Witam was wszystkich
Chciałbym się podzielić z wami moimi propozycjami na jutrzejszy dzień oraz prośba do was o wasze opinie oraz sugestie jak wy to wy widzicie, ponieważ do postawienia już było masa pewnych meczy a ja mam bardzo duży problem z wyborem tego odpowiedniego na dany dzień. Szukam przeważnie kursu w okolicach 1.5-2.0 na dzień. Dzisiaj totalna wtopa bo dałem czystego Evansa. Jak oglądałem ten mecz to niedowierzałem, że tak można grać i go przegrać, ale spokojnie Korda w następnej rundzie out. Moje propozycje są na podstawie oglądania meczów, statystyk oraz tzw. czutki. Zaczynamy
Berretini-Bedene
Tutaj kursy według mnie dobrze wystawione. Włoch od jakiegoś czasu jest w czołówce
ATP i bierze ten mecz bez dwóch zdań. Co prawda Bedene ma za sobą kapitalne mecze na tym turnieju ale jednak na włocha to nie wystarczy, max może seta ugrać. Włoch przechodzi dalej.
Hurkacz-Bublik
Nie ma wyraźnego faworyta, jednak dla mnie lekkim faworytem w tym meczu jest Kazach, nazwiska które pokonał robią większe wrażenia oraz jego serwis. Hubert jak to Hubert twarda i trawa to będą jego główne nawierzchnie na których może coś osiągnąć i jak dobrze pamiętamy (miami) jeżeli jest w gazie to wszystkich pokona, ale jednak przyjdzie mu się zmierzyć z bardzo dobrze dysponowanym graczem. Grałbym tutaj, że bublik ugra 2 sety po kursie w okolicach 1.5. Sugestia oparta na typowej czutce, jeśli ktoś oglądał mecze, zapraszam do dyskusji.
Iwaszka-Thompson
Iwaszka ogólnie bardzo dobry sezon, zarówno na clayu jak i na trawie. Dobry serwis oraz dobre wymiany. Zagra jednak na solidnego kangura, który na trawie bardzo lubi grać i ma na pewno większe doświadczenie. Ograł także Nishikoreigo co robi bardzo dobre wrażenie. W pierwszej chwili chciałem grać na białorusina ale teraz ten mecz to dla mnie no bet.
Sonego-Duckworth
Włoch, który ma bardzo dobry sezon zmierzy się z kolejnym kangurem. Dla mnie ten mecz jeszcze ciężej wytypować niż poprzedni, ale jednak zagrałbym tutaj Włocha bo 4 runda to już raczej za dużo jak na takiego zawodnika jakim jest Duckworth nawet jeśli ograł w poprzedniej rundzie Sama.
Fritz-Zverev
Zvereva na tym turnieju nie oglądałem, ale oglądałem ostatni mecz Fritza. Tutaj pewna kolejna runda dla niemca, ewentualnie 3-1.
Auger-aliassime-Kyrgios
Tutaj jedynie co można zagrać to over gemów.
Federer-Norrie
Ciekawe bardzo zestawienie. Mecz meczowi nierówny ale jak dla mnie Federer będzie miał bardzo ciężko aby przejść do kolejnej rundy. Zawodnik gospodarzy ma sezon życia, gra naprawdę fenomenalnie i będę bardzo zaskoczony jeżeli nie ugra w tym pojedynku 2 setów. Niestety ale widzę tutaj brytyjczyka w kolejnej rundzie.
Cilic-Miedwiediew
Ostatnia para i tutaj wyraźnym faworytem jest rosjanin. Chorwat na pewno coś powalczy ale jednak zabraknie aby pokonać aktualnie 2 zawodnika na świecie.
Podsumowując. Bardzo mnie kursi zagrać, że Bublik ugra 2 sety a nawet wygra cały mecz. Do tego, że Thompson ugra jednego seta albo jakaś niska linia overu gemów w meczu Kyrgiosa na dobicie kursu. Zapraszam do dyskusji, piszcie co na ten temat myślicie i jakie są wasze propozycje. Bardzo mile widzianie opinie osób, które oglądają ten wspaniały turniej. Pozdrawiam