>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Toronto - 25.07-31.07.2016

Status
Zamknięty.
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Kevin Anderson - Tomic. Gramy na Keva kurs @ 2.06 Óni
✅✅✅✅ WIN 2:1 Uch jak gorąco, Uff jak gorąco ????
Spotkanie dwóch rosłych serwismenów. Stawiam tutaj wyraźnie na Kevina. Rozgrywa fajny turniej, wydaje się, że w końcu wraca na dobre tory. Tomic ostatnimi czasy dobre wyniki na trawie. Jednakże dwa mecze w Toronto bardzo słabe w jego wykonaniu. Męczarnie w spotkaniach z Diezem jak i Gonzalezem, czyli zawodnikami, których powinien objechać jak chce. Zamiast tego widzieliśmy tracone podania i ledwo bronione breakpointy. Sety wygrywane po tie breakach. Tomic jak to Tomic należy do grupy zawodników typu Paire, Dolgo, JJ. Coś się nie układa to od razu kabarety.
KEVIN ANDERSON przez kilka sezonów pod rząd wysokie miejsca w rankingu, TOP 20. Z kim miał wygrywać, tego ogrywał. Ten sezon do długa przerwa spowodowana kontuzją. Wydaje się jednak, że najgorsze już za nim i czas na dobre osiągi. Ameryka PŁN to jego ulubiony kontynent. Afrykaner od wielu lat tutaj mieszka i osiąga najlepsze wyniki. Bardzo ciekawie zaprezentował się w spotkaniu z Troickim i świetnie wykonał swoją robotą w starciu z niełatwym przeciwnikiem. Wczoraj łatwo, szybko i przyjemnie przeszedł Thiema, który nazbyt eksploatowany nie wytrzymał kolejnego turnieju na wysokich obrotach po niezaleczonej kontuzji.
Reasumując Anderson o wiele lepiej radzi sobie z presją, znakomicie potrafi utrzymać nerwy na wodzy. Nie znajdziemy u niego głupich reakcji na sytuacje na korcie. Serwis regularniejszy od uderzeń Tomica, a same umiejętności czysto tenisowe o klasę wyższe od rywala. Come on KEVIN !!!

T 86

tenisowywariat

Użytkownik

Spotkanie dwóch rosłych serwismenów. Stawiam tutaj wyraźnie na Kevina. Rozgrywa fajny turniej, wydaje się, że w końcu wraca na dobre tory. Tomic ostatnimi czasy dobre wyniki na trawie. Jednakże dwa mecze w Toronto bardzo słabe w jego wykonaniu. Męczarnie w spotkaniach z Diezem jak i Gonzalezem, czyli zawodnikami, których powinien objechać jak chce. Zamiast tego widzieliśmy tracone podania i ledwo bronione breakpointy. Sety wygrywane po tie breakach. Tomic jak to Tomic należy do grupy zawodników typu Paire, Dolgo, JJ. Coś się nie układa to od razu kabarety.
KEVIN ANDERSON przez kilka sezonów pod rząd wysokie miejsca w rankingu, TOP 20. Z kim miał wygrywać, tego ogrywał. Ten sezon do długa przerwa spowodowana kontuzją. Wydaje się jednak, że najgorsze już za nim i czas na dobre osiągi. Ameryka PŁN to jego ulubiony kontynent. Afrykaner od wielu lat tutaj mieszka i osiąga najlepsze wyniki. Bardzo ciekawie zaprezentował się w spotkaniu z Troickim i świetnie wykonał swoją robotą w starciu z niełatwym przeciwnikiem. Wczoraj łatwo, szybko i przyjemnie przeszedł Thiema, który nazbyt eksploatowany nie wytrzymał kolejnego turnieju na wysokich obrotach po niezaleczonej kontuzji.
Reasumując Anderson o wiele lepiej radzi sobie z presją, znakomicie potrafi utrzymać nerwy na wodzy. Nie znajdziemy u niego głupich reakcji na sytuacje na korcie. Serwis regularniejszy od uderzeń Tomica, a same umiejętności czysto tenisowe o klasę wyższe od rywala. Come on KEVIN !!!
Samego typu nie neguję, wręcz podzielam zdanie, że wygra Anderson, ale pisać, że jest lepszy od Tomica to duża przesada. Technicznie ten gracz odstaje od Australijczyka i to bardzo dużo. Gdyby Bernard grał &quot;na serio&quot;, a nie odwalał kabaret to byłby pewnie minimum TOP15, jak nie TOP10. Ten chłopak jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie, ale jego mentalność to tak jak pisałeś poziom Paire, JJ, czy Dolgo. Niemniej jednak powinien wygrać Afrykaner, który nabiera rozpędu i widać poprawę w jego grze.

P 87

plmati

Użytkownik

Typu nie neguję, ale takich farmazonów jeszcze nie czytałem ???? Piszesz sobie analizę typowo pod typ, argumenty wyssane z palca... Rozgrywa fajny turniej... Thiem zszedł z kortu, a wygrana z Troickim ma byc jakims osiągnięciem? Przecież ten gościu sprzedałby własną matkę... Skoro jest od niego o klasę lepszy to może wytłumaczysz dlaczego w czasie kiedy był zdrowy i grał niby taki świetnie to z Tomicem przegrywał? Bilans 1:4.. Wygrał raz w 2010 roku na trawie... Jeszcze raz powtarzam, że nie neguję typu, ale to co ty tutaj napisałeś nadaje się na papier &quot;ścierny&quot;...

zlatan97 286

zlatan97

Użytkownik
Gael Monfils - David Goffin , Goffin +1.5 gema 1.81 Unibet
Po bardzo dobrym Wimbledonie Goffin wraca na korty. Zawodnik ten bardzo dobrze czuje się w na nawierzchni twardej. Gra on znakomicie kątowo. Monfils to gracz bardzo nierówny. W tym sezonie i tak znacznie poprawił &quot;głowe&quot;. David jest graczem bardzo poukladanym taktycznie i dobrze ułożony technicznie. Myślę, że ten handicap jest spokojny do pokrycia, ponieważ nie wierzę, że Gael zagra cały mecz na bardzo wysokim i równym poziomie.
Łatwy +++

C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
@ TenisowyWariat
@ PLmati
Napisałem taką analizę, a nie inną, gdyż uważam Andersona za zawodnika o klasę lepszego od Tomica. POD KAŻDYM WZGLĘDEM. Jest to moje zdanie, moja opinia. Tomic zbyt słabo dysponowany w tym momencie. Nie ma podjazdu do Keva.
A na trybunach Małżonka Keva, Keslay ????

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - Toronto (Kanada)
Godzina: 19:00
Spotkanie: Sock - Wawrinka
Typ: Sock +1,5 seta
Kurs: 1,59
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Przed nami mecz 1/8 Finału w Toronto a w nim zmierzą się: 26 rakieta świata J. Sock z 5 rakietą na świecie S. Wawrinka.
Sock na tym turnieju póki co nie stracił seta a grał 2 pojedynki oba wygrał 2:0, najpierw uporał się gładziutko 6:2 6:2 z Kudla a potem pokonał też gładko Young 6:4 6:3. Przed tym turniejem rozegrał turniej w Waszyngtonie dotarł tam do ćwierćfinału pokonując Lacko 2:0 i Evansa 2:0 by przegrać z Karloviciem 0:2 ale po walce 6:7 6:7. Na tej nawierzchni rozegrał również 2 mecze w Davis Cup pokonując 3:2 Cilica i ulegając 1:3 z Coric.
Wawrinka w tym turnieju rozegrał jedno spotaknie z Youzhny wygrał 2:0 lecz to nie był spacerek 7:6 7:6. No i to by było na tyle jeśli chodzi o spotkania na tej nawierzchni w ostatnim czasie. Stan nie jest w najwyższej formie.
Myślę, że J. Socka stać na wygranie meczu lecz ja ostrożnie stawiam na wygranie minimum seta.

Otrzymane punkty reputacji: +39
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Monfils G. - Goffin D.
Monfils G. ::: 1,88 ::: 1/3 Pinek ✅
H2H 1:0 z 2013 roku podczas półfinału Challengera, to dość dziwne bo obaj są graczami ze ścisłego topu ATP. Monfils od kilku tygodni gra niesamowity tenis, o czym świadczy chociażby wygrany turniej w Waszyngtonie. Widać, że Gael chce odrobić punkty z powodu tych wcześniejszych przerw (między innymi nie było go na Roland Garrosie). Do tego dwa pewne zwycięstwa w tym turnieju budzą podziw.
Goffin niby gra najlepszy sezon, ale jak będzie w drugiej połowie sezonu? Śmiem mocno wątpić w jego genialna formą, niedługo co prawda wszystko się okaże, ale nie do końca mu ufam. Z drugiej strony bardziej cenię umiejętności Gaela niż Goffina, tylko z &quot;murzynkiem&quot; jest taki problem, że musi mu się chcieć, a patrząc na jego wyniki w ostatnim czasie, można stwierdzić, że &quot;chce mu się&quot;.
Wynik: 7:6(5) 2:6 6:4

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
ja co prawda pogralem na Goffina +1.5s, nie wiem, czy wejdzie, ogladam od poczatku i powiem szczerze, ze dawno nie ogladalem meczu w takim tempie, jestem pod wrazeniem gry obu Panow! Pelna moc, pelne zaangazowanie ???? ! podejrzewam, ze Gael nie da rady biegac tak calego meczu, ale extra gra katowa, ogolnie bardzo milo sie oglada! ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
magik90 3K

magik90

Użytkownik
Radzio vs Djoko
Radek +6.5 |1,47| Pinnacle ✅

Na szybko bo nie mam dużo czasu. Jeśli ktoś szuka coś do dubelka to moim zdaniem ta opcja jak najbardziej się nadaje po w miarę fajnym kursie. Radek ma już swoje lata, ale nadal gra znakomicie, najlepszym przykładem mecz na Rolandzie z Murrayem. Póki co w Toronto radzi sobie na prawdę dobrze, stracił jednego seta w czterech spotkaniach. 2:0 z Braydenem, ale to jest przeciwnik zdecydowanie z niższej półki, 2:1 z Mynenim, 2:0 z Paire, czyli moim zdaniem z gościem o umiejętnościach na TOP5 w przyszłości, ale głowa nadaje się do zmiany zawodu. Wczoraj pokonał pewnie Polanskiego 2:0. Znakomitego serwisu Stepanek nie ma i potrafi grać mecze w stylu WTA, ale spokojnie to handi powinien ogarnąć. Serb na pewno nie gra na pełnych obrotach, ale nie można też napisać że jest w formie bo przecież on zawsze jest w formie, choć wczoraj może w defensywie zagrał świetnie z Mullerem, ale to Luksemburczyk mega asekuracyjnie grał przy siatce a gdy Novak go połamał to zaczął ryzykować przy podaniach Serba i inaczej to funkcjonowało, ale skończyło się jak skończyło. Radzio zdecydowanie lepiej będzie sobie pogrywał w wymianach niż Muller i dropszotami może pomęczyć, zresztą siebie na wzajem mogą zmusić do solidnego biegania.

Otrzymane punkty reputacji: +12
magik90 3K

magik90

Użytkownik
Staszek vs Kevin
over 22.5 |1,80| Pinnacle
⛔
Dziś oba spotkania widzę overowe. Obaj panowie grali ze sobą na hardzie wiele razy i bardzo często spotkania były podobne choć w teorii mecz meczowi nie równy. Kilka razy grali trzy setówki i sporo tajbreków. Kevin tutaj pokonał pewnie 2:0 przebijaka Troickiego, z Thiemem wiadomo krecz po pięcu gemach i wczoraj pokonał Tomica 2:1.
Anderson jak będzie grał na serwisie dobrze to overek wejdzie i to linia zdecydowanie większa. Po Staszku było widać, że mu zależy i nie ma wyebane jak to mu się zdarzało wielokrotnie. Wczoraj z Sockiem zagrał dobre spotkanie choć w drugim secie jak połamał to Amerykanin już spuścił z tonu. Sock w pierwszym secie pewnie trzymał swoje podanie i gładko wygrywał swoje gemy więc dziś się Kevin powinien grać podobnie. Staszek solidnie i o niego się nie martwię. Kevin tutaj może nawet coś ugrać.
Dima vs Nishikori
over 21.5 |1,80| Pinnacle ✅

Tak jak mówiłem, tutaj też idę w over. Dimitrov zaczął fatalnie spotkanie z Sugitą, ale Japończyk doznał porażenia mógzowego i ostatecznie Bułgar wygrał 2:1. Wczoraj z Ivo zagrał na prawdę bardzo dobrze bo tak to trzeba powiedzieć patrząc na jego ostatnią formę. Bułgar na pewno będzie się ratował serwisem, który ma zdecydowanie lepszy od Japończyka i może czasem tym bh &quot;Rogera&quot; zaskoczyć, choć forhendem operuje równie dobrze. Japończyk na pewno będzie wyglądał lepiej w wymianach i mimo tego iż serwisu nie ma potężnego to będzie przy swoich gemach przejmował inicjatywę na pewno. Ostatni raz grali ze sobą w Miami, gdzie Japończyk wygrał 2:0 po taju i do 5. Novikow się postawił i spokojnie ogarnął ten over w spotkaniu z Japończykiem, więc dziś jeśli Bułgar zagra tak jak wczoraj to nie zdziwi mnie nawet trzy setówka. Nie ma co się bać o Bułgara bo na hardzie radzi sobie na prawdę fajnie, pamiętamy przecież zwycięstwo z Murrayem w Miami kilka miesięcy temu. Jeśli ktoś się boi to w niższą linię spokojnie można wchodzić mocniej. Ode mnie dziś tyle bo nie mam zbytnio czasu na pisanie analiz dlatego tak na &quot;szybko&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Anderson K. - Wawrinka S.
Anderson K. +3 gemy ::: 1,91 ::: 1/3 Pinek ⛔
H2H 4:4 z lat 2010-2015. Większość ich spotkań była dość zacięta, z rozgrywkami tie-breakowymi lub urywali sobie po secie. Grali ze sobą dokładnie 2 lata temu w tym turnieju i wygrał Anderson, również w 2011 roku spotkali się ze sobą w Kanadzie i wtedy wygrał Wawrinka.
Ogólnie to jestem pod wrażeniem wysokiej dyspozycji serwisowej Andersona, w meczu z Tomicem zagrał 26 asów przy tylko 2 podwójnych błędach. Na podobny scenariusz liczę i dzisiaj, bo Wawrinka jest tak naprawdę do pokonania przez wszystkich zawodników.
Szwajcar pokonał Socka w dwóch setach co robi wrażenie, ale łącznie tutaj zagrał już 3 tie-breaki w 2 meczach więc ta dyspozycja na returnie chyba nie najlepiej wygląda u niego. Zresztą Wawrinka to dla mnie taki zawodnik trochę przereklamowany, bo on jest &quot;wielki&quot; dzięki temu triumfowi w Roland Garrosie i Australian Open, ale tak poza tymi dwoma wielkimi wynikami to ze świecą trzeba szukać pozostałych innych znaczących sukcesów, może jeszcze ten Masters w Monte Carlo.
Wynik: 1:6 3:6

vilgar 18

vilgar

Użytkownik
Spotkanie: Anderson K ( Rsa ) - Wawrinka S ( Sui )
Typ: over 22,5 gem
Kurs: 1,72
Bukmacher: Bet365

Typ na szybko przed meczem, Anderson dzisiaj pokazał że zależy mu na tym turnieju i walczy do końca, potwierdziła to postawa w ostatnim meczu. Wawrinka natomiast wygrał swój mecz stosunkowo łatwo bo 2-0 ale widać było tą niepewność i dyspozycje nie do końca w optymalnej formie. Andersonowi mecze z Wawrinką na twardej nawierzchni służą i radzi sobie naprawdę dobrze.. Dlatego uważam że nawet jeśli ten set skończy się 0-2 to i tak linia 22,5 zostanie pokryta, ponieważ będzie to wyrównane spotkanie do samego końca! Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 47

szymonex0

Użytkownik
Berdych ma szanse coś ugrać z Djoko? Djoko gra jak zwykle w takich turniejach,nie demoluje przeciwników,tylko spokojnie przechodzi rundy.Berdych na tym turnieju w obu meczach stracił seta,wydaje się niepewny.Wiadomo też jak Czech gra z czołówką,psychika siada.

vilgar 18

vilgar

Użytkownik
Berdych może powalczyć, gra Djoko nie przekonuje, Mauler przy swoim zagraniu grał jak chciał. Stepanek 6 gemów ugrał a wydaje mi się że umiejętności Wawrinki mimo iż mnie forma na tą chwile jego nie specjalnie imponuje... Jest wstanie ugrać Tiebreaka w którymś z setów ale czy wygra seta? Ja osobiście wątpię ale zobaczymy!

T 86

tenisowywariat

Użytkownik
Raonic - Monfils @1.3 Bet365
Raonic przy swoim podaniu niemal bezbłędny. Przed własną publicznością gra wspaniały tenis, nie ma się praktycznie do czego przyczepić. Łatwo ograł poprzednich rywali, ale nie ma się co oszukiwać, że byli oni tylko przeciętni. Teraz przeszkoda trochę trudniejsza, ale La Monf musi wreszcie odczuć tyle spotkań w ostatnim czasie. Wygrany turniej w Waszyngtonie, a tutaj solidny mecz tylko z Pospisilem. W pojedynku z Sousą zagrał słabo, w III rundzie też nie było mocy, ale jakoś awansował. Sądzę, że z Raonicem po prostu nie wystarczy mu sił, nawet bym się nie zdziwił gdyby skreczował po pierwszej partii.

darkadi 433

darkadi

Użytkownik
Raonic - Monfils @1.3 Bet365

Raonic przy swoim podaniu niemal bezbłędny. Przed własną publicznością gra wspaniały tenis, nie ma się praktycznie do czego przyczepić. Łatwo ograł poprzednich rywali, ale nie ma się co oszukiwać, że byli oni tylko przeciętni. Teraz przeszkoda trochę trudniejsza, ale La Monf musi wreszcie odczuć tyle spotkań w ostatnim czasie. Wygrany turniej w Waszyngtonie, a tutaj solidny mecz tylko z Pospisilem. W pojedynku z Sousą zagrał słabo, w III rundzie też nie było mocy, ale jakoś awansował. Sądzę, że z Raonicem po prostu nie wystarczy mu sił, nawet bym się nie zdziwił gdyby skreczował po pierwszej partii.
Faktycznie z Ciebie wariat skoro dajesz taki kurs...
Bez dwóch zdań Raonic jest faworytem. W ostatnich miesiącach gra kapitalny tenis i według mnie jest faworytem do wygrania US Open w tym roku. Ale nie rozpędzajmy się bo to chodzi o mecz w Toronto ???? Monfils wczoraj dosłownie na koniec meczu umierał. Przy swoim serwisie po każdym punkcie podtrzymywał się rakietą, wydłużał przerwy przed gemami i podejmował strasznie głupie decyzje z challenge&#39;ami. Mimo, że jest w świetnej formie to wczoraj widać było, że stracił bezbłędność serwisu. Coraz więcej punkcików traci przy swoich podaniach, ale na przeciwko niemu nie znalazł się nikt, kto mógłby mu te podanie odebrać(Goffin? Za słaby fizycznie był chłop) Według mnie typ jest nie do gry, z prostego względu. Monfils może skreczować. Raonic go zdominuje, a myślę, że się tak stanie to Gael niestety, ale podda ten mecz. Oddycha rękawami, nieustępliwości mu nie brakuje, ale jeśli zabraknie mu argumentów, aby się przeciwstawić Milosowi to nie będzie ryzykował zdrowia i błaźnił się przed kibicami, którzy widać, że go lubią. Nie znam też jego perypetii związanych z wyjazdem do Rio. Może francuz się rozmyśli i zrezygnuje z wyjazdu tak jak m.in Raonic, Thiem czy Kyrgios

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Berdych ma szanse coś ugrać z Djoko? Djoko gra jak zwykle w takich turniejach,nie demoluje przeciwników,tylko spokojnie przechodzi rundy.Berdych na tym turnieju w obu meczach stracił seta,wydaje się niepewny.Wiadomo też jak Czech gra z czołówką,psychika siada.
Djokovic już nie musi demolować swoich przeciwników do 1-2 gemów jak w 2011 roku. Nie ma co nadwyrężać zdrowia z jego perspektywy, jedno przełamanie jak Federer i dowieść wynik do końca seta, tak jest najbardziej ekonomicznie.
Ile meczów Djokovica z Berdychem tyle szans na jakiś &quot;cud&quot;, a ten cud zdarzył tylko tylko w 2 meczach na 26. Pozostałe 24 mecze kończyły się wynikiem dobrze znanym wszystkim. Choć Serb na US Open Series nie gra wybitnie na przestrzeni całego roku to teraz wydawać by się mogło, że nie ma mu kto za bardzo tutaj zagrozić. Murraya, Federera nie ma, a najpoważniejszymi przeciwnikami są tutaj Raonic i Wawrinka.

Otrzymane punkty reputacji: +6
toper86 32

toper86

Użytkownik
Na dziś cieżkię mecze choć według mnie dobre value po stronie Dimitrova kurs 3.55 Pinnacle. Znam ich H2H. Widziałem kitajca w tym turnieju i szału niema. Nie wiem czy to jest jakiś argument ale motywacja po stronie Bułgara jest raczej aby zmienić to tragiczne H2H. Dimitrov z Karloviciem zagrał naprawdę fajnie. Servis zdecydowanie po stronie Dimitrova Nishikori nawet pod bandami będzie miał problem z obronną. Typ raczej na czuja oparty o to co widziałem. Pozdrawiam

I 35,9K

iti

Użytkownik
Na dziś cieżkię mecze choć według mnie dobre value po stronie Dimitrova kurs 3.55 Pinnacle. Znam ich H2H. Widziałem kitajca w tym turnieju i szału niema. Nie wiem czy to jest jakiś argument ale motywacja po stronie Bułgara jest raczej aby zmienić to tragiczne H2H. Dimitrov z Karloviciem zagrał naprawdę fajnie. Servis zdecydowanie po stronie Dimitrova Nishikori nawet pod bandami będzie miał problem z obronną. Typ raczej na czuja oparty o to co widziałem. Pozdrawiam
Value jest, ale:
Nie wiem czy to jest jakis argument, ale motywacja po stronie Japonczyka jest raczej, aby nie zmienic tego wspanialego H2H. To tak glupkowato odbilem pileczke, bo do kazdego z zawodnikow mozna cos takiego napisac i to odwrocic.
Kei jest przeciwienstwem do Ivo i zadnego z nich nie widzialem poza katastrofalnym meczem Dimitrova z Sugita, a jezeli Grigor zagra tak samo to Kei zdmuchnie go z kortu jak wydmuszke.
Nie twierdze, ze Kei to wygra, ale nie wyciagalbym wnioskach po meczach Grigora. Karlovic z Fritzem odpadlby gdyby nie uraz kolana Taylora. Widac bylo po nim zmeczenie tymi wczesniejszymi meczami (13 czy 14 meczow w 2 tygodnie), a nieczesto zdarza sie zeby ktos pokroju Dimitrova lamal go dwukrotnie w trakcie meczu.

Reasumujac jest tylko i wylacznie value, nic innego nie wskazuje mi na Grigora.

Otrzymane punkty reputacji: +40
filipek1996 1,3K

filipek1996

Użytkownik
Ktoś celuję dziś w mecz Djoko? Mi dziś po głowie chodzi typ Berdych +2.5 gema w 1-szym secie po kursie @1.80, jednak poczekam jeszcze na info kto pierwszy serwuje, może coś na live, macie jakieś przemyślenia?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom