>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Wimbledon 23.06-06.07 - analizy

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
Wimbledon startuje już w poniedziałek (wiem że jeszcze nie ma drabinki turniejowej) więc może zacznijmy typować zawodników (może z poza najlepszej 20 rankingów ATP &amp; WTA) którzy dobrze potrafią grać na trawie, bądź są w znakomitej formie, a kursy na nich są korzystne (czytaj wysokie) albo przynajmniej wydaje się że będą korzystne.

L 237

lookash

Użytkownik
jak dla mnie daleko może zajść Mario Ancić...jest to gracz zdecydowanie lepszy na trawie niż na hardzie czy na clayu...nie ma jeszcze drabinki więc nie wiadomo z kim zmierzy się na początek...zajmuje 43 w rankingu ATP więc nie będzie rozstawiony...jednak w początkowej fazie turnieju jeżeli nie trafi m.in na pierwszą &quot;10&quot; to będę stawiać;)

ester 87

ester

Użytkownik
Po pierwsze fajnie, że po raz pierwszy od 22 lat wreszcie w turnieju głównym zobaczymy Polaka. Za długo sobie pewnie Dawid nie pogra, ale przy odpowiednim losowaniu druga runda na pewno jest możliwa. Ostatnio forma dopisuje, więc trzymajmy kciuki za naszego 25-latka.

Co do faworytów to wg mnie obędzie się bez większych niespodzianek. Federer, Nadal i Djokovic solidarnie powinni zameldować się w półfinałach. Który z nich wygra ciężko przewiedzieć, Roger zdaje się wrócił na poziom śmiertelników, tak więc zarówno Serb, jak i Hiszpan mogą pokusić się o przełamanie jego hegemonii na trawie.

Jakiś czarnych koni za bardzo nie widzę. Ancic nie tak forma, Gasquet podobnie, Roddick, Murray to jednak nie ten poziom, może Karlovic coś namiesza, mało kto potrafi go przełamać (chyba pierwszy raz w tegorocznym sezonie trawiastym udało się dziś Seppiemu), więc jeśli będzie trzymał wysoki poziom serwisu może sprawić jakąś niespodziankę. Ale nie aż taką na półfinał raczej. Innych zawodników mogących napsuć krwi faworytom nie widzę. No chyba że Tsonga ;)

vistol 0

vistol

Użytkownik
Karlovic w meczach do 2 wygranych setów jeszcze może tym swoim serwisem coś tam ugrać, bo oprócz tego nic ciekawego nie prezentuje, ale w meczu do 3 setów ciężko utrzymać taką koncentrację przez cały mecz i serwować bez przestoju, więc rywale zawsze szanse na przełamanie mają. Ja tego typu graczy nie trawię i jakoś nie wróżę mu sukcesu na Wimbledonie. Szkoda Przysiężnego ale dziś dostał ostry łomot od Rogera-Vasselina.

ester 87

ester

Użytkownik
Kilkanaście minut temu zakończyło się losowanie, pary wyglądają następująco:

1. Federer vs Hrbaty
Soderling vs (Q) Kim
Gicquel vs Nishikori
Guccione vs 30. Monfils

20. Hewitt vs Haase
Montanes vs Berlocq
Bogdanovic vs Bolelli
Ginepri vs 15. Gonzalez

11. Berdych vs Korolev
Hanescu vs Falla
Sela vs O Rochus
Kohlschreiber vs 22. Verdasco

32. Llodra vs Ancic
Lee vs Petzschner
Andreev vs Vanek
Stakhovsky vs 5. Ferrer

3. Djokovic vs Berrer
Safin vs Fognini
Serra vs Lu
Kamke vs 29. Seppi

21. Ferrero vs Querrey
Peya vs Zverev
JM Del Potro vs Snobel
Daniel vs 13. Wawrinka

10. Baghdatis vs Darcis
Johansson vs Spadea
Belucci vs Kunytsin
Stadler vs 18. Karlovic

31. Lopez vs Dabul
Karanusic vs Horna
Volandri vs Reynolds
Dancevic vs 7. Nalbandian

6. Roddick vs Schwank
Tipsarevic vs Ascoine
Pashanski vs (Q)Eaton
Mahut vs 25. Tursunov

19. Almagro vs Granollers
Garcia-Lopez vs Mirva
Ventura vs Schuettler
C Rochus vs 9. Blake

14. Mathieu vs Hernandez
Chardy vs Gil
Roger-Vasselin vs Cilic
Odesnik vs 24. Nieminen

26. Ljubicic vs Melzer
Levine vs Young
Bjorkman vs Clement
Becker vs 4. Davydenko

8. Gasquet vs Fish
Grosjean vs Starace
Anderson vs Calleri
Oleniczak vs 18. Simon

23. Robredo vs Vliegen
Canas vs Haas
Malisse vs Gremelmayr
Santoro vs 12. Murray

16. Stepanek vs Hernych
Troicki vs Lapentti
(WC)Baker vs Galvani
Roitman vs 17. Youzhny

27. Kiefer vs Benneteau
Vassallo-Arguello vs Minar
Isner vs Gulbis
Beck vs 2. Nadal

Jak widać Dawid Olejniczak zmierzy się z Gillesem Simonem, Francuz jakimś wielkim specjalistą od trawy nie jest, na pewno można z nim powalczyć, mogło być dużo gorsze losowanie dla Polaka.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Sprawdziłem kursy na Bwin.com i zaciekawiło mnie spotkanie Ferrero - Querrey (kurs bwin 1 -2.10, 2 -1.57)

Bardziej doświadczony Ferrero w zeszłym roku osiągnął ćwierćfinał natomiast Querrey odpadł już w pierwszej rundzie (jest to jednak młody gracz ur. 1987). W rankingu również Ferrero jest wyżej - 23, a Querrey 42. Hiszpan jeszcze w tym roku na trawie nie grał, Amerykanin zaś zagrał dwa spotkania z których jedno wygrał a drugie przegrał (przegrał z Karlovicem). Raczej postawie na Ferrero ale na razie zobacze co wy o tym sądzicie.

Ciekawym spotkaniem do postawienia może być Gonzalez - Ginepri (kurs bwin 1- 1.50, 2- 2.25). Gonzalez wydaje sie być zdecydowanym faworytem tego spotkania w 4 spotkaniach które rozegrali między sobą we wszystkich lepszy był Gonzalez, a jeśli chodzi o wynik w zeszłorocznym Wimbledonie to Fernando doszedł do 4 rundy, zaś Ginepri odpadł już w pierwszej.

angelwhite 0

angelwhite

Użytkownik
Mężcz.
Ivan Ljubicic (CRO) - Jürgen Melzer (AUT) 1 1.42
Jarkko Nieminen (FIN) - Wayne Odesnik (USA) 1 1.44
Marc Gicquel (FRA) - Kei Nishikori (JPN) 1 1.24
Michael Llodra (FRA) - Mario Ancic (CRO) 2 1.46
Nicolas Lapentti (ECU) - Viktor Troicki (SRB) 2 1.37
Richard Gasquet (FRA) - Mardy Fish (USA) 1 1.33
Thomas Johansson (SWE) - Vincent Spadea (USA) 1 1.44
To sa moim zdaniem mecze które można zagrać na pierwszą runde dla zysku co wy na to ?? prosze o komentarze czy ktos stad nie jest w formie albo na trawie gra gorzej niz przeciwnik?

mwrona87 101

mwrona87

Użytkownik
Ja osobiście nie lekceważyłbym Fisha i Odesnika. Nie wiadomo jak Ricz z formą na turniej, a nieminen jak dobrze wiemy, ostatnio nie błyszczy.. Fish i Odesnik bardzo dobry serwis a to na trawie ma duże znaczenie.
Nie znam kursów ale myślę, że Mahut może powalczyć z Turunovem, nie przekreślałbym Olejniczaka z Simonem, który ostatnio też nie jest w najwyższej dyspozycji. Do tego Del Potro, Chardy i Clement myślę, że pierwszą rundę powinni przejść.
Jak będzie, pokażą najbliższe dni. Jak ktoś ma jakieś najświeższe informacje o zawodnikach przed turniejem, niech się nimi podzieli.
Jak będą widział kursy, skrobnę tutaj jakieś typy w mojej opinii dopuszczalne.

M 55

meggie1

Użytkownik
Ja sie zgadzam zupelnie z typem na Ancica. Mario powinnien poprostu takie mecze wygrywac. Rowniez sklanialabym sie bardziej na typ na Ferrero - fakt - trawa nie jest jego najmocniejsza strona ale 1wsza runde powinnien pokonac.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Moje typy
Ja postawie dopiero w poniedziałek ale już mam w głowie kilka typów.

Bogdanovic - Bolelli - Bolelli to zdecydowany faworyt jest dużo wyżej w rankingu , a poza tym w tym roku Włoch jest w całkiem niezłej formie. Kurs na Bolelliego - 1.75 mnie trochę zdziwił ale oczywiście pozytywnie.

Kolejne spotkanie to Ferrero J.C. - Querrey S - Kurs na Ferrero 1.95. Wiadomo Ferrero jak każdy Hiszpan jest świetny na mączce ale na trawie także nie źle sobie radzi i myślę że pierwszą rundę powinien przebrnąć.

Nad ostatnim spotkaniem się jeszcze trochę waham. Erakovic M. - Krajicek M. kurs na obie wynosi po 1.80, a więc całkiem nieźle. Krajicek wydaje się być dobra na trawie gorzej z jej rywalką o której niestety prawie nic nie wiem. Na razie poczekam może wy coś o niej wiecie.

L 237

lookash

Użytkownik
Nad ostatnim spotkaniem się jeszcze trochę waham. Erakovic M. - Krajicek M. kurs na obie wynosi po 1.80, a więc całkiem nieźle. Krajicek wydaje się być dobra na trawie gorzej z jej rywalką o której niestety prawie nic nie wiem. Na razie poczekam może wy coś o niej wiecie.
O ile się nie mylę w ubiegłorocznym Wimbledonie Krajicek zaszła bodajże do ćwierćfianłu ,w tym roku doszła do 3 rundy RG więc umie się zaprezentować z dobrej strony w wielkim szlemie...także też skłonie się ku temu typowi bo i kurs interesujacy

krzysiek131 0

krzysiek131

Użytkownik
Gulbis E. - Isner J. 1.45 (BAH)
Gulbis pokazał się bardzo dobrze na RG, głownie za sprawą silnego serwisu, co na trawie pomoże mu ze zdwojoną siłą. W Queen&#39;s Clubie zagrał całkiem nieźle, ograł Vliegena i Seppiego, a przegrał z Murrayem, który na trawie nie jest w ciemię bity. Isner nie pokazał wiele ani w Queen&#39;s Clubie ani w Nottingham. Myślę, że kurs dobry na to spotkanie, 3-setówka jeszcze bardziej zabezpiecza typ.
Monfils G. - Guccione C. 1.3 (BAH)
Monfils nie dawno pokonał Gucia na trawie w Nottingham 2:0, a w następnych meczach potwierdził, że będzie miał coś do powiedzenia na tej nawierzchni. Znowu decyduje tu jego serwis i &#39;zwinność&#39;. Przynajmniej jak na RG go oglądałem to wymiatał z pod siatki wszystko. Ogromny murzyn z silnym serwisem i długimi grabiami = pewne zwycięstwo.
Wiem, że kursy nieduże, ale jak dla mnie to pewność kuponu z obu tych typów wynosi 80-90%, a kurs łączny = 1.89. Ja to zagram grubiej, o ile nikt mi tego z głowy nie wybije ????

krzysztopis 0

krzysztopis

Użytkownik
Ferrero-Querrey 2.00
Kohlschreiber-Verdasco 1.90
Kiefer-Benneteau 2.10
Canas-Haas 2.00
Clement-Bjorkman 1.60

Moim skromnym zdaniem tak właśnie będzie przebiegała pierwsza kolejka. Oczywiście bardzo na wyrost, bo równie dobrze może Kiefer swobodnie wygrać czy Querrey; ale starałem się wybrać te ciekawsze pojedynki.

krzysiek131 0

krzysiek131

Użytkownik
Ja bym ominął Ferrero-Querrey i Clement-Bjorkman. Querrey to ogromny chłop z dobrym serwisem, a Ferrero wraca po kontuzji i nie grał jeszcze na trawie. A Bjorkman w obu turniejach przed wimbledonem przegrywał z silnymi faworytami, nie jestem więc pewien jego lamerstwa ????
Za to podoba mi się typ na Canasa i Verdasco ????

hanys006 34

hanys006

Użytkownik
Kohlschreiber-Verdasco - ja tutaj byłbym skłonny dać na Niemca, oby dwaj Panowie ostatnio doszli w finałów turniejów ATP, jednak Filip miał o wiele trudniejszych przeciwników, bo jakby nie było to Soderling,Blake,Haas,Benneteau to lepsi grajkowie niż Cilic,Simon,Reynolds i Daniel .

krzysztopis 0

krzysztopis

Użytkownik
Ferrero-Querrey 2.00
Kohlschreiber-Verdasco 1.90
Kiefer-Benneteau 2.10
Canas-Haas 2.00
Clement-Bjorkman 1.60

Moim skromnym zdaniem tak właśnie będzie przebiegała pierwsza kolejka. Oczywiście bardzo na wyrost, bo równie dobrze może Kiefer swobodnie wygrać czy Querrey; ale starałem się wybrać te ciekawsze pojedynki.
Jednak postanowiłem nieco zmienić swoje stanowisko. Odpuściłem Ferrero chociaż jestem przekonany, że jest w stanie wygrać tą pierwszą rundę ale zdaję sobie sprawę, że to nie jest takie pewne. Podobnie postąpiłem z Benneteau. Wierzę w niego, jednak ominąłem to spotkanie. Oprócz tego co zostało wydaje mi się, że bez problemu powinno wejść dodatkowo:

Peya - Zverev 1.45
Cilic - Roger Vasselin 1.22
Montanes - Berlocq 1.50

Mimo, że w tym ostatnim spotkaniu może być bardzo ciekawie to jednak nie wydaje mi się żeby Berlocq był w stanie wygrać.

L 237

lookash

Użytkownik
chciałem obstawić spotaknie Kiefer vs Benneteau na 1...jeszcze wczoraj patrzyłem kurs był chyba 1,7-1,75...dziś już patrze na gb 1,45...mecz może być wyrównany i spodziewam się 5 setów a na taki kurs już chyba się nie skuszę...wiecie może dlaczego tak spadł? jakieś może dolegliwości Francuza czy coś?

W 0

wawrinka

Użytkownik
Bogdanovic-Bolelli 1,76

Co prawda Bolelli wirtuozem na trawie na pewno nie jest, ale powinien sobie poradzić z Brytyjczykiem. Alex na pewno będzie miał za sobą publiczność, ale skoro nie pomogła mu w zeszłym sezonie w starciu z Guccione to tym bardziej nie widzę szans w spotkaniu z Włochem. Simone dosyć mocno uderza dlatego tutaj na trawie będzie to miało duże znaczenie. Posiada dobry serwis, niestety ciągle jego mankamentem jest duża ilość błędów, ale jeśli będzie ryzykował tutaj będzie to miało bardzo duże znaczenie. Alex gracz challengerowy i jeśli występuje w turniejach z cyklu ATP to raczej zakańcza je na 1. rundach. CO do turniejów wielkoszlemowych tylko Wimbledon i występuje tylko dzięki temu że jest zawodnikiem gospodarzy. Jestem nieco zdziwiony kursem, dlatego nie będę go grał ostro bo to się różnie kończy, ale obok na pewno tego meczu przejść nie można.

Verdasco-Kohlschreiber 1,71

Zapowiada się bardzo emocjonujący mecz. Ale szczerze jakoś Hiszpan na trawe mi nie pasuje. Niemiec tenis siłowy i dosyć ryzykowny co zaprocentuje na tegorocznym Wimbledonie. Obaj znakomite turnieje przed Wielkim Szlemem. Verdasco w finale w Nottingham przegrał z Karlovicem, ale po drodze nie miał jakiś specjalnie wygórowanych przeszkód (Daniel, Reynolds, Simon, Cilic). Niemiec znakomity turniej w Halle, gdzie pokonał kolejno Benneteau, Haasa, będącego w znakomitej formie Soderlinga, Blake`a i dopiero w finale uległ Federerowi. Także biorąc ostatnie wyniki górą bez problemu Philipp, ale także jakoś nie pasuje mi aby tenis Verdasco zdołał się oprzeć tenisowi Niemca i mam nadzieję że tutaj góra będzie Kohli. Jakby mecz odbywał sie na ziemi mógłby być inny typ, ale w takich warunkach i na ten moment powinien być 1 faworyt.

Querrey-Ferrero 1,64

Z tego co czytam można było złapać nawet kurs ponad 2,0 na Amerykanina. Ferrero wiadomo typowy gracz na korty ziemne, na innych wiadomo też powalczy ale już traci na sile, gdyż nie dochodzi do tylu piłek. Skoro Sam mógł tak zawojować w Monte Carlo na ziemi, nie wiadomo co by było gdyby na RG w 1. rundzie stanął kto inny niż Federer, to tym bardziej na trawie, gdzie jego warunki fizyczne 198 cm wzrostu, są jak najbardziej na tą nawierzchnie. Zawodnik opiera raczej swoją grę tylko na serwisie i mocnym FH, gra przy siatce przeciętna, ale na Ferrero tutaj powinno to wystarczyć. Można powiedzieć, że Querrey to trochę gorsza kopia Karlovica, tylko że BH zdecydowanie lepszy dla Amerykanina.

Canas-Haas 1,72

Kursy na Haasa wysokie tylko dlatego, że w H2H zdecydowanie bo 4:1 prowadzi Argentyńczyk, ale ostatnie mecze rozegrali w 2004 r. więc dawno i nieprawda ???? no i 2. argumentem jest to że Tommy wraca po kontuzji. Mimo wszystko jednak wierzę, że się podniesie i narobi trochę zamieszania tutaj, bo kiedy jest w formie naprawdę gra wspaniały tenis. Canas mnie nie przekonuje grą. Nigdy tego nie robił nawet za czasu wspaniałej gry z Fedem. W tym sezonie gra już beznadziejnie moim zdaniem, ale jakimś cudem wygrywa. Mam nadzieję że jego szczęście skończy sie w tym turnieju już na pierwszej rundzie i Niemiec pójdzie dalej.

Mahut-Tursunov 2,17

Tursunov gra bardzo dobrze na trawie i nie wiem dlaczego Mahut jest tutaj stawiany trzeba sobie jasno powiedzieć kursowo w roli zdecydowanego faworyta. Tursunov może w tym roku na trawie nie za dobrze gra, ale na pewno ma potencjał aby ograć Francuza. Tursunov bardzo dobry serwis, ostry, płasko bity forehand. Jakoś nie widze czym Mahut by mógł mu zagrazoć. Szczerze ostatnimi czasy nawet zapomniałem o istnieniu tego zawodnika. Nie wiem czy dobrze kojarze, czy to jest ten drobny zgredzik? Jakoś ciężko mi uwierzyć aby był w stanie pokonać Rosjanina, chyba ze ten znowu problem ma w głowie, ale tego nie jesteśmy w stanie wiedzieć. Ja zaryzykuje po dobrym kursie na Dmitryja.

Dokładniej postaram sie jeszcze przyjrzeć meczom i ewentualne dodatkowe spostrzeżenia i typy jeśli znajdę czas na pewno napisze na forum.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
1 Runda Panow

Kunitsyn - Bellucci 1 1.55 2/10

Kunitsyn lepszy na szybsze korty, doceniam talent Bellucciego, na trawie mu nie idzie, obieganie notoryczne BH nie jest tutaj mozliwe, taktyka prosta starczy gra na BH rywala, Igor wygra bo jest skuteczniejszy, troske lepiej serwuje, lepszy wolej i doswiadczenie.

Garcia Lopez - Van der Merwe 1 1.55 3/10

Dziwi mnie kurs bo reprezentant RPA gra bardzo slabo w tym roku, kilka challengerow szybkie odpadanie. Garcia Lopez potrafi grac na szybkich kortach, szczegolnie lubi hard, trawa nie jest mu obca, gra bardzo konco z koncowej linii, duzo ryzykuje. 3:0 lub 3:1 inny wynik bedzie zaskoczeniem.

T.Johansson - Spadea 1 1.60 2/10

Szwed duzo lepszy w tym roku, Vince wyraznie oslabl po dobrym poczatku zaczal przegrywac wszystko co sie da. Johansson zawsze lubil Wimbledon, styl gry pasuje na takie korty, dobry serwis i plaska gra, glownie z FH.

Malisse - Gremelmayr 1 1.35
Safin - Fognini 1 1.20

dubel 1.62 2/10

Fognini zatracil forme, przestal byc grozny dla czolowki ATP wiec nie ma czego szukac na trawie. Safin jak to Safin, roznie bywa, Roland Garros i Q.Club wygladal calkiem niezle wiec powinien wygra szybko i przyjemnie. Xavier w Q.Clubie nie wygladal najlepiej, to tylko przygotowania do W wiec nie przejmuje sie jego postawa. Gremelmayr ma duzo umiejetnosci, nie potrafi ich jednak wykorzystac, najlepsze mecze rozgrywal na clayu.

Young - Levine 1 1.65 4/10

Troche dziwny kurs wg mnie, Donald to gracz zupelnie innej klasy niz Levine. Jesse slaby, niski, Doland swietnie serwujacy, leworeczny, grajacy bardz mocno z FH i niezle z BH, gdyby nie byl taki nerowy bylby t TOP 50 lub nawet top 30.

Karanusic - Horna 1 1.55 5/10

Kolejny dziwaczny kurs. Horna to totalny lamer, RG w jego wykonaniu to parodia tenisa. Brak mi slow zeby go oceniac, w moich oczach stracil cala swoja wartosc. Czego on szuka na trawie? Z takim serwisem i BH to moze pomarzyc o 2 rundzie. Roko jest bardzo solidny, dobrze serwujacy. Mam nadzieje ze rozgromi pajaca z Peru.

Hewitt - Haase 1 1.15
Stepanek - Hernych 1 1.20
I.Minar - Vassallo Arguello 1 1.30

1.79 2/10

Hewitt wrocil do formy, udany Roland i solidnie w Q.Clubie, Haase nie jest najgorszy lecz na trawie nie blyszczy. Stepanek powinien wygrac, to nie bedzie latwy mecz bo Hernych bardzo lubi grass, 3:1 moze nawet 3:2, Minar duzo lepszy na trawie od MVA, ktory cale zycie gra tylko na cegle.

Tipsarevic - Ascione 1 1.20
Troicki - Lapentti 1 1.40
Reynolds - Volandri 1 1.20

2.0 6/10

Tipsa i Reynolds szybkie 3:0, powalczyc moze tylko Nicolas z Viktorem. Troickiego uwazam za ogromny talent, duzo plaskiej gry, niezly serwis. Pokonal przed Wimbledonem na trawie Ivana Ljubicica, forma jest wysoka, mysle, ze straci seta ale pewnie wygra.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom