1 Runda Panow
Kunitsyn - Bellucci 1 1.55 2/10
Kunitsyn lepszy na szybsze korty, doceniam talent Bellucciego, na trawie mu nie idzie, obieganie notoryczne BH nie jest tutaj mozliwe, taktyka prosta starczy gra na BH rywala, Igor wygra bo jest skuteczniejszy, troske lepiej serwuje, lepszy wolej i doswiadczenie.
Garcia Lopez - Van der Merwe 1 1.55 3/10
Dziwi mnie kurs bo reprezentant RPA gra bardzo slabo w tym roku, kilka challengerow szybkie odpadanie. Garcia Lopez potrafi grac na szybkich kortach, szczegolnie lubi hard, trawa nie jest mu obca, gra bardzo konco z koncowej linii, duzo ryzykuje. 3:0 lub 3:1 inny wynik bedzie zaskoczeniem.
T.Johansson - Spadea 1 1.60 2/10
Szwed duzo lepszy w tym roku, Vince wyraznie oslabl po dobrym poczatku zaczal przegrywac wszystko co sie da. Johansson zawsze lubil Wimbledon, styl gry pasuje na takie korty, dobry serwis i plaska gra, glownie z FH.
Malisse - Gremelmayr 1 1.35
Safin - Fognini 1 1.20
dubel 1.62 2/10
Fognini zatracil forme, przestal byc grozny dla czolowki
ATP wiec nie ma czego szukac na trawie. Safin jak to Safin, roznie bywa, Roland Garros i Q.Club wygladal calkiem niezle wiec powinien wygra szybko i przyjemnie. Xavier w Q.Clubie nie wygladal najlepiej, to tylko przygotowania do W wiec nie przejmuje sie jego postawa. Gremelmayr ma duzo umiejetnosci, nie potrafi ich jednak wykorzystac, najlepsze mecze rozgrywal na clayu.
Young - Levine 1 1.65 4/10
Troche dziwny kurs wg mnie, Donald to gracz zupelnie innej klasy niz Levine. Jesse slaby, niski, Doland swietnie serwujacy, leworeczny, grajacy bardz mocno z FH i niezle z BH, gdyby nie byl taki nerowy bylby t TOP 50 lub nawet top 30.
Karanusic - Horna 1 1.55 5/10
Kolejny dziwaczny kurs. Horna to totalny lamer, RG w jego wykonaniu to parodia tenisa. Brak mi slow zeby go oceniac, w moich oczach stracil cala swoja wartosc. Czego on szuka na trawie? Z takim serwisem i BH to moze pomarzyc o 2 rundzie. Roko jest bardzo solidny, dobrze serwujacy. Mam nadzieje ze rozgromi pajaca z Peru.
Hewitt - Haase 1 1.15
Stepanek - Hernych 1 1.20
I.Minar - Vassallo Arguello 1 1.30
1.79 2/10
Hewitt wrocil do formy, udany Roland i solidnie w Q.Clubie, Haase nie jest najgorszy lecz na trawie nie blyszczy. Stepanek powinien wygrac, to nie bedzie latwy mecz bo Hernych bardzo lubi grass, 3:1 moze nawet 3:2, Minar duzo lepszy na trawie od MVA, ktory cale zycie gra tylko na cegle.
Tipsarevic - Ascione 1 1.20
Troicki - Lapentti 1 1.40
Reynolds - Volandri 1 1.20
2.0 6/10
Tipsa i Reynolds szybkie 3:0, powalczyc moze tylko Nicolas z Viktorem. Troickiego uwazam za ogromny talent, duzo plaskiej gry, niezly serwis. Pokonal przed Wimbledonem na trawie Ivana Ljubicica, forma jest wysoka, mysle, ze straci seta ale pewnie wygra.