>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Wielki Szlem: Wimbledon (28.06.2021 - 11.07.2021)

Status
Zamknięty.
didier_drogba 7,4K

didier_drogba

Użytkownik
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym"... Tego w fantastycznej karierze Króla Rogera zabrakło i wydaje się to już niemożliwe...

I 34,4K

iti

Użytkownik
Nie przesadzajmy, że te wyniki Rogera to kompromitacja. Po powrocie u niego widać większą elektryczność w zagraniach niż wcześniej, ale z drugiej strony w zasadzie nie grał przez półtorej roku, przeszedł dwa zabiegi kolana i ma 40 lat na karku, a mimo to zrobił na nielubianej przez siebie mączce 4R w Paryżu i QF w Londynie. Dzisiaj był nad wyraz elektryczny w swoich zagraniach. W tb na 7 pierwszych punktów wyszło mi, że powinno...być 7-0 dla Rogera. Popełniał mega dziwne błędy, nie umiem ich wytłumaczyć, ale wiem jedno - nie ma co go skreślać, bo mimo 40 lat na karku nadal jest w stanie robić wyniki jakich większość touru nie będzie w stanie nigdy zrobić chociaż raz w życiu. Niemniej jednak Szlema już raczej nie wygra, a szkoda. Wydaje mi się, że nie będzie go stać na równą gre przez 2 tygodnie mimo grania co dwa dni. Kluczową kwestią jest...serwis. Jeżeli wróci regularność to mam wrażenie, że jeszcze kilka razy pozytywnie nas Roger zaskoczy ;)

Otrzymane punkty reputacji: +16
N 20,4K

norbertb

Użytkownik
Berettini - Hurkacz
Typ: 2
Kurs: 3.00 STS

DW: 0:3
Kurs: 8.20 Fortuna

Nie wiem czemu jeszcze nikt nie podał tego typu które jest dość ciekawym value. Szczerze mówiąc - z Federera zostało już tylko nazwisko. Owszem jest on w stanie jeszcze coś ugrać ale nie z Hubertem. Hubert ograł Miedwiediewa i potwierdził klasę z Federerem. Ma coraz łatwiejszą drogę do finału - a i tak bukmacherzy nadal uważają, że to przypadek, że to szczęście. Bo nie znajduję argumentów przemawiających za Berettinim. Owszem - ma ciekawą serię zwycięstw na trawie ale zobaczmy z kim? Zwycięstwo w Londynie zdobyte w ubiegłym miesiącu o Puchar Proboszcza mnie średnio przekonuje. Szkoda też, że nie doszło do spotkania Berettini - Federer w French Open. Wtedy mielibyśmy klarowną sytuację co do typowania tego spotkania.

1625744864715.png

Natomiast 2 lata temu doszło do spotkania obu Panów. Jak sobie poradził Hubert dzisiaj a jak Berettini 2 lata temu. Federer fakt, był wtedy jeszcze lepszy ale czy tak wiele? Co prawda z Hubertem Federer też nie był aż tak miażdżącym faworytem jak z Berettinim a Berettini tak mocno wtedy nie wypalił jak teraz. Moim zdaniem jak HH wchodzi mocno tak już nie wychodzi. I będzie dla mnie to sporą niespodzianką jeżeli Hubert nie wygra tego spotkania. Nawet jestem w stanie postawić wynik 0:3 dla Huberta.

M 389

mandragon99

Użytkownik
A jakie Ty argumenty podajesz do zwycięstwa Huberta bo widzę tylko jak HH wchodzi mocno tak już nie wychodzi. Bukmacherzy się nie mylą Berretini jest tu zdecydowanym faworytem jest w mega gazie. Aktualnie najmocniej bije serwisy i ma mega dobry slajs, który napsuje sporo krwi Hubertowi. Mecz z federerem dałbym poza nawias grał on fatalnie mnóstwo błędów, których normalnie nie robi i Federer sprzed dwóch lat grający z Berretinim to był zupełnie inny Federer. W dłuższych wymianach Hubert nie będzie miał tak łatwo jak z Ferdim, który psuł na potęgę i był bardzo często spóźniony. Berretini na ten moment moim zdaniem ma więcej atutów na zwycięstwo, choć chciałbym się mylić i zobaczyć Hubiego w finale.

Otrzymane punkty reputacji: +4
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Asów serwują podobnie, ale Berrettini popełnia mnóstwo niewymuszonych błędów. Z Augerm w 4 setach 45 błędów. Hurkacz w 3 setach tylko 12. To poważna statystyka i może mieć spore znaczenie, jeśli trend się utrzyma przy wyniku końcowym. Wg mnie Berrettini wyszaleje się w którymś z setów, pozostałe padną łupem Polaka. Regularność wygra.

Hurkacz -1,5 seta 4,10 Totalbet
Najbezpieczniej: Hurkacz wygra przynajmniej 1 set 1,40 Fortuna

A 0

Aldobo

Użytkownik
Mecz z federerem dałbym poza nawias grał on fatalnie mnóstwo błędów, których normalnie nie robi
Tak to miało właśnie wyglądać, jak błędy...
W ten sposób przygotował publikę pod przegraną do 0.
Ja do niego nic nie mam, wywiązał się z umowy i dostanie swoją działkę, tak jak było umówione.
Fed zrobił swoje, Fed może odejść.

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Berrettini - Hurkacz
Typ: powyżej 3,5 seta
@1.52 LVBET

O tym spotkaniu napisano już bardzo dużo i widać, że budzi bardzo duże emocje. Nasz rodak Hubert gra tenis życia. Drogę do półfinału miał zdecydowanie cięższą niż Włoch. Hubert w pierwszej rundzie pokonał innego Włocha - Musettiego (ATP: 63) 3:0. Następnie odprawił z kwitkiem Girona (ATP: 66) i Bublika (ATP: 38) również w 3 setach. Kolejno przyszedł pojedynek z drugą rakietą świata - Miedwiediewem (ATP: 2), który przez opady deszczu był rozgrywany przez dwa dni i zakończył się po 5-setowej batalii wiktorią Hurkacza. W ćwierćfinale przyszedł czas na legendę - Federera (ATP: 8) - którego ograł zdecydowanie 3:0. Berrettini jak już wspominałem miał prostą drogę do ćwierćfinału. Ogrywał on po kolei: Pellę (ATP: 59) 3:1, Van De Zandschulpa (ATP: 139) 3:0, Bedene (ATP: 64) 3:0 oraz Iwaszkę (ATP: 79) 3:0. Dopiero w 1/4 finału miał wymagającego rywala, którym był Auger-Aliassime (ATP: 19) i którego pokonał po 4-setowym pojedynku. Obaj Panowie spotkali się już dwukrotnie ale nigdy na trawie. Pierwszy pojedynek w kwalifikacjach do AO w 2018 roku wygrał Berrettini 0:2. Natomiast drugi mecz w 2019 roku w pierwszej rundzie w Miami wygrał Hurkacz 2:0. Są to jednak bardzo odległe pojedynki i ciężko na podstawie nich wyciągać jakiekolwiek wnioski. Chyba, że takie, że obydwaj Panowie zdecydowanie poprawili swoją grę od tamtego czasu. Ciężko mi powiedzieć, kto wygra to spotkanie, lecz sercem będę za Hubertem. Jednak wątpię aby którykolwiek z zawodników był w stanie uzyskać taką przewagę aby wygrać gładko w 3 setach, dlatego gram overa.

Ostatnia edycja:
nitros14 6K

nitros14

Użytkownik
Tak to miało właśnie wyglądać, jak błędy...
W ten sposób przygotował publikę pod przegraną do 0.
Ja do niego nic nie mam, wywiązał się z umowy i dostanie swoją działkę, tak jak było umówione.
Fed zrobił swoje, Fed może odejść.
Co Ty gościu pier...sz,
"Miało wyglądać jak błędy(...)" tak dlatego Federer caly ten sezon układał po ten turniej, żeby wyglądało później, że robi błędy specjalnie. Dobrze się czujesz? Odstaw dragi.

Otrzymane punkty reputacji: +56
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Przeciez Berretini sprzed dwoch lat to tak samo inny zawodnik jak Federer.Co tu porownywac mecz sprzed dwoch lat do obecnego.Hurkacz dwa lata temu tez byl inny.

Co do samego meczu to bedzie to ciekawe starcie, obaj dobrze serwuje ale Berretini rozdaje troche break pointow, z ktorych Hubert moze skorzystac. Calym turnieju nie wiem nawet czy Wloch wiecej razy nie oddawal podania niz Hurkacz, mimo, iz Polak mial trudniejszych rywali.Za Berretinim przemawia na pewno forehand I serwis, dodatkowo jego slajsy tez sa nieprzyjemne.Hubert posiada dobry serwis, gre przy siatce I jest wszechstronniejszy wg mnie ale obawiam sie balonika.Balonika, ktory po meczu z Medwiedewem a zwlaszcza Federerem zostal napompowany dosc mocno_Obaj beda czuc presje z pewnoscia, bo mlodzi I szansa na najwiekszy sukces dotychczas w karierze I wg mnie glowa tu zadecyduje.

Hurkacz potrafil juz ograc mocno bijacych zawodnikow jak Shapo, Raonic czy tez Rublew wiec czemu mialbym nie ograc Mateo?

Let's go Hubi!

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Tenis - ATP - Wimbledon
Godzina: 14:30
Spotkanie: Matteo Berrettini - Hubert Hurkacz
Typ: Hubert Hurkacz wygra i w meczu będzie powyżej 40,5 gemów
Kurs: 4,60
Bukmacher: Fortuna

Inny typ: Hubert Hurkacz wygra 3:2 @8,85 STS

Analiza:

Będzie to pierwsze spotkanie półfinałowe dzisiejszego dnia. Mało kto się spodziewał, że Hubert Hurkacz dojdzie aż tak daleko. Nasz najlepszy obecnie tenisista już kilka razy pokazał, że stać go na wielkie wyniki w bardzo ważnych turniejach, a nawet na końcowe zwycięstwo, ale w wielkich szlemach regularnie zawodził. Teraz wygląda to zupełnie inaczej i Hubert w tym roku gra tutaj na Wimbledonie rewelacyjnie.

Hurkacz na pięć rozegranych spotkań aż cztery z nich wygrał wynikiem 3:0. Oczywiście najcenniejszym zwycięstwem 3:0 była wygrana nad Rogerem Federerem. Co ciekawe w trzecim secie Polak wygrał 6:0. Nie wiem czy Roger Federer kiedyś przegrał seta do zera na Wimbledonie... Pewnie, że to już nie jest ten Roger Federer sprzed kilku lat, ale w dalszym ciągu swoje potrafi co pokazał w meczu z Sonego. Hubert Hurkacz świetnie serwuje, mocno poprawił ten element, a jak wiadomo serwis na trawie to jest jeden z kluczowych czynników. Imponuje również sprawność fizyczna Huberta. Jak na tak wysokiego gracza (prawie dwa metry wzrostu) porusza się on bardzo sprawnie i potrafi dobiegać do takich piłek do jakich inne olbrzymy nie mieli by szans dobiec i jeszcze dobrze odegrać.

Hubert Hurkacz cztery mecze wygrał wynikiem 3:0, a wyjątkiem było jego spotkanie z Daniilem Medvedevem. Tam była pięciosetówka. Mecz momentami stał na niezwykle wysokim poziomie, nie brakowało genialnych zagrań z obu stron. Oprócz świetnej gry Polak pokazał, że stał się silniejszy mentalnie. Kiedyś zwykle było tak, że jak mu nie szło, to grał fatalnie, a w tym spotkaniu z Rosjaninem udowodnił, że potrafi wychodzić z trudnych sytuacji w bardzo ważnych meczach. Nie wystraszył się również meczu z Federerem, a jak wiadomo grać z Federerem na Wimbledonie nie jest sprawą łatwą ze względu na wielki doping kibiców dla Szwajcara.

Matteo Berrettini również jest w świetnej formie. Podobnie jak u Huberta Hurkacza wielkim atutem u Włocha jest podanie. Trzeba przyznać, że Berrettini miał znacznie łatwiejszą drogę do półfinału. Dopiero w ćwierćfinale dostał dość mocnego rywala, a był nim Felix Auger-Aliassime z którym to wygrał 3:1. Wcześniej jego rywalami byli Ivashka, Bedene, Van De Zandschulp oraz Pella. Jednym słowem jego droga do ćwierćfinału była tak łatwa, że trudno było sobie wymarzyć łatwiejszą, zresztą rywal w ćwierćfinale też mógł mu się trafić dużo trudniejszy niż Auger-Aliassime.

Wyniki Huberta Hurkacza robią znacznie większe wrażenie niż ma to miejsce w przypadku jego rywala. Hubert miał już dwóch graczy z najwyższej półki i to jak sobie w nich poradził przekonuje, że jest w wyśmienitej formie. Jeśli chodzi o H2H, to jest 1:1. Ostatnie bezpośrednie spotkanie między nimi to pewna wygrana Huberta Hurkacza 6:4 6:3, ale to było ponad dwa lata temu i na hardzie, więc raczej nie ma co przywiązywać do tego większej wagi.

Zanosi się na zacięty mecz, nie powinno zabraknąć tiebreaków, gdyż wielu przełamań raczej nie zobaczymy. Najważniejsze będzie dobre serwowanie, nie dawanie rywalowi wielu szans na przełamanie, bo w innym wypadku uratowanie seta może już być bardzo trudne. Wierzę w Huberta, bardzo podoba mi się jego gra i uważam, że wygra ten mecz awansując do wielkiego finału w którym to najprawdopodobniej zmierzy się z samym Novakiem Djokovicem. Według mnie Hurkacz wygra po zaciętym meczu, więc powinno być powyżej 40,5 gemów, a kto wie czy tutaj nie będzie nawet pięciu setów tak jak to miało miejsce w spotkaniu Huberta Hurkacza z Daniilem Medvedevem.

Ostatnia edycja:
infes 9,8K

infes

Użytkownik
Asów serwują podobnie, ale Berrettini popełnia mnóstwo niewymuszonych błędów. Z Augerm w 4 setach 45 błędów. Hurkacz w 3 setach tylko 12. To poważna statystyka i może mieć spore znaczenie, jeśli trend się utrzyma przy wyniku końcowym. Wg mnie Berrettini wyszaleje się w którymś z setów, pozostałe padną łupem Polaka. Regularność wygra.

Hurkacz -1,5 seta 4,10 Totalbet
Najbezpieczniej: Hurkacz wygra przynajmniej 1 set 1,40 Fortuna
Ja tu myśle Hurkacz +1,5 seta 1.91 Fortuna a tutaj widzę odważnie, że Hurkacz -1,5seta😲

Z innego beczki

Djokovic - Shapovalov
Typ: 3:0
@1.76 Fortuna

Nie będę rozpisywać się, jako świeżak mi nie wypada. Gdzie mi do takiej wiedzy jak tutaj większość posiada. Natomiast jestem dość mocno przekonany, że Djoko nie odda nawet jednego seta. Tego się trzymam.

H 415

hubertott1

Użytkownik
Wy chyba w ogóle nie oglądaliście meczów albo się nie znacie na tenisie i gadacie takie głupoty, że Berettini to faworyt xD Faworyt to prawda, ale jeśli Hurkacz będzie grał pasywny tenis (tak jak 3 pierwsze sety z Medwiediewem). Jeśli zagra taki mecz jak z Federerem czy ten mecz od stanu następnego dnia z Medwidiewem, taki agresywny gdzie będzie rushował do siatki, returny będzie walił pod nogi co jest mega trudne dla podającego to Berretini nie ma żadnych szans i dostaje 3 do jaja. Oglądnijcie mecz z Augerem to przecież oni oboje grali siłowy tenis, wymiany w środek kortu aż któremuś padnie psycha i wyrzuci na aut bądź w siatkę. Nie wiem gdzie widzicie argumenty u Włocha. Serwis? Serwis wczoraj miała super Sabalenka (coś około ~20 asów) i powinna dostać 2:0 gdyby Pliskova wykorzystała w 1 secie 8 bp. I jeszcze rozwala mnie to, że slajs to argument na zwycięstwo xd Nie, slajs to głównie defensywne zagranie raczej nic nie wnoszące, przy tym że Hurkacz gra bardzo agresywnie i będzie podchodził do siatki. Pozdro

Otrzymane punkty reputacji: +9
paga 48,8K

paga

Użytkownik
Oglądałem mecz z Federerem i nadal uważam, że popełniający błędy jak zawodnik z poza 100 ATP Szwajcar przegrał ten mecz aniżeli Hurkacz go wygrał. Nie brałbym tego spotkania w ogóle pod uwagę.
Szczególnie błędy niczym junior w tie-breaku drugiego seta.

H 415

hubertott1

Użytkownik
paga paga a wiesz co? Zobacz statystykę niewymuszonych Berretiniego i Federera. Tu nie chodzi o Federera, ale o Berretiniego, który popełnia jeszcze więcej tych błędów lub zbliżoną ilość

W 11,7K

wojan81

Użytkownik
Ale piękny hype idzie. Miałem już zagrać Berrettiniego po 1,55, ale chyba poczekam do tej 14, aż polscy fani podbiją kurs do 1,8. Bo z tych opisów wynika, że właściwie nasz Hubert powinien być już 4-5 rakietą świata, a na trawie to drugą. No nic czekamy, balon już nadmuchany do granic wytrzymałości.

paga 48,8K

paga

Użytkownik
paga paga a wiesz co? Zobacz statystykę niewymuszonych Berretiniego i Federera. Tu nie chodzi o Federera, ale o Berretiniego, który popełnia jeszcze więcej tych błędów lub zbliżoną ilość
Rozumiem, tylko pamiętajmy, że Polakowi w końcu trafi się mecz w którym w swoim stylu będzie walił po siatce i autach. Powodzenia.
To też trochę niechęć do rodaka. Jedzie bohater na FO i dostaje baty od 120 rakiety na świecie.
Tak jak kolega wyżej, czekam, aż kursy wzrosną i pobieram Włocha. W końcu Hurkacz musi dać zarobić.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Osobiscie w Huberta nie wierze, ze da rade w tym meczu, Medvedev drugiego dnia pojedynku byl cieniem samego siebie, Federer
po drugim secie sam przyznal, ze uszlo z niego powietrze, nie twierdze, ze Hubi sie troche slizga, ale jakos mnie jego gra nie przekonuje do konca. Berrettini to niezly kozak ostatnio, mocny serwis, dobry slajs, swietna precyzja mocnych uderzen. Imponuje formą od dluzszego czasu, ostatnie 10 spotkan na trawie stracil jedynie 3 gemy.
Ciezko bedzie go przelamac, a co dopiero wygrac z nim mecz. Hubi musi naprawde zagrac na 100% by nawiazac walke, sporą szansą mogą być tie breaki, jesli do nich dojdzie, ale obawiam sie, ze moze skonczyc sie nawet 3:0 dla Wlocha, choc mam nadzieje, ze tak sie nie stanie. Licze na dobry, zaciety mecz, sporo geów w setach jednak w decydujacych momentach umiejetnosci Berrettiniego powinny
przeważyć.
Kibicuje mocno Hubertowi, jednak rozum podpowiada, ze bedzie ciezko.

Berrettini -1,5s 1.83
over 3.5 seta 1.52
DW 3:1 4.0
Unibet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +107
piotrex007 112,8K

piotrex007

Użytkownik
Widzę, że w temacie meczu już mnóstwo zostało napisane w obie strony. Ja tylko napiszę, że rzadko zwycięzca turniejów bezpośrednio przed Wielkim Szlemie odnosił sukcesy na samym turnieju. Najczęściej był to szybki zjazd. Ciężko stwierdzić, na ile to dobra forma Berretiniego, a na ile też jakość przeciwników w drodze do półfinału.

Dla obu życiowy sukces i jednocześnie życiowa szansa na finał. Kluczową rolę odgrywać będzie psychika, a tę silniejszą ma chyba Polak.

Nie rozumiem też stwierdzeń typu "Hurkaczowi napewno trafi się wreszcie gorszy mecz", żeby zaraz pisać, w jakiej cudownej formie na trawie jest Włoch. Czyli słabszy mecz po dobrych występach obowiązuje tylko w przypadku Hubiego? 🤔

Piszecie też, że kursy rosną na Berretiniego i to dobrze, że jeszcze urosną i wtedy go zaatakujecie, jednocześnie wyśmiewacie tych grających na Hurkacza. A z tego wychodzi, że wyjściowe 1,40 to dla Was za mało, żeby się opłacało na Włocha postawić. I słusznie, bo to nieproporcjonalny kurs do ryzyka. Jednak w tej chwili kurs 3,00 w Superbet na Huberta jest jednak valuebetem mojej opinii.

Wiele osób spodziewa się tu długiego meczu i pewnych gemów serwisowych. Ja jednak myślę, że stres zrobi swoje i wymyśliłem na ten mecz przełamania serwisu Włocha. Dotychczas serwuje bardzo dobrze, jednak w dwóch meczach miał obronione BP 0/1, czyli jak już przychodził moment stresowy, to Berretini nie wytrzymywał i serwis tracił. Na dłuższym dystansie, jakiego się spodziewamy, będzie jeszcze więcej okazji do słabszych gemów serwisowych i przełamań.

Hurkacz - Berretini
Typ: Hurkacz przełamie powyżej 1,5 raza
Kurs: 1,90 w Superbet

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom