>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP World Tour Finals - London, 09.11.2014-16.11.2014

Status
Zamknięty.
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Murray - Raonic
Typ Murray 2:0 ✅✅✅
Kurs 2,5
Dzis stawiam śmiało na Szkota. Raonic to jest zawodnika padaczka, ktorego nie lubie ogladac, ktorego Murray dzis zniszczy. Wczoraj zagral slabiej z Japonczykiem, dzis natomiast licze na jego lepsza gre. Dotychczasowe pojedynki były mocno wyrównane. W koncu nastepne spotkanie moze byc mega jednostronne i nie liczylbym dzis na powtorke z historii. Andy dobrze przygotowany wygrywal turnieje przed Londynem - rzutem na tasme sie zakwalifikował. Rao natomiast serwisem trzyma swoja gre, nic poza tym.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Andy Murray vs Milos Raonic

Tie-break w meczu - TAK @ 1.66 Bet365 ⛔

Po raz kolejny w spotkaniu z udziałem Kanadyjczyka spróbuję zakładu na tie-break w meczu. Wiadomo, że obaj zawodnicy muszą za wszelką cenę utrzymywać swoje podanie, gdyż tutaj jeden break praktycznie rozstrzyga losy seta. Raonic mimo, że nawierzchnia nie do końca mu odpowiada całkiem nieźle wyglądał w spotkaniu z Rogerem. 10 asów, 22/28 wygranych piłek po 1 serwisie. Musi trochę poprawić skuteczność pierwszego serwisu, bo 46% z poprzedniego spotkania to trochę za mało. Jeżeli podniesie chociażby do 60% to dosyć pewnie powinien wygrywać swoje gemy serwisowe.
Natomiast Andy potrafi sobie mocno pomóc serwisem. Nawet jeżeli nie będzie to as czy wygrywające podania to potem spokojnie jest sobie wypracować przewagę w danej akcji. W takich zakładach często potrzeba trochę szczęscią, ale obaj panowie dobrze wiedzą, że ten mecz dla nich to ostatnia szansa. Myślę,że przywiążą ogromną wagę do swoich gemów serwisowych i zachowają odpowiednią koncentrację. Spotkanie może być nawet trzy setowe, a wtedy bez problemu powinien się pojawić chociażby 1 TB.

kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Bryan B./Bryan M.-Rojer J.J./Tecau H. 1 1,35@ 5/10 ✅ było blisko sensacji ale po takich zwycięstwach poznaje się wielkich mistrzów:]
Co prawda to jest tylko 1,35 ale do jakiegoś AKO w sam raz:) Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tego,że najlepszy debel na świecie przegra jutro drugie spotkanie w finałowym turnieju w Londynie kończącym sezon tenisowy w tym roku. Co prawda to jest tylko sport i już nie takie rzeczy się działy. Wydaje mi się,że porażka w pierwszym spotkaniu z parą Kubot/Lindstedt to był tylko i wyłącznie wypadek przy pracy. Nawet najlepszym się zdarza pamiętamy porażkę Sereny w meczu grupowym z Halep a potem w finale już Simona nie miała nic do powiedzenia z maszyną z USA:-D Wydaję mi się,że Bracia zrobią jutro wszystko żeby zmazać plamę z pierwszego spotkania. Obie pary spotykały się w tym roku już 3-krotnie w Madrycie,Cincinnati oraz nie tak dawno w Paryżu. Bilans 3:0 na korzyść Boba i Mike.
Rok 2014 dla Bryanów jest wyjątkowy dlatego,że zwycięstwem w finale US Open osiągneli 100 zwycięstwo w karierze. Myślę,że marzą również o zdobyciu Londynu w tym jakże ważnym dla nich 2014 roku:) ale do tego jest potrzebna jutrzejsza pełna koncentracja i wygrana

Otrzymane punkty reputacji: +1
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Djokovic Novak-Wawrinka Stan, 1 handicap -1.5 seta, Pinnacle Sports 1.67

6:3, 6:0 ✅✅✅

VS.

Pora na kolejny mecz w grupie A. W pierwszym meczu jeden jak i drugi tenisista pokonali swojego przeciwnika 6:1, 6:1. Stan pokonał Berdycha, a Djokovic Cilica. Widziałem komentarze po meczu &quot;Wawrinka niesamowita forma, brawo!!!&quot;...owszem zagrał dobrze, ale popatrzmy z drugiej strony jaką bezmyślnością wykazał się Czech który zagrał dno. Dzięki beznadziejnej formie Berdycha w moim typie mam aż 1.67 na 2:0 dla Serba.

Novak pokonał również w dobrym stylu Cilica który zagrał poniżej swojego poziomu. Interesujące są statystyki z tych meczów ponieważ Serb wygrał w 58 minut, a Szwajcar w godzinę. Wawrinka przy swoim serwisie stracił tylko 5 punktów,a Djokovic 11 i stracił raz podanie do zera co ciekawe. Oglądając jeden jak i drugi mecz mimo wszystko Chorwat był groźniejszym przeciwnikiem niż Czech. Wawrinka na halach ma bilans 52/50 i tak naprawdę poza jednym finałem z 2007 roku w Wiedniu niczego szczególnego on nie osiągnął a wiadomo,że tyle lat temu to też był inny zawodnik.

Djokovic ma na halach passę 21 wygranych z rzędu,a w tym sezonie 6 i nie stracił przy tym żadnego seta,a co ciekawsze wszystkiego jego mecze były underowe patrząc pod kontem standardowych linii gemowych. Ten turniej jak na razie też jest bardzo underowy ponieważ na 6 meczy wszędzie było under. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Serb 17:3. Wiele tych meczów było bardzo dawno temu więc z jednej strony to nie jest takie oczywiste kto tutaj jest faworytem, a z drugiej tyle wygranych Serba wszystko wyjaśnia. Ostatni raz grali w tym roku podczas Australian Open gdzie Stan po pięknym widowisku wygrał 3:2. Tylko pamiętajmy,że wtedy grał tenis życia a teraz niezupełnie ponieważ końcówka sezonu nawet mimo wygranej łatwej z Berdychem tego nie pokazuje.

Pisałem przed turniejem,że Berdych tutaj niczego nie osiągnie ponieważ nie ma psychiki odpowiedniej i właśnie to zaprezentował przegrywając urywając dwa gemy. Z takich ciekawostek to na halach grali ze sobą 6 razy i tylko raz Wawrince udało się urwać seta czyli 5 razy było również underowo i Djoko pokrywał podstawowe handicapy gemowe. Tutaj może być mimo wszystko over ale ja idę w kierunku wygranej Djokovica w dwóch setach. Uważam,że Serb wygra bez straty seta ponieważ jest w wybornej formie nie od dzisiaj, na halach gra równie dobrze jak na innych nawierzchniach,a o Wawrince tego napisać nie można.

Podkreślę raz jeszcze,że szału na mnie nie robi wygrana Szwajcara z Berdychem. Pamiętam podobna sytuacja była w tamtym roku, panowie również ze sobą grali ale w półfinale i tam wygrał Serb 6:3, 6:3. Stan może ugrać więcej gemów ponieważ jest lepszym zawodnikiem niż roku temu ale seta nie urwie.

Odezwę się po finale raz,a później w nowym sezonie
Wiem,wiem...jednak chęć typowania wzięła górę. P.S rezygnuję z podawania statystyki typów dnia ponieważ zaśmieca to dział.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Berdych T. - Cilic M.
Cilic M. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 5:3, ale na ostatnie trzy mecze te najświeższe jest 1:2 dla Cilica w tym dwa zwycięstwa na kortach trawiastych. Liczę tutaj na zacięty mecz, bo większość ich spotkań było elektryzujących. Moim zdaniem nawierzchnia sprzyja bardziej Chorwatowi, bo jak dobrze wiemy Berdych lubi grać raczej niską, płaską piłką. Nawierzchnia w Londynie odbija piłki dość wysoko, dlatego też może to być przyczyną problemów zawodników z dobrym serwisem jak np. Raonic.
Wynik: 6:3 6:1 ⛔ @Edit: Gratulacje dla tych wszystkich co typowali dzisiaj Berdycha. Cilic grał tak jakby chciał, a nie mógł. Przy BP się nie popisał, jakoś grał tak bez większego zaangażowania.
Djokovic N. - Wawrinka S.
Djokovic N. 2:1 ::: 4,33 ::: Bet365 ::: 1/10
Wawrinka S. +1,5 seta ::: 2,47 ::: Pinnacle ::: 1/10
Wawrinka S. ::: 5,70 ::: Pinnacle ::: 1/10
Obaj zawodnicy wygrali swoje pierwsze mecze w takim samym stanie gemowym czyli 6:1 6:1. Liczę w końcu na jakiś zacięty mecz podczas tego turnieju, bo jak na razie WTF jest bez emocjonujących meczy to w tym pojedynku widzę wielką szansę na ostry i zacięty mecz.
Nawierzchnia sprzyja obu zawodnikom i jak już wcześniej pisałem Wawrinka dobrze grał rok temu podczas tego turnieju, ale zatrzymał go Rafael Nadal z którym niezwykle ciężko mu się gra. Djokovic kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa, świetny moment na chwile słabości w drugim meczu grupowym. Liczę też na to, że światowy #1 zaliczy chwile dekoncentracji w tym meczu. Wawrinka już raz utarł nosa Serbowi, a ich dramatyczne mecze 5 setowe z Australian Open albo US Open chyba każdy dobrze pamięta.
Wynik: 6:3 6:0 ⛔ @Edit: Djokovic gra jak na światowy #1 przystało, zaczyna od świetnych wymian, ale porażki 0:2 w gemach, po czym kończy set 6:3 mając w tym czasie bodajże 17:1 wygranych piłek z Wawrinką. W drugim secie to publiczność już przy stanie 2:0 30:0 zaczęła klaskać i dopingować Wawrinkę by mecz był trochę ciekawszy. Jak na razie mecze podczas tego turnieju są JEDNOSTRONNE, a niby gra ścisła ósemka rankingu ATP.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Tomas Berdych vs Marin Cilic 1 @ 2.10 Bet365 ✅ 2-0 (6-3, 6-1)

Tutaj spróbuję zagrać na Czecha. Obaj rozpoczęli turniej fatalnie. Ich serwis nie pomagał im zbytnio w najważniejszych momentach. Myślę,ze nawierzchnia w Londynie nie sprzyja ich stylowi gry. W tak wyrównanej parze na pewno zadecydują detale. Czech mimo tego, że czasem ma problem ze swoją głową to na pewno jest bardzo solidnym tenisowym rzemieślnikiem. Może jego gra nie jest efektowna, ale każdy element ten zawodnik ma opanowany na równym poziomie. Zarówno jego bekhend jak i forhend potrafi stworzyć zagrożenie po stronie przeciwnika. Serwis Czecha według mnie jest bardziej efektywny i jest w stanie mu przynieść więcej łatwych punktów. Jednak przewaga Berdycha może być widoczna przede wszystkim w grze z głębi kortu. Potrafi wytrzymywać dłuższe wymiany i być przy tym regularny. Chorwata często ponoszą emocje i chce zbyt szybko kończyć poszczególne wymiany. Oprócz tego Cilic miał nieco dłuższą przerwę, dochodziły tam jakieś informacje o jego małych problemach zdrowotnych. Jestem ciekaw jego przygotowania pod względem fizycznym. Może mu na początku spotkania brakować trochę rytmu meczowego. Myślę, że Berdych wyjdzie z tej batalii zwycięsko, chociaż pojedynek może być długi i wreszcie trzy setowy.
Novak Djokovic vs Stan Wawrinka (+4.5 gema) 2 @ 1.72 Bet365 ⛔
Oczywiście Serb jest tutaj faworytem. W pierwszym swoim spotkaniu bez większego problemu pokonał Cilica, ale Szwajcar całkiem solidnie zaprezentował się nawet na tle przeciętnego Berdycha. Wiadomo,że dużo zależy od serwisu Wawrinki. To jest kluczowy element, który musi w jego grze dobrze funkcjonować. Pierwszy mecz pokazał, że wygląda to wszystko bardzo obiecująco. 5 asów w bardzo krótkim spotkaniu, 67% skuteczności pierwszego podania oraz 21/22 piłek wygranych po tym pierwszym podaniu. Naturalnie Djokovic posiada zdecydowanie lepszy return niż Berdych, ale powtórzenie podobnych % serwisowych na pewno daje spore szansę na wyrównany pojedynek. Tym bardziej, że Djokovic mimo, że w ostatnim czasie gra wspaniale, ma znakomitą serię zwycięstw w hali to od czasu do czasu traci koncentrację. Nawet w spotkaniu z Cilicem przegrał własny gem serwisowy do zera. Zatem na pewno Stan tutaj swoje szanse dostanie. Handicap wydaje się dosyć rozsądny. Zakładając,że to właśnie Szwajcar rozpocznie mecz od serwisu to nawet 1 break w każdym secie na korzyść Serba da nam pozytywne rozstrzygnięcie.

Otrzymane punkty reputacji: +16
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Novak Djokovic vs Stan Wawrinka 2:0@1,5 Betsson ✅✅✅

Novak Djokovic vs Stan Wawrinka under 21,5@1,98
Betsson ✅✅✅

/ Dziękuję wszystkim za dobre słowo i liczne plusiki, a tak obszerne cytaty za mną, to już lekka przesada ???? /

Ogólna uwaga: patrząc na wiele analiz, typów Szanownych Kolegów, a także przyglądając się swoim poczynaniom w potyczkach z bukmacherami, odnosze wrażenie, że czesto dochodzi do przerostu formy nad treścią. Lubię czasami przekombinować, goście tego forum także, gdy właściwe rozwiązania są często na wyciągnięcie reki.

Dziś dwa typy „na chłopski rozum”.

Novak Djokovic vs Stan Wawrinka

Tu moim zdaniem nie ma co zaklinać rzeczywistości, szukać jakiegoś słabszego dnia Serba czy liczyc na to, że się zdekoncentruje, bo mu dziecko przez telefon płakało. Idę w gładkie 2:0 i polecam różne modyfikacje tego kierunku rozumowania.

Dlaczego? Djoko jest w gazie, nie powinien dać się wciągać w długi mecz. Ten turniej jest jak na razie dość dziwny, mam wrażenie, że odbywa się korespondencyjny pojedynek między Serbem a Federerem, kto mocniej zleje kolejnego przeciwnika w drodze do finału.

To jest turniej i dobrze wie o tym także doświadczony Wawrinka. Dlatego w kontekście meczu, który mu został z Cilicem, a nawet wybiegając dalej w przyszłość, Pucharu Davisa, on tu napinać się za bardzo nie będzie. Po co np. mu niepotrzebna kontuzja?

Djoko mu raczej pomocnej dłoni nie poda, a na bieganie po rogch Stasiu dość szybko straci ochotę. Trochę postrzela serwisem, coś ugra beckhendem i wróci do szatni. Najważniejszy mecz z Cilicem dopiero przed nim.

Dlatego przewiduję łatwy mecz dla Djokovica. Można nawet zakładać, że będzie to mecz do jednej bramki i linie underowe wejdą.

Tomas Berdych vs Marin Cilic@ no beat

Ten mecz looserów sobie odpuszczam. Jak kogoś kusi, to moim zdaniem 60/40 procent dla Berdycha✅. Obaj grają obecnie dziwny tenis, ale lepszym, powtarzalnym tenisowym rzemieślnikiem, jest jednak Berdych. Czy to potwierdzi w dzisiejszym meczu – nie wiem. Obaj są rozchwiani, psychicznie labilni i inwestowanie w nich mnie nie interesuje.

Otrzymane punkty reputacji: +52
auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
W środę na obiad:
Berdych - Cilić: 3 sety @ 2,3 (DziesięćBet) ⛔
Dwóch przegranych londyńskiego końcowosezonowego odbijania już zaczyna się pakować. Czech ma w kalendarzu niewesołą perspektywę biegania po narożnikach za koulami dystrybuowanymi przez jego zmorę Novaka. Marian widzi jak przez mgłę światełko w tunelu, bo Stanisław Wawrzynka miewa chwilę tenisowych boleści na korcie i ostatni mecz fazy karuzelowej może dla niego być furtką do zaszczytu bycia poturbowanym w 14 gemach przez Rodziera w półfinale. Tak czy inaczej dwóch rosłych reprezentantów Europy Środkowo-Wschodniej ma wszelkie papiery na zagranie czegoś więcej niż dwóch nudnych setów.
Wersja dla odważniejszych:
Przynajmniej 32 gemy w meczu @ 3,75 (Uni bet)
Na przykład 6:4 + 3:6 + TB wchodzi. Jak w budyń.
Dla amatorów paraargumentów inna ścieżka - zakłady oparte na statystycznych passach, po zaprawdę smacznych kursach. Kusi - więc może warto?
Tomasz - Marian 2:0 @ 3,7 (MaratońskiBet) ✅ passy ciąg dalszy
Bo w Londynie do tej pory wszyscy singliści wypisywani na pierwszym miejscu wygrali 6/6 meczów 2:0 (skuteczność 100%). Ta propozycja nie dogada się z powyższymi dwoma rekomendacjami, ale trudno. Trzeba wybrać. Albo rybka albo pipka jak powiedział Hamlet.
TB w pierwszym secie wygra 6 gemów, MC od 0 do 4 @ 3,2 (LadBroki) ✅ 6:3, passy ciąg dalszy
Bo w Londynie do tej pory wszyscy singliści wypisywani na pierwszym miejscu wygrali pierwszy set w najwyżej 10 gemach (skuteczność 100%). Naturalnie nie ma takiego zakładu w ofercie, ale można uruchomić kalkulator i własnoręcznie zrobić składaka po trzy-dwajścia.
Wszelkie skargi i żale proszę pisać na Berdyczów. Dojdą.
Ahoj!

Otrzymane punkty reputacji: +4
shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
W moim mniemaniu również warto poszukać czegoś w stronę Stacha. Prawdopodobieństwo czystego 2:0 dla Djoko względem kursu jest dla mnie mega niesatysfkacjonujące. Tie_Break piszesz, że Wawrinka w tym roku ma predyspozycje by urwać więcej gemów niż w zeszłym roku. Całkowicie się zgadzam. Szwajcar jakiś tam patent na Djoka ma i zacięte mecze na szlemach nie odbywały się bez przyczyny. No dobra a jak wygląda sprawa od strony typowo bukmacherskiej? Gdzieś wcześniej ktoś pisał że hala to nawierzchnia, na której Wawrinka nie czuje się najlepiej - CAŁKOWICIE SIĘ NIE ZGADZAM - to właśnie tutaj tak bardzo polubiłem tego zawodnika. Stach może odwalać różne maniany ale jak wejdzie dobrze w turniej i CHCE wygrać to ma ku temu wszystkie predyspozycje. W wywiadach mówił, że na finałach może grać swój najlepszy tenis i jest o tym całkowicie przekonany. Powołując się na mojego wewnętrznego psychologa(i nie tylko bo studiuję psych biznesu) jestem skłonny uwierzyć swojemu ulubionemu tenisiście zaraz po Królu Rogerze. W Londynie rozgromił Berdycha, serwis siedział(ba, te asy wyglądały jakby wpadały od niechcenia), wymiany pięknie, moralixy wzrosły więc czego chcieć więcej? W tym roku już raz pokonał Djoka więc dlaczego nie miałby zrobić tego drugi raz albo chociaż powalczyć z nim na serio?
Z drugiej strony Serb, o którym można mówić w kółko to samo. W spotkaniu z Cilicem pokazał formę jednak dla mnie mimo wszystko Berdych &gt; Cilic(mimo jego 5u minut na USO). Jest to drugie spotkanie w grupie, z której i tak wyjdzie Szwajcar z Serbem więc numer 1 może podejść luźniej i zachować siły na playoffy.(to już luźne dywagacje jednak mimo wszystko warte wspomnienia)
Dodam tylko, że na AO kurs na Stacha wynosił 8 więc buki dają mu teraz większe szanse niż na początku roku. N
Stan +4.5 @1.8 sportingbet
Stan @5 bet365

z racji mocno okrojonego budżetu decyduję się na wersję przynosząca względnie wysokie zyski jednak każdemu z sensownym kapitałem sugeruję przyjrzeć się wersji handicapowej.

r-baggio 557

r-baggio

Użytkownik
Tomas Berdych – Marin Cilic
Tenis ATP World Tour Finals, środa 15:05
Typ: over 94,5 minuty
Kurs: 1,75
Bukmacher: Ónibet
Starcie dwóch wielkich przegranych pierwszych spotkań. Obaj dostali lekcję gry, bo trudno inaczej nazwać porażki 1:6,1:6. Obaj pokazali, że gorzej grać się już nie da (przede wszystkim Czech). Dziś obaj nie mają nic do stracenia, a wiele do zyskania. W tym roku spotkali się trzykrotnie. W US Open (6:2,6:4,7:6) i Wimbledonie (7:6,6:4,7:6) lepszy był Cilic, ale praktycznie każdy z setów (oprócz 6:2 w pierwszym secie w US Open) był zacięty. W lutym spotkali się w finale halowego turnieju w Rotterdamie, gdzie nad wyraz łatwo wygrał Berdych 6:4,6:2. Myślę, że tak fatalna dyspozycja serwisowa, jak w pierwszych starcia z Djokovicem i Wawrinką nie powtórzy się po raz kolejny. Spodziewam się zaciętego starcia, które nawet w dwóch dłuższych wyrównanych setach powinno przekroczyć cyfrę 94,5 ????
Wynik: 75 minut i 15 sekund

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Djokovic Novak-Wawrinka Stan
2 handicap +1.5 seta
Kurs: 2.56

Pinnacle Sports
Mam przeczucie, że Stan spokojnie ugra seta(o ile nie wygra meczu..). W końcu wszedł na wysoki poziom, a wygrana w AO potwierdza jego wielki potencjał. Cudownie zaczął sezon 2014 i liczę, że równie dobrze może go zakończyć. Wspomnę również o zwycięstwie w Monte Carlo, gdzie pokonał Ferrera i Federera, czyli najlepszych. Wawrinka, jeśli na prawdę chce może wszystko. Uważam, że wygranie jednej partii z Serbem jest spokojnie w jego zasięgu. Pokonał go w Australii i całkiem możliwe, że dziś to powtórzy.

Otrzymane punkty reputacji: +18
raaul007 188

raaul007

Użytkownik
Novak Djokovic - Stan Wawrinka under 21 DNB @ 2,17 ✅
zagrane w: Pinnacle
Uwielbiam takie undery w przypadku meczu zawodnika w niesamowitej formie versus tennisty, który( z całym szacunkiem dla Stasia, bo mam do niego sentyment) w mojej opinii jest w top4 przypadkiem. To dużo lepszy kurs, niż różne handi gemowe.

Może najpierw o Stanie. Punkty w tym roku nazbierał b. dawno, a najwięcej dzięki zwycięstwu w Australian Open (nie wierzę, że gdyby nie problemy Rafy w finale z plecami, to miałby tego Gran Slama na koncie). Ale to już prehistoria - dla mnie kluczowe znaczenie ma niedawna forma. I cóż 1/8 z Andersonem w Paryżu, w Bazelei nie zdążył się nawet dobrze rozpakować (Kukushkin 1:2), zaś tutaj good morning London i zaskakujący win 6-1, 6-1 z Berdychem. Choć dziś mi wszedł CS 2-0 na Czecha, to -oprócz pieniędzy - satysfakcję mam znikomą, bo Tomas to dla mnie ostatnio zagadka....

Po drugiej stronie siatki rewelacyjny Djoko, nie pamiętam kiedy ostatnio przegrał na hard (indoor). Pod nieobecność Rafy nie widzę dla niego konkurenta w Londynie, może Federer (choć niektórzy się pewnie ze mną nie zgodzą,że dziadek etc.). Ja natomiast nie zamierzam mu zaglądać w pesel, bo nie dał mi nigdy ku temu powodu.

Rozpisałem się, choć miałem tylko dodać &quot;parę&quot; zdań do przemyśleń kolegi conorsa, bo też idę tą drogą. Ale...zacytuję:
Tu moim zdaniem nie ma co zaklinać rzeczywistości, szukać jakiegoś słabszego dnia Serba czy liczyc na to, że się zdekoncentruje, bo mu dziecko przez telefon płakało. Idę w gładkie 2:0 i polecam różne modyfikacje tego kierunku rozumowania.
No właśnie....Wg mnie jedyny minus undera granego pod Djoko jest właśnie może nie słabszy mecz, ale chociaż jego słabsze momenty. Serb od dawna nie zagrał słabszego spotkania, a prawie każdy zawodnik w danym turnieju takowy rozgrywa. Jeśli w Londynie Novakowi ma się przydarzyć trochę gorszy mecz, to tylko dziś, bo później semi i prawdopodobnie final.

Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +13
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
conors napisał chyba wszystko.
Jak można grać przeciwko takiemu Djokovicowi? przecież to czyste samobójstwo finansowe. Gość od Paryża jest w niebotycznej formie, gra jak cyborg. Przejeżdżał się po Murrayu, Nishikorim, Raonicu na ostre handicapy, nie dawał im szans. Jakie szanse ma więc Wawrinka? podobne, czyli praktycznie żadne.
Fajnie, wygrał raz na wielkim szlemie i milion razy dostał wpier..l. Teraz na pewno będzie ten drugi raz ???? bo tak, w końcu Wawrinka jest w takiej niebotycznej formie ???? Debilizm czysty.
Djoko -3.5 (1.55) Pinnacle ✅ 6:3 6:0 mało brakowało ????
Zrobi pewnie nawet -5.5, ale 3.5 wydaje się niezwykle bezpieczną opcją

Otrzymane punkty reputacji: +25
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Djoko jak to djoko mega skuteczny. Ale czemu dzis nie mialby przegrac? Porazka nie przekresla szansy odniesienia triumfu w całym turnieju. Wawrinka niby koncowka sezonu slaba, szybkie zegnanie sie z turniejami, a moze specjalnie sobie odpuszczał i przygotował sie wlasnie pod ten turniej. Byłoby to w miare logiczne posuniecie 6,5 bańki do rozdania. Wczoraj miazge zrobil z Berdycha, ktory miał byc w formie, to czemu miały nie powalczyc z Djoko? Wole zaryzykowac i dac lay na Djoko anizeli ładować swoja kase w handicapy...

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Wawrinka ma problemy z odbijaniem pilki to jest jakas masakra...
A czego się spodziewaliście po Stachu? Miał 2 przebłyski w sezonie, a po za tym grał jedną wielką kupę (za przeproszeniem). Nie mowy o tym żeby złapał jakąś formę... Początek sezonu wyśmienity, ale przypomnę że Nadal grał z kontuzją w finale AO i tylko szczęście sprawiło że Stachu wygrał Szlema. Po AO Stach już nie istniał przez 3 miesiące do czasu turnieju Monte-Carlo Rolex Masters, który wygrał po ciężkim boju z Federerem. I znowu przestój... do końca sezonu tym razem... Od kwietnia Stan nic prawie nie pokazał... Tylko jeden ćwierćfinał w Mastersie przez cały rok??? (tj. 8 turniejów!!!) Porażka po prostu... W Szlemach wyglądał już lepiej - przegrana z rewelacją turnieju Keiem w 1/4 US OPEN oraz z przegrana w 1/4 Wimbledonu z królem trawy Rogerem.
Według mnie kompletnie nieudany sezon Stana, co potwierdza dzisiejszy mecz z Djokiem.
Wiem że piszę w trakcie meczu, ale wcześniej nie maiłem czasu się rozpisać...
Pozdro!

Otrzymane punkty reputacji: +5
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Benneteau/Roger-Vasselin 1.90 Pinnacle ✅ ✅ ✅ 2:1(4-6,6-2,10-8)
Ostatni mecz fazy grupowej obu par. Ivan z Marcelo przewodzą grupie z kompletem zwycięstw, zaś Francuzi odnotowali jak dotąd jedno zwycięstwo oraz raz zeszli z kortu pokonani. W kwestii awansu jest jeszcze wiele możliwości, mecz Granollersów z Nestorami będzie rozgrywany wcześniej, przez co przed tym meczem zawodnicy będą już mogli znać różne kombinacje wyników, które przyczynią się do różnych scenariuszy w grupie B. Podejrzewam jednak, że i Francuzi i Chorwat z Brazylijczykiem nie będą bawili się w kalkulacje, a zagrają po prostu swoje.
Co do pary Benneteau/Roger-Vasselin, to pisałem już o nich, więc pozwolę sobie zacytować:
„W prawdzie Julien z Eduardem też przegrali tutaj swój pierwszy pojedynek, również stracili swój serwis 3-krotnie, jednak po jednej z nich potrafili od razu zaliczyć przełamanie powrotne. Zaliczyli 2 asy, przy 1 dfie. Serwis nie wyglądał rewelacyjnie, jednak jestem w stanie uwierzyć, że był to wybryk. Sądzę tak, ponieważ dłuższy okres przed tym turniejem Francuzi zachowywali stałą, wysoką formę. Nie licząc porażki z Klaasenami w Paryżu, gdzie ich przeciwnicy „walczyli o życie”, a oni mieli w głowie już turniej kończący sezon, ich dyspozycja jest na dobrym poziomie. Potrafili dojść do finału w Szanghaju. Pomiędzy tym sukcesem, a US Open zrobili sobie przerwę i obaj odpoczęli od swojego współpartnera.”
Powyższe słowa okazały się trafne, a w meczu z Nestorami Berety poprawili już swoją grę. Śmiem twierdzić, że mimo straty seta, kontrolowali cały czas spotkanie. Serwis stał na bardzo dobrym poziomie, obaj Trójkolorowi utrzymywali swoje podanie w odpowiedni sposób, wiele razy posyłając punktujące uderzenia. Do tego dochodzi niezła gra w wymianach, starali się grać mocno ofensywnie, wiele razy nie bawiąc się w delikatne uderzenia, tylko bijąc mocne forehandy oraz backhandy. Często także zamykali akcje przy siatce, co często kończyło się powodzeniem. Oprócz tego porządnie zapunktował Eduard, który kilka razy posyłał niesamowite returny. Jego partnera cechowała zaś ogromna determinacja i chęć dążenia do celu, którym było zwycięstwo. Julien rzadko popełniał błędy i rozegrał dobre spotkanie.
Dodig z Melo są liderami tabeli, jednak nie uważam, żeby ich gra była taka miażdżąca. O ile w meczu z Nestorem i Zimonjiciem wykorzystali ich fatalną formę i myśli Kanadyjczyka i Serba o wakacjach, to w meczu z Katalończykami mieli niesamowitego farta. Dwukrotnie w tiebreakach tracili swój serwis i Granollers z Lopezem mieli swój serwis na zdobycie obu setów. I w takim momencie obaj Hiszpanie głupieli i oddawali dwa swoje podania pod rząd. Dzięki tym wybrykom, mimo nie najlepszej grze Dodigi ograli swoich rywali 2:0. Wtorkowy mecz pokazał też, ze Marcelo nie dysponuje jakąś rewelacyjną formę. Wiele razy potrafił się mylić przy siatce, jego serwis także nie był na dobrym poziomie. Potrafił popełnić podwójny błąd serwisowy w newralgicznym momencie. W przeciwieństwie do swojego kolegi Ivan pokazał, że czuje się dobrze na londyńskich kortach. Nieźle serwował i zaliczył kilka efektownych returnów. Jednak i on nie ustrzegł się błędów. Także potrafił zaliczyć dfa w końcówce tiebreaka i kilkukrotnie psuł proste piłki obijając siatkę.
Podsumowując, u pary francuskiej widzę większą równowagę. Obaj tenisiści prezentują podobny poziom w każdym elemencie, co ważne większość swoich punktów zdobywają poprzez swoje umiejętności, budując akcje pod swoją wygraną. U Brazylijczyka z Chorwatem często decyduje szczęście, błąd przeciwników, bądź szczęśliwie zagrana piłka nie do odbicia na drugą stronę. W Beretach widzę moich faworytów w tym spotkaniu i to ich triumf typuję w czwartkowym spotkaniu londyńskiego Mastersa.
Typy dnia Macko18 listopad 2014 :
1. Przysiężny-Bolelli over 22.5, Pinnacle 1.83. Wynik? 2:0(7-6,6-4) ✅
2.Haase-Serra DW 2:0, Bet365 1.80. Wynik? 2:1(3-6,6-1,7-5) ⛔
3.Jenkins-Klahn Jenkins, Pinnacle 2.01. Wynik? 0:2(6-7,1-6) ⛔
4.Groth-Corrie Groth, Pinnacle 1.59. Wynik? 2:1(4-6,7-5,7-6) ✅ 5.Jenkins-Saville Over 22.5, Bet365 1.83. Wynik? 0:2(3-6,3-6) ⛔
6.Harrison-Mannarino DW 0:2, Bet365 2.00. Wynik? 0:2(1-6,1-6) ✅
7.Statham-Saville DW 0:2, Bet365 2.00. Wynik? 0:2(4-6,3-6) ✅
8.Mitchell-Ward DW 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 0:2(5-7,2-6) ✅
9.Metz-MKS Lublin MKS+4.5, Pinnacle 1.83. Wynik? 30-30 ✅
10.Peya/Soares-Rojer/Tecau Rojer/Tecau, Pinnacle 1.86. Wynik? 2:1(6-3,3-6,12-10) ⛔
11.Federer-Nishikori Federer-2.5gema. Pinnacle 1.74. Wynik? 2:0(6-3,6-2) ✅
12.Peya/Soares-Kubot/Lindstedt Kubot/Lindstedt. Pinnacle 1.94. Wynik? 1:2(4-6,6-3,6-10) ✅
13.Benneteau/Roger-Vasselin - Dodig/Melo Benneteau/Roger-Vasselin. Pinnacle 1.90. Wynik? 2:1(4-6,6-2,10-8) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Mniej więcej trafiłeś w sedno ze swoim opisem. Nie masz racji jedynie z tym &quot;kompletnie&quot;, bo wygrana Szlema to był jego sukces życiowy.

I zabawne, że AO&#39;14 zapewniło Stanowi tenisową nieśmiertelność. Od stycznia on jest już &quot;Grand Slam champion&quot; i zawsze taki będzie, tak jak po wieki wieków Murray będzie &quot;Wimbledon champion&quot;.
Tak już to działa, że cyferki i jaskrawe tytuły trzymają się komentatorów medialnych i niektórych powierzchownie rozumujących tenisa kibiców jak rzep psiego ogona.
Dokładnie ja dzisiaj pograłem Djoka z handi ale na Wawrince nie raz dałem się &quot;zrobić&quot; bo przecież on wygrał szlema itd. itp.

Ostatnim czasy stawianie na Djoka z handicapami jest pewne jak śmierć to co on robi na korcie to jest zabawa a rywale wyglądają jakby stawali na rzęsach a i tak ten ich tenis to o kant dupy rozbić.

A propos tego zwycięzcy Szlema Cilic po wygraniu urósł w piórka przecież to śmiech na sali że po wygraniu Szlema dostał miesiąc później Murraya i kursy były 50/50 z początku no jaja niezłe.
W Londynie wyszło że Chorwat do czołówki to raczej nigdy nie dobije.

cuadrado 296

cuadrado

Użytkownik
Granollers-Pujol/Lopez - Nestor/Zimonjic. @ 1.60 ⛔ 7:6 3:6 9:11 ja nie wiem czy to jakieś fatum czy co ? Hiszpanie robili z nimi co chcieli , wygrywali w STB 8:3 i dwa swoje podania. Potem jescze 9:8 i drugi serwis rywali.. Jak można było to przegrać ? ????
Granollers z Pujolem w pierwszym meczu nie mieli trudnego zadania. Gładko pokonali francuską parę Benneteau/Vasselin , która tamtego dnia nie stanowiła żadnej przeszkody. Mnóstwo błędów ze strony Francuzów , a przecież obaj słyną z nienagannej techniki. Hiszpanie zagrali przyzwoity mecz , kilka fajnych akcji , sprawiali wrażenie naprawdę solidnej pary. W drugim meczu wyraźnie nie wytrzymali presji. Dodig/Melo pokazali swoje doświadczenie w najważniejszych momentach meczu i to oni świętowali zwycięstwo w tamtym meczu. Hiszpanie mieli nawet piłkę setowa przy swoim serwisie, ale Marc Lopez nie zachował zimnej głowy w tym ważnym momencie. Tak jak powiedziałem - bez fajerwerków ale bardzo solidna gra.
Z kolei para Nestor/Zimonjic nie ma już szans na wyjście z grupy . Grają tu po prostu źle i nie twierdzę ze wiek przekreśla ich szanse ale mocno je minimalizuje ( 42 i 38) . To już nie ten błysk co jeszcze niedawno , na pewno da się ich przełamać . W spotkaniu z Benneteau/Vasselin nie zaslugiwali gra na choćby seta. Błędy Francuzów spowodowały ze wymeczyli drugiego 7:5 . Sądzę że para kanadyjsko- serbska nie będzie miała zbyt wiele argumentów stając na przeciw głodnych zwycięstwa Hiszpanów , którzy zachowali przecież szanse na wyjście z grupy. Wynik może być tyko jeden.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
W Londynie wyszło że Chorwat do czołówki to raczej nigdy nie dobije.
Bo już to zrobił. W 2005 roku Australian Open wygrał Rosjanin Marat Safin, od tego czasu szlemy dzielą 3 osoby:
- Federer 17 tytułów
- Nadal 14 tytułów
- Djokovic 7 tytułów
5 szlemów na 39 od tego czasu wygrały inne osoby niż prawdziwy top 3. To daje tylko 12,82%.
Pozostałe osoby można policzyć na palcach jednej ręki, jest to Andy Murray z 2 tytułami i jakże cennym olimpijskim złotem którego nie ma Roger Federer, Juan Martin Del Potro w 2008 podczas US Open i w tym roku właśnie wygrał jeszcze Wawrinka Australian Open i Marin Cilic US Open, ale w jego przypadku to był sezon powrotu na korty po banicji na tenis, ale 3:0 w finale, 3:0 z Federerem, 3:0 z Berdychem i 3:2 z Simonem Gillesem to w pełni zasłużone zwycięstwo.
Reszta tenisistów z czołowej 10 mam tu na myśli Ferrera, Berdycha, Tsongę, Gasqueta, Nishikoriego itd. Może co najwyżej jak na razie pomarzyć o tytule wielkiego szlema. W tych czasach tytuł wielkiego szlema jest naprawdę bardzo cenny, bo raczej każdy jest skupiony na pościgu Nadala w ilości zdobytych tytułów za Federerem który dawno już nic nie wygrał liczącego się w tenisie, a temu wszystkiemu z boku przygląda się jeszcze Novak Djokovic.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom