>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Attack on bookies - t0mson PICKS

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Witam !
  • Zakładam drugi i ostatni temat. W pierwszym panował jednym słowem &quot;bajzel&quot;.
  • Bez komentarzy w temacie.
  • Typy podaję również w dziale Bundesliga tutaj ze stawkami.
  • Jeden kupon jeden post dla przejrzystości.
  • Mody mogą wyłączyć licznik (proszę nie scalać postów) [patrz góra]
  • Buki: Pinnacle lub bet365

Czasami zdarzą się typy z DFB czy LM i LE z udziałem niemieckich drużyn.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wolfsburg - Bayern [pinnacle]
Kolejną rundę po krótkiej przerwie czas zacząć. Mimo przerwy w grze nie widzę tutaj innej opcji jak zwycięstwo podopiecznych Van Gaala.

Wilki w pierwszej części sezonu spisały się fatalnie. McClaren najwyraźniej ma problem z ułożeniem tej drużyny ale co się dziwić jak sami zawodnicy sprawiali wrażenie &quot;leniwych&quot; a konkretnie gra na wyjazdach.Warto dodać , że odszedł Dzeko najważniejszy filar zaraz po Grafite w napadzie , kto zna Wolfsburg wie kim był Bośniak dla tej ekipy nie bez powodu Man City kupił go aż za 35 mln. W poprzednich postach w dziale pisałem , że jak Wilki mają grać bez jednego gracza z TRIO: Dzeko, Diego bądź Grafite to gra po prostu nie idzie. Ciekawi mnie jak bez Dzeko będą sobie teraz radzić jakoś nie widzę tego kolorowo na początku drugiej części rozgrywek. Przypuszczam , że Wilczkom przypadnie rola średniaka ligi i w tym sezonie zapewne tak się skończy...

Bayern o tej firmie nie trzeba pisać zbyt wiele. Pod koniec pierwszej części sezonu wreszcie zaczeli grać choć może martwić postawa defensywy mam tutaj na myśli potyczkęz VFB gdzie tył zagrał katastrofalnie ale nadrobili w przodzie wykorzystując katastrofalne błędy rywala. Dodatkowym wzmocnieniem jest na pewno Augusto sprowadzony z Hoffenheim, który wzmocni defensywę Bayernu.

Podsumowując będzie to potyczka średniaka z drużyną , która będzie z pewnością na koniec sezonu najmniej w TOP 3 a może i uda się dogonić lidera co osobiście by mnie cieszyło.Jeśli chodzi o siłę ofensywną obu ekip to zdecydowanie lepiej wygląda Bayern, Wolfsburg może postraszyć trochę ze stałych fragmentów dzięki wspaniałym wrzutkom Diego,które wykańcza Grafite a jeśli chodzi o indywidualne umiejętności to zdecydowanie Bayern wypada lepiej. Jedyne czego można się obawiać to obrony Monachijczyków choć myślę , że Van Gall wyciągnął wnioski i wyjaśnił chłopakom jak się powinno grać. Jeśli chodzi jeszcze o jakiś słabszy punkt to na pewno Butt w porównaniu z Benaglio ale to nie jest jakiś wielki problem.
Bayern @ 1,80 // 20j

Bayern (AH-1) @ 2,23 // 10j
FT 1-1
-30j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Stuttgart - Mainz [Pinnacle]

Kolejny typ na drużynę Stuttgartu. O potencjale ofensywnym gospodarzy można powiedzieć jedno - armaty do strzelenia. Cacau,Marica, Harnik, Pogrebnyak to gracze , którzy powinni załatwić tą sprawę. Patrząc na defensywę Mainz nie powinno to sprawić kłopotu dla mnie to średniacy potrafiący zagrać dobre spotkanie a raz popełniać kiksy jeśli chodzi o formacje obronną dlatego też tutaj upatruję ten typ.Stuttgart w sparingach szedł jak burza strzelając rywalom po 3 czy 4 bramki. W lidze podobnie trafiali dużo i zarazem tracili. Podopieczni Tuchela na wyjazdach z mocniejszymi ekipami w ofensywie tracili przeważnie dwie bramki zdarzało się i nawet ze słabszymi wyciągać 2 razy piłkę z własnej siatki ( St Pauli) Dodatkowy atut to gra u siebie co jest kolejnym argumentem przekonującym mnie jeśli chodzi o ten typ. Mam nadzieję , że Stuttgart w tej części sezonu się obudzi a wszystko na to wskazuję bo wreszcie przyszedł ktoś kto to ruszy tym zespołem i pozytywnie wpływa na graczy i ich zaskakuje.W VFB lekkie kontuzje i paru graczy trenowało indywidualnie lub miało chwilową przerwę ale na Mainz powinni być gotowi.Tego zakładu w Pinku już nie ma kto nie spał to pobrał. Stuttgart OVER (1,25) @ 1,72 // 15j
FT 1-0
-7,7j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Schalke - Hamburger SV [Pinnacle]
Fatalny start na rozpoczęcie rozgrywek zanotowali podopieczni Magatha. Niebiescy potrafią się spiąć na mocniejszych rywali chociażby wygrana z Bayernem 2:0 na własnym obiekcie. Przygotowania do sezonu przebiegały w obu ekipach dobrze. Trener gospodarzy podkreślił , że jest to jedno z ważniejszych spotkań, które może być kluczem do dobrego wejścia w tą fazę rozgrywek.Goście przyjeżdżają osłabieni, nie wystąpią: Dennis Diekmeier, Joris Mathijsen, Romeo Castelen, Jose Paulo Guerrero, Mladen Petrić oraz Son Heung-Min.Sytuacja w Schalke wygląda lepiej z tego co znalazłem z ważneijszych postaci nie zagra Atsuto Uchida. Dodatkowo Schalke u siebie dlatego myślę , że warto spróbować.
Schalke @ 2,01 // 20j
FT 0-1
-20j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Eintracht Frankfurt - Hannover 96 [bet365]
Jedna z rewelacji rozgrywek bo jak nazwać pozycję zajmowaną przez drużynę , która broniła się przed spadkiem w ostatnim sezonie do samego końca podejmie na wyjeździe Eintracht . Z pewnością działacze H96 są pozytywnie zaskoczeni postawą swoich pupili i Slomki , który doprowadził zespół do TOP 4 w pierwszych fazach rozgrywek.Po cichu działacze z pewnością liczą na &quot;coś &quot; więcej w tym sezonie jednak sam trener podkreślą , że najważniejszym celem jest uzyskanie 40 pkt a dopiero potem myślenie nad czymś &quot;więcej&quot; Ta liga zaskakuję , nikt nie spodziewałby się aby taka ekipa jak H96 była tak wysoko. Myślę, że powoli nadchodzi ten czas kiedy wszystko powoli zacznie wracać do normy i na koniec sezonu zobaczymy H96 w środkowej strefie tabeli.Jeśli chodzi o grę wyjazdową to wygrane przeplatali przegranymi więc nie wygląda to źle. Wspomnę może o dyspozycji Ya Konana , któremu zawdzięczają &quot;wiele&quot; otóż z tego co znalazłem info Didi miał jakiś uraz i nie dawno zaczął trenować i wielce prawdopodobne , że nie zobaczymy go dziś w najwyższej dyspozycji ale mimo to w duecie z Abdellaoue
W Eintrachcie nieciekawie w obronie. Pisałem w podsumowaniu pierwszej części rozgrywek o dwóch obrońach.
Franz , Russ dwaj najważniejsi środkowi obrońcy.Bez nich można powiedzieć tracą dużo na jakości. Franz sprowadzony z Karlsuher. Kiedy był kontuzjowany obrona wyglądała tragicznie przez co plasowali się na samym dole tabeli a więc widzimy jakie są to ważne postacie dla tej ekipy. Jednak jak Quozi w dziale wspominał w zespole są zmiennicy na pewno nie tacy jak ci dwaj wyżej ale tacy, którzy będą w stanie coś na pewno zdziałać. Eintracht zagra dziś bardziej ofensywnie co stworzy na pewno wiele sytuacji Gekasowi , który ma zabójczy celownik i powinien upokorzyć dziś H96.
Eintracht Franfurt @ 2,00// 20j
FT 0-3
-20j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Brazylia- wyjątkowo
Sao Caetano - Americana Futebol [bet365]

Gospodarze po fatalnym starcie dziś mają okazję by odkupić się w oczach swoich fanów. W pierwszym meczu rozgrywek ulegli na wyjeździe aż 3:0 !. Trener na to spotkania powołuję mocniejszych graczy by zamazać plamę po beznadziejnym początku a więc motywacja na to spotkanie jest duża. Goście w ostatnim spotkaniu na własnym terenie pokonali skromnie Bragantino , dziś jednak przyjdzie zmierzyć się z ekipą , która wyjdzie podwójnie zmotywowana na to spotkanie przez samego trenera jak i własną publiczność.Z racji , że to Brazylia to Asian. Sao Caetano (AH -1) @ 2,10 // 20j
FT 0-1
-20j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hamburger SV - Eintracht [ pinnacle] zwrot
Hamburg w ostatnim meczu z Schalke pokazał jak jest przygotowany na drugą część sezonu. W gospodarzach drzemie potężna siła ofensywna. Z przodu Van Nistel Roy obsługiwany przez jednych z lepszych skrzydłowych w lidzę , którzy imponują szybkością i techniką Pitroipa , Elia no i włączającego się do tego wszystkiego Ze Roberto.Patrząc na obronę gości może to skończyć się tragedią w tym spotkaniu bowiem są zmuszeni grać bez Franza , Russa i paru innych podstawowych graczy o których wartości pisałem i nie będę się powtarzał. Eseju nie ma co pisać .Hsv pod każdym względem ma przewagę mimo paru braków : Joris Mathijsen, a do niego dołączyli Castelen, Marcell Jansen, Jose Paulo Guerrero i Diekmeier Przewidywane składy kicker.de HSV: Rost - Demel, Kacar, Westermann, Aogo - Rincon, Zé Roberto - Pitroipa, Elia - van Nistelrooy, Ben-Hatira Eintracht: Nikolov - S. Jung, Clark, K. Kraus, Petkovic - Meier, Köhler - Ochs, Halil Altintop, Fenin - Gekas
Hamburger SV (AH-1) @ 2,10 // 30j
0

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hannover - Schalke [pinnacle] Value. Nie wiem dlaczego taki kurs ale jak dają to trzeba brać póki nie poleci w dół...
Gospodarzę doskonale weszli w drugą fazę rozgrywek pokonując osłabiony Eintracht na wyjeździe 0:3 .Duet Ya Konan-Abdelloue znowu dał znać o sobie obaj gracze wpisali się na listę strzelców w tamtym spotkaniu co jest na pewno dobrym zwiastunem przed spotkaniem z &quot;niebieskimi&quot;.Slomka odmienił tą ekipę na graczach nie ciąży presja zwycięstwa , mało kto zakładał żeby walczyć o tak wysoką lokatę jednak dziś działacze Hannoveru na pewno liczą na &quot;coś&quot; więcej.W sobotę będzie doskonała okazja do dopisania 3 pkt bo przyjedzie słabe Schalke...
Mecz z Hamburgiem miał być dobrym początkiem dla graczy Magatha jednak stało się inaczej. Polityka jaką prowadzi szkoleniowiec &quot;niebieskich&quot; nie zaprowadzi ich zbyt daleko.W drużynie jest fatalna atmosfera , trener męczy zawodników dając im niesamowity wycisk na treningach co potem widać na boisku gdy przychodzi rywalizować z innymi ekipa. Zawodnicy są przemęczeni, brakuję szybkości i sił. Jak wyżej pisałem atmosfera w zespole nie najlepsza a to często przekłada się na wyniki.Patrząc na potencjał Schalke wydaję się , że to oni powinni tutaj spokojnie pokonać H96 jednak ta liga pokazuję , że faworyci buków często przegrywają. Dla mnie faworytem jest H96 a , że kurs powyżej 3 to tylko skorzystam. Schalke to taki rywal , który leży gospodarzą ostatnie 3 spotkania to 2:1 dla H96.
Prawdopodbne składy kicker.de H96:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Schalke:
Neuer - Matip, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Draxler - Raul, Huntelaar Hannover @ 3,07 // 20j
-20j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Koln - Werder [pinnacle] &amp; [bet365]
Oglądnąłem skrót poprzedniego spotkania i trzeba przyznać rację Tedowi , że Koziołki zagrały katastrofalnie.Dzisiejsi gospodarze po objęciu szczęśliwego prowadzania mieli zwycięstwo w kieszeni jednak Kaiserslautern grając w 10 potrafiło odrobić straty i mogło spokojnie wygrać ten mecz gdyby gracze popisali się lepszą skutecznością a tak skończyło się remisem. Zerknąłem na składy i nie ciekawie wygląda to w Koln dziś poważne braki: fachowiec od stałych fragmentów Petit , obrońca Mohameda , Jajalo i Pezzoni a to z pewnością wpłynie na przebieg tego spotkania.
Goście rozpoczęli drugą część rozgrywek od szczęśliwego zwycięstwa z Heffenheim. O tamtym spotkaniu można powiedzieć wiele pozytywnego jeśli chodzi o Werder ale jak to u nich często bywa brakowało skuteczności.Ofensywa Werderu jak zwykle pokazała swoją siłę stwarzając sobie dużo klarownych sytuacji.Tego samego nie można powiedzieć o defensywie , która zaspała przy stracie gola ale wygląda to trochę lepiej a niżeli w pierwszej części sezonu gdzie rywale potrafili wbić parę bramek.Najważniejsze , że dziś zagra Peruwiańczyk Pizzaro na którego Werder zawsze może liczyć.
Patrząc na sytuacji kadrowe obu ekip w Koln wygląda to dużo gorzej.Goście od początku sezonu muszą sobie radzić bez paru lepszych graczy dziś będzie podobnie ale rywal nie jest na tyle wymagający by stawić wielki opór. Po ostatnim popisie Koziołków stawiam na win Werderu.

Werder @ 2,19 // 30j Werder (AH-1) @ 3,10 // 10
FT 3-0
-40j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
TYPY 1-10
Suma stawek: 195
Zysk/Strata: - 157,5
Skuteczność:
Wygrane: 0
Przegrane: 9

Zwroty: 1
Podsumowanie:
Tragedia jeśli chodzi o Bundesligę.Początek fatalny, mam nadzieję ,że się to niebawem zmieni i wrócimy na salony jak to bywało dawniej ;)

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Aachen-Bayern [pinnacle]
Dziś Bayern Monachium podejmie drugoligowca Aachen ekipę , która zajmuję obecnie 10 lokatę w rozgrywkach drugiej bundesligi. Bayern jak do tej pory radził sobie bez problemu ze wszystkimi rywalami w DFB teraz nie powinno być inaczej. Goście maja dziś okazję do rewanżu za rok 2004 gdzie musieli uznać wyższość Aachen oraz dwa lata później gdzie znowu przegrali z tą ekipą. Czytając wypowiedzi graczy Bayernu jestem skłonny na nich zagrać z handicapem.Nie oszukujmy się jeśli tylko Bayern podejdzie do sprawy poważnie a tak właśnie będzie możemy się spodziewać wysokiej wygranej.Słynne powiedzenie do trzech razy sztuka dzisiaj się powinno sprawdzić. Liczę na wysoką wygraną tym bardziej , że zagrają &quot;prawie&quot; najmocniejszym składem. Aachen obecnie jest typowym średniakiem ligi z paroma solidnymi graczami ale na poziomie drugiej ligi. Bayern (AH-1,5) @ 1,86 // 25j
FT 0-4
+21,5 j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Werder Brema - Bayern [pinnacle] Typ , który pobrałem trochę wcześniej ze względu na możliwość spadku kursu i tak też się właśnie stało. Szczerze myślałem , że Werder się przebudzi po przerwie ale nic na to nie wskazuję. Dziwi mnie , że zespół z takim potencjałem zajmuję tak odległą lokatę i nie potrafi sobie radzić ze średniakami. Ostatni mecz Bremeńczyków utwierdził mnie żeby zagrać przeciwko nim. Obrona spisuję się fatalnie nie ma sensu wymieniać nazwisk bo kto tam nie zagra to i tak wygląda to tragicznie. Gra w ofensywie też nie idzie rewelacyjnie w dodatku nie zobaczymy Arnautovica w tym spotkaniu co jest kolejnym + dla Bayernu. Ostatni występ Pizzaro mnie trochę zaskoczył, Peruwiańczyk wydaję się być bez formy a to przecież kluczowa postać w napadzie &quot;zielonych&quot;. Wygrana ze słabym Hoffenheim miała być zielonym światłem dla Bremy w dalszych meczach ale najwyraźniej w tamtym meczu było więcej przypadku a niżeli przemyślanej gry. Bayern na pewno nie gra najlepszej piłki ale na Werder to co obecnie prezentują spokojnie starczy. Najważniejsza informacje to występ Robbena , który pokazał w ostatnim meczu pucharowym jak ważną postacią jest dla tej ekipy. Jednym podaniem i swoimi rajdami potrafił wypracować klarowne sytuacje albo sam wpakować piłkę do siatki rywala. Jedyne co mnie martwi to obrona Monachijczyków , która nie jest jakimś pewnym punktem ale z drugiej strony patrząc na postawę Werderu jakoś specjalnie mnie to nie martwi bo bez problemu mogą pokryć Handicap dzięki ofensywie. Wydaję mi się , że będzie to podobny scenariusz a niżeli w meczu Pucharowym czyli bramka dla Bayernu, następnie zmuszenie Werderu do gry otwartej piłki i ostatnie zniszczenie rywala ze strony Bayernu co powinno być łatwym zadaniem przy obecnej formie obrony Bremy.

Osłabienia:

Werder Bremen:
Boenisch, Naldo, Wesley,Arnautovic , Borowski ( rezerwa raczej nie zagra)

Bayern:
Ribery, Olic, Kroos, Contento

Składy może sobie każdy zobaczyć na kicker.de Bayern @ 1,76 // 25j
FT 1-3
+19 j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wolfsburg-Dortmund [pinnacle]

Ostatni typ na ta rundę , którego miałem nie grać ale w związku z problemami w kadrze gospodarzy nie pozostaje nic innego jak pobrać pewną wygraną Dortmundu.

Ostatnie spotkania Wilków to remis z Bayernem , następnie wygrana z Mainz na wyjeździe.Po odejściu Dzeko jak na razie widać było , że współpraca Grafite - Mandzukic układa się dobrze a co najważniejsze sama gra wygląda lepiej a niżeli w poprzedniej części sezonu gdzie sprawiali wrażenie &quot;ospałych graczy&quot; , którym nawet się nie chciało biegać po boisku. Kluczowa informacja - Wilki przystąpią do tego spotkania bez Kjaera, Mandzukicia, Cigercia, Riethera ,Grafite i oczywiście Hasebe , który jest na rozgrywkach w Azji więc wygląda to najmniej dramatycznie. Wszyscy ci gracze , których wymieniłem mają zapewnione miejsce w podstawowej 11 więc oczywiste jest jakimi ważnymi postaciami są dla tej ekipy. Jutro przyjdzie zmierzyć się z Borussią , której ambicje lekko podrażnił Stuttgart , który powinien przegrać tamto spotkanie najmniej dwoma bramkami ale nie wykorzystane sytuacje Lewego się zemściły w samej końcówce. Stuttgart w tamtym spotkaniu atakował potrafił sobie stworzyć sytuacji dzięki mocnej ofensywie , jutro w Wolfsburgu tego zabraknie a w dodatku Ci co zagrają będą zmuszeni mierzyć się z najlepszą defensywą w lidze. Nie ma się co oszukiwać i upatrywać jakiejś niespodzianki. Wilki nie mają po prostu tak mocnej ławki żeby zastąpić tych podstawowych graczy,któych zabraknie na ich pocieszenie dodam , że może wystąpi nowy nabytek Mbokanim sprowadzony z Monaco ,który zaledwie po jednym treningu może wyskoczyć jutro w podstawowej 11 McClarena co jest pewnego rodzaju dowodem na bezradność Wolfsburga bo rzadko się zdarza aby świeży gracz zaliczał taką &quot;partyzantkę&quot;. W Borussi było wiele szumu ostatnio po remisie ze Stuttgartem , Lewy w tym meczu siądzie na ławce na całe szczęście i na szpicy zagra Barrios , który musi udowodnić jutro coś Klopowi i utwierdzić go , że to on a nie Polak zasługuję na grę w podstawowej 11. Podsumowując Wolfsburg mocno osłabiony w tym spotkaniu ma marne szanse na nawiązanie walki z BVB , które będzie sobie musiało radzić bez Kagawy ale bez niego Dortmund w tym spotkaniu powinien sobie poradzić. Dortmund (AH - 0,75) @ 2,06 // 25j
FT 0-3
+ 26,5 j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Eintracht - Gladbach [pinnacle]
Jeszcze jeden typ jednak.Krótko bo czasu nie ma.Idealny mecz na przełamanie dla Frankfurtu. O spotkaniu już pisało tutaj parę osób. Z mojej strony krótko. Eintracht fatalnie wystartował dziś do obrony wracają podstawowi gracze, którzy powinni zapewnić spokój w tej formacji a niżeli poprzednicy dla, których występ był debiutem w Bundeslidze. De Camargo może jest do zastąpienia ale na pewno jego zmiennicy nie są tacy mocni pod względem technicznym jak on. W dodatku w Gladbach na ławce Bradley od czarnej roboty co przemawia na korzyść gospodarzy. Gladbach jest taką ekipą , która tracąc jedną bramkę rzuca się do przodu co wykorzystują rywale i pewnie z nimi wygrywają. Pobieram ze względu na to Asiana a nie czyste zwycięstwo. Franfurt mając plagę kontuzji przegrywał dziś po powrocie podstawowych graczy powinni sobie poradzić ze słabą obroną Gladbach. Eintracht (AH -1) @ 2,79 // 25j
FT 0-1
-25j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ameryka po raz drugi... Deportivo Quito - Independiente [pinnacle]

Jak to często w zwyczaju bywa wysokość powinna zrobić swoje. Independiente już grało raz z LDU jak wspominał kacmon i można powiedzieć , że sobie poradzili ale sporo szczęścia dopisało. LDU prowadząc 3:0 rozluźniło się i przewaga została roztrwoniona dosłownie w parę minut. Gospodarze nie mają nic do stracenia rzuca się na pewno od pierwszych minut do ataku i powinni odrobić straty ale wtedy gdy nie straca bramki bo jak dobrze myślę to Inde strzelając na wyjeździe zmusi rywala do wygranej ponad 4 bramkami aby myśleli o awansie co byłoby nie lada wyczynem. Pobieram zwycięstwo gospodarzy po dobrym kursie. Atut własnego boiska , wysokość powinna zrobić swoje tym bardziej, że na wyjeździe stworzyli sobie sytuacje ale zabrakło skuteczności jak pisał w dziale kacmon.

Deportivo Quito @ 1,80 // 25j
FT 1-0
+20j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Borussia - Schalke 04 [pinnacle]
Pierwsze derby otwierające 21 rundę w których z pewnością nie zabraknie emocji... O Gospodarzach nie trzeba wiele pisać , zdominowali Bundeslige jak do tej pory. Choć do końca rozgrywek jeszcze 14 kolejek to ciężko będzie tutaj rywalom odrobić stratę ale do póki piłka w grze wszystko jeszcze może się zdarzyć. Borussia u siebie ostatnio zremisowała ze Stuttgartem co wpłynęło na nich motywująco by potem rozgromić Wolfsburg na wyjeździe 0:3. Gracze Kloppa od początku sezonu prezentują wyśmienitą formę. Wpadki jak do tej pory zaliczyli z Frankfurtem i Leverkusen w pierwszej części sezonu. Z punktu widzenia kibica ten pojedynek to „ wojna „ co dodatkowo wpłynie na motywację piłkarzy. Gospodarze w wyśmienitej formie , z doskonałymi indywidualnościami i najlepszą defensywą są pewnym faworytem według bukmacherów i ja też się z tym zgadzam. Mama uczyła , że derby się tylko ogląda ale przy sytuacji Schalke nie można ominąć tego spotkania w typowaniu…
Goście jak grali nędze tak dalej grają… Pisałem już o chorym trenerze „niebiskich” parę razy i nie ma sensu się powtarzać. Schalke w tym sezonie jest spisane na straty nic po za tym. Jak do tej pory udało im się wygrać tylko z Hannoverem i to na sporym farcie oraz po dogrywce w DFB Pokal z Nurnbergią po przeciętnym meczu. Obrony żelaznej nie mają w pojedynku z Nurnbergią mogli stracić z 2 bramki więcej to samo z Hannoverem jak i Hoffenheim ale musza podziękować Babelowi za egoizm…
Podsumowując Dortmund i Schalke to dwa różne światy w tym sezonie. Sezon temu z pewnością kursy byłyby trochę inne dziś jest trochę inaczej. Borussia może zawdzięczyć to Kloppowi zaś „niebiescy” Magathowi ale w odwrotnym tego słowa znaczeniu. U gospodarzy nie zagra mocny Subotic ale zastąpi go santa , który powinien dobrze wykonać swoją robotę. Wielkie derby , wielka wojna między kibicami w której dla mnie pewne zwycięstwo odniosą podopieczni Kloppa. Mam nadzieję , że w tym meczu Magath będzie schodził z Iduna Park ze spuszczona głową…
Borussia (AH -1) @ 2,15 // 25j edit: Borussia (AH -1) @ 2,28 // 10j
FT 0-0
-35j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hoffenheim – Kaiserslautern [Pinnacle]
Gospodarze po zmianie trenera zaczynają powoli układać swoją grę co było widać w meczu z Schalke. W poprzednich meczach nie szło , odpadli nawet z II ligowym zespołem z DFB ale trochę czasu minęło i nowy trener powoli zaczyna ogarniać tą ekipę. Według mnie Wieśniaki mają idealnego rywala do zdobycia pierwszych 3 pkt u siebie w tym roku. Przeciwnik w kryzysie, kibice domagają się zmiany trenera , ich najlepszy strzelec jest już pewnie myślami w Wolfsburgu po prostu nie idzie ale co się dziwić jak to beniaminek, który musi zmierzyć się teraz z ekipą aspirującą o grę w Lidze Europejskiej. Ciekawi mnie ten kurs na „niebieskich” szczerze spodziewałem się kurs w granicach 1,5 – 1,6 ale jak dają więcej to trzeba brać. Hoffenheim w meczu z Schalke pokazało , że potrafią sobie stworzyć kilka klarownych sytuacji spokojnie mogło skończyć się wyższym wynikiem gdyby nie egoistyczne zachowanie nowego nabytku „Babela” , któremu mam nadzieję , że trener wytłumaczy jak się zachowywać w takich sytuacjach jak w ostatnim spotkaniu. Lautern bez pomysłu na grę ze średnim Mainz nie potrafili stworzyć sobie żadnych sytuacji teraz przyjdzie mierzyć się na wyjeździe z ekipą , która ma z pewnością większy potencjał i aspiracje i po cichu myśli o grze w LE. Osobiście myślę , że na 1:0 się nie skończy.

Hoffenheim (AH -1) @ 2,55 // 25j
FT 3-2
ZWROT
0j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Eintracht - Leverkusen [pinnacle]
To spotkanie wydaję mi się najlepszą opcją na tą kolejkę.Jeżeli chodzi o gospodarzy widać , że są w kryzysie i nic nie wskazuję na to by w najbliższym czasie mieli przełamać fatalną passę tym bardziej , że przyjdzie mierzyć się z mocnym Leverkusen.

Frankfurt początkowo z problemami kadrowymi przegrywał co było pewnego rodzaju usprawiedliwieniem ale mimo powrotu paru podstawowych graczy efektów dalej nie ma. Druga kwestia to słaba gra na własnym obiekcie , podopieczni Skibbe to typ drużyny , który więcej wygrywa na wyjazdach a niżeli u siebie. W ostatnim spotkaniu z Freiburgiem można było doszukać się pozytywów. Parę okazje do strzelenia bramki sobie stworzyli ale zabrakło dobrego wykończenia. Wydaję mi się , że coach Franfurtu obecnie nie potrafi wpłynąć na postawę ekipy a może to tylko chwilowy kryzys ?

Patrząc na gości powinni to spotkanie spokojnie wygrać.Jeżeli chodzi o skład i umiejętności poszczególnych zawodników to na pewno biją na głowę sobotnch rywali.Ostatnio zaliczona wpadka z dobrze spisującą się Nurnbergią na pewno będzie pewnego rodzaju mobilizacją przed tym spotkaniem. Celem Leverkusen jest gra w LM i takie spotkania trzeba po prostu wygrywać tym bardziej , że rywał słaby.W porównaniu do graczy Eintrachtu goście prezentują stabilną formę co też mówi o klasie ekip. Leverkusen @ 2,11 // 30j
FT 0-3
+33,3j

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Lautern-Dortmund [pinnacle]
Zastanawiałem się na BVB , ostatnio im zaufałem i mnie zawiedli dziś zaufam im ponownie za trochę większą stawkę. Krótko bo i z czasem średnio. Lautern w kryzysie , na graczach ciąży presja zwycięstwa bo jak wiadomo cel jest jeden utrzymanie w BL. Kibice zamiast pomagać , pogrążają trenera machając białymi chustami, już chyba zapomnieli kto wprowadził Czerwonych diabłów do najwyższej klasy rozgrywkowej w niemczech. Dziś przyjdzie zmierzyć się liderem , który wydaję się cały czas trzymać formę. Dziś jeżeli BVB poprawi skuteczność a niżeli w meczu z Schalke powinni spokojnie pokryć Handicap a nawet powtórzyć ostatni wynik z Lauetrn gdzie pokonali ich u siebie aż 5:0. Goście bez Kagawy ale Klopp ma zamienników , którzy są w stanie godnie zastąpić japończyka. Gospodarze bez Dicka i Kircha , którzy grali prawie we wszystkich spotkaniach.
Dortmund AH -1 @ 2,15 // 30j
FT 0-0
-30j

Do góry Bottom