>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP World Tour Finals - Londyn, 05-12.11.2012

Status
Zamknięty.
cinekzs 1K

cinekzs

Użytkownik
Spotkanie: Djokovic vs Tsonga
Typ: 1

Kurs: 1.3
Buk: Betfair
Ciężki mecz do typowania przed spotkaniem... Sam się wstrzymam i zagram coś na live, ale Djokovic powinien dać rade Tsondze, który ostatnio zwolnił tempo. h2h w tym roku 4:0 dla Djoko ale martwi troche h2h na ihardzie bo Tsonga wszystko wygrał chociaż były to mecze dosyć dawno rozgrywane, a serb w ciągu tego czasu zrobił duże postępy. Myślę że będzie to wyrównane spotkanie z jakims TB w którym to Tsonga może okazać sie lepszy ale Djoko wyjdzie zwycięsko z całego spotkania, odradzam granie na 2:0 bo to jest loteria.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Jaka tam loteria, Djoković to klase lepszy zawodnik od Francuza i w optymalnej formie do rozjedzie Tsogne, wszystko zależy od tego jak tam z Djokiem, i co znaczyła poorażka z Querreyem, Francuz jak to Francuz pewnego poziomu nie przeskoczy, i w starciach z top 4 wygląda bardzo słabo.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
David Ferrer rozgrywa najlepszy sezon w swojej karierze i nie podlega to jakiejkolwiek dyskusji. W niedzielę osiągnął swój pierwszy tytuł Mastersa i moim zdaniem na dobre zadomowił się w top5. Wielu podejrzewam będzie sądzić, że te 11 meczów rozegranych w ciągu 16 dni ( 2 tytuły ) dadzą o sobie w końcu znać, ale ja wobec tego nie mam większych obaw, bowiem jest jednym z najlepiej przygotowanych fizycznie tenisistów z całej czołówki. A przechodząc do konkretów: w ciągu roku rozegrali 3 spotkania które Ferrer wyciągnął na swoją korzyść na każdej możliwej nawierzchni (clay, grass, hard). Jutro został jeszcze niezbyt szybki indoor hard, który powinien bardziej wpłynąć właściwie na korzyść Hiszpana jeśli chodzi o jego styl i dysponowany arsenał. Ferrer potrafi skutecznie &quot;mijać&quot;, jest regularny, łupie aż miło po krosie ze swojego fh ,umie wdać się w długie wymiany, które owocowały w korzystny dla niego rozrachunek chociażby na ostatni meczu podczas Wimbledonu, gdzie bez większych problemów wygrał to spotkanie z Argentyńczykiem 3:0. Jutro oczekuję podobnego scenariuszu i ilekroć Potro będzie walił silniej ze swojego forhendu, tym bardziej będzie skazany na wyciąganie ze strony regularnego Hiszpana. Jak już wspominałem H2H mówi bardzo wiele z ich dotychczasowego dorobku, szczególnie dwa ostatnie mecze, kiedy to Pics rutynowo zabiegał i unicestwił wielkiego Argentyńczyka. Poza tym ten mecz może mieć kluczowe znaczenie o wyjściu z drugiego miejsca w grupie dla obu tenisistów, tym bardziej że z Federerem jeden jak i drugi będzie miał o wiele więcej trudu, dlatego tutaj widzę jeszcze większą motywacje ze strony Davida. Reasumując; dla mnie większość czynników przemawia tutaj właśnie za starszym Hiszpanem i być może Potro słusznie jest uznawany za faworyta uwzględniając ostatni maraton Ferrera, ale jak już wspominałem - o to się nie obawiam zbytnio i uważam, że podejdzie do tego meczu bardzo dobrze przygotowany i jeszcze lepiej zmotywowany na czwarte zwycięstwo w ciągu 12 miesięcy z Ponym. Kurs bardzo dobry i ja w to wchodzę.

David Ferrer @ 2,36 [PinnacleSports] ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Paes/Stepanek @1,40 Unibet ✅✅
to kapitalnie uzupełniająca się para. W Szanghaju pokazali lwi charakter.
na dosyć wolnej hali w Londynie taki duet jest jak marzenie. Ta poezja w grze Stepanka, wielki spokój przy siatce. Paes to przede wszystkim mocno i nisko bity serwis, świetne wejście w przód w biegu. Strzela z bekhendu po crossie jeśli tylko nadarzy się okazja.
Ta para ma więcej do zaoferowania i jest najzwyczajniej w świecie lepsza.
Ledwo Nestory2, przegrali bracia. Czas to uregulować w miarę spokojnym zwycięstwem faworyta jutro.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
D. Ferrer (+1.5 Sets) @1,48 Pinnacle ✅ Tak zwany typ bez emocji ????
Mecz zapowiada sie wysmienicie. Mimo, ze bedzie to pierwsze spotkanie w grupie ja upatruje tu walke o awans, nie ma na co czekac jesli chce sie grac w polfinale i doskonale wiedza o tym bohaterzy jutrzejszego spotkania. Jesli kursy rzedu 2,4 na Ferrera sa podyktowane w znacznej mierze tym, ze Dawid gral w finale paryskiego turnieju i ma byc rzekomo zmeczony to mi to odpowiada. Dla mnie to wlasnie Ferrer jest faworytem, ktory ostatnio dosc gladko sobie radzi z Juanem (wygrane w tym roku 0:3 i 0:2), przypominam takze, ze Dawid swietnie rozprawil sie z Llorda, ktorego nie byl w stanie pokonac Juan. Osobiscie typuje wynik meczu 2:1 dla Ferrera, a fakt, ze ugra conajmniej jednego seta jest dla mnie pewniakiem dnia.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Barclays ATP World Tour Finals
Roger Federer – Janko Tipsarevic
Handicap setów
Typ: Roger Federer (-1.5 Sets) @ 1.392 Pinnacle ✅ 6-3 6-1 :spokodfhgfh: szybko, łatwo i do bólu przewidywalnie..
Suma gemów
Typ: Poniżej 22 @ 1.637 Pinnacle ✅

Roger Federer po przegranym finale u siebie w Bazylei odpuścił zupełnie turniej w Paryżu, by odpocząć i odpowiednio przygotować się do obrony tytułu w Londynie. Fedex po fantastycznej grze w całym tygodniu wygrał ubiegłoroczny finał ATP pokonując Nadala w finale. Tipsarevic wśliznął się jako ostatni do ósemki grającej w Londynie, głównie dzięki absencji Nadala. Historia bezpośrednich oczywiście zdecydowanie na korzyść Szwajcara (http://www.tennisbetsite.com/head-to...r-federer.html). Roger wygrał wszystkie mecze z Janko, ale zwłaszcza mecze w ostatnich 2 latach potwierdzają pełną dominację Szwajcara. Wszystkie trzy spotkania w tym okresie wygrał bez straty seta i były to bardzo jednostronne pojedynki, w których Tipsa średnio ugrał niecałe 3 gemy (2.85) w każdym z 7 rozegranych setów. Nie jest to zbyt optymistyczny prognostyk dla Serba . T ym bardziej, że ta szybka nawierzchnia w O2 A rena najbardziej pasuje Federerowi, który ze swoją bajeczną techniką może pokazać wszystkie atuty ofensywnego stylu. Tipsarevic nie wydaje się być w dobrej formie. Z ostał z upełnie zdominowany przez młodego Janowicza w QF w Paryżu. Wprawdzie w tym meczu Serb skreczował w 3 secie, ale nie miało to nic wspólnego z kontuzją, a raczej z niemocą. Trudno sobie wyobrażać, żeby miał większe szanse z tak genialnym tenisistą jak Federer. Według mnie jest to must win dla Rogera, zwłaszcza, że jest to pierwszy mecz grupowy, a pozostali gracze z tej grupy (Del Potro i Ferrer) są dużo lepsi od dzi siejszego rywala . Federer ma tak wielką kontrolę nad Tipsareviciem, że zupełnie nie widzę, jak Serb miałby pokonać Szwajcara na jego ulubionej nawierzchni, w tak wielkim turnieju, w którym broni tytułu, skoro nigdy wcześniej mu się to nie udało i to w bardziej sprzyjających okolicznościach. Sądzę, że zobaczymy łatwe zwycięstwo Federera. Kursy może niezbyt wysokie, ale za to bardzo prawdopodobne.
J. M. Del Potro v Ferrer, D
Standardowy
Typ: J. M. Del Potro @ 1.75 Sportingbet ⛔ 3-6 6-3 4-6 :kwasny4565:

W drugim meczu grupy B spotkają się tenisiści będący aktualnie w świetnej formie. David Ferrer wygrał dwa ostatnie turnieje, w których brał udział (Walencja i Paryż). Po niezbyt udanych azjatyckich wojażach Hiszpan przez 3 tygodnie leczył uraz po czym wrócił w wielkim stylu. Wygrał 10 meczów z rzędu wyśrubował swój tegoroczny bilans na halowym hardzie (12-1) zgarniając przy okazji dwa tytuły wielkich turniejów. Jednym z niewielu, który dotrzymuje mu kroku w ostatnich tygodniach jest jego najbliższy rywal. Del Potro również w ostatnich tygodniach wygrał dwa turnieje z rzędu (Wiedeń i Bazylea), a bilans w hali Argentyńczyk ma jeszcze lepszy niż Hiszpan (18-2). Jednak Delpo, w przeciwieństwie do Ferrera, zrobił sobie przerwę przed Londynem jak wielu innych (Djokovic, Murray) dyplomatycznie przegrywając z Llodrą w 2. Rundzie turnieju w Paryżu. Hiszpan tak nie umie, zawsze gra na 100% i za to go właśnie lubimy, ale na tak wysokim poziomie konieczna jest też odrobina kalkulacji. Ferrer słynie z żelaznej kondycji, ale nawet dla niego dawka 10 meczy w 13 dni może być za duża. A jego przeciwnikiem będzie gracz, który świetnie czuje się w hali, a na dodatek miał niemal tydzień czasu na odpoczynek. Wydaje mi się, że wobec minimalnej przewagi jaką dają Del Potro, kwestia zmęczenia Ferrera może być kluczowa dla wyniku meczu. Wprawdzie bilans pomiędzy nimi jest na korzyść Ferrera (http://www.tennisbetsite.com/head-to-head/juan-martin-del-potro-vs-david-ferrer.html), ale jeszcze nigdy nie spotkali się w hali, gdzie tak dobrze się czuje Argentyńczyk. Według mnie to Del Potro, ze swoją ofensywną grą, płaskimi uderzeniami z linii końcowej i mocnym serwisem, będzie łatwiej tworzyć przewagę w wymianach na tej szybkiej nawierzchni. Dodatkowo nie możemy zapominać, że Ferrer miał długi tydzień pracy w Paryżu, ostatni mecz rozegrał w niedzielę, a już dziś musi grać w Londynie. Niezbyt dużo czasu na regenerację sił po takim maratonie jaki zafundował sobie ostatnio Hiszpan, nawet jak na niego. Delpo jest w pełni sił i gotowy na ten jakże ważny pierwszy mecz grupowy, który może bardzo ułatwić awans do półfinału. Nie jestem za to pewien, czy Ferrer będzie w pełni sił po minionych wyczerpujących dwóch tygodniach. Stawiam na wygraną Argentyńczyka.

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
David Ferrer - Juan Martin Del Potro

Liczba gemów: Powyżej 21,5 @1,61 ✅ ✅ ✅
Tie-break w I secie: Tak @3,50
⛔
I set - dokładny wynik: David Ferrer wygra 7-6 @7,00 ⛔
I set - liczba gemów: Powyżej 9,5 @1,57 ⛔
W drugim meczu grupy B David Ferrer - zwycięzca ostatniego turnieju BNP Paribas Masters rozgrywanego w Paryżu zmierzy się z Argentyńczykiem Del Potro. Hiszpan ostatnio w dobrej dyspozycji, miał się okazję o tym przekonać Jurek Janowicz podczas finału paryskiego turnieju. Bukmacherzy w tym starciu dają &quot;Pitbullowi&quot; jednak mniejsze szanse niż &quot;siódemce&quot; rankingu ATP. Nie podejmę się wytypowania zwycięzcy w tym spotkaniu jednak znalazłem bardzo fajną propozycję na ilość gemów. Według mnie linia 21,5 powinna spokojnie zostać przekroczona. Obydwaj panowie dysponują dobrym serwisem i raczej nie powinni mieć problemów z wygrywaniem swoich gemów serwisowych. Hiszpan nie ma takiej mocy jak Del Potro, jednak potrafi precyzyjnie przymierzyć i swoje podanie będzie trzymać. Wątpię, by któremuś z graczy udało się to rozstrzygnąć w 2 setach, a nawet jeśli, to moim zdaniem zobaczymy bardzo wyrównaną walkę, niewykluczone, że wszystko rozstrzygnie się w tie-breakach. Przy rozegranych dwóch setach wynik 7-6, 6-3 pokrywa over. Wydaję mi się jednak, że będzie to na tyle wyrównany mecz, że zobaczymy 3 sety, a w takim wypadku over padnie bezproblemowo.
Ferrer pokazał już niejednokrotnie, że potrafi bronić BP, więc mam nadzieję, że i tym razem tak się stanie. Del Potro zaś przy dobrej dyspozycji nie ma większych problemów z serwisem i o przełamania będzie ciężko. Sądzę, że typ jak najbardziej możliwy.

Główny typ siadł, niepotrzebnie bawiłem się w jakieś sety, ale trudno się mówi.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Nie zgodzę się z tobą Lutek. Wyraźnie nie doceniasz DelPo, który grał w ostatnich tygodniach perfekcyjny tenis. To jak przejechał się po Ryśku, czy potem wygrał po niesamowitej grze z Federerem pokazuje w jak znakomitej jest formie. Nie wydaje mi się aby miały tu znaczenie mecze tych Panów z Wimbledonu, czy ze spotkań na ziemi. Del Potro to mistrz na hardzie, gdyby kontuzje nie utrudniały mu cały czas życia to jestem pewien, że jeszcze coś by dołożył do tego zwycięstwa w USO. Ale jest jeszcze młody i ma czas, moim zdaniem to jest kandydat do top 3 i to już w bliższym czasie niż się komukolwiek wydaje. Zacznijmy od tego, że Ferrer ma za sobą mały maratonik w Paryżu którego nie odpuścił jak cała reszta czołówki. Drugi argument za Argentyńczykiem to jak wspomniałem jego niesamowita forma w ostatnich dniach/tygodniach. Doskonale siedzi mu serwis, w samym finale ze Szwajcarem zagrał 10 asów, jedynie o dwa mniej zaserwował w 1/2 z Gasquetem. Takiego serwisu nie powstydzą się najlepsi serwismani, a warto dodać iż nie jest to największy atut Juana. W ostatnich meczach DelPo był tak regularny, tak znakomicie bił z fh jak i z bh, grał tak po prostu zajebiście, że nie dawałbym dziś Ferrerowi większych szans. 1.80 na ten mecz to nie mała gratka. Przy dobrych wiatrach widzę Argentyńczyka w finale tego turnieju.
DelPo (1.80) Sportingbet
przypominam takze, ze Dawid swietnie rozprawil sie z Llorda, ktorego nie byl w stanie pokonac Juan
Tak, a Murray nie był wstanie pokonać Janowicza ????

arces1992 580

arces1992

Użytkownik
Nie zgodzę się z tobą Lutek. Wyraźnie nie doceniasz DelPo, który grał w ostatnich tygodniach perfekcyjny tenis. To jak przejechał się po Ryśku, czy potem wygrał po niesamowitej grze z Federerem pokazuje w jak znakomitej jest formie. Nie wydaje mi się aby miały tu znaczenie mecze tych Panów z Wimbledonu, czy ze spotkań na ziemi. Del Potro to mistrz na hardzie, gdyby kontuzje nie utrudniały mu cały czas życia to jestem pewien, że jeszcze coś by dołożył do tego zwycięstwa w USO. Ale jest jeszcze młody i ma czas, moim zdaniem to jest kandydat do top 3 i to już w bliższym czasie niż się komukolwiek wydaje. Zacznijmy od tego, że Ferrer ma za sobą mały maratonik w Paryżu którego nie odpuścił jak cała reszta czołówki. Drugi argument za Argentyńczykiem to jak wspomniałem jego niesamowita forma w ostatnich dniach/tygodniach. Doskonale siedzi mu serwis, w samym finale ze Szwajcarem zagrał 10 asów, jedynie o dwa mniej zaserwował w 1/2 z Gasquetem. Takiego serwisu nie powstydzą się najlepsi serwismani, a warto dodać iż nie jest to największy atut Juana. W ostatnich meczach DelPo był tak regularny, tak znakomicie bił z fh jak i z bh, grał tak po prostu zajebiście, że nie dawałbym dziś Ferrerowi większych szans. 1.80 na ten mecz to nie mała gratka. Przy dobrych wiatrach widzę Argentyńczyka w finale tego turnieju.
DelPo (1.80) Sportingbet
Tak, a Murray nie był wstanie pokonać Janowicza ????
Analiza typowo pod Potro. Nawet nie wspomniałeś o tym, że Ferrer jednak też jest w bardzo dobrej formie, ma za sobą najlepszy sezon w karierze. Kondycja? Nie rozśmieszajcie mnie z tymi argumentami tym bardziej przy Davidzie, który wygrał najwięcej meczów w sezonie i jakoś nie łapał zadyszek po kilku turniejach. Co prawda Argentyńczyk też gra dobrze, jednak nie można być jakoś super pewnym, że łatwo i przyjemnie dzisiaj wygra (o ile wygra). Moim zdaniem szanse pojedynku typowo 50/50. Każdy wynik jest prawdopodobny, kto wygra? Okaże się dopiero w trakcie meczu, forma dnia zadecyduje.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Analiza typowo pod Potro. Nawet nie wspomniałeś o tym, że Ferrer jednak też jest w bardzo dobrej formie, ma za sobą najlepszy sezon w karierze. Kondycja? Nie rozśmieszajcie mnie z tymi argumentami tym bardziej przy Davidzie, który wygrał najwięcej meczów w sezonie i jakoś nie łapał zadyszek po kilku turniejach. Co prawda Argentyńczyk też gra dobrze, jednak nie można być jakoś super pewnym, że łatwo i przyjemnie dzisiaj wygra (o ile wygra). Moim zdaniem szanse pojedynku typowo 50/50. Każdy wynik jest prawdopodobny, kto wygra? Okaże się dopiero w trakcie meczu, forma dnia zadecyduje.
W jakiej On jest bardzo dobrej formie? wygrał Paryż nie pokonując jednego rywala który byłby chociaż odrobinę zbliżony poziomem do DelPo, jeden Tsonga któremu nie chciało się dobrze pomachać rakietą bo w Poniedziałek mecz z Djokiem. Po samym meczu z Janowiczem można śmiało powiedzieć, że Ferrer nie ma z DelPo szans. Jeśli tego nie widzisz, twoja sprawa. W tenisie z reguły decyduje forma dnia, chyba, że grasz kurs 1.01. Więc zachowaj te pseudo fachowe mądrości dla siebie bo w ten sposób to z każdego typu można zrobić no bet. Jeśli uważasz, że szanse są 50/50 to oczywistym dla każdego racjonalnie myślącego człowieka byłoby to,że zagrasz Ferrera po tym 2.30 ( przypomnę, że kurs. 2.00 odpowiada 50% szans jakie dajesz na ten typ). Więc graj i ciesz się z value.
A byl w stanie, czy ja cos zle widzialem?
Widocznie słabo widzisz, skoro nie dostrzegłeś, że Murray grał na 15% swoich możliwości. Chyba, że wierzysz w to, że Murray, Djok, DelPo poodpadali z Paryża w czysto sportowych okolicznościach, wtedy nie dyskutuje nawet.

arces1992 580

arces1992

Użytkownik
W jakiej On jest bardzo dobrej formie? wygrał Paryż nie pokonując jednego rywala który byłby chociaż odrobinę zbliżony poziomem do DelPo, jeden Tsonga któremu nie chciało się dobrze pomachać rakietą bo w Poniedziałek mecz z Djokiem. Po samym meczu z Janowiczem można śmiało powiedzieć, że Ferrer nie ma z DelPo szans. Jeśli tego nie widzisz, twoja sprawa. W tenisie z reguły decyduje forma dnia, chyba, że grasz kurs 1.01. Więc zachowaj te pseudo fachowe mądrości dla siebie bo w ten sposób to z każdego typu można zrobić no bet. Jeśli uważasz, że szanse są 50/50 to oczywistym dla każdego racjonalnie myślącego człowieka byłoby to,że zagrasz Ferrera po tym 2.30 ( przypomnę, że kurs. 2.00 odpowiada 50% szans jakie dajesz na ten typ). Więc graj i ciesz się z value.
Tak a sezon ma 78-14 bodajże, no na prawdę chłopak jest kompletnie bez formy i kompromituje się ;) To Ty zachowaj swoje mądre analizy, które typowo dajesz pod swojego faworyta. Nie mówię, tylko o Paryżu, a w przekroju całego roku. Też jakoś nie widziałem, żebyś wspomniał o kontuzji Del Potro. Pozostawię resztę bez komentarza... ????
Edit:
Murray po prostu tak jak zwykle problemy ze łbem. Jak by nie chciał grać to po prostu przegrałby 2:0, to samo Del Potro, więc nie wiem dlaczego tak bardzo poszukujesz, że sobie odpuścili mecze. JDP mógł sobie odpocząć już po II rundzie jednak tego nie zrobił.

Otrzymane punkty reputacji: +4
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Tak a sezon ma 78-14 bodajże, no na prawdę chłopak jest kompletnie bez formy i kompromituje się ;) To Ty zachowaj swoje mądre analizy, które typowo dajesz pod swojego faworyta. Nie mówię, tylko o Paryżu, a w przekroju całego roku. Też jakoś nie widziałem, żebyś wspomniał o kontuzji Del Potro. Pozostawię resztę bez komentarza... ????
Edit:
Murray po prostu tak jak zwykle problemy ze łbem. Jak by nie chciał grać to po prostu przegrałby 2:0, to samo Del Potro, więc nie wiem dlaczego tak bardzo poszukujesz, że sobie odpuścili mecze. JDP mógł sobie odpocząć już po II rundzie jednak tego nie zrobił.
Co ty bredzisz i gdzie ja coś takiego napisałem? Ferrer ma dobry sezon, tylko jak to się ma do jego obecnej formy to wiesz chyba tylko Ty. Jego obecną formę można było zobazyć w dwóch poprzednich turniejach, w których tracił sety z Dolgo, Dodigiem, czy Wawrinką a zupełnie nie zachwycał w meczach z Llodrą czy Janowiczem. Chwała mu za sezon, ale obecnie nie prezentuje żadnej wielkiej gry w przeciwieństwie do DelPo. Nikt nie pisze, że Murray nie chciał wygrać, tylko, że grał sobie na małym zaangażowaniu. Jeśli wierzysz w to, że Jerzyk w decydującym secie byłby wstanie pyknąć Murraya 6:2 kiedy ten grałby na maksa to musisz chłopie jeszcze trochę tenisa obejrzeć. Querrey wygrał z Djokiem z 0:6 0:2, DelPo gładko przegrał z Llodrą a Murray odpadł z Jerzykiem. Wszystko w jednym turnieju co jest ewidentnie przypadkiem ???? . Czemu pozostawisz resztę bez komentarza? Dajesz 50/50 więc nie rozumiem dlaczego jeszcze nie widzę typu na Ferrera z twoje strony.

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Moim faworytem również jest Del Potro. Z ta forma Ferrera to nie jest do końca prawda. Fakt wygrał dobrze obsdzony turniej w Paryzu, ale odpuszczony został przez wiekszość zawodników. Z LLodrą gdyby ten miał więcej oleju w głowie to mółg spokojnie przegrac. Wiele break-pointów miał Francuz, ale nie potrafił ich wykorzystac. Podanie Ferrera nie jest na jakims szczególnym poziomie. Llodra nie wykorzystał swoich szans co uczynił Ferrer, ale przy tak grającym Llodrze to nic nadzwyczajnego. Chyba chciał zbyt widowiskowo u siebie wygrac i co rusz biegał do siatki bez odpowiedniego przeygotowania akcji. Ominąć go wtedy, albo spowodowac jego bład nie było wielka sztuką. Z Janowiczem wygrał doswidczeniem i tym, że Polak nie poradził sobie z presją. Janowicz nie wytrzymał kluczowych momentów, stracił 3 razy swoje podanie i bodajze w każdym z tych gemów przy równowadze popełniał podwójny bład serwisowy. Bardziej to Polak przegrał ten finał niż Ferrer go wygrał. Del Potro wygrał niedawono w finale z Federerem u niego w kraju nie dając się ani razu przełamac. Świadczy to dobitnie o jego sile. Podanie Del potro zdecydowanie lepsze. Ferrer dawał wiele szans na przełamanie Llodrze i Janowiczowi i tak samo bedzie dzisiaj. Tylko że Del Potro wykorzysta swoje szanse. Stawiam na Del Potro.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Paes/Stepanek -Qureshi/Rojer 1 @ 1,40

Jedyna peffka na dziś. Zdecydowanie lepsza gra pierwszej pary od drugiej. Lepsze osiągnięcia i innego wyniku niż szybka, spokojna wygrana Paesa i Stepanka się nie spodziewam, gram bardzo solidnie ten typ. Analiza któtka bo czas na Skyfalla ????
POLECAM!

Otrzymane punkty reputacji: +7
arces1992 580

arces1992

Użytkownik
Co ty bredzisz i gdzie ja coś takiego napisałem? Ferrer ma dobry sezon, tylko jak to się ma do jego obecnej formy to wiesz chyba tylko Ty. Jego obecną formę można było zobazyć w dwóch poprzednich turniejach, w których tracił sety z Dolgo, Dodigiem, czy Wawrinką a zupełnie nie zachwycał w meczach z Llodrą czy Janowiczem. Chwała mu za sezon, ale obecnie nie prezentuje żadnej wielkiej gry w przeciwieństwie do DelPo. Nikt nie pisze, że Murray nie chciał wygrać, tylko, że grał sobie na małym zaangażowaniu. Jeśli wierzysz w to, że Jerzyk w decydującym secie byłby wstanie pyknąć Murraya 6:2 kiedy ten grałby na maksa to musisz chłopie jeszcze trochę tenisa obejrzeć. Querrey wygrał z Djokiem z 0:6 0:2, DelPo gładko przegrał z Llodrą a Murray odpadł z Jerzykiem. Wszystko w jednym turnieju co jest ewidentnie przypadkiem ???? . Czemu pozostawisz resztę bez komentarza? Dajesz 50/50 więc nie rozumiem dlaczego jeszcze nie widzę typu na Ferrera z twoje strony.

Jeszcze masz coś do powiedzenia? Nie wiem gdzie Ty widzisz jakąś super formę Del Potro, jak jedyny, którego pokonał z TOP 10 to Roger kompletnie w rozsypce. Piszesz o stracie seta z Dolgopolovem i Wawrinką jak by byli jakimiś ogórkami! Obaj są dobrymi tenisistami i gdyby tylko Dolgo chciał grać na 100% we wszystkich turniejach byłby w czołówce, Wawrinka ma jeszcze problemy z regularnością. Jeszcze coś?

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Co do meczu jak dla mnie to spotkanie zaliczające się do tych z kategorii no bet.
Ferre nie zachwyca, ale skoro nie zachwyca, a wygrywa turniej z cyklu Masters to co będzie, jeśli po triumfie w Paryżu będąc na fali podniesie poziom swojej gry choc trochę do góry? No właśnie... O kondycję w wypadku tego zawodnika się nie boję bo każdy śledzący poczynania Hiszpana wie, że należy on do ścisłej czołówki długodystansowców ????
Moim zdaniem, im dłużej potrwa mecz tym szanse Ferrera rosną i jeśli przetrwa on bombardowanie Del Potro na początku meczu i doprowadzi do 3 seta to najprawdopodobniej może pokusic sie o win.
Tak jak mówiłem jednak ten mecz od strony bukmacherskiej ciężko ugryźc, więc wstrzymam się od stawiania realnych pieniędzy.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników podchodzących z należytym szacunkiem do odmiennych poglądów drugiej strony ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ferrer - Del Potro
Osobiście uważam, że w tym meczu kto wygra pierwszego seta, ten wygra i cały mecz. Najlepiej obstawiać ten mecz na live i zobaczyć po paru gemach komu się będzie lepiej grało.
Ferrer... W ciągu 2 ostatnich tygodni zdobył 1500 punktów, czyli tyle ile jest do zdobycia tutaj na tym turnieju. Zmęczenie w jakimś stopniu na pewno da w końcu o sobie znać. Choć wiadomo, że to jest ostatni turniej i zaraz zaczną się tenisowe wakacje, więc do tych paru meczy może Hiszpan się jeszcze przyłożyć. Nie od dziś go znamy i wiemy, że jest jednym z ostatnich zawodników który miały grać na drugim biegu, da dzisiaj z siebie wszystko to jest pewne. H2H 5:2 dla Ferrera, w tym roku 2 gładkie zwycięstwa na kortach szybkich i jedno na mączce z 2011.
Jak prezentuje się ostatnio Ferrer i kim grał?
Janowicz pokazał w finale, że jeszcze dużo musi się nauczyć, a przede wszystkim nauczyć się robić mniej prostych błędów, bo jak życie pokazało, nie samym serwisem da się wszystko wygrać.
Llodra z Ferrerem miał w 1 secie bodajże z 10 BP, ale żadnego nie wykorzystał, aż w końcu stracił swój serwis i cała jego gra się posypała, w drugim secie Hiszpan prowadził już 4:0.
Tsonga w Paryżu prezentował się bardzo przeciętnie, serwis bardzo nieregularny i proste błędy podczas gry o dziwo jakich w Londynie nie popełnia.
Wawrinka urwał mu set, ale ten był akurat w formie i prezentował się całkiem dobrze, do czasu 3 seta kiedy posypała mu się cała gra.
Grannolers to dla Ferrera idealny zawodnik do gry. Przebijacz, ale dużo gorszy.
W Walencji w finale grał... Dolgopolov! Co prawda był w kapitalnej formie i urwał set Hiszpanowi, ale to nadal nie jest zawodnik z czołówki.
Tak samo jak Dodig Ivan urwał set Dawidowi, ten również był w piekielnie dobrej formie jak na Chorwata. Reszta zawodników z Walencji to druga liga jak dla Ferrera...
Del Potro pod koniec sezonu jest w bardzo dobrej formie. O czym świadczy zwycięski turniej w Bazylei i gładka wygrana z Rogerem Federerem. Warto przypomnieć, że na tym turnieju Del Potro prezentował się niezwykle dobrze, był bardzo regularny. Wcześniej wygrał mniejszy turniej w Wiedniu, obsada turnieju bardzo słaba.
A teraz najciekawsza statystyka której jeszcze nikt nie przytoczył.
Ferrerowi w Londynie gra się źle, to nie jest jego kort. Spójrzmy na poprzednie lata:
2011 Federer - Ferrer 7:5, 6:3 Porażka
2011 Ferrer - Murray 6:4, 7:5 - Murray wtedy był kontuzjowany i wycofał się z turnieju po tym meczu. Zwycięstwo po kontuzji przeciwnika
2011 Ferrer - Djokovic 6:3, 6:1 - Djokovic nie wyszedł z grupy, o ile pamiętam też jakaś kontuzja mu się przytrafiła, albo był wypalony całym sezonem. Zwycięstwo po kontuzji przeciwnika
2011 Berdych - Ferrer 3:6, 7:5, 6:1 Porażka
2010 Federer - Ferrer 6:1, 6:4 Porażka
2010 Soderling - Ferrer 7:5, 7:5 Porażka
2010 Murray - Ferrer 6:2, 6:2 Porażka
Bilans z Londynu ma 2: 5, z czego 2 to szczęśliwe zwycięstwa. Więc mogło by być nawet 0:7. Może i mecze z prze d roku, albo i dwóch o niczym konkretnym nie świadczą, ale moim zdaniem warto to wziąć pod uwagę.

- - - - -
LIVE BET
Złapałem Ferrera po kursie 1,57 ✅ przy stanie 3:1. Del Potro zabunkrował się na końcowej linii i tak cały czas grał. Rzadko kiedy widać go przy siatce. Ferrer prezentuje inteligentny tenis, ładnie rozrzuca po korcie Argentyńczyka.

H 32

hardrigar

Użytkownik
Novak Djokovic vs Andy Murray
Liczba gemów - over 23,5 @ Kurs: 1,9
✅✅

Zacznę od tego, że to mecz o coś więcej niż wyjście z grupy. Szczerze mówiąc mimo wyraźnego zwycięstwa dzisiaj z &#39;Tipsim&#39; nie wierzę w tą formę Federera, niby przerwa, niby koncentracja przed Mastersem a tak na prawdę szwajcar chyba nie daje już rady tym &#39;młodym zdolnym&#39; - ale to dyskusja na inną chwilę. W każdym razie moim zdaniem bez względu na dalsze losy turnieju to jest &#39;mały finał&#39;. Szkot zagrał najlepszy sezon w dotychczasowej karierze, oglądałem wiele jego pojedynków w tym i przegrany finał US Open z Serbem i mnie osobiście zachwyca. Niesamowicie szeroki wachlarz uderzeń, bardzo mądra i dość regularna gra no i coraz lepsza psycha, z którą kiedyś bywało dramatycznie. Na dzień dzisiejszy potrafi w najważniejszych momentach ścisnąć poślady i skupić się na wygraniu punktu. Mecz z Berdychem oglądałem tylko do drugiego seta, ale już w nim Murray dość wyraźnie pokazał, że pierwszy to była mała wpadka, zresztą Czech bronił w nim break pointów dwa razy pod rząd od stanu 0-40 i tylko kosmiczny serwis uratował go przed porażką.
Nie wyobrażam sobie innego scenariusza jutro, jak walka o każdy punkt, walka o życie. Tak jak wyżej napisałem, nawet nie o wyjście z grupy które obaj Panowie &#39;raczej&#39; mają zagwarantowane, ale &#39;prestiż&#39; meczu jest po prostu ogromny. Mnie osobiście przestały elektryzować już pojedynki ze Szwajcarem, teraz ta dwójka stwarza najlepsze &#39;show&#39;.
Nie będę przytaczał statystyk, nie będę pisał o tym, że obaj świetnie serwują, znakomicie returnują, typ opieram przede wszystkim na motywacji obu zawodników, ogromnej presji towarzyszącej jutrzejszemu (dzisiejszemu ;)) spotkaniu. Dobrym pomysłem wydaje się zagranie też Tie-breaka w meczu. Osobiście nie odważyłbym się typować zwycięscy!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom