bojawiemlepiej
Użytkownik
Querrey nie gra nic od dluzszego czasu , Lacko niezle zagral z Hiszpanem Garcia-Lopezem ale odpadl , mysle ze przy takiej formie Amerykanina Lacko ukuje przynajmniej jednego seta , a kurs godny gry , o ile sie nie myle 2.00
Ja bym nie grał +1.5 na Lacko. Sam u siebie i na twardej nawierzchni jest naprawdę bardzo groźnym tenisistą. Jeśli będzie zmotywowany i będzie mu siedział serwis, to ja nie widzę szans na ugranie seta przez Lacko. W I secie możliwa walka, gem za gem i tie-break.A umotywowałbyś choć +1,5 na Lacko ?
Prawda, forma Amerykanina na początku sezonu nie była wysoka, ale od AO trochę czasu minęło, Sam nigdzie nie grał, trenował i na pewno jutro wyjdzie w pełni zmotywowany i będzie chciał wygrać.Querrey nie gra nic od dluzszego czasu , Lacko niezle zagral z Hiszpanem Garcia-Lopezem ale odpadl , mysle ze przy takiej formie Amerykanina Lacko ukuje przynajmniej jednego seta , a kurs godny gry , o ile sie nie myle 2.00
No ale Querrey nie prezentuje sie dobrze , co prawda Lacko tez rewelacji z Ilhanem nie zagral ale z Hiszpanem juz lepiej , moim zdaniem Lacko powinien ukuc tego seta , kazdy ma swoje zdanieJa bym nie grał +1.5 na Lacko. Sam u siebie i na twardej nawierzchni jest naprawdę bardzo groźnym tenisistą. Jeśli będzie zmotywowany i będzie mu siedział serwis, to ja nie widzę szans na ugranie seta przez Lacko. W I secie możliwa walka, gem za gem i tie-break.
Lacko w Zagrzebiu nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia, wygrał wprawdzie w I rundzie z Ilhanem, choć powinien był to spotkanie przegrać, ale Turek nie wytrzymał znów nerwowo. W II rundzie Garcia Lopez, III sety, choć uważam, że gdyby Garcia grał na poważnie w II secie to skończyłoby się w dwóch setach. Podsumowując, moim zdaniem II sety ze wskazaniem na Querrey'a
O to chodzi, by każdy miał własne zdanie i umiał je poprzeć odpowiednimi argumentami, dzięki temu ten dział będzie żył i co niektórzy może dowiedzą się czegoś nowego od innychNo ale Querrey nie prezentuje sie dobrze , co prawda Lacko tez rewelacji z Ilhanem nie zagral ale z Hiszpanem juz lepiej , moim zdaniem Lacko powinien ukuc tego seta , kazdy ma swoje zdanie![]()
Pozwól że podeprę się statystykami , ostatni mecz Querreya był w AO z naszym rodakiem Lukaszem Kubotem . Serw Sama stał na poziomie 63% a więc rewelacji tutaj nie ma , czyli prawie wchodzila mu co 2 piłka . Popełnił tylko 4 podwójne błędy , ale już szybkość spadała przy drugim serwie do 150km/h , , a Lacko całkiem nieźle radzi sobie z returnemA wracając do Sama, to gdy tylko będzie dobrze serwował, to widzę szans na przełamanie.
Masz rację, tylko statystyki nie zawsze oddają sytuację na korcie i przebieg spotkania. Są ważne, jednak trzeba rozważnie do nich podchodzić i ostrożnie wyciągać wnioski.Pozwól że podeprę się statystykami , ostatni mecz Querreya był w AO z naszym rodakiem Lukaszem Kubotem . Serw Sama stał na poziomie 63% a więc rewelacji tutaj nie ma , czyli prawie wchodzila mu co 2 piłka , ale popełnił tylko 4 podwójne błędy , no ale już szybkość spadała przy drugim serwie do 150km/h a Lacko całkiem nieźle radzi sobie z returnem![]()
Zawodnicy o podobnej charakterystyce? Nawet nie chce mi się tego komentować, ale od razu widać, że nigdy nie widziałeś w akcji Sweetinga.Oprócz Querreya mam jeszcze trzy typy na I Rundy odbywających się w tym tygodniu turniejów.
Pierwszy bardzo ciekawy moim zdaniem mecz rozegra się w San Jose pomiędzy Ryan Sweetingiem a Ivo Karlovicem. W jak katastrofalnej formie jest Chorwat pisać nie trzeba. Dlatego bardzo dziwi mnie kurs na Sweetinga - 2,40 (jeszcze wczoraj 2,55). Zawodnicy o nieco podobnej charakterystyce. Wysocy, opierający grę na serwisie z tym, że Amerykanin sporo młodszy. Do tego Sweeting jest wyżej w rankingu ATP i pomagać będą mu kibice. Można spróbować.[
Gra przeciwko Karlovicowi to dobry ruch , oglądałem go w Zagrzebiu , jedynie to wyroznial sie dobrymi serwami , reszta wogule nie funkcjonowala, ciezko ruszal sie po korcie i szczerze mowiac jeszcze daleko mu do dawnej dyspozycji .
@edit
Nie wiem jak Sweeting serwuje ale oplaca sie tam over gemowy który powinien z cala pewnoscia siasc![]()