadczona do tej pory na AO wygląda tak jak by dawała z siebie tylko tyle ile trzeba dopiero z Verą pokazała coś więcej dlatego myślę ze rano zobaczymy finał bez większej historii szybkie 2-0 6-4 6-2. Sam dałem trochę grosza na Win Kim po 1.35 ????

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Nigdy się nie dowiemy jak to było... A może to wszystko pod publikę, że ma słabą formę przed AO(chociaż do finału doszła), a na AO wystrzeliła 6-0 6-0 z Safiną. Ona jest na tyle doświadczona, że wie kiedy włączyć tryb, jakim zniszczy wszystkich. Nie wierzę, żeby po tak znakomitym meczu ze Verą przegrała z Chinką, która ją niedawno pokonała.
Mimo wszystko nie powiem - Chinka gra bardzo ładny tenis dla oka, mocne uderzenia, ale na Kim będzie to za mało - 6-3 6-4 coś w tym stylu jak dla mnie będzie.
W tenisie żeńskim to akurat nie jest żadne wielkie wydarzenie, robiła sporo podwójnych, rozluźniła się i już mamy dwa przełamania które robią z 0-5 wynik 5-5 :]
Nie wiem czemu w ogóle bierzesz pod uwagę mecz z Dinarą która w tym momencie nadaje się co najwyżej na średniej klasy challenger.
Liczę na dobre spotkanie, może 3 sety, Kim ma przestoje, tylko że w tym momencie zestawienie kobiet jest ogólnie słabe. Wozniacki, Azarenka bez formy, Stosur to samo, siostry nie grają prawie wcale.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom