>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - San Jose, Rotterdam & Costa do Sauipe, 07-13.02.2011

Status
Zamknięty.
bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
Querrey nie gra nic od dluzszego czasu , Lacko niezle zagral z Hiszpanem Garcia-Lopezem ale odpadl , mysle ze przy takiej formie Amerykanina Lacko ukuje przynajmniej jednego seta , a kurs godny gry , o ile sie nie myle 2.00

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
A umotywowałbyś choć +1,5 na Lacko ?
Ja bym nie grał +1.5 na Lacko. Sam u siebie i na twardej nawierzchni jest naprawdę bardzo groźnym tenisistą. Jeśli będzie zmotywowany i będzie mu siedział serwis, to ja nie widzę szans na ugranie seta przez Lacko. W I secie możliwa walka, gem za gem i tie-break.
Lacko w Zagrzebiu nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia, wygrał wprawdzie w I rundzie z Ilhanem, choć powinien był to spotkanie przegrać, ale Turek nie wytrzymał znów nerwowo. W II rundzie Garcia Lopez, III sety, choć uważam, że gdyby Garcia grał na poważnie w II secie to skończyłoby się w dwóch setach. Podsumowując, moim zdaniem II sety ze wskazaniem na Querrey&#39;a
Querrey nie gra nic od dluzszego czasu , Lacko niezle zagral z Hiszpanem Garcia-Lopezem ale odpadl , mysle ze przy takiej formie Amerykanina Lacko ukuje przynajmniej jednego seta , a kurs godny gry , o ile sie nie myle 2.00
Prawda, forma Amerykanina na początku sezonu nie była wysoka, ale od AO trochę czasu minęło, Sam nigdzie nie grał, trenował i na pewno jutro wyjdzie w pełni zmotywowany i będzie chciał wygrać.

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
Ja bym nie grał +1.5 na Lacko. Sam u siebie i na twardej nawierzchni jest naprawdę bardzo groźnym tenisistą. Jeśli będzie zmotywowany i będzie mu siedział serwis, to ja nie widzę szans na ugranie seta przez Lacko. W I secie możliwa walka, gem za gem i tie-break.
Lacko w Zagrzebiu nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia, wygrał wprawdzie w I rundzie z Ilhanem, choć powinien był to spotkanie przegrać, ale Turek nie wytrzymał znów nerwowo. W II rundzie Garcia Lopez, III sety, choć uważam, że gdyby Garcia grał na poważnie w II secie to skończyłoby się w dwóch setach. Podsumowując, moim zdaniem II sety ze wskazaniem na Querrey&#39;a
No ale Querrey nie prezentuje sie dobrze , co prawda Lacko tez rewelacji z Ilhanem nie zagral ale z Hiszpanem juz lepiej , moim zdaniem Lacko powinien ukuc tego seta , kazdy ma swoje zdanie ;)

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
No ale Querrey nie prezentuje sie dobrze , co prawda Lacko tez rewelacji z Ilhanem nie zagral ale z Hiszpanem juz lepiej , moim zdaniem Lacko powinien ukuc tego seta , kazdy ma swoje zdanie ;)
O to chodzi, by każdy miał własne zdanie i umiał je poprzeć odpowiednimi argumentami, dzięki temu ten dział będzie żył i co niektórzy może dowiedzą się czegoś nowego od innych ;)
A wracając do Sama, to gdy tylko będzie dobrze serwował, to nie widzę szans na przełamanie.

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
A wracając do Sama, to gdy tylko będzie dobrze serwował, to widzę szans na przełamanie.
Pozwól że podeprę się statystykami , ostatni mecz Querreya był w AO z naszym rodakiem Lukaszem Kubotem . Serw Sama stał na poziomie 63% a więc rewelacji tutaj nie ma , czyli prawie wchodzila mu co 2 piłka . Popełnił tylko 4 podwójne błędy , ale już szybkość spadała przy drugim serwie do 150km/h , , a Lacko całkiem nieźle radzi sobie z returnem ;)

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Pozwól że podeprę się statystykami , ostatni mecz Querreya był w AO z naszym rodakiem Lukaszem Kubotem . Serw Sama stał na poziomie 63% a więc rewelacji tutaj nie ma , czyli prawie wchodzila mu co 2 piłka , ale popełnił tylko 4 podwójne błędy , no ale już szybkość spadała przy drugim serwie do 150km/h a Lacko całkiem nieźle radzi sobie z returnem ;)
Masz rację, tylko statystyki nie zawsze oddają sytuację na korcie i przebieg spotkania. Są ważne, jednak trzeba rozważnie do nich podchodzić i ostrożnie wyciągać wnioski.
Tak, jak napisałeś ostatni mecz był dość dawno, ja jestem zdania, że będą II sety ze wskazaniem na Querrey&#39;a, a jak będzie, zobaczymy jutro.

esek14 35

esek14

Użytkownik
Powiem szczerze, że nie bardzo znam się na tenisie, choć od pewnego czasu regularnie odwiedzam dział i wybieram jakieś ciekawe typy. Dziś zaciekawiło mnie jedno spotkanie rozgrywane w San Jose. Chodzi o deblowe starcie par Karlovic/Vemic - Malisse/Falla. Kursy są odpowiednio w granicach 1,70 - 2,00. Zastanawia mnie czy są odpowiednio dobrane. Jak wiem Malisse i Falla nie są deblistami i nie mają doświadczenia i ogrania jeśli chodzi o debel. Bardziej znani są z gry w singlu. Natomiast Karlovic/Vemic grają ze sobą już od pewnego czasu. Po kilki miesięcznej przerwie wrócili do wspólnej gry. W styczniu zagrali w AO, jednak tam trafili na silny debel Bhupati/Peas i przegrali 1:2, podobnie było tydzień temu w Zagrzebiu, gdzie także od razu trafili na mocnych deblistów Norman/Tecau. Również przegrali 1:2, w Tie-breaku 8:10, co pokazuje, że para chorwacko-serbska potrafi walczyć. Wydaje się więc, że to właśnie oni powinni tutaj odprawić Malisse/Falle. Co jest po stronie pary belgijsko-kolumbijskiej? Naprawdę nie wiem. Oboje grają tutaj w San Jose w singlu i to z nie łatwymi rywalami, wydaje się zatem, że debla nie traktują zbyt poważnie. Typ po kursie 1,70 na Karlovic/Vemic jak dla mnie bajka, tylko czy ja o czymś nie wiem. Niech jakiś znawca mi podpowie.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Również uważam, że Querrey wygra w dwóch setach. Querrey miał w zeszłym sezonie dziwną tendencję, że albo w turnieju odpadał bardzo szybko, albo dochodził do finału. bardzo rzadko prezentował formę pośrednią ????

Ze Querrey w formie jest na szybkiej nawierzchni zabójczy nie muszę nikogo przekonywać. Rok temu w San Jose w finale był Andy Roddick, ale niespodziewanie uległ tam Verdasco. W tym roku Andy odpuścił myślę, że Querrey zajmie jego miejsce jako pupil i faworyt gospodarzy. Nie przesadzajmy, że Lacko jest w wyśmienitej formie bo seta na hali z Garcia Lopezem wygrał, nawet z Pere Ribą w Doha się okrutnie męczył.

Querrey ma 13 cm wzrostu przewagi do tego, naprawdę będzie wielkim zaskoczeniem jeśli przegra ten mecz, a i oddania seta się nie spodziewam. Dlatego:

Sam Querrey - Lukas Lacko DW(2:0) 1,90 ⛔⛔@BetClic

K 23

kajzer

Użytkownik
Kubot L. (Pol) - Schwank E. (Arg)

Typ:2
Kurs:1.61

Podobnie jak w poprzednim tygodniu również i w tym postanowiłem zakończyć tenisem i zając się mecze polskiego tenisisty Łukasza Kubota, niestety znowu będę typował, że przegra on swój kolejny mecz ale wracając do początku. W ramach pierwszej rundy turnieju ATP w Costa Do Sauipe (Brazylia) zmierzą się ze sobą Kubot L. (Pol) i Schwank E. (Arg). Jeżeli chodzi o aktualny ranking to minimalnie nadal lepszy ma Kubot, który po ostatniej klęsce w pierwszej rundzie wypadł już z setki i aktualnie zajmuję 103 miejsce zaś jego rywal klasyfikowany jest na 111 pozycji. Jak widać obydwu tenisistów w rankingu dzieli naprawdę mało, niestety nasz zawodnik jest ewidentnie w słabszej formie i przegrywa ostatnio wszystko co się da w grach singlowych, czego efektem jest tak odległe miejsce w rankingu. Po obejrzeniu ostatniego meczu Kubota, który został przez niego przegrany byłem zawiedziony bardzo słabą postawą naszego tenisisty i niestety z taką grą nie daję mu szans również i w tym spotkaniu.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Oprócz Querreya mam jeszcze trzy typy na I Rundy odbywających się w tym tygodniu turniejów.

Pierwszy bardzo ciekawy moim zdaniem mecz rozegra się w San Jose pomiędzy Ryan Sweetingiem a Ivo Karlovicem. W jak katastrofalnej formie jest Chorwat pisać nie trzeba. Dlatego bardzo dziwi mnie kurs na Sweetinga - 2,40 (jeszcze wczoraj 2,55). Zawodnicy o nieco podobnej charakterystyce. Wysocy, opierający grę na serwisie z tym, że Amerykanin sporo młodszy. Do tego Sweeting jest wyżej w rankingu ATP i pomagać będą mu kibice. Można spróbować.

Ryan Sweeting - Ivo Karlovic 1 2,40 @ BetClic

W Rotterdamie dziś przygodę rozpoczyna Tomas Berdych. Będzie moim zdaniem jednym z faworytów turnieju na bardzo szybkiej, halowej nawierzchni. Jego pierwszym przeciwnikiem będzie Hiszpan Guillermo Garcia Lopez - może nieco zmęczony po turnieju w Zagrzebiu... Mam nadzieję, że Czech jest głodny gry po gładkim odpadnięciu z Djokovicem w AO , poza tym będzie chciał się odegrać na Hiszpanie za zaskakująca porażkę w zeszłorocznym Masters w Szanghaju. Stawiam 2:0.

Tomas Berdych - Guillermo Garcia-Lopez DW(2:0) 1,85✅✅ @ BetClic

I moja perełka na koniec. Pojedynek Floriana Mayera z Feliciano Lopezem. Obydwóch panów mogliśmy oglądać w zeszłym tygodniu. Niemiec zaprezentował się znacznie lepiej, Lopez - nie bójmy się tego słowa zagrał w Johannesburgu katastrofalnie. Moim głównym argumentem za Niemcem są jednak uwarunkowania ...&quot;przestrzenne&quot;. Po pierwsze Mayer grał w hali w Zagrzebiu, jest więc w pewnym trybie, który może mu pomóc w Rotterdamie. Po drugie - i ważniejsze - zwróćcie uwagę na odległości jakie w ciagu ostatnich tygodni musiał przemierzyć Hiszpan. Z Melbourne do RPA z RPA do Holandii. Kilkanaście stref czasowych. W RPA środek lata, w Holandii środek zimy. Nie mogło to na niego dobrze wpłynąć. Do Johannesburga poleciał czując się zobowiązany do obrony tytułu i chyba przyjdzie mu teraz za to zapłacić. W pojedynkach na twardej nawierzchni również 1-0 dla Niemca.

Floryan Mayer - Feliciano Lopez 1 1,60 ⛔ @ BetClick

I wersja dla odważniejszych

Floryan Mayer - Feliciano Lopez DW(2:0) 2,40 ⛔ @ BetClick

babe 17

babe

Użytkownik
Oprócz Querreya mam jeszcze trzy typy na I Rundy odbywających się w tym tygodniu turniejów.

Pierwszy bardzo ciekawy moim zdaniem mecz rozegra się w San Jose pomiędzy Ryan Sweetingiem a Ivo Karlovicem. W jak katastrofalnej formie jest Chorwat pisać nie trzeba. Dlatego bardzo dziwi mnie kurs na Sweetinga - 2,40 (jeszcze wczoraj 2,55). Zawodnicy o nieco podobnej charakterystyce. Wysocy, opierający grę na serwisie z tym, że Amerykanin sporo młodszy. Do tego Sweeting jest wyżej w rankingu ATP i pomagać będą mu kibice. Można spróbować.[
Zawodnicy o podobnej charakterystyce? Nawet nie chce mi się tego komentować, ale od razu widać, że nigdy nie widziałeś w akcji Sweetinga.
Mecze Karlovica są ciężkie do typowania bo w jego przypadku baaardzo dużo zależy od serwisu. Jeśli będzie działać to w swoim stylu Ivo zrobi 7:6 7:6.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Cóż przyznaję, że nie jest to zawodnik, którego poczynania śledzę z wielką regularnością. Byłem przekonany, że to gracz z gatunku serwis i alleluja. Jeśli nie to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Niemniej swój typ podtrzymuje niezmiennie.

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
Gra przeciwko Karlovicowi to dobry ruch , oglądałem go w Zagrzebiu , jedynie to wyroznial sie dobrymi serwami , reszta wogule nie funkcjonowala, ciezko ruszal sie po korcie i szczerze mowiac jeszcze daleko mu do dawnej dyspozycji .
@edit
Nie wiem jak Sweeting serwuje ale oplaca sie tam over gemowy który powinien z cala pewnoscia siasc ;)

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Gra przeciwko Karlovicowi to dobry ruch , oglądałem go w Zagrzebiu , jedynie to wyroznial sie dobrymi serwami , reszta wogule nie funkcjonowala, ciezko ruszal sie po korcie i szczerze mowiac jeszcze daleko mu do dawnej dyspozycji .

@edit

Nie wiem jak Sweeting serwuje ale oplaca sie tam over gemowy który powinien z cala pewnoscia siasc ;)

Zgadzam się z Tobą. Oglądałem Ivo w Zagrzebiu, postawiłem nawet na Niego i się mocno zawiodłem. Na początku sezonu, jak wracał po kontuzji to sprawiał dość dobre, jak na Niego wrażenie, bo oprócz serwisu jeszcze jakaś tam gra była, natomiast to, co pokazał przeciwko Brandsowi, to już totalne dno było. Zero gry, tylko serwis. Dla mnie jest to gracz absolutnie nie do grania, bo nigdy nie wiadomo, jak zagra. A w tie-breaku to wszystko jest możliwe, a Chorwatowi jak jest w gazie serwisowym to bardzo ciężko odebrać serwis, a czasem zdobyć punkt. A jak mu serwis nie siedzi, to mogą ograć go całkiem przeciętni zawodnicy.
Co do overu gemowego to chyba najlepsza opcja w dzisiejszym spotkaniu i pewnie tie-break ;)

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gulbis E. - De Bakker T.
Typ: 1
Kurs: 1,62
Buk: Pinncale
Stawka: 4/10
Dla obu jest to dopiero pierwszy start po nieudanym występie na AO, gdzie odpadli w pierwszej rundzie. No ale przed AO Gulbis zaliczył jeden ćwierćfinał i jeden półfinał. Nic dziwnego, że dał sobie kilka tygodni przerwy i wraca na taki duży turniej na maxa skoncetriwany. De Baker w tym sezonie nie wygrał meczu, 3 spotkania 3 porażki. Pod koniec sezonu również podajże seria 2 porażek.... Jest od dawna pod formą Holender, teraz gra u siebie, ma mocne podanie no ale Gulbis też. Nie widzę, żadnej przewagi De Bakkera!

B 2K

borek149

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Brasil Open - Costa do Sauipe
Spotkanie: Santiago Giraldo vs Ricardo Mello
Typ: Santiago Giraldo
Kurs: 1.72
Bukmacher: Expekt

Spotkanie Kloumbijczyka Santiago Giraldo zajmującego 47 pozycję w rankingu ATP z reprezentantem gospodarzy Brazylijczykiem Ricardo Mello obecnie 78 miejsce w rankingu ATP. W tym spotkaniu bukmacherzy wystawili bardzo duże value na Giraldo. Moim zdaniem dużym faworytem tego spotkania jest właśnie on, a co za tym przemawia ? Na pewno styl, który preferują obaj panowie, mianowicie Santiago zdecydowanie woli mączkę, na tej nawierzchni jest rozgrywany turniej w Brazylii. Natomias Ricardo zdecydowanie badziej woli grę na szybszych nawierzchniach. Można to stwierdzić na podstawie statystyk. Giraldo bilnas na clay-u 107-54, Mello 49-44. Obaj tenisiści rozegrali już jedną batalię między sobą, z której zwycięsko wyszedł Kolumbijczyk 6-2 2-6 6-4. Spotkanie było rozgrywane w 2008 roku na clay-u. W zeszłym tygodniu oboje wystąplili w turnieju rozgrywanym w Santiago. Gilardo doszedł do finału tegoż turnieju, nie radząc sobie tylko z Hiszpanem Robredo, uległ po bardzo zaciętej walce 6-2 2-6 7-6(5). Mello w tym turnieju nie odegrał żadnej znaczącej roli uległ w drugiej rundzie z tym samym w/w tenisistą 6-0 7-6(7).
Reasumując, uważam, iż buki dały nam dziś bardzo dużą promocje z kursem na Gilardo, szkoda tego nie wykorzystać.

M 28

mitch

Użytkownik
Zgadzam się z typen na Gulbisa. Jedyne czego bym się obawiał to ustawka. W innym przypadku to raczej pewna wygrana Łotysza. Zresztą wystarczy popatrzeć na mecze na hali De Bakkera. A dla Gulbisa to najlepsza nawierzchnia. Świetnie na niej serwuje.
Jeśli chodzi o Holendrów to prędzej bym postawił na Haase niż na De Bakkera. Soderling jest oczywiście lepszym tenisitą, ale znamy go też od tej strony, kiedy brakuje mu motywacji. Zresztą wydaje się, że rozstanie z poprzednim trenerem spowodowało spadek formy.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Tsonga J.-W. - Dimitrov G
Typ: 1
Kurs: 1,40
Buk: BAH
Stawka: 7/10
Szybko bo mecz za nie całą godzinę. Tsonga lubi takie szybkie nawierzchnie jego atomowy serwis i FH zdominuje tutaj nie jednego rywala. W tym sezonie dobra forma 1/2 w Doha, 3 r AO i porażka z odkrycie turnieju Dolgopolovem. Dimitrov oczywiście duży talent, nadzije na wielke wyniki, trenuje z Federerem... No ale nic wielkiego w zawodowym tenisie nam nie pokazał i w najbliższym czasie czasie nas raczej nie zaskoczy. Przeszedł tutaj bez problemów kwale dwa razy szybkie 2:0, no ale z rywalami takimi jak Tsonga nadal nie ma praktycznie szans.

gju 134

gju

Użytkownik
Ghem - Berlocq 2 (1.25)✅✅✅
Brelok to ostry napieprzacz na clayu. Najczęściej występuje w challengerach i zawsze w nich jest jednym z fawortyów na swojej ulubionej nawierzchni. Jednak fajne i godne szacunku jest to, że jak już Argentyńczyk rusza do boju w turniejach z głównego cyku ATP to nie jest chłopakiem do bicia. W tym sezonie wyniki nie są olśniewające, ale Berlocq odpuścił na razie challengery i pograł też trochę na hardzie. Urwał seta Kohlschreiberowi, w AO dzielnie oporował Robina Haase, a ostatnio nie był daleko od wyeliminowania Nalbandiana! Teraz w pierwszej rundzie dostał Ghema, z którym ma bilans 4:1 (spotkanie, które przegrał było w 2004 roku, później same gładkie wygrane...w tym jedna w 2010) i niewyobrażam sobie, żeby tego nie wykorzystał.
Dutra Silva - Chela 2 (1.25)✅✅✅
Dutra wczoraj 3setówa ze słabiutkim na clayu Luczakiem. Dzisiaj trafia na bardzo solidnego Chele. Nawet w ostatnim turnieju było widać, że z gośćmi na tym poziomie Chela sobie radzi bez problemu i szybko. A, że później trafił na Giraldo, któremu w 2011 roku wieje, ewidentnie, wiatr w żagle, i przegrał to już nie jest żaden wstyd.
Ramirez Hidalgo - Dolgopolov 2 (1.3)
Właściwie spokojnie można zagrać win Ukraińca w dwóch setach. Hidalgo to łajza. Łatwo się na nim przejechać i go bardzo nie lubie ;) Olek minimum 3klasy wyżej.
---------------------------
i trochę większe ryzyko:
Mayer L - Andreev 2 (1.53)⛔
Starace - Cuevas 1 (1.55)✅✅✅ tutaj kieruje się fatalną formą Cuevasa z ostatnich dni i dobrą Włocha.
Giraldo - Mello 1 (1.67)⛔ Giraldo już chyba się rozegrał na clayu, pisałem o nim a propos Cheli. Mello jakoś chyba nigdy mnie nie przekona.
no i gram na Kubota✅✅✅, który trafia na gorszego rywala niż ostatnio Fognini no i chyba Łukaszowi będzie bardzo zależało, żeby coś ugrać na tym turnieju.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom