>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Szanghaj, 06-13.10.2013

Status
Zamknięty.
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Dolgopolov -1,5 1,73 unibet✅

To jutra jak dla mnie bet dnia. Mecz zapewne do jednej bramki, wiec biore zdecydowanie handi. Wiadomo Alex to nieprzewidywalny grajek, zawsze może coś odstawić, ale w zeszłym tygodniu grał bardzo bardzo dobrze. Ograł bez straty seta Brandsa oraz Tipsrarevica, mógł też pokonać Del Potro, mecz na bardzo dobrym poziomie i naprawde zabrakło niewiele. Drugi set to decydowały pojedyńcze piłki, Argentyńczyk miał dużo szczescia. Trochę od tego meczu mineło, wiec Ukrainiec wypoczety i może zaliczyć kolejny dobry występ, duży turniej więc o jego motywacje można być spokojnym...

Amerykański weteran swoje już zrobił, czyli przeszedł kwalifikacje. Dzisiaj po trzech długich setach ograł młodszego kolege Socka. Oj będzie czuł te spotkanie jutro na pewno. Organizatorzy nie byli dla niego łaskawi i nie dali mu dnia wolnego, a On by tego na pewno potrzebował najbardziej. Jak już pisałem, moim zdanie mecz do jednej bramki. Jak tylko Dolgo zagra tak jak w zeszłym tygodniu to Russelk ugra kilka gemów...

Otrzymane punkty reputacji: +17
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#123#
Marcel Granollers - Janko Tipsarevic ⛔
Kurs: 1.50​

Tipsarevic w tym sezonie gra strasznie w kratkę, ale z Granollersem powinien dać sobie radę. Hiszpan w poprzednim tygodniu przegrał z Przysiężnym, co jak dla mnie jest naprawdę znaczącym wydarzeniem. Polak na hardzie jest słaby i to aż dziwi, że zdołał wygrać z Marcelem. To tylko pokazuje jaki poziom Granollers pokazuje w ostatnim czasie i wątpię, by to poprawił. Serb natomiast od US Open zaczął coś pogrywać, nie widać jeszcze znacznej poprawy, ale małe kroki do przodu już są.
Dotychczas spotkali się dwukrotnie i mamy remis. Ostatnie spotkanie w 2012 roku, kiedy to Tipsarevic wygrał w Toronto w dwóch setach. Wcześniej lepszy okazał się 37 zawodnik rankingu ATP, jednak mecz był rozegrany na trawie, gdzie Janko gra przeciętnie. Ważnym aspektem w rywalizacji będzie zapewne pierwszy serwis u obu tenisistów. Oczywiście lepiej teoretycznie grać powinien Serb, lecz czy tak będzie? Gra podczas wymian na podobnym poziomie, Hiszpan będzie się zapewne bronił i tutaj jest znacząca różnica w stylu gry.
Aktualnie Tipsarevic zajmuje 27 pozycję, a przecież jeszcze sezon temu był w czołowej dziesiątce. Wtedy zdecydowanie atakował i miał bardzo pewne uderzenia, teraz jak wspomniałem na początku jest z tym różnie. Decyduje zazwyczaj forma dnia, albo po prostu szczęście. Jak dla mnie najważniejszym argumentem jest dyspozycja obu zawodników. Marcel od US Open zagrał tylko w Tokio i przegrał. Reprezentant Serbii też się wielce nie popisywał, ale wygrana z Pospisilem i walka z Raonicem może wskazywać na dobrą grę. Początek spotkania o 8:00 czasu polskiego.

#124#
Alejandro Falla - Daniel Brands ✅
Kurs: 2.00​

Dziwnie wystawione kursy na te spotkanie. Dla mnie faworytem meczu jest Niemiec, który na hardzie w challengerach radzi sobie bardzo dobrze, a Falla jest właśnie na tym poziomie. W ATP ostatnio nic nie pogrywa, a jak już to szybko odpada w I rundach. Rzadko kiedy zdarza mu się zawędrować dalej, natomiast Brands potrafi czasami zaskoczyć. Na pewno bardziej preferuje clay, jednak na twardej także gra dobrze. Zobaczymy czy wygra z reprezentantem Kolumbii w meczu o II rundę Mastersa w Szanghaju. Ostatnie tygodnie nie są najlepsze w wykonaniu Daniela, lecz również Alejandro gra przeciętnie. Ostatni dobry, a nawet można powiedzieć znakomity występ zanotował w Bogocie, gdzie przegrał dopiero w finale z Karlovicem. Później pasmo porażek i tylko gra w kwalifikacjach.
Brands również nie błyszczy, lecz grał z lepszymi rywalami i musiał sprawiać niespodzianki by dalej awansować. Porażki z Dolgopolovem, Mannarino czy Andersonem to nie jest nic hańbiącego. W H2H prowadzi Niemiec, który wygrał jedno spotkanie na French Open (2009). Jak dla mnie Falla jest zwykłym przebijaczem, można powiedzieć gorszym modelem Simona. Daniel natomiast potrafi zaatakować i zagrać bardzo kreatywnie, więc nie ma tutaj mowy o czekaniu na błąd rywala. Zdecydowanie lepszy serwis w mojej opinii posiada nasz zachodni sąsiad i może to mieć wielkie znaczenie w tym spotkaniu. Jeżeli by patrzeć na cały sezon lepiej wypada także Brands, a Kolumbijczyk po prostu musi przełknąć ten rok i przygotowywać się już do kolejnego.
Doświadczeniem wygrywa Alejandro, lecz nie wiem czy będzie to miało aż tak wielkie znaczenie. Rok temu Falla odpadł w I rundzie z Lopezem po dosyć wyrównanym meczu. Daniel nie startował i nie ma czego tutaj bronić. Presja nie będzie spoczywać na żadnym z nich, więc może zadecydować po prostu forma dnia. Dla mnie spotkanie 60/40 na korzyść Niemca i kursy przez bukmacherów są po prostu źle wystawione. Warto skorzystać i już jutro dzisiaj przekonamy się czy miałem rację (początek o 11:00 czasu polskiego).

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Fyrstenberg M./Matkowski M. - Isner J./Querrey S. @1,72 Bet365
Po takim kursie to na Frytkę i Matkę mogę zagrać. Bo trzeba sobie to jasno powiedzieć, ostatnimi czasy nie prezentują dobrej formy. Od wygranej w Hamburgu na kortach ziemnych, sezon na hardzie nie idzie im za dobrze. Kompromitujące porażki w pierwszych rundach z parami Stakhowski/Jużny na US Open oraz Fognini/Seppi ostatnio w Pekinie. Naprzeciw jednak para, która w debla gra także okazjonalnie, a atutów sporych nie ma. Querrey to typowy przebijak z linii końcowej, a wypady pod siatkę Isnera w jego meczach są często nieprzygotowane i za dobrze się nie kończą. Na pewno atutem Amerykanów będzie serwis, ale jak pokazali Paes z Nestorem tydzień temu, da się to łatwo zneutralizować. Na dodatek dziś Querrey coś pod koniec meczu z Haasem narzekał na zdrówko (w ostatnim gemie meczu w ogóle nie ruszał się do returnu), więc może to być różnie. Nie ukrywam, że liczę na przełamanie naszego eksportowego debla. Powodzenia! ;)

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Hewitt L. - Seppi A.
(1.75) Sportingbet !
Kurs, na Australijczyka jest wręcz genialny, a znając życie jutro spadnie, więc biorę ten bet aż miło. Hewitt nie od dziś znany jest wszystkim, że siłę doświadczenia w grze singlowej ma bardzo wygórowaną, dzięki której wygrywa bardzo ważne mecze. Chociażby z Niemcem Haasem, kiedy było 2-6 w Tiebreaku i jeszcze zdołał to wygrać. Niesamowity return, regularny w wymianach, to argumenty które mówią mi, że jutro raczej Włoch dużo sobie z Nim nie pogra. Nie spodziewam się raczej dużo przemian, a nawet nie sądzę byśmy w tym meczu zobaczyli trzy setówki. To pierwsza runda, i dla Leytona nie jest w zwyczaju przegrać po pierwszej rundzie, dlatego biorę ten jego mecz i kurs, teraz bo jutro już na pewno takiego nie będzie. Return i wymiany będą kluczem dla Hewitta, by wygrać ten mecz.

megatron 0

megatron

Użytkownik
Mam pytanie. Widział ktoś ostatni pojedynek Hewitta z Fogninm w Chinach ?
Hewitt dostał tam ciężkie baty a przecież Fognini to nie jest jakiś wymiatacz na hardzie... Kurs na kangura jest zastanawiająco duży...

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
I bardzo dobrze, że jest duży.. przegrał z Fogiem na własne życzenie.. ale jutro nie sądzę by w 1 rundzie przegrał z Seppim. Spodziewam się bardziej neutralizacji przez Hewitta, dzięki temu wygra mecz. Nie sugeruje się tym, że kurs na niego jest teraz wysoki, bo jutro przed meczem znowu buki swoje zrobią ;). Ja tam pograłem na LEYTONA. Chyba nie będę tego żałował.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Problem czy nie, mozna mnie posadzic o cokolwiek, ale...
Postow zaczynajacych sie od twierdzen typu: Fognini/Andujar /Berlocq nie potrafia grac na twardej nawierzchni po prostu nie czytam. To sa zawodowi tenisisci. Mozna twierdzic, ze ktos woli jakas nawierzchnie, ze ktos gra zdecydowanie wiecej na konkretnej nawierzchni, ale twierdzenia typu, ze X czy Y nie potrafi grac gdzies nie maja zadnego sensu. No moze 10-15 lat wstecz mozna byloby tak powiedziec. W dzisiejszych czasach zawodnicy sa juz zbyt uniwersalni. Jak ktos jest przygotowany w danym momencie to zagra wszedzie dobrze.

F.Lopez-Nieminen 1 @1.66

Powiele ten typ, bo i tak jest w innym dziale, a bukmacherzy wariuja z tym meczem. Najpierw kursy na Hiszpana okolo 1.55, pozniej zrobilo sie w granicach nawet 1.75, teraz znowu idzie w dól i jest na poziomie okolo 1.6. Trzymam sie swojego zdania i tezy, ze Lopez ma smykalke do tego turnieju.
Lopez w ostatnich sezonach byl tutaj az dwukrotnie w polfinale i ogrywal topowych graczy jak Berdych. Rok temu Lopez byl &quot;tylko&quot; w 3 rundzie, ale trafil na Djokovica, ktory wygral calosc. Naprawde bardzo dobre wyniki jak na turniej ATP1000. Wydaje mi sie, ze Lopez ogra Nieminena, ktorego bardzo lubie, ale to nie jest konkurs popularnosci i sympatie trzeba odlozyc na bok.
Melzer-Dodig 1 @2.9
Melzer duzo dobrych meczow tutaj zagral, ogral nawet samego Rafaela Nadala w tym turnieju. Ostatnio polfinal w Kuala Lumpur, ktory przegral z tiumfatorem Joao Sousa w 3 setach, w Tokio zagral 3 sety z Nishikorim. Wyglada mi to niezle. Melzer co prawda gral final debla w Tokio, ale cos mi mowi ze tutaj znowu zagra niezle. Melzer tenisista trudny do przewidzenia, swietnie gral w Mastersie w Miami, wygral turniej w Winston-Salem, potrafi zaskoczyc. W tym meczu moga decydowac szczegoly, a przy takich kursach to taki underdog ma sens moim zdaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +8
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Osobiscie tez Leytonowi zaufalem, a ostatnia porazke traktuje bardziej jako wypadek prz pracy. Hewitt grac z Seppi potrafi, ostatnio dosc latwe 2:0, kurs bardziej podyktowany ostatnia porazka w 1 rundzie chyba, ja bym tu widzial max 1,45-1,55. Bez watpienia Hewitt bedzie faworytem.

megatron 0

megatron

Użytkownik
A gdzie jest napisane, że Fognini &quot; nie potrafi grać na hardzie &quot; ? Ok może jak zapytam prościej. Widział ktoś pojedynek Hewitta z Fogninim ? Chciał bym się tylko dowiedzieć co tam się wydarzyło.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Hewitt nie miał swojego dnia, Fog wykorzystał jego słabszy dzień i wygrał, to wszystko. Nie ma co tego rozdrabniać. Natomiast, tak jak Dx2 są tu zawodnicy uniwersalni, mimo że Fog odstawia czasem fochy ale to wielka klasa.

Otrzymane punkty reputacji: +12
F 263

fidelio

Użytkownik
Mam pytanie. Widział ktoś ostatni pojedynek Hewitta z Fogninm w Chinach ?
Hewitt dostał tam ciężkie baty a przecież Fognini to nie jest jakiś wymiatacz na hardzie... Kurs na kangura jest zastanawiająco duży...
Przecież Fognini urwał seta Nadalowi na hardzie niedawno więc chyba jednak nie jest z nim tak źle na tej nawierzchni.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Osobiscie tez Leytonowi zaufalem, a ostatnia porazke traktuje bardziej jako wypadek prz pracy. Hewitt grac z Seppi potrafi, ostatnio dosc latwe 2:0, kurs bardziej podyktowany ostatnia porazka w 1 rundzie chyba, ja bym tu widzial max 1,45-1,55. Bez watpienia Hewitt bedzie faworytem.
Pozwolę sobie przetłumaczyć.
&quot;ostatnio dość łatwe 2:0&quot; = We wrześniu 2011.....
&quot;Hewitt grać z Seppim potrafi&quot; = Jak już patrzymy w mrok przeszłości to jest 3:2 dla Hewitta, ale 2:1 dla Seppiego na hardzie...
Nie mówię, że Hewitt nie wygra. Mówię trzymajmy się faktów.

Otrzymane punkty reputacji: +1
galgan 2K

galgan

Użytkownik
Raonic - Przysieżny 2:0 [1,476] by Pinnacle ✅
Widziałem w tym roku 2 mecze Przysieżnego w Pucharze Davisa, wyglądało to marnie. Zdaje sobie sprawę, że tamte mecze były na innej nawierzchni, że w Petersburgu osiągnał dobry wynik itp. Niemniej jednak nie widzę go w meczu z Kanadyjczykiem, Polak nie poradzi sobie z jego agresywną grą.
Raonic osiągnął niezły wynik w Tokio, mimo opinii krytyków, iż poza turniejami na swoim kontynencie nie gra tak dobrze.
Zwykle po dobrym turnieju w Japonii przechodził pierwsze rundy w Szanghaju, a przeciwników miał wtedy znacznie lepszych.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Pozwolę sobie przetłumaczyć.
&quot;ostatnio dość łatwe 2:0&quot; = We wrześniu 2011.....
&quot;Hewitt grać z Seppim potrafi&quot; = Jak już patrzymy w mrok przeszłości to jest 3:2 dla Hewitta, ale 2:1 dla Seppiego na hardzie...
Nie mówię, że Hewitt nie wygra. Mówię trzymajmy się faktów.
Fakty sa takie, ze Hewitt przezywa druga mlodosc, sporo gra i sporo wygrywa, a Seppi gra rzadko i jest lany przez praktycznie wszystkich powaznych graczy ATP, Wyniki na hardzie tez bardzo kiepskie 68win do 79loss, co przy Lleytonie wypada bardzo slabo.
Nikt tu nie twierdzi, ze Hewitt wygra, to jest tenis, sam dobrze wiesz, ze niespodzianki sie zdarzaja, niemniej dla mnie jesli Lleyton przegra, bedzie to spora niespodzianka.

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#125#
Jurgen Melzer - Ivan Dodig
Kurs: 1.40​

Dodig po udanym turnieju w Tokio teraz próbuje sił w Mastersie. Myślę, że nie jest bez szans na III rundę, bo z Nishikorim może powalczyć (o ile ten awansuje). Ivan turniej temu wygrał z Tsongą i Nieminenem, więc to nie byle kto. Porażka z Raonicem była raczej do przewidzenia, więc to nic nie znaczy. Melzer od kilku meczów, z pominięciem Kuala Lumpur gra przeciętnie. Tam osiągnął półfinał ale pokonał słabych grajków na poziomie Challengera, więc nie ma co się oszukiwać, że tutaj przyjechał po wpisowe, bo z taką formą to nic nie zwojuje. Na US Open odpadł z Donskoy&#39;em, a w Tokio z Nishikroim po 3 setach.
Co prawda H2H jest na korzyść Austriaka, ale mecz był rozgrywany na hali, gdzie ten radzi sobie o wiele lepiej niż na hardzie. Tak samo jest w przypadku Chorwata, jednak mam przeczucie co do gry na niego. Przekonuje mnie przede wszystkim wygrana z wracającym po kontuzji Tsongą w dwóch setach. Jego pierwsze podanie było na przyzwoitym poziomie, a i popisał się kilkoma asami. Nie mam dokładnie na czym się oprzeć co do Melzera. Jeden mecz z Nishikorim nie dużo nam powie, a wyciągać to co było na Wielkim Szlemie to chyba lekka przesada.
Sami pewnie zauważyliście, że ostatnie pojedynki nie są na tak wysokim poziomie. Niektórzy po prostu albo odpuszczają końcówkę sezonu, albo przygotowywali swoją dyspozycję pod turniej w Nowym Jorku. Styl gry obu na pewno jest ofensywny, ale w wymianach lepiej powinien wyglądać Jurgen co daje mu tutaj lekką przewagę nad moim faworytem. Mimo to raczej skłaniałbym się w stronę Dodiga, który gra dobrze i regularnie. Nawet w przegranym meczu z Raonicem trzymał poziom, więc ten mecz nie może się skończyć jego przegraną. Dla ścisłości trzeba dodać, że Melzer odpadł rok temu w I rundzie, a Chorwat nawet nie wystartował w tym Mastersie.

Co do tej rozmowy o Hewittcie też się zastanawiałem nad tym typem, ale porażka z Fogiem mnie skutecznie od tego odsunęła. Nie wiem co wydarzyło się podczas tego meczu, ale to nie mógł być przypadek. Albo coś się stało, albo po prostu to nie był jego dzień. Sam tego meczu nie ruszam, dla mnie to NO BET.

#126#
Jeremy Chardy - Bernard Tomic ⛔
Kurs: 1.40​

Kolejny faworyt bukmacherów i także mój w tym meczu. Chardy zatracił swoją formę po Wimbledonie i do tego czasu nie potrafi jej odnaleźć. Nie gra wielu turniejów, ale porażka z Fucsovicsem przekreśliła go w moich oczach kompletnie. Tomic natomiast pogrywa w miarę dobrze, chociaż także bez rewelacji. Wiadomo, że po za Australią to inny tenisista i wymagać od niego nie można za dużo. Po US Open pokonał Karlovica i Zhanga, w Davis Cup odprawił naszych reprezentantów na clay&#39;u gdzie gra tragicznie. Oczywiście to nie jest żaden wielki wyczyn, bo Polacy co by nie mówić od Wimbledonu także nie grają nic ciekawego.
Reprezentant Australii zajmuje odległą pozycję, a teraz przychodzi na pewno szansa na to, żeby ją skutecznie podreperować. Dotarcie choćby do III rundzie w Mastersie to już 180 punktów, a szansę na nią ma. Wszystko tak naprawdę będzie zależało od formy Jeremey&#39;ego, który potrafi grać dobrze i regularnie, ale musi mieć bardzo dobry dzień. Jego serwis i forehand budzi wtedy podziw, ale jak wspomniałem dawno tego nie mogliśmy ujrzeć i wątpię, by z dnia na dzień to poprawił. Tomic gra na pewno efektownie i czasami pod publiczkę. Lubi ryzyko i kreatywne rozwiązania, co także nie zawsze popłaca. Zobaczymy jak podejdzie do tego spotkania i czy będzie chciał walczyć o punkty w rankingu.
Dotychczas spotkali się tylko raz na Australia Open w 2011 roku. Wygrał wtedy Tomic w 3 setach, ale gra w Australii znacząco się różni od tego co pokazuje w innych krajach. Zobaczymy jak potoczą się losy tego spotkania, bo po ostatnich tygodniach z moją formą też jest coś nie tak. Być może końcówka sezonu nie jest najlepszą porą na typy i analizy, ale nie można przecież zwalać tylko na to. Spotkanie zaczyna się o 11:00 czasu polskiego i mam nadzieję, że będzie przełomowe.

Edit: A miałem złe przeczucia 2 dni temu :/ Szkoda, trzeba teraz ufać swojej intuicji.

#127#
Kei Nishikori - Grigor Dimitrov ✅
Kurs: 1.44​

Ostatni typ na jutrzejszy dzień, Nishikori w gazie na &quot;swojej ziemi&quot; (chodzi mi o Azję). W Tokio dotarł do ćwierćfinału, gdzie niespodziewanie po walce uległ Almagro. Wcześniej wyeliminował Lopeza i Melzera, na US Open przegrał gładko z Evansem (jedną z niespodzianek turnieju moim zdaniem). W przerwie między tymi turniejami pomógł reprezentacji w Davis Cup, wygrywając dwa mecze przeciwko Kolumbii (zmierzył się z Fallą oraz Giraldo). Dimitrov to zmarnowany talent jak na razie, na pewno nie pokazuje pełni swoich możliwości. Błyśnie czasami w turniejach niższej rangi, ale jeżeli przychodzi czas na zmierzenie z presją czasami po prostu nie daje rady. Tour w USA słaby z wyjątkiem Cincinnati, w Pekinie przegrał w I rundzie z Bautistą-Agutem.
Cały sezon może zaliczyć do udanych, ale końcówka na pewno nie jest jego domeną. Wszystko zaczęło się chwiać po turnieju w Bastad. Nishikori trzyma poziom, ale zdarzają mu się wpadki (taka jak na przykład ta podczas Wielkiego Szlema). Sezon temu w Szanghaju odpadł w II rundzie, podobnie jak Grigor. Styl gry Japończyka można określić raczej jako defensywny, chociaż potrafi także szybko przejść do ataku. W ogóle jako zawodnik jest świetnie wyszkolony technicznie, czego również nie można odmówić Bułgarowi. Jednak znacząca różnica aktualnie jest w formie oraz to, że publiczność będzie raczej po stronie Kei&#39;a.
Będzie to ich pierwsze oficjalne spotkanie miedzy sobą na korcie i możliwe, że już w przyszłości będzie to ważny aspekt do poparcia kolejnych analiz. Obaj tenisiści jeszcze młodzi, więc wielka kariera przed nimi. Warto zaznaczyć, że Nishikori aktualnie jest 13 w rankingu, a Dimitrov dopiero (jak na jego talent bardzo nisko) 29. Zobaczymy kto przynajmniej wyrówna swój wyczyn sprzed roku.

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 5

michal94sport

Użytkownik
Foginni- Lorenzni 2:0 (kurs 1,5) ⛔
Montanes- Robredo over 20,5 (kurs 1,8 ) ⛔będzie walka w meczu Hiszpanów
Gasquet- Pospisil over 20,5 ( kurs 1,75 )⛔ Kanadyjczyk nie odpuści tego meczu łatwo . Walczył z ferrerem to powalczy i z gasquetem.
e-fortuna

Okazało się ze Francuz nie miał szans

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
GemSetMecz ???? Ja właśnie w meczu Nishikori - Dimitrov widzę spooore value, oczywiście na Dimitrova. Mecz z Bautistą mu nie wyszedł, troche sie załamał, Hiszpan też zagrał b.dobrze
Jak dla mnie to Dimitrov tu sie odnajdzie (nie zgubił żadnej formy aż tak), tylko po prostu ma lekki dołek.
Nishikori ostatnio też nie zachwycał i to tak naprawdę też jest zawodnik, który raz gra a raz nie.
Jak dla mnie warto stawiać na Bułgara. Pozdro

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Chciałem tylko dodać, że tak słabego Almagro ja dawno nie widziałem, a on wygrał z Japońcem. W 1 secie w Tokio, nie pamiętam już dokładnie, ale wyszedł z 2 przełamań 4:1. Japoniec ma genialny bh i to co robi nadgarstkiem przy tym uderzeniu jest niemożliwe. Z drugiej jednak strony jego serwis jest fatalny, nie stanowi żadnego zagrożenia dla przeciwnika. Nie stawiałbym na Dimitrova, bo to jednak, powiedzmy sobie, najmądrzejszy tenisista nie jest, ale Japoniec to jego poziom - ani wyżej, ani niżej.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Gasquet R. v Pospisil V. (+1,5s.) ✅
2,35 Unibet
Typuję w tym meczu ciężką przeprawę dla Francuza. Richard od 2-3 tygodni jest w fantastycznej formie, gra bardzo dużo i powinien zacząć odczuwać trudy. Pospisil w ostatnich meczach nie prezentował się najlepiej jednak ostatni mecz napawa optymizmem, gdzie przegrał po trzysetowym zaciętym spotkaniu z Davidem Ferrerem. Obaj zawodnicy w tym sezonie świetnie grają na hardzie. Tutaj w Szanghaju na głównym korcie nawierzchnia jest bardzo szybka co będzie atutem Kanadyjczyka, który może być w stanie nawet wyserwować seta na swoją korzyść. Kursy bukmacherzy wystawili bardzo wysokie, za pewne kierowali się ostatnimi dobrymi wynikami Francuza, który jak wiemy nie może pochwalić się dobrą kondycją. Dzisiaj po prostu widzę w tym meczu niespodziankę i spadek formy Gasqueta. Pospisil to dobry zawodnik mający na twardej nawierzchni bardzo dużo argumentów przemawiających na jego korzyść.

Otrzymane punkty reputacji: +18
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom