>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Walencja & Bazylea, 30.10-06.11.2011

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
David Ferrer - Fernando Verdasco 1 set 2 @ 2.75
Krótko, bo mecz właściwie się zaczyna. Verdasco to tenisista o wielkim potencjale ofensywnym, co w zestawieniu z solidnością daje nam bardzo solidnego tenisistę. Wyniki ostatnio bardzo przeciętne, ale w Valencii Fernando da z siebie na 100% wszystko, a atmosferę podkręci też fakt, że jego rywalem jest inny Hiszpan (#2 w kraju) David Ferrer. Moim zdaniem wyniki Ferrera w ostatnich tygodniach są aż za dobre i jego gra wcale takiego ideału nie przypomina. Co prawda broni tytułu z przed roku i mobilizacji także mu nie zabraknie, ale uważam że na tej nawierzchni może to być bardzo wyrównany mecz. Ferrer jest solidniejszy, więc gram tylko na zwycięstwo w pierwszym secie. Jeśli David go przegra to wciąż będzie faworytem spotkania, jeśli wygra to wątpię by Verdasco był w stanie się otrząsnąć i grać lepiej w kolejnym.
Więcej typów (m.in. z challengerów) znajdziecie w moim temacie (link w podpisie) ;)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
który na twardszych nawierzchniach jest lepszym zawodnikiem i w swojej optymalnej formie bez problemu jest w stanie wygrać z Marcelem własnie na tej nawierzchnii.
Na jakiej podstawie piszesz, ze na twardym korcie Ukrainiec jest na tyle lepszym graczem aby ograc gospodarza bez problemu? To buki chyba oszalaly z tymi kursami, Dolgo taki geniusz a kurs ponad 1,80 - cos tu nie gra. Przeciez sam piszesz, ze AD nie jest w optymalnej formie wiec conajmniej dziwne. Problem w tym, ze Dolgopolov jest daleko nawet od sredniej formy a co dopiero optymalnej.

Ponadto, lepiej serwuje,
lepiej gra z głębi oraz porusza się na korcie.
Glupota kolejna. Serwis Marcela jest na wysokim poziomie i nie ustepuje Ukraincowi. Poruszanie sie po korcie podobne. Naciagasz co sie da aby wyszlo, ze Ukr jest pewniakiem a to fikcja. Wieksze szanse na wygrana ma Granollers. Forma Ukrainca jest tragiczna, szarpie gra, przegrywa gladko z kim sie da. Ostatnie dwa turnieje to pierwsze rundy i nawet brak wygraneg seta w Moskwie i St.Petersburgu. To gdzie ten serwis, poruszanie sie? Gdzie te atuty ktore maja zniszczyc Marcela? 4 gemy z Sela Cie przekonuja?

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na jakiej podstawie piszesz, ze na twardym korcie Ukrainiec jest na tyle lepszym graczem aby ograc gospodarza bez problemu? To buki chyba oszalaly z tymi kursami, Dolgo taki geniusz a kurs ponad 1,80 - cos tu nie gra. Przeciez sam piszesz, ze AD nie jest w optymalnej formie wiec conajmniej dziwne. Problem w tym, ze Dolgopolov jest daleko nawet od sredniej formy a co dopiero optymalnej.

Glupota kolejna. Serwis Marcela jest na wysokim poziomie i nie ustepuje Ukraincowi. Poruszanie sie po korcie podobne. Naciagasz co sie da aby wyszlo, ze Ukr jest pewniakiem a to fikcja. Wieksze szanse na wygrana ma Granollers. Forma Ukrainca jest tragiczna, szarpie gra, przegrywa gladko z kim sie da. Ostatnie dwa turnieje to pierwsze rundy i nawet brak wygraneg seta w Moskwie i St.Petersburgu. To gdzie ten serwis, poruszanie sie? Gdzie te atuty ktore maja zniszczyc Marcela? 4 gemy z Sela Cie przekonuja?
Troszeczkę źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli ,że Ukrainiec &quot;gdyby&quot; był w optymalnej formie, to bez problemu mógłby wygrać z Granollersem na tej własnie nawierzchni i podkreśliłem również ,że obaj są w dołku i że &quot;liczę na poprawę w tym meczu&quot;. I mimo wszystko uważam ,że Ukrainiec słynie z lepszego podania i urozmaicenia w swojej grze w porównaniu do Marcela.

Jak będzie to się przekonamy, typując ten mecz liczyłem przedewszystkim ,że Ukrainiec w końcu się podniesie i zacznie grać jak powinien.

Otrzymane punkty reputacji: +7
wojas 11

wojas

Użytkownik
Ostrzegam przed graniem na Dolgo, który lubi olać/odpuścić mecz jak nie ma dnia. Ostatnio to dosyć często nie ma dnia. Pierwsze rundy, szybka wtopa, skasować startowe i do domu. Tu może być podobnie. Trochę późno, ale może ktoś jeszcze będzie próbował na live. Prosze bardzo,1 set, męczarnie przy swoim podaniu. Granollers szybciutko. 3-6. Moim zdaniem to on nie traktuje tenisa zbyt poważnie. Kto widział parę filmików w towarzystwie panienek wie o czym mówię. To nie jest profesjonalista pełną gębą... Albo z głową coś nie tak. Jedyne co przychodzi namyśl to zagranie na win Granollers w 2 secie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Almagro - Monaco 2 2,2 (bwin) ✅
Almagro coś dolega, nie wiadomo czy w ogóle wyjdzie do meczu, dlatego warto zagrać u bukmachera, gdzie krecz od pierwszej piłki oznacza porażkę.
Jeszcze taka informacja, Almagro triumfował w Walencji dwukrotnie (2006-2007), ale wtedy ten turniej był rozgrywany na clayu.

gju 134

gju

Użytkownik
Giraldo - Stepanek 1 (2.6)⛔⛔
Zastanawia tak wysoki kurs. Ja rozumiem, że Stepanek to numer 25 a Giraldo 45 i rozumiem, że Stepanek w tamtym roku wygrał w 3 setach w Basel z Santiago w 3setach...ale biorąc pod uwagę ostatnią formę obu panów to jest duże prawdopodobieństwo, że Radziu sobie nie poradzi jutro. Giraldo jak się w strzeli w swoją grę tak jak w Azji to Czech będzie pod niezłym bombardowankiem i śmiem wątpić czy sobie poradzi. Ostatnie wyczyny nie szokują u Stepanka. Przegrana z Brandsem w pierwszej rundzie tylko to podkreśla.
Kamke - Kubot 1 (1.65)⛔⛔
Kamke ostatnio wszedł w dobrą formę. Turniej w Sztokholmie bardzo obiecujący. Zdrowo się zdziwiłem jak zobaczyłem co wyprawia z Nieminenem, na którego wówczas stawiałem. Całe szczęście nie dał rady, ale grał tenis więcej niż solidny w tym spotkaniu. W kwalkach uporał się z Miszą Berrerem wracającym do swojej formy i Lukim Lacko więc wygląda na to, że nagle forma uciekła zupełnie w las. Kubot cały czas nie wrócił jeszcze do tenisa z przed kontuzji. Chciałbym, żeby odnalazł się w Szwajcarii, ale rozum podpowiada co innego. H2H 1-1.
Zagram też Lopeza. Do Orleans przejechał się chyba tylko po wpisowe i wierze, że forma przed własną publiką będzie podobna do tego co było w Szanghaju, a wtedy średni Bogo szybko zejdzie pokonany z kortu. Zagram Raonica. Duże wrażenie zrobił na mnie w Sztokholmie, a Cilic kompletnie nie, i nie wiem jakim cudem wygrał w St.Peter. i chyba pójdzie typ na Mayera. Wypoczęty, ostatnio w dużym gazie, a Tipsa w finale wyglądał na wrak.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Granollers/Lopez - Anderson/Isner 1 2,47

Zdecydowane value. Granollers/Lopez to dobra para deblowa, obaj potrafią bardzo dobrze prezentować się w tych rozgrywkach.
Anderson i Isner to świetni singliści, obaj mają wielkie predyspozycje i warunki do gry deblowej, ale traktują to jako dodatek do singla.
Isner już odpadł i zapewne chciałby w spokoju przygotowywać się do Mastersa w Paryżu.
Nawierzchnia w Walencji nie jest super szybka, co jest plusem dla Hiszpanów.
Myślę, że grając u siebie będę zmobilizowani na 100%.
------------
Nieminen - Federer powyżej 19,5 gema 1,72

Nieminen przed turniejem w Szwajcarii doznał drobnej kontuzji, ale jak sam twierdzi zdarzył się wykurować. Myślę, że można mu wierzyć, dziś stoczył długi, ciężki mecz z Belluccim. Fin jest w dobrej formie, myślę, że jest w stanie spokojnie urwać Federerowi 8 gemów.

Z 96

znafca

Użytkownik
Tenis, ATP Bazylea
02.11.2011 15:00
Spotkanie: Baghdatis M. - Lammer M.
Typ: Lammer M.
Kurs: 4.50
Bukmacher: bet365
Spotkanie drugiej rundy na turnieju w Bazylei pomiędzy kwalifikantem - Michaelem Lammerem i faworyzowanym w tym meczu Cypryjczykiem Baaghdatisem. Bukmacherzy nie dają Szwajcarowi zbyt dużych szans w tym pojedynku, ale według mnie nie stoi on na straconej pozycji. Lammer dokonał w kwalifikacjach wielkiej rzeczy, otóż wyeliminował 42. w światowym rankingu Bernarda Tomica, a następnie swojego rodaka Marco Chiudinellego. Awans Lammera do turnieju głównego był największym zaskoczeniem, ale Szwajcar udowodnił, że jego występ w turnieju nie jest przypadkiem i w pierwszej rundzie odprawił do domu Jużnego nie tracąc seta. Dzisiaj po drugiej stronie siatki stanie według mnie dysponowany gorzej od Rosjanina Bagiet, zatem uważam, że wczorajszy wynik w meczu z Jużnym może się dzisiaj powtórzyć. Bagiet pokonał w pierwszej rundzie Troickiego po niesamowitych emocjach i przy udziale dużego szczęścia, mimo że u Troickiego praktycznie nie funkcjonował pierwszy serwis to sprawił on ogromne trudności Cypryjczykowi. Proponowałbym odłożyć w tym pojedynku ranking obu panów na bok i spojrzeć na mecz z innej strony, bo biorąc pod uwagę występy w Szwajcarii zdecydowanie lepiej wygląda Lammer, a kursy są dość rozbieżne żeby zaryzykować właśnie na występującego w roli outsidera Szwajcara.

gju 134

gju

Użytkownik
a co w tym jest dziwnego? Cilic ledwo wygrał z Devvermanem, ledwo z Seppim, w półfinale trafił na Misze, który psuł na ultra potęgę, a w jakiej jest formie to widać po ostatnich wynikach, w tym 1 rundy tutaj - przegrnaje z Lammerem i w finale zwycięstwo z dogorywającym Tipsą. Raonic za to ostatnio pokazywał się z bardzo dobrej strony pomimo gorszych rezultatów.

Otrzymane punkty reputacji: +4
marian78 20

marian78

Użytkownik
Najlepszy wczoraj zdecydowanie był Berdych
najpierw 6:3 wygrywa seta, później 2:3 dla Nishikoriego w drugim secie no i kurs zadziwiający na japonczyka: 5,
wszyscy rzucili się na Berdycha jak hieny - kursy na niego szalały, widać było że mało kto stawiał na Nishikoriego - kursy na niego były bardzo spokojne.
No i wziąłem kurs 5.
Później Nishikori wygrywa seta.
To ja przerzucam środki na wygraną Berdycha.
Na szczęście zostawiłem trochę ugrania na Nishikoriego i coś ugrałem ... ale Berdych to jest beztalencie techniczne przy Nishikorim, kiedy mu nie leży serwis leży i kwiczy.
Nishikori gra na prawdę bardzo dobrze ostatnio, choć niedawno w półfinale doznał druzgocącej klęski od Murraya (wcześniej jednak grał bardzo dobrze). Tutaj właśnie widać jaka jest różnica między nr 4. Murrayem a nr 7. Berdychem - bardzo duża.

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Marin Cilic - Milos Raonic 1 @ 1.80 Bet365 ✅ 64 64

Obydwaj ostatnio w formie , Cilic wygral turniej w Rosji natomiast Raonic w Szwecji doszedl az do finalu. Zaskakujaco wysoki kurs na Chorwata zwazywszy ze jego serwis nie jest duzo gorszy od Raonica a w polu Marin bije Kanadyjczyka na glowe. Doswiadczenie tez po stronie Cilica i nie sadze aby mial on juz odpadac w 1 rundzie. Turniej prestizowy Cilic zdobyl ostatnio tytul i bedzie chcial kontynuowac zwyciescka passe a rywala ma spokojnie do ogrania.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Popieram kolegę powyżej. Cilic powinien tutaj wygrać. Kurs w Unibecie - 1,90 na tą chwilę.
Dla tych którzy lubią ryzyko polecam 2-0 Cilic po kursie 3,00, a dla graczy asekuracyjnych polecam +1,5 seta za 1,35.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
M. Cilic - M Raonic

Dzisiaj pomimo różnch pochlebnych opini na Roanica stawiałbym w tym turnieju raczej na M. Cilica który nie mimo słabego wrażenia dzisiaj powienien swoje ugrać. Chorwat rzadko robi falstart. Ostatni takowy zanotowałem z A. Ramos&#39;em-Vinolas&#39;em na nawierzchni twardej. Dzisiaj spotkanie na hali. M. Cilic rozegrał 17 spotkań na tej nawierzchni 14 wygrywając. Roanic rozegrał ich nieco mniej, bodajże 12.. i dwa przegrał. Wygrana Raonica z Monfilsem nie przekonuje mnie. Wcześniej bez walki większej przegrał z R. Nadalem. M. Cilic w ubiegłym miesiąu przegrał po batali z R. Federerem czy T. Berdychem. Każdy ma tutaj swoje zdanie jednak spodziewam się tutaj zwycięstwa Chorwata, który po ostatnim zwycięstwie w Petersburgu na hali będzie zmotywowany.

M. Cilic - M. Raonic - 1

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Podobnie jak wczoraj, zamierzam dzisiaj dać trochę szans w postaci handicapu bardzo dobrze prezentującemu się Szwajcarowi. Baghdatis może być dzisiaj ostateczną przeszkodą, ale jestem przekonany, że nie będzie miał łatwo a wygrane Lammera nad Tomicem, Chiudinellim oraz wczoraj Youzhnym dodały mu na pewno ogromnej pewności siebie, do tego komfort, jakim jest gra u siebie w kraju - przed własną publicznością.

Michael Lammer +4,5 - Marcos Baghdatis @1,90 / Bet365 ✅

-----------------------------------------------------------------------

Vasek ładnie przeszedł kwalifikacje, później wyeliminował Isnera - co na pewno jeszcze bardziej go podbudowało i sądze, że w dzisiejszym meczu z Ferrerem zdoła nawiązać walkę i zobaczymy dość wyrównany mecz. Ferrer najprawdopodobniej wygra w dwóch setach, jednak dość dobrze serwujący Knadyjczyk jesli tylko będzie starał się podtrzymać swoje podanie, to HC 5,5+ jest jak najbardziej w zasięgu.

David Ferrer - Vasek Pospisil +5,5 @2,10 / Bet365 ⛔

//Brakło 1 gema..

Giraldo jak i Stepanek grali ze sobą do tej pory tylko raz, dokładnie rok temu własnie na tym turnieju - w Bazyleii. Czech wygrał wówczas 2:1, nie mniej jednak od tamtej pory w grze Kolumbijczyka nastąpił mały przełom i końcówkę sezonu możę uznać za udaną. Osiągał ostatnio dobre wyniki na twardych kortach; m.in w Tokio i Szanghaju, można również dodać, że hard nie jest jego preferowaną nawierzchnią a mimo wszystko dobrze sobie radzi. Stepanek można powiedzieć że z pozytywnej strony pokazał się w Ameryce, osiągnął nawet jeden tytuł eliminując Monfilsa
w finale turnieju w Waszyngtonie. Później od turnieju US Open, gdzie odpadł już w drugiej rundzie po kreczu - jego forma nieco przygasła i kolejno: słaby występ w Tokyo, w Szanghaju i ostatnio odpadnięcie już z pierwszej rundy w Wiedniu z Danielem Brandsem. Bukmacherzy nad wyraz faworyzują tutaj Czecha, a według mnie Kolumbijczyk
ma tutaj spore szansę biorąc pod uwagę ostatnie wyniki obu graczy, do tego jest bardzo waleczny co pokazał w kilku swoich ostatnich meczach, gdzie wychodził z opresji przegrywając po pierwszym secie.

Santiago Giraldo - Radek Stepanek @2,68 / Pinnacle

A tutaj postanowiłem zagrać dość nietypowy dla mnie typ na wygranie przynajmniej jednego seta. Kurs wysoki, a na pewno z szansą wejścia. Fakt faktem, biedny Jarkko przegrał 11 meczów z Fedexem na 11 możliwych, i stracił wszystkie możliwe 21 setów, które grali (!). Jednak przełom musi w końcu nastąpić i dobrze się składa, ponieważ Fin ma ku temu duże szansę: ostatnio bardzo dobrze sobie poczynia w hali, urywał sety m.in Monfilsowi oraz Tsondze, i ogólnie jego gra wygląda bardzo solidnie. Fed jak Fed, jak wspominałem przedwczoraj - długo nie grał i odrazu było widać to w jego pierwszym meczu, gdzie musiał się trochę napracować z Potito Starace, który doprowadził do tiebreaka w I secie. Nieminen to gracz na pewno lepszy od Starace i uważam, że może również mieć swoją szansę w dzisiejszym meczu i w końcu możliwość przełamania złej passy i zdobycie w końcu (przynajmniej) upragnionego seta z Federerem.

Jarkko Nieminen +1,5set - Roger Federer @3,74 / Pinnacle ✅

S 7

stary_karabin

Użytkownik
nie rozumiem grania na Giraldo który jest zapisany na piątkowe kwalifikacje do Paryża tak samo nasz Łukasz Kubot który dziś pakuję się i spada również na kwalifikacje.
Radek @1.6 + Kamke @1.70

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pozwolę sobie tutaj postawić na zwycięstwo Kubota, który mam nadzieję, że powoli będzie powracał do swojej dyspozycji chociażby z Wimbledonu i Stuttgartu. Niestety późniejsza kontuzja trochę przytłumiła jego formę. Kamke z koleji złapał dyg pod koniec sezonu, dobrze zaprezentował się w Sztokholmie i w kwalifikacjach do tego turnieju. Ogółem nieźle radzi sobie w hali. Łukasz to typowy &quot;serve &amp; volley&quot;, jednak serwis ostatnio trochę kuleję, ale mimo wszystko widzę w nim odradzający się na nowo potencjał i uważam, że dzisiaj będzie miał duże szansę by wygrać z Kamke.

Tobias Kamke - Łukasz Kubot @2,27 / Pinnacle ✅

D 570

duff999

Użytkownik
Jak najbardziej zgadzam się z możliwością odpuszczenia turnieju w tej czy następnej rundzie. Ostatni Masters w sezonie o tym należy pamiętać do tego nie jeden raz ktoś odpuszczał i odpuszczać będzie. Taka jest prawda i nie mówcie ,że nigdy nie sprawdzaliście rozpiski kwali i nie kierowaliście się tym przy obstawianiu zawsze ma to jakiś sens przynajmniej zapobiegawczy pozniejszemu skomleniu &quot;oj w ogóle nie powalczył&quot;. Co do typu to Kubot jest bez formy ,a Kamke zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie podczas turnieju w stolicy Szwecji mecz z Nieminenem stał na bardzo dobrym poziomie.Jeśli zagra choć 60 % tego z Łukaszem to na takiego Polaka powinno wystarczyć ,więcej o tym meczu nie ma sensu się rozpisywać.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Również zgadzam się z teorią &#39;pieniężną&#39;, grają tu, żeby nie siedziec bezczynnie i zarobic przy okazji troche $, ale przychodzi odpowiedni czas, zbliza sie ten ważniejszy turniej i sie pakują, zawsze tak było i będzie.
Kamke po @1,8 jaknajbardziej do grania, Kubot pakuje walizy. Co do meczu Gilardo to dla mnie no bet, jesli jednak mialbym cos grac to przeciwko niemu, zgodnie z teorią &#39;spiskową&#39; ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom